Ενεργά ηχεία

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.751
μελετη Σαββατοκυριακου...

Setting up Studio Monitors

http://www.neumann-kh-line.com/klei...eumann_Setting_up_Studio_Monitors_08_2014.pdf
[DOUBLEPOST=1486133806][/DOUBLEPOST]
Αχ. Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Μ' αρέσει το αποτέλεσμα από τα atc μου. Αυτή η ομοιογένεια που βγάζουν στον ήχο τους είναι άλλο πράμα. Τα ακούω κι αγκαλιά κιόλας (80% στο 1,2 - 1,5 μέτρο, 20% στα 2 - 2,30 μέτρα) αλλά και πάλι τα 100 βατ που τους ρίχνω μου ακούγονται λίγα κυρίως σε συμφωνική μουσική.
Είναι φυσιολογικό; Μήπως είμαι κουφάλογο;

Τα Lyd 48 τι τιμή έχουν; Τουλάχιστον είναι και εμφανίσιμα.
Για το δικό μου μπάτζετ βέβαια, το μάξιμουμ είναι τα...Lyd 8 (1400 ευρώ το ζεύγος). Για κάτι μεγαλύτερο, μόνο μετά από χρόνια, όταν κι αν φτιάξω τον χώρο που θα μπουν...
τιμη κλοπης https://www.thomann.de/gr/dynaudio_lyd_48_black_right.htm

Reaction score
926

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.751
ελα τωρα μην ακουω αστεια...τα αγοραζεις και τα πουλας διπλη τιμη... :focus:
[DOUBLEPOST=1486135888][/DOUBLEPOST]Σπυρο εχεις δει την αγγελια μου ε???? :angel:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.595
SCM-11 με Sony 1500ES, καθότι ΔΕΝ είμαι hi end ας!
http://avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_11.htm
Εξαιρετική αγορά ο Sony, τους εκτιμώ ιδιαίτερα. ;)

Όμως.
Όπως λέει στο site της η ATC:
Sensitivity: 85dB @ 1W @ 1metre
Max SPL: 108dB

Δηλαδή χρειάζεται gain από τον ενισχυτή 23dB σε αυτό το ηχειακι, από την στάθμη της ευαισθησίας για να φτάσεις το μαξ SPL.
Για να μη πολυλογούμε ασκοπως, το ηχειακι απαιτεί ενισχυτή 250 βατ, κι αυτό χωρίς δυναμικό περιθώριο, άρα ορθώς η ATC αναγράφει ενισχυτές 300 βατ, οπότε ο υπέροχος Sony είναι ανεπαρκής για αυτό το ηχείο, οπότε όχι φίλε μου, καλέ μου φίλε, δεν είσαι κουφαλογο, λογικά τα σχόλιά σου από τις ακροάσεις, και προβλεπόμενα, καθώς σε δύσκολα πχ συμφωνικά έργα, το μικρό ATC τον καταπίνει αμασητο ως ορεκτικό τον καημενούλη το Sony σου, και ψάχνει μετά για το κυρίως γεύμα, αλλά συ δε το ταΐζεις και διαμαρτύρεται εντονως. ;)

Last edited:

Reaction score
926
Εξαιρετική αγορά ο Sony, τους εκτιμώ ιδιαίτερα. ;)

Όμως.
Όπως λέει στο site της η ATC:
Sensitivity: 85dB @ 1W @ 1metre
Max SPL: 108dB

Δηλαδή χρειάζεται gain από τον ενισχυτή 23dB σε αυτό το ηχειακι, από την στάθμη της ευαισθησίας για να φτάσεις το μαξ SPL.
Για να μη πολυλογούμε ασκοπως, το ηχειακι απαιτεί ενισχυτή 250 βατ, κι αυτό χωρίς δυναμικό περιθώριο, άρα ορθώς η ATC αναγράφει ενισχυτές 300 βατ, οπότε ο υπέροχος Sony είναι ανεπαρκής για αυτό το ηχείο, οπότε όχι φίλε μου, καλέ μου φίλε, δεν είσαι κουφαλογο, λογικά τα σχόλιά σου από τις ακροάσεις, και προβλεπόμενα, καθώς σε δύσκολα πχ συμφωνικά έργα, το μικρό ATC τον καταπίνει αμασητο ως ορεκτικό τον καημενούλη το Sony σου, και ψάχνει μετά για το κυρίως γεύμα, αλλά συ δε το ζεις και διαμαρτύρεται εντονως. ;)
Γι' αυτό θα πάρω τα Audeze LCD-2 ούτως ώστε να μην έχω πρακτικά δυναμικό ταβάνι ούτε επίδραση χώρου ! :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.595
Δεκτό το σκεπτικό περί Audeze.

Όσον αφορά τον υπάρχοντα εξοπλισμό, μπορώ να προτείνω το εξής:
Επειδή το 11 φοράει μικρής διαμέτρου μιντγουφερ 15εκ.) σου δίνει το δικαίωμα nearfield ακρόασης στο 1μ. ή και λιγότερο, το οποίο θα αφαιρέσει σημαντική ποσότητα επίδρασης του χώρου στο άκουσμα, αυξάνοντας το λόγο άμεσης προς ανακλώμενη, αλλά και θα σου αυξήσει σημαντικά την μέγιστη στάθμη που προσλαμβάνεις, άρα είναι το μόνο που σου μένει να δοκιμάζεις σε δύσκολα έργα που θες να βγουν όσο το δυνατόν ασυμπίεστα. ;)

Αν θες δανείσου από ένα φίλο έναν κραουν, έτσι για να δεις ως που μπορεί να πάει το ηχείο. :)

Reaction score
88
Presonus Eris E-66 or Yamaha HS-7 με το (τα) απαραίτητα sub ?
Ποιός θαρθει να κρατάει τα γυαλικα στην βιτρίνα ? ..............:rolleyes:
Τα άκουσα και τα δύο μαζί αλλά χωρίς sub και θα προτιμούσα με διαφορά τα Ε66 κρίνοντας όχι τον φλατ μόνιτορ χαρακτήρα τους αλλά το τι άρεσε στα αυτιά μου. Αν όμως τα άκουγα με sub δεν ξέρω τι θα μου άρεσε περισσότερο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Χωρις sub σε σαλόνι θα χαθούνε .Και θελω κάτι να γεμίζει τον χωρο .
Δεν μιλάω ουτε για sweet spot ουτε για "ακρόαση" .Για μουσικη που ακούει μια παρέα πίνοντας ενα κρασί

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.279
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.