- Reaction score
- 114
Απο τα λιγα που εχει παρει το αυτι μου, εχω την εντύπωση ότι:Καλησπέρα σας! Θα φτιάξω δύο DIY πάνελ οροφής με σκληρό πετροβάμβακα διαστάσεων 120χ60 (νομίζω 175 κιλά το κυβικό) σε λευκό χρώμα για να είναι διακριτικά. Σας στέλνω και δύο φωτογραφίες του ταβανιού. Λογικά το πάχος του πετροβάμβακα θα είναι περίπου 10 εκατοστά.
α) Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν ο αέρας πίσω από το πάνελ και το ταβάνι θα πρέπει να είναι ακριβώς 10 εκατοστά ή μπορεί και λιγότερο γιατί θέλω το πάνελ να κατεβαίνει όσο και η γυψοσανίδα.. στα 18 εκατοστά περίπου.
β) Επειδή η φωτογραφία με τις μετρήσεις τραβήχτηκε με ευρυγώνιο φακό βγήκε κάπως στραβά. Το κεφάλι μου είναι λίγο δεξιότερα δλδ σχεδόν κάτω από το πολύφωτο. Οι σκούρες μπλε γραμμές είναι η απόσταση των νέων ηχείων όταν αποκτηθούν ενώ η ανοιχτές μπλε γραμμές με αυτά που έχω τώρα. Η διαφορά είναι ότι τα νέα ηχεία θα έρθουν λίγο πιο κοντά σε εμένα σε σχέση με αυτά που έχω, όμως θα ανοίξει λίγο η απόσταση μεταξύ τους. Μπορείτε να δείτε και τις προηγούμενες φωτογραφίες στο νήμα. Σε ποιο σημείο ακριβώς πιστεύετε ότι πρέπει να τοποθετηθούν τα δύο πάνελ και σε τι απόσταση από τις γυψοσανίδες (αριστερά-δεξιά-εμπρός);
γ) Η υπόλοιπη γυψοσανίδα είναι μέσα άδεια. Σκέφτομαι να βάλω μονωτικό υλικό (aritherm κτλ..) γιατί θέλω να ρίξω όσο γίνεται το rt (είμαι κοντά στα 550 από τα 100Hz και πάνω). Ο χώρος μαζί με τη κουζίνα είναι 45τμ ενώ ο χώρος του σαλονιού 22τμ. Ευχαριστώ.
Α) Ναι, στα 10cm θα εχεις μεγιστο αποτελεσμα απόδοσης των 10cm απορρόφησης, χωρίς να σημαίνει ότι πιο λίγα είναι απογορευτικά
Β) στην θεση της πρώτης αντανάκλασης απο την θεση των ηχείων και MLP, και μετα ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα/συμμετρία που θες
Γ) δεν πρέπει να είναι διάτρητη η γυψοσανίδα? Αλλιώς δεν κάνει κατι η απορρόφηση που θα βάλεις απο μεσα