Gojakla
Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
- Reaction score
- 7.491
Αφού ψοφάω γι' ακροάσεις...
Δεν έχω ακούσει τον Devialet για καιρό αλλά έχω κάνει αρκετές ακροάσεις στις οποίες μου άρεσε. Τα σκέφτομαι όλα σοβαρά, αν έχω αυτό που λες ως ήχο δεν θα μου αρέσει, λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου αυτό που λες γιατί κι εμένα ξύνει εκεί που οι άλλοι έρχονται σπίτι και μου λένε ότι παίζει καλά, ωστόσο όταν ρώτησα να αλλάξω καλώδια 9 στους 10 εδώ μέσα με βεβαίωσαν ότι δεν θα έχω κάποια σοβαρή αλλαγή. Για να είμαι ειλικρινής, ο Unico με εντυπωσίασε τόσο, μου άλλαξε τον ήχο ριζικά, απίστευτο σώμα αλλά δεν ξέρω πόσο συμμετέχει σε αυτό που ακούω όταν σκάει σσσσ αλλά δεν είναι ένα μηχάνημα που, αρχικώς, θα ήθελα να αλλάξω. Προχθές έκανα ένα τεστ με και χωρίς το DAC από CD και άλλαζα τις πηγές για να δω πόσο το DAC συμμετέχει, καμία αλλαγή στα συριστικά άρα καμία συμμετοχή του DAC (επίσης ένα μηχάνημα που θα ήθελα να κρατήσω). Θα δούμε...μ'αρέσει που δεν θες να φαίνεσαι μηχανάκιας, αλλά θες να χτυπήσεις Devialet.
Γιατί βρε, δεν έχεις καθρέφτες στο σπίτι σου?
λίγο ακριβός για αυτό που είναι, class D.
σε λίγο καιρό ο ήχος θα σου φαίνεται ψυχρός, χωρίς συναίσθημα, λεπτός κλπ κλπ. και εκεί η χασούρα θα είναι μεγάλη.
Επειδή το ξύσιμο είναι και προσωπική υπόθεση (εμένα μου ξύνουν πολλά που σε άλλους δεν ξύνουν) πριν τα στείλεις όλα κάνε μια τελευταία προσπάθεια και δοκίμασε-άλλαξε (δανεικά) όλα τα καλώδια.
και άστο να παίξει καμια βδομάδα πριν το κρίνεις.
αν δεν, θα σου έλεγα να στείλεις τα ηχεία μιας και έτσι θα εισπράξεις τη μεγαλύτερη αλλαγή αλλά, αν ο Unico έχει τον ίδιο χαρακτήρα με έναν μικρότερο που είχα δοκιμάσει, (ένα μικρό θέμα με τις υψηλές) καλά κάνεις και τον στέλνεις και αυτόν.
δεν πιστεύω όλοι οι γύρω τοίχοι να είναι γυμνοί.
τις υψηλές του dac32 δεν θα τις ξαναβρείς.-
Είναι οπωσδήποτε ο πιο καλός ήχος που είχα μέχρι σήμερα, σε ένα σύστημα που μάλλον έχω κάνει τα λιγότερα λάθη (βέβαια τα βατ του ενισχυτή φαντάζομαι ότι είναι δυσανάλογα με όσα χρειάζεται ένα τόσο ευαίσθητο ηχείο, όχι; ). Μόνο αυτό στα συριστικά και είναι εκεί σχεδόν ασχέτως εγγραφής, ενώ γενικά στις υψηλές είναι τόσο ωραία περιγραφικός ο ήχος. Σε άλλα συστήματα με τα ίδια κομμάτια δεν είχα αυτήν την ενόχληση, καμία σχέση. Μην φανταστείς ότι έχω δοκιμάσει πολλά... Ο χώρος είναι όντως προβληματικός, το έπιπλο επίσης και ίσως προβλέπεται αλλαγή του, θέλω να γκρεμίσω έναν τοίχο ενόψει ανακαίνισης του σπιτιού και να αλλάξουν πλευρά τα μηχανήματα "χτυπώντας" μπροστά με μεγαλύτερο χώρο, ας πούμε να μπουν στην μικρή πλευρά του (πλέον) ορθογώνιου χώρου. Θα δείξει, καθώς δεν είναι εύκολο. Απλώς δεν ξέρω κατά πόσο ο χώρος είναι σχεδόν αποκλειστικά αυτός που ευθύνεται ή κάποιο από τα μηχανήματα και το ταίριασμά τους. Ξανά ευχαριστώ!....τις περισσότερες φορές το σσσσσ είναι στην ηχογράφηση και ότι και να κάνεις θα είναι εκεί ... αφού πηγαίνεις και ακούς και σε φίλους, έχεις τσεκάρει ότι κάποιο ιδιαίτερα ενοχλητικό =στο σπίτι σου= σσσσσ, στο δικό τους σπίτι δεν υπάρχει ;;;; και αν όντως είναι έτσι, μήπως το φιλικό σύστημα, πλέον του σσσσσ κούρεψε και οτιδήποτε πάνω από τα 8 khz ;;;;
σε εμένα το σύστημα σου φαίνεται σούπερ ... ο ενισχυτής είναι εκπληκτικός, έχω απολαύσει όλες του τις εκδόσεις, όπως και το ομόσταυλο πλέυερ, που είναι ότι πιο μαλακό κυκλοφορεί (βέβαια και αυτό πάνω από τα 11 khz πέφτει στα τάρταρα για να πετύχει αυτή την μαλακή αίσθηση) ... αλλάζοντας ενισχυτή ίσως πάρεις κάποια στοιχειάκια που σου λείπουν αλλά θα χάσεις πολλές αρετές του, (σωματώδης, ρωμαλέος, άμεσος, επικοινωνιακός συναισθηματικά) και άντε βρες τες αλλού .....τα ηχεία σου είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία τους, δεν πιστεύω ότι τα d15 μπορούν να τα υπερκεράσουν ... κάτι θα πάρεις κάτι θα χάσεις, αποκλείεται να είναι όλα τα πρόσημα θετικά ... είχες τους πήγασους που είναι εκπληκτικό ηχείο (έχω τα μεγάλα της ίδιας σειράς, τα ursa major) αλλά δεν σου κάθησαν στο αυτί, θυμάμαι ανέφερες ότι ο ήχος ήταν θολός ... είναι φανερό ότι ο μέτριος χώρος σου, δεν σου επιτρέπει να πετύχεις το χαρμάνι που ποθείς ... αυτό δεν θα αλλάξει βέβαια με ''μπανάνες'', ενώ τυχόν αλλαγές σε καλώδια θα ''ισοσταθμίσουν'' την κατάσταση μόνον σε έναν βαθμό και δυσανάλογα λίγο σε σχέση με τα ευρά τους ... πειραματίσου όσο μπορείς με τις θέσεις των ηχείων και το toe in ... με αυτόν τον τρόπο θα πάρεις τις μεγαλύτερες διαφορές στον ήχο σου και ίσως βρεις μια θέση που τελικά σε ικανοποιεί ... επίσης το κεντρικό σου έπιπλο, αν και κουκλί, λόγω θέσης, κατασκευής και όγκου, μόνον κακό μπορεί να επιφέρει στο αποτέλεσμα ... προσπάθησε να διαχύσεις τις πρώτες ανακλάσεις με τοποθέτηση στο πλάι όμορφων μίνι βιβλιοθηκών / σιντι-θηκών ...
βέβαια, δεν είναι εφικτό πάντα να αλλάζουμε σπίτι, διάταξη και επίπλωση, αλλά πριν εξαντλήσουμε τις χωροταξικές πιθανότητες για να πάρουμε τα μέγιστα από το υπάρχον σετ-απ δεν αγοράζουμε άλλες μπανάνες ... του 2ευρου είναι τέλειες, πίστεψέ με...
Δώσε τα PMC όσο είναι καιρός. Μην σπαταλάς χρόνο και χαραμίζεις την ψυχική σου ηρεμία. Ό,τι καταντά ψυχαναγκασμός ξεφορτώσου το. Τη μουσική πρέπει να την απολαμβάνουμε και τα μηχανήματα να μας υπηρετούν κι όχι να υπηρετούμε εμείς αυτά.Ε Μόνο αυτό στα συριστικά και είναι εκεί σχεδόν ασχέτως εγγραφής, ενώ γενικά στις υψηλές είναι τόσο ωραία περιγραφικός ο ήχος.