Ενισχυτής για χρήση μουσικής/ ταινιών

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλο το forum και καλώς σας βρήκα. Είμαι αρκετά αρχάριος με τον ήχο γιαυτο και θέλω την πολύτιμη συμβουλή σας.
Έχω στην κατοχή μου ένα παλιό Koda av 3068b 5.1 και από ηχεία 2 Polk Signature s55e. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν εάν αυτός ο ενισχυτής μπορεί να σηκώσει το υπόλοιπο σετ από τα signature που σκέφτομαι να κάνω σετ home cinema η να χρειάζομαι έναν 5.1 καινούργιο και άλλο έναν 2.1 για χρήση μουσικής? η πηγή μου είναι ο υπολογιστής (Μac Mini) με hdmi σε τηλεόραση και έξοδο με καρφί στον koda στην vcr έξοδο. Τα ηχεία τα έχω συνδέσει στο Α κανάλι παίζουν μια χαρά για τα δικά μου πάντα δεδομένα. Αξίζει να αγοράσω και τα υπόλοιπα ηχεία για home cinema 5.1 η να το αφήσω όπως είναι ? Η βασική χρήση είναι μουσική από internet. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.162
Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Τα ηχεία σου είναι μια χαρά. Ο KODA όμως όχι. Ένας καλός entry level level ενισχυτής με την δυνατότητα ισοστάθμισης δηλαδή μέτρησης του χώρου και των ηχειων θα σε βοηθήσει στα πρώτα σου βήματα. Και βεβαίως ένα subwoofer. Ωστόσο πρέπει να μας πεις πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις και βέβαια να μας πεις και για τον χώρο που έχεις στήσει το αρχικό σύστημα.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Τα ηχεία σου είναι μια χαρά. Ο KODA όμως όχι. Ένας καλός entry level level ενισχυτής με την δυνατότητα ισοστάθμισης δηλαδή μέτρησης του χώρου και των ηχειων θα σε βοηθήσει στα πρώτα σου βήματα. Και βεβαίως ένα subwoofer. Ωστόσο πρέπει να μας πεις πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις και βέβαια να μας πεις και για τον χώρο που έχεις στήσει το αρχικό σύστημα.

Φιλικά Κωνσταντίνος
Καλησπέρα Κωνσταντίνε και ευχαριστώ για την απάντηση. Μιλάμε για ένα ενιαίο χώρο κουζίνα σαλόνι τραπεζαρία μακρόστενο θα έλεγα κάπου στα 40 τμ ας πούμε. Το ερώτημα είναι αν χρειάζομαι stereo η έναν αντιστιχο 5.1 / 7.1 για καμία ταινία. Δεν έχω θέσει ταβάνι στα χρήματα μιας και θέλω να ξεκινήσω σίγα σιγά,. Με ενδιαφέρει να αγοράσω τα σωστά μηχανήματα χωρίς να τους κάνω καμία ζημιά κλτκλ.. ειδικά στο θέμα ενισχυτή θέλω να σηκώνω σίγουρα τα Polk χωρίς να τα ανοίγω στο τέρμα. Με ενδιαφέρει η ποιοτική μουσική χωρίς παραμόρφωση και σε δεύτερη μοίρα έρχεται το θέμα ταινία.. απλά τα έχω μπερδέψει λίγο με τους ενισχυτές τελικούς και μη.

Reaction score
1.947
Καλησπέρα Κωνσταντίνε και ευχαριστώ για την απάντηση. Μιλάμε για ένα ενιαίο χώρο κουζίνα σαλόνι τραπεζαρία μακρόστενο θα έλεγα κάπου στα 40 τμ ας πούμε. Το ερώτημα είναι αν χρειάζομαι stereo η έναν αντιστιχο 5.1 / 7.1 για καμία ταινία. Δεν έχω θέσει ταβάνι στα χρήματα μιας και θέλω να ξεκινήσω σίγα σιγά,. Με ενδιαφέρει να αγοράσω τα σωστά μηχανήματα χωρίς να τους κάνω καμία ζημιά κλτκλ.. ειδικά στο θέμα ενισχυτή θέλω να σηκώνω σίγουρα τα Polk χωρίς να τα ανοίγω στο τέρμα. Με ενδιαφέρει η ποιοτική μουσική χωρίς παραμόρφωση και σε δεύτερη μοίρα έρχεται το θέμα ταινία.. απλά τα έχω μπερδέψει λίγο με τους ενισχυτές τελικούς και μη.
Δεν χρειαζεται να μπερδευεσαι.
Κατ αρχην δεν χρειαζεσαι αλλον ενισχυτη για στερεο και αλλον για Home Cinema.

Απλα χρειαζεσαι εναν αξιοπρεπη πολυκαναλο ενισχυτη πανω στον οποιο θα χτισεις απο σιγα σιγα το συστημα σου.
Τα Polk που εχεις ειναι αξιοπρεπεστατα και θα μπορεσεις να φτιαξεις μια χαρα συστημα.
Σε πρωτη φαση βγαλε απο το μυαλο σου οτι για να ακους μουσικη θα πρεπει να ακους σε στερεο απο δυο ηχεια.
Οι συγχρονοι A/V ενισχυτες κανουν upmixing και αναπαραγουν το στερεοφωνικο σημα απο ολα τα ηχεια με αληθοφανη τροπο (δεν αλλαζει δηλαδη η μουσικη σκηνη, ο ηχος θα ερχεται απο εμπρος και τα περιφεριακα ηχεια θα παιζουν τους ambient ηχους της ηχογραφησης) και το αποτελεσμα οταν το συστημα ειναι στημενο σωστα ειναι πολυ ανωτερο του στερεο.
Μπορεις να κινηθεις σε ενισχυτη στην κατηγορια του Denon AVX 3800H η του Onkyo TX-RZ30 που προσφερουν ολα οσα μπορει να χρειαστεις για να στησεις κατι σωστο που θα συμβαδιζει με τα ηχεια που ηδη εχεις και τα υπολοιπα της σειρας που θα πρεπει να παρεις στην πορεια.
Να ξερεις οτι το συστημα που θα φτιαξεις για να παιζει σωστα και να αποδιδει τα αναμενομενα εχει καποιες προυποθεσεις.
Ως ελαχιστο τις τρεις παρακατω.
1) η τοποθετηση των ηχειων θα γινει με τις προδιαγραφες της Dolby
2) Τα ηχεια θα ειναι ολα της ιδιας μαρκας και ιδιας σειρας (Polk signature με ιδιου μεγεθους midwoofer)
3) Θα βαλεις τουλαχιστον δυο subwoofers

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.746
Members
38.233
Νεότερο μέλος
dimpam