Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

Reaction score
264
Λεω να βαλω ζαντες αλουμινιου στο ford focus που εχω.Εναι 1.600cc μοντ του 2005 5πορτο.Ολοι μου λενε να βαλω 16'' και οχι 15'' που θελω εγω.Τεσπα με πεισανε τελικα και ειμαι στο ψαξιμο τωρα.
Τωρα εχει 195/65/15 οποτε παμε σε 205/55/16.Αυτο που δεν ξερω ειναι τι off-set πρεπει να εχουνε οι 16αρες.
Καθε προσφορα σε μεταχηρισμενες δεκτη,αρκει να ειναι τζαμι και οχι γδαρμενες-στραβες.Απο κει και περα,αν εχουμε εδω μεσα και κανενα καλο κονε για να παρουμε καινουργιες σε καλη τιμη,δεν θα μας χαλουσε.:105:
Μπορω να εχω την βοηθεια σας παρακαλω??

Υ.Γ
Οι εργοστασιακες αλουμινιου εκτος του οτι δεν μου αρεσουνε,ειναι και στενες στο ματι,μπαινουνε μεσα στο αμαξι και το δειχνουνε ολιγον τι στενο-μαλ@κια,οποτε τις αποριπτουμε.Αυτο που οφειλεται?Ειναι 6,5'' στο φαρδος?

Reaction score
198
Απάντηση: Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

δες στο car.gr πολλες και αρκετες σε καλες τιμες μαζι με ελαστικα

σε ford focus 1.6 του 2006 ειχα και 225/40/18 κανενα προβλημα

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177

...
Οι εργοστασιακες αλουμινιου εκτος του οτι δεν μου αρεσουνε,ειναι και στενες στο ματι,μπαινουνε μεσα στο αμαξι και το δειχνουνε ολιγον τι στενο-μαλ@κια,οποτε τις αποριπτουμε.Αυτο που οφειλεται?
Στο ότι πρέπει να τηρείται η προδιαγεγραμμένη γεωμετρία του συστήματος.

http://en.wikipedia.org/wiki/Scrub_radius

Reaction score
27.413

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΖΟΡΙ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ Τ ΑΚΡΟΜΠΑΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΟΞΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΝ ΣΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΠΙΑ.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.817

Λεω να βαλω ζαντες αλουμινιου στο ford focus που εχω.Εναι 1.600cc μοντ του 2005 5πορτο.Ολοι μου λενε να βαλω 16'' και οχι 15'' που θελω εγω.Τεσπα με πεισανε τελικα και ειμαι στο ψαξιμο τωρα.
Τωρα εχει 195/65/15 οποτε παμε σε 205/55/16.Αυτο που δεν ξερω ειναι τι off-set πρεπει να εχουνε οι 16αρες.
Καθε προσφορα σε μεταχηρισμενες δεκτη,αρκει να ειναι τζαμι και οχι γδαρμενες-στραβες.Απο κει και περα,αν εχουμε εδω μεσα και κανενα καλο κονε για να παρουμε καινουργιες σε καλη τιμη,δεν θα μας χαλουσε.:105:
Μπορω να εχω την βοηθεια σας παρακαλω??

Υ.Γ
Οι εργοστασιακες αλουμινιου εκτος του οτι δεν μου αρεσουνε,ειναι και στενες στο ματι,μπαινουνε μεσα στο αμαξι και το δειχνουνε ολιγον τι στενο-μαλ@κια,οποτε τις αποριπτουμε.Αυτο που οφειλεται?Ειναι 6,5'' στο φαρδος?
Τάκη, το offset που αναφέρεις, είναι αυτό που ορίζει εν πολλοίς το "στενό" ή "φαρδύ" της εμφάνισης.
Όπως και ο ΚΚ με το Γρηγόρη, θα σε απέτρεπα με έμφαση από τη διαφοροποίηση σε σχέση με τις εργοστασιακές τιμές -τις οποίες δε γνωρίζω για το μοντέλο σου, αλλά σίγουρα μπορούν να σε διαφωτίσουν σχετικά στην αντιπροσωπεία ή σ'ένα σοβαρό βουλκανιζατέρ.
Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί ν'αντιμετωπίσεις προβλήματα όπως χειροτέρευση της οδηγικής συμπεριφοράς, αυξημένες φθορές, χτύπημα των τροχών στα φτερά ή τους θόλους κλπ.

Reaction score
27.413

ΕΠΙΣΗΣ ΖΑΝΤΕΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕ ΕΦΟΣΟΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΤΕ!!!!!
ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΖΑΝΤΩΝ ΒΓΑΖΕΙ ΖΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΠΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ.
ΜΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ.

ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΖΑΝΤΕΣ ΦΟΡΝΤ ΣΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ.
ΑΝ ΤΑΙΡΙΑΖΗ ΚΑΠΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.....

http://www.car.gr/parts/view/1350271/

Reaction score
264
Re: Απάντηση: Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

δες στο car.gr πολλες και αρκετες σε καλες τιμες μαζι με ελαστικα

σε ford focus 1.6 του 2006 ειχα και 225/40/18 κανενα προβλημα
Αδερφε μου....τι τουμπανο ειναι το αμαξι με αυτο το ζαντικο???????????????
Γαματο,αλλα στριβει τωρα η' παει ευθεια στις στροφες?Σαν πολυ δεν εχεις αλλαξει την γεωμετρια με τις φοβερες αυτες ζανταρες??????
Παντος ειναι πολυ μουρη το εργαλειο,μαρεςςςςςςςςςςςςςς

Reaction score
264

ΕΠΙΣΗΣ ΖΑΝΤΕΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕ ΕΦΟΣΟΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΤΕ!!!!!
.

http://www.car.gr/parts/view/1350271/
Γρηγορη,μεταχ λαστιχα δεν θα εβαζα ποτε.Δεν θελω να δω τα ραδικια αναποδα σε καμια στροφη!!!
Ζαντικο ομως θα εβαζα μεταχ,αφου πρωτα μπουνε σκετες σε μηχανημα ζυγοσταθμισης να δουμε τι λενε

Reaction score
264

Τάκη, το offset που αναφέρεις, είναι αυτό που ορίζει εν πολλοίς το "στενό" ή "φαρδύ" της εμφάνισης.
Όπως και ο ΚΚ με το Γρηγόρη, θα σε απέτρεπα με έμφαση από τη διαφοροποίηση σε σχέση με τις εργοστασιακές τιμές -τις οποίες δε γνωρίζω για το μοντέλο σου, αλλά σίγουρα μπορούν να σε διαφωτίσουν σχετικά στην αντιπροσωπεία ή σ'ένα σοβαρό βουλκανιζατέρ.
Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί ν'αντιμετωπίσεις προβλήματα όπως χειροτέρευση της οδηγικής συμπεριφοράς, αυξημένες φθορές, χτύπημα των τροχών στα φτερά ή τους θόλους κλπ.
Οκ,δεν θελω να κανω κανιβαλικια,απλα μια ωραια ζαντουλα ψαχνω που να μην ξεφευγει πολυ απο τα εργοστασιακα στανταρ.

Reaction score
198
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

Αδερφε μου....τι τουμπανο ειναι το αμαξι με αυτο το ζαντικο???????????????
Γαματο,αλλα στριβει τωρα η' παει ευθεια στις στροφες?Σαν πολυ δεν εχεις αλλαξει την γεωμετρια με τις φοβερες αυτες ζανταρες??????
Παντος ειναι πολυ μουρη το εργαλειο,μαρεςςςςςςςςςςςςςς

Μια χαρα εστριβε του ειχα βαλει και αμορτισερ ελατηρια ΚW.
Ως που το πρωινο της 31-1-2009 απο υπερβολικη ταχυτητα συνοδευομενη απο νυστα σταματησε να στριβει...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

OK περί αισθητικής.

Κατά τα άλλα, πεταμένα λεφτά η μετάβαση από 15άρα σε 16άρα ζάντα. Καμία διαφορά στη δυναμική του αμαξιού, άντε λίγο καλύτερο φρενάρισμα (λόγω φαρδύτερου πέλματος). Ο μόνος λόγος να πας σε μεγαλύτερη ζάντα είναι να το έχεις τουμπανιάσει από τα 100 στα 150 PS, να θες να βάλεις και μεγαλύτερα φρένα (τα οποία δε χωράνε στη μικρή) και ΦΥΣΙΚΑ η νέα ζάντα να είναι και ελαφρύτερη (γιατί με έναν συνολικά βαρύτερο τροχό το μαμάς ακόμη πιο πολύ το θέμα)... Σε τελική ανάλυση, μεγαλύτερη επιλογή ελαστικών ή φτηνότερα ελαστικά δε θα έχεις με τη νέα διάσταση, μεγαλύτερη κατανάλωση θα έχεις στάνταρ και αν θες τόσο πολύ να "γεμίσει" ο θόλος, κάνε καμία αλλαγή ουσίας, πχ ρίξε πάνω καμία αναρτησούλα να στανιάρει το κανώ.

Reaction score
264
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτηση για ζαντες αλουμινιου ford

OK περί αισθητικής.

Κατά τα άλλα, πεταμένα λεφτά η μετάβαση από 15άρα σε 16άρα ζάντα. Καμία διαφορά στη δυναμική του αμαξιού, άντε λίγο καλύτερο φρενάρισμα (λόγω φαρδύτερου πέλματος). Ο μόνος λόγος να πας σε μεγαλύτερη ζάντα είναι να το έχεις τουμπανιάσει από τα 100 στα 150 PS, να θες να βάλεις και μεγαλύτερα φρένα (τα οποία δε χωράνε στη μικρή) και ΦΥΣΙΚΑ η νέα ζάντα να είναι και ελαφρύτερη (γιατί με έναν συνολικά βαρύτερο τροχό το μαμάς ακόμη πιο πολύ το θέμα)... Σε τελική ανάλυση, μεγαλύτερη επιλογή ελαστικών ή φτηνότερα ελαστικά δε θα έχεις με τη νέα διάσταση, μεγαλύτερη κατανάλωση θα έχεις στάνταρ και αν θες τόσο πολύ να "γεμίσει" ο θόλος, κάνε καμία αλλαγή ουσίας, πχ ρίξε πάνω καμία αναρτησούλα να στανιάρει το κανώ.
Ρε γκαζοφονια......μια ζαντουλα λεω να βαλω να μην ειναι τοσο χαλια στο ματι και οχι να κανω κοντρες και αναβαση στο Πηλιο.Εξαλου και απο το εργοστασιο το αμαξι το βγαζουνε με 16αρες.
Με τα τασια που εχει τωρα ειναι λιγο ''τρατζικ'' το αμαξι.Και να ελεγα οτι δεν το εχεις δει???????????

Reaction score
27.413

ΣΥΒΑΡΙΤΙΚΕΣ ΣΤΡΕΙΤ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΙΟΡΙΤΟΥΡΕΣ....

Reaction score
264

Και μένα.
ουτε να τις βλεπω δεν θελω τις εργοστασιακες.Ειναι κακασχημες για τα δικα μου ματια,μην επιμενετε καθολου για εργοστασιακες γιατι θα ζητησω απο τους mod να κλειδωσουνε το θεμα.Σας ζητω συγνωμη αν ακουγομαι απολυτος και λιγο επιθετικος,αλλα το θεωρω αισχος κλοπη και αηδια να θελουνε στην φορντ 800 ευρω για αυτες τις ζαντες που προσφερουν πολυ λιγα στην αισθητικη του αυτοκινητου.Δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι αρκετοι τις αλλαξανε λιγο μετα που αγορασανε το αμαξι.
Ξερει τελικα καποιος,τι οφ-σετ πρεπει να εχουνε οι 16αρες ζαντες,σε διασταση 7χ16???

Reaction score
264

ΣΥΒΑΡΙΤΙΚΕΣ ΣΤΡΕΙΤ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΙΟΡΙΤΟΥΡΕΣ....
Δεν μπορω να τις βλεπω καθολου ρε Γρηγορη.ΔΕΝ τις γουσταρω,εστω και αν μου τις δωσουνε τζαμπα.
ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ.
Μακρια απο τις εργοστασιακες.......μου καθονται στον λαιμο ρε παιδια πως να το πω???????????

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.286
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale