Ενεργά ποιοτικά ηχεία για PC

Reaction score
5
Απάντηση: Ενεργά ποιοτικά ηχεία για PC

Ευχαριστώ φίλε tyler. Με μία πρώτη ματιά μου φαίνεται τίμια λύση. Τις συνδεσμολογίες δεν μπορώ να φανταστώ ακριβώς αλλά μαζί με κανένα manual θα βγάλω άκρη φαντάζομαι.

Reaction score
5

Μπορείς να δεις κ αυτή:
http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=33071

Value εταιρεία η focusrite, γνωστη στους home-στουντιάδες. Νομίζω θα σου κάτσει πολύ καλύτερα απο την emu και εχει κ volume control.
Ευχαριστώ για την πρόταση σου αλλά η συγκεκριμένη δεν έχει usb, πράγμα το οποίο θεωρώ απαραίτητο για λόγους ευελιξίας. Αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη λύση σε λεφτά κοντά στα 150 και με όλα τα καλούδια που έχω αναφέρει παραπάνω θα χαρώ να την ακούσω.

Όσο έχω ψάξει όμως δεν βρίσκω.

Reaction score
5

Τελικά παράγγειλα τα παρακάτω

http://www.thomann.de/gr/samson_rubicon_r6a.htm
http://www.thomann.de/gr/emu_0204_usb.htm
http://www.thomann.de/gr/sm_pro_audio_nano_patch.htm

Μόλις τα έχω θα γράψω εντυπώσεις. Πάντως για τα samson rubicon r6a έχω διαβάσει εξαιρετικές κριτικές. Και η τιμή τους στο thomann είναι άκρως δελεαστική (> 40% έκπτωση). Είμαι περίεργος πως θα ακούγονται. Με τα Adam βέβαια δε θα μου ήταν απαραίτητο το passive volume αλλά πάλι ξέφευγαν πολύ στην τιμή για το budget μου.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

για τα Samson θα με θυμηθεις....

Reaction score
11.758
Η E-MU που πήρες είναι όμοια με τη δικιά μου E-MU Tracker pre. Θα την ευχαριστηθείς. Επίσης, επειδή η E-MU έχει volume control στην έξοδο ακουστικών, οδηγώ από εκεί τον τελικό μου, χωρίς την ανάγκη του τελευταίου κομματιού που πήρες.

Reaction score
5

Παίδες ήρθανε τα μηχανάκια. Χθες το απόγευμα δοκίμασα (πολύ σύντομα δυστυχώς) τα ηχεία με την καρτούλα. Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες.
Εμφανισιακά φαίνεται σωστό μηχάνημα με καλό φινίρισμα. Δυστυχώς όμως δεν είχα συνειδητοποιήσει ακριβώς το μέγεθος και εξεπλάγην ελαφρά, χωρίς να με χαλάει κιόλας (μιας και μετά άκουσα και χαμηλές στον ήχο). Η γυναίκα μου όμως έπαθε ένα σοκ με τα "ηχεία για τον υπολογιστή" και το μέγεθος τους :107::107::107:
Για τις λεπτομέρειες του ήχου θα σας πω αφού τα δοκιμάσω προσεκτικά μιας και εχθές δεν πρόλαβα.
Πάντως έμεινα πολύ ευχαριστημένος με τις υψηλές.
Αυτό το οποίο δοκίμασα με τα ακουστικά μου χθες είναι η EMU. Τεράστια διαφορά με πριν. Άκουσα flac σε διάφορες δειγματοληψίες χωρίς να με κουράζει καθόλου το ακουστικό και απολαμβάνοντας μουσική πραγματικά (Doors, Syd Barrett, Lou Reed, Helgen Lio Trio, Thelonious Monk with John Coltrane)
Πρέπει απλά να το ψάξω λίγο για bit perfect ήχο μέσω του foobar κτλ.
Τέλος το παθητικό volume που μου πρότεινε ο φίλος tyler (SM PRO AUDIO NANO PATCH) εξαιρετικό σε χρηστικότητα και εμφάνιση. Ελπίζω μόνο και στο ζήτημα ήχο να κάνει όσα υπόσχεται. Προς το παρών δεν ξέρω σε τη στάθμη θα πρέπει να αφήσω το volume των ηχείων μου (κάτι είχα διαβάσει για το μισό).
Αλλά επειδή άκουσα ελάχιστα ακόμη δεν έχω άποψη ούτε για τα ηχεία ούτε για το παθητικό volume.
Μόλις τα χαρώ θα γράψω λεπτομέρειες...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ενεργά ποιοτικά ηχεία για PC

Έχουν volume τα ηχεία; Τότε γιατί πήρες το παθητικό volume;
Αν έχεις XP δες εδώ.
Μαλλον γιατι το volume των ηχειων ειναι πισω απο καθε ηχειο και ειναι αβολο να το λειτουργεις απο εκει . Πρεπει να βρεις μια σταθερη θεση και μετα να ρυθμιζεις απο το παθητικο την ενταση.

Reaction score
2

Έχε την ένταση των ηχείων στο μάξιμουμ και παίζε μόνο με τον παθητικό προ..

Reaction score
5

Έχε την ένταση των ηχείων στο μάξιμουμ και παίζε μόνο με τον παθητικό προ..
Αυτό ακριβώς έκανα χθες και το αποτέλεσμα ήταν όμορφο και βολικό.
Όσο αναφορά τα ηχεία τώρα:
Μεγάλη έκταση και καθαρότητα στις υψηλές. Μάλιστα μπορεί να διαμορφωθεί η ενίσχυση των υψηλών από το πίσω μέρος. Αν και αν ενισχυθεί δίνει αποτελέσματα υπερβολικά "λαμπερά" (προτείνω -2 db, ή 0 db).
Οι μεσαίες ιδιαίτερα καλές. Για την ακρίβεια για μουσικές με λίγα όργανα και την κατηγορία τιμής θα έλεγα εξαιρετικές. Όταν αρχίσουν οι ροκιές και τα πιο πολύπλοκα έργα βέβαια τα πράγματα θολώνουν λίγο.
Στα χαμηλά η έκταση είναι σχετικά περιορισμένη. Σε γενικές γραμμές μου φάνηκε επαρκές το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν αλλάξει το πράγμα όταν μετακομίσω σε λίγο πιο μεγάλο δωμάτιο.
Γενικά έμεινα αρκετά ικανοποιημένος με την αγορά και πιστεύω ότι είναι value for money περίπτωση.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

που εχεις τοποθετησει τα ηχεια? Αν μπορεις βαλτα σε βασεις δαπεδου. Θα χεις διαφορα στο χαμηλο εμφανως, αλλα και γενικοτερα

Reaction score
403

Focal CMS 40 είναι πιστεύω το καλύτερο όλων απο όλες τις απόψεις.
Εχω τα 65 σπίτι, αλλά έχω ακούσει και τα 40άρια.. Σκοτώνουν!

Η τιμή είναι βέβαια τσουχτερή..

Μετά πάμε στα Adam και μετά πέφτουμε αισθητά σε ποιότητα.
Υπόψιν οτι κάποια στιγμή θα χρειαστεις και sub. Ειδικά με τα Adam..

Το μπερινγκερ ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας και πιο χρωματισμένο. Παρ ολα αυτα ειναι το καλυτερο απο σχεση τιμής απόδοσης και επειδη και αυτο το εχω ακουσει, ειναι ΠΟΛΥ καλο για τα χρηματα που ζηταει.

Τα 0,02 μου ευρώ :)
Με τα Focal 65 παλι χρειαζεσαι sub;
Οι διαφορες με τα μικρα 40 περα του οτι λογικα θα παιζουν πιο δυνατα;

Reaction score
403

για να μην ανοιγω αλλο θεμα..

Το zeppelin air σε σχεση με ενα ζευγαρι focal cms 40 ή 50 (σε συνδυασμό με ενα squeezebox touch που υπαρχει ηδη) ποιο θα αποδώσει καλύτερα και θα εχει μεγαλυτερη ενταση χωρις να παραμορφωνει;

Reaction score
1.831

για να μην ανοιγω αλλο θεμα..

Το zeppelin air σε σχεση με ενα ζευγαρι focal cms 40 ή 50 (σε συνδυασμό με ενα squeezebox touch που υπαρχει ηδη) ποιο θα αποδώσει καλύτερα και θα εχει μεγαλυτερη ενταση χωρις να παραμορφωνει;
Υποθέτω ότι δε μπορεί να υπάρξει σύγκριση...

Reaction score
403

Ένταξ μάλλον θα παίζει καλύτερα το zeppelin air..:142:
Πάντως είναι στην ίδια τιμη τα 40 με το air γιαυτο και το σκέφτομαι..
Είναι και ποιο όμορφο το ατιμο το air..

Reaction score
1.831

αν κάθεσαι και "κάνεις ακρόαση" πάρε τα focal.

αν ο χώρος δε βολεύει και σε ενδιαφέρει το background listening πάρε το zeppelin.

αν έχεις περίσσια λεφτά πάρε και τα δυο.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Re: Απάντηση: Ενεργά ποιοτικά ηχεία για PC

αν κάθεσαι και "κάνεις ακρόαση" πάρε τα focal.

αν ο χώρος δε βολεύει και σε ενδιαφέρει το background listening πάρε το zeppelin.

αν έχεις περίσσια λεφτά πάρε και τα δυο.
+1. Δε θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα. Ένας κάτοχος Zeppelin Air.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis