Ενεργά ηχεία

A

AKARL

Guest
Κοίτα, κι εμένα ο προβολέας μου δε μου πολυαρέσει. Είναι και άσπρος, όχι πολύ επιβλητικός...
Τα δε ρυθμιστικά για το ζουμ και το φόκους είναι (αν είναι δυνατόν) χειροκίνητα... Και πλαστικά...
Αλλά όταν τον χρησιμοποιώ για αυτό που κατασκευάστηκε, δεν με ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά, γιατί δεν τα προσέχω.
Εσένα από καιρού σε έχω κατατάξει στους "κλασικούς" (δεν είν' κακό). ;) :)

Reaction score
1.136
Η παραπάνω (γενναία) δήλωση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός "ρομαντικού" τρόπου θεώρησης του ώντιο (και της ζωής εν γένει).

Η παραπάνω δήλωση (έστω και με τις εσωτερικές αντιφάσεις της, και τις αστήρικτες γενικεύσεις) αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός "κλασικού" τρόπου θεώρησης του ώντιο (και της ζωής εν γένει).

Πιάνει κανείς το υπονοούμενο και προς τα που το πάω; ;)
Akarl, με ολο το σεβασμό προς το avsitατικο προσωπο σου, διαφωνω. Η προσέγγιση / θεωρηση του elias k ειναι, πιστευω, απόλυτα λογικη. Εαν π.χ. δηλωνες οτι εισαι ερωτευμένος με την Γεωργια Βασιλειαδου (καλα να ναι) θα σε παιρναμε για λογικο;;:)

Reaction score
659
Εαν π.χ. δηλωνες οτι εισαι ερωτευμένος με την Γεωργια Βασιλειαδου (καλα να ναι) θα σε παιρναμε για λογικο;;
Έχει πεθάνει εδώ και 37 χρόνια η καημένη...πόσο καλά να είναι ?

A

AKARL

Guest
Akarl, με ολο το σεβασμό προς το avsitατικο προσωπο σου, διαφωνω. Η προσέγγιση / θεωρηση του elias k ειναι, πιστευω, απόλυτα λογικη. Εαν π.χ. δηλωνες οτι εισαι ερωτευμένος με την Γεωργια Βασιλειαδου (καλα να ναι) θα σε παιρναμε για λογικο;;:)
Γειά και χαρά γουαϊεμζητριαεξακοσιαέξι, ήντα κάνεις, καλά;

Κατ' αρχάς δια τον σεβασμό ευχαριστώ και ανταποδίδω! :hi:

Το να διαφωνείς με (οποιαδήποτε) άποψη είναι απολύτως φυσιολογικό και, εν δυνάμει, δημιουργικό.

Να διευκρινίσω δύο πράγματα:

Α) ούτε είπα, ούτε υπονόησα ότι η θεώρηση του ελάϊαςκ είναι μη λογική, "ρομαντική" τη χαρακτήρισα .... εντός εισαγωγικών, υποδηλώνοντας ότι ο χρησιμοποιούμενος όρος έχει μία ειδική σημασία και ουχί τη συνηθισμένη. ;)

Β) έχω σκοπό να αναπτύξω, στο βαθμό του δυνατού εμπεριστατωμένα, τις σκέψεις μου σχετικά με δύο θέματα που απασχολούν τον μικρόκοσμό μας: τι είναι το χαϊέντ και γιατί υπάρχουν έντονες και παθιασμένες αντιπαραθέσεις σχετικά με την εν οίκω αναπαραγωγή μουσικής.

Σχετικά με το ανωτέρω Α σε παραπέμπω στην, κολλητή του ΕΑΡ, Βίκυ. Δια τα λοιπά παρακαλώ δια την υπομονή υμών.

Εδά πρέπει να θέσω γιατί ξυπνώ αξημέρωτα...:(

Reaction score
1.136
Γειά και χαρά γουαϊεμζητριαεξακοσιαέξι, ήντα κάνεις, καλά;

Κατ' αρχάς δια τον σεβασμό ευχαριστώ και ανταποδίδω! :hi:

Το να διαφωνείς με (οποιαδήποτε) άποψη είναι απολύτως φυσιολογικό και, εν δυνάμει, δημιουργικό.

Να διευκρινίσω δύο πράγματα:

Α) ούτε είπα, ούτε υπονόησα ότι η θεώρηση του ελάϊαςκ είναι μη λογική, "ρομαντική" τη χαρακτήρισα .... εντός εισαγωγικών, υποδηλώνοντας ότι ο χρησιμοποιούμενος όρος έχει μία ειδική σημασία και ουχί τη συνηθισμένη. ;)

Β) έχω σκοπό να αναπτύξω, στο βαθμό του δυνατού εμπεριστατωμένα, τις σκέψεις μου σχετικά με δύο θέματα που απασχολούν τον μικρόκοσμό μας: τι είναι το χαϊέντ και γιατί υπάρχουν έντονες και παθιασμένες αντιπαραθέσεις σχετικά με την εν οίκω αναπαραγωγή μουσικής.

Σχετικά με το ανωτέρω Α σε παραπέμπω στην, κολλητή του ΕΑΡ, Βίκυ. Δια τα λοιπά παρακαλώ δια την υπομονή υμών.

Εδά πρέπει να θέσω γιατί ξυπνώ αξημέρωτα...:(
Σευχαριστω περοκε! Θ αναμενω με ενδιαφερον την εισαγωγη σου επι του ζεοντος θεματος.
Εως τοτε "θα ναι δευτερα θα ναι τριτη στην κατερινη και στην Κρητη, θα ρθω μια μερα να σε βρω" για συνακροαση των ενεργων που οφειλεις να προμηθευτεις το συντομοτερο....

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Συχνα συζητουμε την προσθηκη σαμπ σαν μια λυση για μεσαια και μεγαλα δωματια, οταν θελουμε υψηλα spl και χαμηλες παραμορφωσεις σε ολο το φασμα. Εχει καποιο τεχνικο μειονεκτημα αυτη η λυση; Η απαντηση ειναι ναι, αυξημενο group delay στην περιοχη του cross:

http://www.neumann-kh-line.com/neum...ing_knowledge_faqs_general-answers_question13

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Το οποίο σημείο cross όσο το σκέφτομαι, τόσο καταλήγω πάλι στην "άποψη" αυτού του μπ0ύθτη του εαρ: αν επιλέξουμε σημείο cross που συμπίπτει με ρυθμό δωματίου έχουμε το περιθώριο να "απομακρύνουμε" τη συχνότητα cross του σαμπ από αυτή του δορυφόρου, μέχρι και 1/4 οκτάβας λέω εγώ, π.χ. 90hz o ρυθμός, 80hz το σαμπ, 100hz o δορυφόρος. Έτσι μειώνουμε το overlap του συχν. φάσματος που παίζουν και τα δύο ηχεία και συνεπώς το cross group delay χωρίς να έχουμε ουσιαστικό πρόβλημα στα 80 -100 hz μια και το δωμάτιο φροντίζει να έχει ενέργεια στην περιοχή αυτή λόγω του ρυθμού (και αναπόφευκτα και group delay από το δωμάτιο αλλά τουλάχιστον χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση από το cross).

Ή αγοράζουμε DEQX και ξεμπερδεύουμε.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.100
Με είπεθ μπ0ύθτη;

:lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:

(Ανέτως μισή οκτάβα απόσταση, η κλίση του κρος - μόλις 24 dB/oct - λογαριθμική κλίση, δηλαδή μόλις 6-7dB πτώση στη συχνότητα κρος από το άθροισμα των 2 μεγαφώνων - αντισταθμίζεται άριστα από το gain του ιδιοσυντονισμού. Για να το κάνεις επιστημονικά, μετράς το πικ στο σημείο συντονισμού και υπολογίζεις την πτώση απόκρισης στο άθροισμα των μεγαφώνων.)

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.979
Το οποίο σημείο cross όσο το σκέφτομαι, τόσο καταλήγω πάλι στην "άποψη" αυτού του μπ0ύθτη του εαρ: αν επιλέξουμε σημείο cross που συμπίπτει με ρυθμό δωματίου έχουμε το περιθώριο να "απομακρύνουμε" τη συχνότητα cross του σαμπ από αυτή του δορυφόρου, μέχρι και 1/4 οκτάβας λέω εγώ, π.χ. 90hz o ρυθμός, 80hz το σαμπ, 100hz o δορυφόρος. Έτσι μειώνουμε το overlap του συχν. φάσματος που παίζουν και τα δύο ηχεία και συνεπώς το cross group delay χωρίς να έχουμε ουσιαστικό πρόβλημα στα 80 -100 hz μια και το δωμάτιο φροντίζει να έχει ενέργεια στην περιοχή αυτή λόγω του ρυθμού (και αναπόφευκτα και group delay από το δωμάτιο αλλά τουλάχιστον χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση από το cross).

Ή αγοράζουμε DEQX και ξεμπερδεύουμε.
Αυτό έκανα μέχρι σήμερα :)

63 το room mode.
80 ο δορυφόρος
50 το σαμπ.

12db ανα οκτάβα (δεν ειχα αλλη επιλογή στο Cambridge)

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.979
Τι κλίσεις κρος έχεις τώρα;
Το σκαλίζω ακόμα. Εχω και την δυνατότητα 24db ανα οκτάβα.

Αλλα επειδή το πολυκάναλο Full Dirac θα σουιπάρει χωριστά το sub και το καθε ηχείο, θα τα βάλει εκεί που πρέπει ολα.

Θα δούμε σε καμία βδομάδα που θα γίνουν οι τελικές ρυθμίσεις.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Cross ομως δεν κανει. Δυστυχώς. Επειδή το πολυκαναλο εχω, αν βρεις καμια ακρη πες μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.100
Αλλα επειδή το πολυκάναλο Full Dirac θα σουιπάρει χωριστά το sub και το καθε ηχείο, θα τα βάλει εκεί που πρέπει ολα.
Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να βάλεις εσύ το κρος εκεί που είναι προτιμότερο για το χώρο, και μετά να κάνει το ντιρακ τα δικά του..

Δε νομίζω ότι το ντιρακ έχει την επιλογή μέσα στις αυτοματοποιημένες δυνατότητες να αφήσει κενό μεταξύ ηχείων στα σημεία κρος.

Δηλαδή, το ιδανικό σενάριο είναι κάνοντας μετρήσεις, να βρεις σε ποιο σημείο κρος έχεις την καλύτερη δυνατή απόκριση κάθε ηχείου ξεχωριστά, και να το ρυθμίσεις έτσι. Μετά, οκ, ντιρακ.

Νομίζω..

Δε ξέρω καν αν γίνεται αυτό με τον εξοπλισμό σου, δηλαδή το δεξί ηχείο να έχει άλλο σημείο κρος με το αριστερό. Πιθανώς να σου δίνει μόνο μία συχνότητα κρος για τα 2 κυρίως ηχεία. Και παραμένει το ερώτημα αν το σαμπ για τα κυρίως ηχεία μπορεί να κροσαριστεί σε άλλη συχνότητα από αυτήν που έδωσες στα κυρίως ηχεία..

Δε ξέρω καν αν γίνεται να έχεις ξεχωριστές ρυθμίσεις κρος στο σαμπ για κάθε ηχείο, και διαφορετικές από αυτές που έδωσες στο ηχείο.

Θέλει να ψάξεις καλά τις δυνατότητες του av σου.

Σίγουρα δεν είναι μετρικ να τα κάνει όλα :p:D:p:D, αλλά εξάντλησε το τι μπορεί να κάνει, ώστε να δεις τις πιθανές επιλογές.

Πρόσεξε να μην δουλεύει καθόλου το ενσωματωμένο κρος πάνω στο σαμπ, ώστε μόνο ο ενισχυτής να δίνει κρος και να παραμείνει ακροσαριστο το σαμπ για το .1 του κινηματογραφικού ήχου.. (το οποίο φτάνει τους 120 κύκλους)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.100
Βασικά όλα τα παραπάνω γίνονται από οποιοδήποτε loudspeaker management επαγγελματικό εργαλείο, αν έχεις διακριτά όλα τα κανάλια σε ψηφιακό επίπεδο.

Ακριβά μηχανάκια av με διακριτές ψηφιακές εξόδους, προφανώς διαθέτουν όλα τα άνωθεν, αλλά ποιός τα πληρώνει...:p

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.979
Cross ομως δεν κανει. Δυστυχώς. Επειδή το πολυκαναλο εχω, αν βρεις καμια ακρη πες μου.
Πολυκάναλο ενσωματωμένο σε prepro, όχι software υπολογιστή.

Αλλη ιστορία.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.979
Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να βάλεις εσύ το κρος εκεί που είναι προτιμότερο για το χώρο, και μετά να κάνει το ντιρακ τα δικά του..

Δε νομίζω ότι το ντιρακ έχει την επιλογή μέσα στις αυτοματοποιημένες δυνατότητες να αφήσει κενό μεταξύ ηχείων στα σημεία κρος.

Δηλαδή, το ιδανικό σενάριο είναι κάνοντας μετρήσεις, να βρεις σε ποιο σημείο κρος έχεις την καλύτερη δυνατή απόκριση κάθε ηχείου ξεχωριστά, και να το ρυθμίσεις έτσι. Μετά, οκ, ντιρακ.

Νομίζω..

Δε ξέρω καν αν γίνεται αυτό με τον εξοπλισμό σου, δηλαδή το δεξί ηχείο να έχει άλλο σημείο κρος με το αριστερό. Πιθανώς να σου δίνει μόνο μία συχνότητα κρος για τα 2 κυρίως ηχεία. Και παραμένει το ερώτημα αν το σαμπ για τα κυρίως ηχεία μπορεί να κροσαριστεί σε άλλη συχνότητα από αυτήν που έδωσες στα κυρίως ηχεία..

Δε ξέρω καν αν γίνεται να έχεις ξεχωριστές ρυθμίσεις κρος στο σαμπ για κάθε ηχείο, και διαφορετικές από αυτές που έδωσες στο ηχείο.

Θέλει να ψάξεις καλά τις δυνατότητες του av σου.

Σίγουρα δεν είναι μετρικ να τα κάνει όλα :p:D:p:D, αλλά εξάντλησε το τι μπορεί να κάνει, ώστε να δεις τις πιθανές επιλογές.

Πρόσεξε να μην δουλεύει καθόλου το ενσωματωμένο κρος πάνω στο σαμπ, ώστε μόνο ο ενισχυτής να δίνει κρος και να παραμείνει ακροσαριστο το σαμπ για το .1 του κινηματογραφικού ήχου.. (το οποίο φτάνει τους 120 κύκλους)
Το κρος προς το παρόν το έβαλα 80 και 120 για τα μικρά πίσω. Μπορείς να βάλεις διαφορετικά κρος ανα δυάδα.

Ναι, καθόλου το κρος του σαμπ, να μην κόβει LFE

Κανονικά ισχύει αυτο που λες για μετρήσεις με διαφορετικά κρος μεχρι να βρεθεί το καλύτερο. Θα γίνει οταν εχω διάθεση.

Ο αλγόριθμος παντως αυτά τα συμμαζεύει ο,τι αν επιλέξεις. Εννοείται πως οσα λιγότερα κανει τοσο καλύτερα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.187
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90