Ενεργά ηχεία

Reaction score
11.428
Ρε αφήστε τις θεωρίες και πείτε τι θα κάνω με τον πίσω τοίχο. Τα ηχεία απέχουν 45 εκατοστά και έχω κάτι χρωματισμούς γύρω από τα 100 Hz.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.478
Πιο άκυρο χόμπι δεν υπάρχει... Να μη μιλήσω πάλι για το υλικό (μουσικές παραγωγές-ηχογραφήσεις) που έιναι κατά 90% ΓΤΠ.

Κάτι ξέρει ο Κορίνθιος που το γύρισε στη φωτογραφία ή ο Μπι που το γύρισε στο ???
Καταλαβαίνω απολύτως την αποδοκιμασία σου για το χόμπι. ;)

Η βάση του άλλωστε, το Hi-End audio, είναι καθαρά πουλ μουρ, και όχι αδίκως, αφού η ομορφιά των συσκευών αυτής της συνομοταξίας, είναι δεδομένη!

Κι ακόμα και σήμερα, κι από εταιρείες με παράδοση σε λογικές ενεργών λύσεων, προσφέρονται προτάσεις παθητικών ώστε ο χρήστης να δύναται να χρησιμοποιήσει ενισχυτικά και καλώδια της επιλογής του, ικανοποιώντας έτσι κατά βάση τις ανάγκες της αισθητικής του!

Κι όντως, είναι ΓΤΠΚ οι περισσότερες ηχογραφήσεις που θα θέλουμε να ακούμε, βάσει των μουσικών μας γουστων.

Παρόλα αυτά, ο τρόπος προσέγγισης του καλού ήχου στο σπίτι, είναι πιο ξεκάθαρος από ποτέ.

Όλο και περισσότερο βλέπουμε ηχεία με ρυθμιστικά τονικότητας και αυτοματοποιημένες διορθώσεις απόκρισης (DSP) αναλόγως τοποθέτησης πλησίον σε τοίχους, πράγματα που πριν μία 10-ετια ήταν επιστημονική φαντασία.

Όλο και περισσότερο βλέπουμε ασύρματα ενεργά ηχεία, που σε απεμπλεκουν από την ανοησία της δοκιμής καλωδίων. Που είναι εύχρηστα όσο ποτέ!

Όλο και περισσότερο βλέπουμε αξιόλογα software ισοστάθμισης χώρου όπως το ντιρακ σε τυπικές συσκευές κονσουμερ, με πρώτο βήμα τον πολυκάναλο κινηματογραφικό ήχο.

Όλο και περισσότερο ξεπηδάνε λύσεις που περιορίζουν τα προβλήματα του χώρου, με καρδιοειδεις λοβούς και όλο και περισσότερο συζητείται και προσφέρονται λύσεις εντοιχισμένων ηχείων.

Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερες και πιο εμφανισημες προτάσεις διάχυσης κατακλύζουν την αγορά, κι έχουμε ξεφύγει δια παντός από την ρικοφον αντιμετώπιση της προηγούμενης 10-ετιας.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, μαζί με την άφθονη μουσική που υπάρχει διαθέσιμη σε διαδικτυακό στριμινγκ, είναι ξεκάθαρο πως η πιστή αναπαραγωγή στο σπίτι είναι πιο εύκολα προσβάσιμη και πιο εύχρηστη από ποτέ!

Λίγη σύνεση και λογική χρειάζεται στην επιλογή μηχανών και στην περιποίηση του χώρου, κι ακούς τη μουσική σου κλάσεις καλύτερα από ποτέ! ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.478
Ρε αφήστε τις θεωρίες και πείτε τι θα κάνω με τον πίσω τοίχο. Τα ηχεία απέχουν 45 εκατοστά και έχω κάτι χρωματισμούς γύρω από τα 100 Hz.
Καναδυο φύλλα κοποπρεν ακουστικς με κάνα διαχυτάκι από πάνω τους για πουλ μουρ και συνηχηση, θα στο συμμαζέψει αρκετά ώστε να μη σε ενοχλεί.

Δοκίμασε και κάποιο software ισοστάθμισης, είναι υποχρεωτικό.. Από μόνο του, κανένα ηχείο δε πρόκειται να παίξει σωστά, είτε το αντιλαμβάνεται ο χρήστης είτε όχι.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Βαψε τον τοιχο μαυρο να απορροφάει ......κατι τετχια λένε οι σινεματζήδες :p

Reaction score
11.428
Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Τώρα το έχω αντιμετωπίσει με ισοστάθμιση από το foobar. Αν αξιωθώ να φέρω το καλό μου μικρόφωνο από Ελλάδα, ή αν δανειστώ κανένα της προκοπής από εδώ, θα το συμμαζέψω κανονικά.
Ή μπορεί να αυξήσω λίγο την απόσταση, με παίρνει μέχρι 65-70 εκατοστά.

Reaction score
11.428
Το έχω δει, τα ίδια με αυτό που άκουσα λέει.
[DOUBLEPOST=1488151446][/DOUBLEPOST]Όχι αυτό το συγκεκριμένο, στο REW έβαλα τις διαστάσεις, αλλά δεν έκατσα να ασχοληθώ ακόμα με εικονικές μετακινήσεις ηχείων.

Reaction score
2.165
LS50 Wireless review

http://www.6moons.com/audioreviews2/3x1_2/1.html

"[•••] the LS50 Wireless show better bass extension, a greater sense of clarity, more arresting dynamics and more detail than the passive LS50 powered by: Vinnie Rossi's LIO irrespective of external DAC; a Peachtree nova300; and Devialet's big-dollar Expert 200. [•••] Only one passive LS50 setup gets close to its active brother's performance levels: a pair of PS Audio BHK Signature 300 monoblocks connected to the red LS50 via AudioQuest Rocket 88 loudspeaker cable and fronted by PS Audio's BHK Signature preamplifier and DirectStream DAC fitted with the Roon Ready Network Bridge II. [•••] the PS Audio system offers thicker tonality and greater muscularity and contrast the active newcomer as cleaner, leaner and a soupcon more punctilious in delivering micro detail. The actives dig deeper into lower bass and play it sharper with player outline definition. The PS Audio-fronted passive counter with a few extra degrees of warmth, their handling of cymbal splash a little more forgiving. In pitting this passive system against its twin-box active alternative, hairs could be split all day long ...

...until we do the math on the PS Audio system: $15'000 for their monoblocks, $6'000 for the preamplifier, $6'000 for the DAC, $800 for the streamer and ~$800 for the AudioQuest speaker wire.

The passive system's electronics alone sum to $29'000!

Compare that to $2'200 for the LS50 Wireless.

Now the active KEF setup competes with a passive LS50 system costing ten times its retail price. [•••] From the LS50 Wireless system we get performance that exceeds the sum of its parts way beyond that which is expected or usual. [•••] That's built-in synergy which takes the guess work out of the equation and saves serious money while at it."

Reaction score
9.026
Ρε παιδες, κατεληξα να παρω ενεργα αυτην την φορα. Απο το ψαχτηρι που εκανα αρκετα ειναι πολυ καλα αλλα ξεπερνουν το μπάτζετ μου. Κατεληξα στα Lyd 7 Dynaudio. Aποσταση ακροασης που δεν ξεπερνά τα 2,5 μετρα. Εχω μονο λάπτοπ και usb Dac αλλα αυτο που σκέφτομαι ειναι οτι το dac αχρηστευεται αφου μετατρέπεται ξανα σε ψηφιακο με συγκεκριμενη δειγματοληψία. Ειμαι λαθος?

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.751
Θα σε πω... πήγα σημερα Νάκα και άκουσα τα 310... dead silent και killers αλλα αυτο το χρωμα δεν το βάζω σπιτι μου... αν έρχεται ειδική παραγγελία μαύρο ναι παραγγέλνω χθες

Υγ σπιτι εχω τα atc 11 ,krk 5 , audio spectrum sirene

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.261
Members
38.292
Νεότερο μέλος
Neroponti