Ενεργά ηχεία

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.400
Και με το Minidsp .............. παλι δεν γλυτωνεις.

Δες και κανα τετοιο, μιας που επεσα πανω του τωρα.
http://www.illusonic.com/audio-processors/
Βρε αυτο υπερβαίνει το μπάτζετ απο μόνο του
ιδού ενδεικτικό παράδειγμα επεξεργαστή παρεμβαλλόμενου ανάμεσα σε ψηφιακή έξοδο πηγής και DAC:
https://www.minidsp.com/dirac-series/ddrc-22d
(Μοναδική ευκαιρία να διαφωνήσω με Bhutia :party:)

Οχι. Μην το σκέφτεσαι. Πάρε μόνο το software και βάλτο στον υπολογιστή-πηγή
http://www.dirac.com/online-store
Με τα εξής πλεονεκτήματα
  1. Ειναι πολύ φθηνότερο
  2. Δεν γεμίζεις συσκευές
  3. Εχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ (είσοδο/έξοδο 24/192, ενώ η συσκεύη εχει εξοδο 24/96, λεπτομέρεις βέβαια, μόνο για ψυχολογικούς λογους)

Reaction score
1.135
Επισης, δεν ειναι καθαρο εαν το dsp μπορει να δωσει αισθηση βαθους ... τελοσπαντων αρκετα σας κουρασα.:)

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.400
Επισης, δεν ειναι καθαρο εαν το dsp μπορει να δωσει αισθηση βαθους ... τελοσπαντων αρκετα σας κουρασα.:)
Αίσθηση βάθους εχει η ηχογράφηση. Αν πας για παραπανω ισχύει το
Θα ακούς αυτο που εχει η ηχογράφηση, το αρχείο , ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω. Αυτός ειναι ο στόχος. Όσο πιο πολυ το προσεγγίζεις τόσο καλυτερα. Όσο απομακρύνεσαι τόσο χειρότερα.
.
[DOUBLEPOST=1486923613][/DOUBLEPOST]
Οκ θενκς!εχετε καποια συσταση προταση για τρανσπορτ σιντι;
Δεν χρειάζεται. Του υπολογιστή.

Και ακόμα καλυτερα περνάς το αρχείο σε lossless μορφή στον σκληρό δίσκο.

Reaction score
2.566
Αν δεν έχεις πάρα πολλά cd ξέχνα το κλασικό τράνσπορτ. Υπολογιστής-Dac.
Βάθος: Είπαμε ηχογράφηση, χώρος που να επιτρέπει (και αν θέλεις, ηχείο που να το έχει δυνατό του σημείο)

(Εσύ, που σου αρέσει το βάθος, θα ήσουν καλός υποψήφιος αγοραστής για τα ηχεία μου, αλλά έλα μου που τα χω τάξει προς το παρόν)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.376
Αν δεν έχεις πάρα πολλά cd ξέχνα το κλασικό τράνσπορτ. Υπολογιστής-Dac.
Βάθος: Είπαμε ηχογράφηση, χώρος που να επιτρέπει (και αν θέλεις, ηχείο που να το έχει δυνατό του σημείο)
(Εσύ, που σου αρέσει το βάθος, θα ήσουν καλός υποψήφιος αγοραστής για τα ηχεία μου, αλλά έλα μου που τα χω τάξει προς το παρόν)
Το δίπολο μοτίβο εκπομπής παρέχει προοπτικές για είσπραξη αβυσσαλέου βάθους,αλλά απαιτεί αυτό χονδρικώς μη απορροφητικές επιφάνειες όπισθεν των ηχείων με συμμετρία στην διαρρύθμισή τους και διατήρηση των ηχείων σε συγκεκριμένες αποστάσεις από την οπίσθια τοιχοποιία.Από την άλλη βεβαίως,η δίπολη εκπομπή σε πλήρες φάσμα στους Ωρίωνες διευκολύνει την κατάσταση ως προς τη διαχείριση των πλευρικών ανακλάσεων κι επιπλέον μετριάζει την καταστρεπτική συμμετοχή του χώρου κατά τη διαχείριση της ενέργειας στις κρίσιμες χαμηλές οκτάβες.
Ep4nder ειναι ενεργα τα ηχεια σου;:sneaky:
Eνεργά,με αναλογικό κροσόβερ κι επιμέρους ενισχυτικές μονάδες UCD Hypex και συνάμα επί του παρόντος...ανενεργά.:cry:
Yπόψιν ότι οι UCD δεν αποτελούν ψηφιακές,αλλά αναλογικές ενισχυτικές μονάδες κι έχουν μαζί με το κρος τη βέλτιστη τοποθέτηση έξω από το σασί των ηχείων...
Eαν δε εισαι σε θέση να τηρήσεις τους κανόνες για βέλτιστη τοποθέτηση και ο τωρινός τους κάτοχος είναι διατεθειμένος να τα δώσει σε σένα,μη γυρίζεις την πλάτη σε μια σπάνια ευκαιρία....
:welcome: ποια η συνιστωμενη αποσταση απο πισω τοιχοποιεια λοιπον;
Άνοιξε τους παρατιθέμενους υπερσυνδέσμους στην παρακάτω καταχώρηση ώστε να δεις τις επιμέρους συχνότητες ακυρώσεων σε συνάρτηση με την απόσταση από το οπίσθιο τοίχωμα.Τι βολική που θα ήταν μια απόσταση σαφώς άνω του ενός μέτρου και συνάμα ανταποκρινόμενη σε συχνότητα ακύρωσης η οποία θα συνέπιπτε με ρυθμό συντονισμού για τον χώρο εγκατάστασης...;)
http://www.avsite.gr/forum/threads/Ανατομία-Ακουστικής-Χώρων-remastered.79626/page-2#post-1060854

Last edited:

D

deleted user 10898

Guest
Στα δίπολα 1.5 μέτρο.
Η απόσταση αυτή αρκεί ώστε η οπίσθια ακτινοβολία να φθάνει με καθυστέρηση 10ms στο αυτί δημιουργώντας απίστευτη αίσθηση βάθους σκηνής.
Τόσο στα quad ESL όσο και στα Martin Logan που είχα, το 1.5m είχε και στην πράξη εξαιρετικά αποτελέσματα παρόλο που ο χώρος δεν ήταν τόσο φροντισμένος.

Reaction score
2.566
Τι βολική που θα ήταν μια απόσταση σαφώς άνω του ενός μέτρου και συνάμα ανταποκρινόμενη σε συχνότητα ακύρωσης η οποία θα συνέπιπτε με ρυθμό συντονισμού για τον χώρο εγκατάστασης...;)
Εεεεεετσιε.
[DOUBLEPOST=1486931255][/DOUBLEPOST]
Eαν δε εισαι σε θέση να τηρήσεις τους κανόνες για βέλτιστη τοποθέτηση και ο τωρινός τους κάτοχος είναι διατεθειμένος να τα δώσει σε σένα,μη γυρίζεις την πλάτη σε μια σπάνια ευκαιρία....
Να είσαι καλά 'hidden guru', αλλά η εβδομάδα που έρχεται είναι καθοριστική για το μέλλον τους...αν δεν, εδώ ήμαστε...

Reaction score
11.249
Αρα αν ειναι να δωσεις 15.000
και δε σ αφηνει η συζυγος να πειραξεις το σαλονι 40 τμ,
τι πρεπει να αγορασεις μαζι με τα ηχεια;
Ψιλοαστεία-ψιλοσοβαρά, μια αποθήκη 3 επί 4 περίπου μέτρα (ή και λίγο μικρότερη), να φωνάξεις τον ειδικό να στη φροντίσει και να σου προτείνει ποια ηχεία με υπογούφερ θα παίξουν άριστα σε nearfield ακρόαση.

ηχείο (...) αν του δώσεις αναλογικό σήμα, θα το μετατρέψει σε ψηφιακό για τα DSP του, και μετά πάλι σε αναλογικό για τους ενισχυτές, βλακεία (...)
Έτσι κάνουν τα JBL 305 με το αναλογικό σήμα που δέχονται και μου έχει καρφωθεί η ιδέα να δω πώς θα τα μετατρέψω να παίρνουν κατ' ευθείαν ψηφιακό σε κάποιο ποδαράκι κάποιου από τα τσιπάκια τους.
Έχω φαντασία τελικά!

Reaction score
1.135
Θα ηθελα την αποψη σας στο εξης:
Αληθευει οτι ενα κακοσχεδιασμενο dsp οταν χρησιμοποιειται για σκοπους αλλοτριους του φιλτραρισματος του κροσοβερ, δυναται να προσθεσει παραμόρφωση και χειροτερεψει την αποκριση συχνοτητων (χιντεν γκουρου το παλευω :))?

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.400
Εεεεεετσιε.
[DOUBLEPOST=1486931255][/DOUBLEPOST]

Να είσαι καλά 'hidden guru', αλλά η εβδομάδα που έρχεται είναι καθοριστική για το μέλλον τους...αν δεν, εδώ ήμαστε...
Με γεια το άβαταρ >:(

Το εχω ξαναπεί νομίζω, αλλα ειναι απίστευτο που δεν εχει βρεθεί κάποιος να πάρει τα ηχεία που "χαρίζει" ο ep4nder.

Reaction score
2.566
Έλεγα να τον κρατήσω μέχρι να (αν) κλείσει η αξιολόγηση...αλλά ούτε εγώ δε μπορώ να τον βλέπω...θα τον αλλάξω.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.030
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic