Επιλογή Dac

Reaction score
2.300
2) Πως τα τεστάρουν ... αν όντως δεν τα ακουν? :)
Δεν χρειάζεται. τα μικρόφωνα τα ακούν μια χαρά.
ότι δεν υπάρχει κανένας δρόμος στον πλανήτη που μπορείς να τρέξεις με 300χλμ την ώρα...ποιος ο λόγος να φτάνει εκεί το AMG
Autobahn, στη Γερμανία είναι 😁

Reaction score
20
Να προσέχουμε όλοι εμείς με τα "AMG" μην κάνουμε κανά μποτιλιάρισμα στην Οτομπαν !

Καταλαβαίνεις τι εννοώ... τέσπα :)

Reaction score
6.003
Καλημέρα!

Για πολλά χρόνια, λόγω χώρου στο γραφείο/δωμάτιό μου, “βολευόμουν” με τον ήχο που έβγαινε κατευθείαν από την οθόνη. Όπως καταλαβαίνετε, η ποιότητα δεν ήταν και η καλύτερη...

Κάποια στιγμή, μετά από μια μικρή ανακαίνιση του χώρου, αποφάσισα να στήσω – πάντα σε περιορισμένο δωμάτιο – ένα πιο σωστό σετ ήχου, έπειτα και από συμβουλές φίλων σε ένα άλλο forum. Έτσι κατέληξα στα εξής:
  • Ηχεία: Dali Spektor 2
  • Ενισχυτής: Yamaha A-S201
  • Subwoofer: Origin Acoustics 10’’ (προστέθηκε λίγο αργότερα)
άρχισα να κοιτάω προς την πλευρά του Topping E30 II.

Τι θα προτείνατε για την περίπτωσή μου;
Μια χαρά είναι αυτό το DAC (Topping Ε30) που σκέφτεσαι. 120 ευρώ έχει σήμερα στο audiophonics. Προσωπικά θα σου πρότεινα ένα streamer/DAC για να μην χρειάζεται να δεσμεύεις τον υπολογιστή για να ακους μουσική. π.χ WiiM Pro (streamer/DAC) με τιμη 180ευρώ. Υπάρχουν και κάποια φτηνότερα...
Όσον αφορά την ακοή: θεωρητικά η έκταση που μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος είναι 20Hz-20Khz. Επειδή πάνω από τα 8-10KHz ελάχιστοι καθημερινοί ήχοι υπάρχουν τα ακοογράμματα που κάνουν οι ΩΡΛ σταματάνε στα 8KHz περίπου (γιατί δεν έχει πρακτικό ιατρικό νόημα να πάνε παραπάνω). Το πιο υψίσυχνο μουσικό όργανο φτάνει μέχρι περίπου 10KHz. Ωε εκ τούτου ακόμη και μέχρι τα 20KHz να προδιαγράφονται τα ηχεία δεν χάνεις απολύτως τίποτε, ούτε καν τις ανώτερες αρμονικές του πιο υψίσυχνου μουσικού οργάνου.. τομεγάλο πρόβλημα των ηχείων είναι οι χαμηλές συχνότητες! Εκεί είναι που δεν μπορούν και εκεί είναι που θα "φαίνονται" τα λεφτά που ζητάει ένα ηχείο!
(με κόκκινη γραμμή οι βασικές συχνότητες των μουσικών οργάνων και με κίτρινη γραμμή οι αρμονικές)

Screenshot-2025-06-05-143819.png

Last edited:

Reaction score
7.141
επίσης το Wiim pro μπορεί να δουλέψει και σαν dac (έχει οπτική ψηφιακή είσοδο) και να συνδέεις εκεί τον υπολογιστή σου με την οτπική ψηφιακή έξοδο της μητρικής.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.392
Αν είναι να πάει σε Wiim που να το χρησιμοποεί ΚΑΙ σαν DAC θα πάει στο Pro Plus.

Αλλά γι'αυτό το πρώτο πράγμα που τον ρώτησα ήταν αν χρειάζεται και streamer εκτός από DAC και είπε όχι. Άρα γιατί να δώσει τα διπλά λεφτά για κάτι που δεν χρειάζεται;

Reaction score
20
Είπα όχι σε ένα streamer γιατί κάνω τα πάντα απο τον υπολογιστή ... θέλω μια αμεσότητα στο ακούω μουσική το σταματάω να μπω σε μια συνομηλία ή να παίξω ένα παιχνίδι ή οτιδήποτε άλλο δε θελω να είμαι με ένα έξτρα τηλεκοντρόλ ή να γυρναω απο δω και απο εκεί και να πατάω κουμπάκια.... Εκτός αν υπάρχει δυνατότητα μιας συσκευής DAC που να έχει και κάποιες παραπάνω λειτουργίες... πχ Spotify παίζουν???? και θα ήταν πολύ καλό να το χειρίζομαι μέσο του υπολογιστή / δικτύου

Κάτι τέτοιο υπάρχει ?

Reaction score
20
Σε επικοινωνία που είχα με audiophonics μου προτείνανε το Fosi ZH3

Απλά όπου βλέπω την τεράστια τρύπα για ατα ακουστικά μου μπαίνουν υποψίες ότι δεν μου κάνει. Μπορεί ένα dac σαν αυτό μπορεί να παίρνει καλές βαθμολογίες ή κριτικές για την ενδεχομένος πολυ καλή δουλεια τους στο να τρέχουν ακουστικά πάνω τους, όμως εμένα αυτό δεν με απασχολεί και αναρωτιέμαι αν όντως κάνει για μένα ή θα αγοράσω λειτουργίες που δεν χρειάζομαι ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.392
Εκτός αν υπάρχει δυνατότητα μιας συσκευής DAC που να έχει και κάποιες παραπάνω λειτουργίες... πχ Spotify παίζουν????
Την ξανακάναμε αυτή τη συζήτηση. Οι "παραπάνω δυνατότητες" που λες, είναι δυνατότητες streamer.

Υπάρχουν σκέτα streamer (αν και τα περισσότερα έχουν ένα, έστω υποτυπώδες, DAC), σκέτα DAC και DAC/streamer. Προφανώς το να πάρεις ΚΑΙ streamer εκτός από DAC (άσχετα αν θα είναι "πακέτο" σε μία συσκευή ή όχι) συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος, χοντρικά διπλάσιο, ίσως και παραπάνω.

Οπότε δεν τίθεται θέμα αν "υπάρχουν" τέτοιες συσκευές, το ερώτημα είναι αν τις χρειάζεσαι και είσαι διατεθειμένος να τις πληρώσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.539
Νεότερο μέλος
intergrale