- Reaction score
- 11.617
Όταν σπέρνουμε γκαζονακι ρίχνουμε και τη σχετική «τροφή» για τα μυρμήγκια , αλλιώς θα κάνουν πάρτι με το σπόρο. 
Σε ποια τροφή αναφέρεσαι;Όταν σπέρνουμε γκαζονακι ρίχνουμε και τη σχετική «τροφή» για τα μυρμήγκια , αλλιώς θα κάνουν πάρτι με το σπόρο.![]()
Μαζί με το σπόρο βαζουμε κ κοκκωδες συμπλήρωμα για να μην τρώνε το σπόρο τα μυρμήγκια, αλλιώς θα το κουβαλήσουν όλο στη φωλιά τους.Σε συνέχεια της κουβέντας μας, με λίπασμα τί κάνετε για το γκαζόν;
Ποιότητα, συχνότητα ανάλογα εποχής, ποσότητα διασποράς, κλπ
Σε ποια τροφή αναφέρεσαι;
Θεωρητικά θα έπρεπε να τις έχεις "σκουπίσει" αυτές πριν την επανασπορά, νομίζω....Σήμερα είδα πως ξεκίνησε να βγαίνει το γκαζονάκι που έσπειρα!
View attachment 346544
View attachment 346545
Μάλλον θέλει καλό καθάρισμα η επιφάνεια, βλέπω στη φωτογραφία πολύ ξεροριζες, με το μάτι δε φαίνονται τόσο έντονες!
Δατς να φαν κι οι κότες!![]()
Όχι κοντό.Προχωράει η σπορά, με σχετική επιτυχία:
View attachment 347615
Ξέρετε πότε πρέπει να το κουρεψω;
Κοντό κούρεμα θέλει;
Με κάτι τέτοιο θα είσαι οκ, νομίζω.Οκ, θενκς!
Βασικά, αφού είδα πως δουλεύει το πράμα, θα ξαναριξω σπόρο κατά Μάρτη (και σε κάποιες έξτρα περιοχές πέριξ του τωρινού), αλλά τότε θα κάνω καλό αερισμό όλες τις ρίζες, έχει πολύ δατς που πρέπει να φύγει. Κανένας δεν είχε ασχοληθεί εδώ και 8 χρόνια.
Πρέπει να πάρω κάνα ηλεκτρικό μηχανάκι να το κάνει αυτό, δε γίνεται με το χέρι όπως τώρα, που έκανα ελάχιστα κομμάτια.
Έχει διάφορα τέτοια μηχανάκια, πχ
Άμα έχετε καμία πρόταση, πείτε μας!
Χαλκό για ποιο λόγο;Ενημερωτικά, πήρα το μηχανάκι για τον εξαερισμό, και μετά τον "εξαερισμό" με τα μαχαίρια, έμεινε σχεδόν σκέτο χώμα, ελάχιστο γκαζόν απέμεινε, λογικό, καθώς το περισσότερο ήταν πλέον κοινή αγριάδα κι όχι κανονικό γκαζόν, το οποίο είχε πεθάνει προ ετών.
Τι ποσότητα έβγαζε αυτό το μηχανάκι, δε περιγράφεται. Κάθε τετραγωνικό μέτρο γέμιζε ο κάδος του!
Οπότε έσπειρα, το ξαναπέρασα με το μηχανάκι εξαερισμού για ανακάτεμα, και 2 φορές ψεκασα με χαλκό, ανά μήνα.
Στο δεύτερο μήνα ψεκασα με εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο, για πλατύφυλλα κλπ, που σκότωσε επιτυχώς οτιδήποτε άλλο πέραν από το γκαζόν, γιατί έβγαιναν διάφορα ραδίκια ανάμεσα στο ωραίο γκαζονάκι.
Λίπασμα ανά μήνα, μικρή ποσότητα. Το σβκ που πέρασε έριξα τελευταία φορά λίπασμα.
Πλέον έχω ένα μαγικό γκαζόν, ομοιογενές, σκούρο πράσινο, απίστευτα πυκνό, για πρώτη φορά στα χρονικά σε τούτο το χώρο!
Είναι πανάκριβο και ο ορισμός του οργανικού απέχει απ' αυτά τα προϊόντα.Λόγο του ότι έχω και οπωροφόρα συν παίζουν τα πιτσιρίκια στο κήπο ρίχνω αυτό. https://www.gemma.gr/gr/proionta/leptomereies/17120/
Είναι οκ;
Απ'οτι μου είπε ο γεωπόνος, προστατεύει το σπόρο από μύκητες και βακτήρια, ή κάτι τέτοιο, τελοσπαντων δε μουχλιάζει, δε χαλάει, δε το τρώνε μικροοργανισμοί.Χαλκό για ποιο λόγο;
Δεν έχω τη συσκευασία να στη δείξω, τελείωσε.Εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο
Ένα γενικής χρήσης λίπασμα που ρίχνω στα πάντα όλα, σε δέντρα και γλάστρες και φωτίνιες και παντού. Δεν παίρνω 7 ειδών λιπάσματα, ένα καλό πλήρες λίπασμα γενικής χρήσης.λίπασμα
Αυτό που μου είπαν εδώ στο θρενττι εξαεριστικό πήρες;
Να φάνε το λίπασμα όχι.Είναι πανάκριβο και ο ορισμός του οργανικού απέχει απ' αυτά τα προϊόντα.
Αν δεν πρόκειται να το φάνε τα παιδιά, πάρε κάποιο από τα πολύ καλύτερα και φθηνότερα απλά λιπάσματα.