Ερώτηση για ROTEL

G60

Reaction score
0
Απάντηση: Ερώτηση για ROTEL

E, λοιπόν τι καλύτερες "συστάσεις" θέλεις για την τροφοδοσία του;
Kαμία πιά :626:
Αιντε μετά κόπων και βασάνων πήραμε απόφαση επιτέλους :619:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Ερώτηση για ROTEL

Mε ένα καλό player (όπως το foobar που διαθέτει 64bit volume control) δεν έχεις πρόβλημα να "κόψεις" bits.
To volume του foobar μετατρέπει τα 16/44.1 του CD σε 64/44.1 προκειμένου να ρυθμίσει την ένταση;
Δεν το ξέρω... Ρωτάω.
"Κουφό" πάντως μου φαίνεται να κάνει κάτι τέτοιο...

Στη χειρότερη φέρνεις λίγο το output της πηγής σου ώστε, σε συνάρτηση με το τι περιμένει να δει ο τελικός σου, να παίζεις πάντα με το volume του Foobar σχετικά υψήλα.
Πώς θα το φέρεις το output της κάρτας ήχου εκεί που λες αν δεν έχεις αναλογική ρύθμιση της έντασης; (λόγω απ'ευθείας οδήγησης τελικού χωρίς προ) Με το mixer των windows;
Αν έχεις μία κάρτα σαν την Prodigy Cube που έχει αναλογικό ποτενσιόμετρο ναι εντάξει γίνεται. Αν όμως έχεις μία σαν την USB της Behringer που έχει σταθερή έξοδο line-out τότε τι κάνεις;

Χώρια που υπάρχουν μερικά προγράμματα όπως το QuickTime της Apple και αρκετά παιγνίδια τα οποία με το που τρέχουν σου ανοίγουν by default όλα τα ψηφιακά ρυθμιστικά στο τέρμα. Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει σε μία τέτοια περίπτωση που έβαλες να δεις ένα βιντεάκι .mov; Μάλλον θα ψάχνεις για ηχεία μετά...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για ROTEL

To volume του foobar μετατρέπει τα 16/44.1 του CD σε 64/44.1 προκειμένου να ρυθμίσει την ένταση;
Δεν το ξέρω... Ρωτάω.
"Κουφό" πάντως μου φαίνεται να κάνει κάτι τέτοιο...
Στο είχα αναφέρει ξανά ως βασικό λόγο όταν ρωτούσες γιατί να προτιμήσει κάποιος το foobar από άλλα player.

Click

Regardless of what you pick, audio is always handled in double (64 bit) precision internally.
Click

Decoding done internally to over 32-bit fixed precision, using 64-bit floating point accuracy.
This is used by all processing components, such as volume, replaygain, etc. Lets say I don't think we need worry about loss of precision internally. (there are complex DSP components, like a convolution equaliser, but I won't go in to too much detail on this first post). It includes native .MP3 and .APE decoders among many others.
Πολλές ακόμη αναφορές θα βρεις με μία αναζήτηση στο Google.

Πώς θα το φέρεις το output της κάρτας ήχου εκεί που λες αν δεν έχεις αναλογική ρύθμιση της έντασης; (λόγω απ'ευθείας οδήγησης τελικού χωρίς προ) Με το mixer των windows;
Αν έχεις μία κάρτα σαν την Prodigy Cube που έχει αναλογικό ποτενσιόμετρο ναι εντάξει γίνεται. Αν όμως έχεις μία σαν την USB της Behringer που έχει σταθερή έξοδο line-out τότε τι κάνεις;
Eννοώ να ρυθμίσεις την έξοδο της κάρτας έτσι ώστε σε full volume να βγάζει τόσα volts όσα σε βολεύουν, όπως περιέγραψα και παραπάνω.
Πρέπει να πειράξεις το hardware.
Στη συγκεκριμένη κάρτα δεν ξέρω ακριβώς πως γίνεται αλλά συνήθως χρειάζεται η αλλαγή μερικών αντιστάσεων στην έξοδο.

Χώρια που υπάρχουν μερικά προγράμματα όπως το QuickTime της Apple και αρκετά παιγνίδια τα οποία με το που τρέχουν σου ανοίγουν by default όλα τα ψηφιακά ρυθμιστικά στο τέρμα. Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει σε μία τέτοια περίπτωση που έβαλες να δεις ένα βιντεάκι .mov; Μάλλον θα ψάχνεις για ηχεία μετά...
Χμμ, αυτό θα είναι πρόβλημα σε ορισμένα setup αλλά όχι άλυτο. Εμένα το PC δουλεύει κανονικά από τα δικά του ηχεία και στέλνει ψηφιακό σήμα στο DAC (και κατ'επέκταση στο ηχοσύστημα) μόνο όταν παίζει το Foobar ή το Media Player Classic HC, τα οποία κρατάνε το volume τους.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για ROTEL

Στο είχα αναφέρει ξανά ως βασικό λόγο όταν ρωτούσες γιατί να προτιμήσει κάποιος το foobar από άλλα player.
Ο.Κ. ναι έχεις δίκιο το είχα ξεχάσει...

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για ROTEL

Eννοώ να ρυθμίσεις την έξοδο της κάρτας έτσι ώστε σε full volume να βγάζει τόσα volts όσα σε βολεύουν, όπως περιέγραψα και παραπάνω.
Πρέπει να πειράξεις το hardware.
Στη συγκεκριμένη κάρτα δεν ξέρω ακριβώς πως γίνεται αλλά συνήθως χρειάζεται η αλλαγή μερικών αντιστάσεων στην έξοδο.
Εντάξει αυτό όμως δεν είναι και τόσο απλό όσο ακούγεται γιατί αυτά είναι κυρίως κυκλώματα SMD και εκεί δεν μπαίνει κολλητήρι.
Ασε που τις αντιστάσεις αυτές ίσα που τις βλέπεις... αν δεν έχεις πρεσβυωπία! :126:

G60

Reaction score
0

Τον υπολογιστή ρε παιδιά πως τον έχετε συνδεδεμένο στον ενισχυτή,στο rack του hifi τον έχετε?

Reaction score
1.187

Τον υπολογιστή ρε παιδιά πως τον έχετε συνδεδεμένο στον ενισχυτή,στο rack του hifi τον έχετε?
Εγώ έχω δύο PC. Μέσω 5μετρου καλωδίου USB δίνουν σε εξωτερικές κάρτες ήχου το μεν ένα στην Sound Blaster live 24 USB το δε δεύτερο στην Audiotrak Prodigy Cube. Από 'κει και πέρα οι δύο κάρτες συνδέονται μέσω RCA στις εισόδους tape 1 & tape 2 του Rotel

G60

Reaction score
0

Εγώ έχω δύο PC. Μέσω 5μετρου καλωδίου USB δίνουν σε εξωτερικές κάρτες ήχου το μεν ένα στην Sound Blaster live 24 USB το δε δεύτερο στην Audiotrak Prodigy Cube. Από 'κει και πέρα οι δύο κάρτες συνδέονται μέσω RCA στις εισόδους tape 1 & tape 2 του Rotel
Oχι,ρωτάω για το θέμα των καλωδίων.
Εγώ τον έχω ακριβώς απέναντι απ το rack και σκέφτομαι πως να τραβήξω καλώδια,δε σας ενοχλούνε?

Reaction score
1.187

Το USB πάντως πάει άνετα 5~6 μέτρα χωρίς πρόβλημα.
Τώρα εάν δεν θέλεις και να το βλέπεις είναι άλλη ιστορία...

G60

Reaction score
0

Τώρα εάν δεν θέλεις και να το βλέπεις είναι άλλη ιστορία...
E αυτό λέμε,μέσα στα πόδια τα καλώδια δε λέει.
Κάνα ασύρματο μαραφέτι διασύνδεσης δεν υπάρχει?

Reaction score
1.187

Κάτι θα υπάρχει... Ας μάς πει όποιος το έχει ψάξει...

G60

Reaction score
0

Παρατηρώντας χθες τα manual των RB-06 και RC-06 είδα το εξής.
Στην πρώτη σημείωση βλέπουμε τη γνωστή συνδεσμολογία ηχείων.
Στη δεύτερη σημείωση όταν θέλουμε να θέσουμε τον ενισχυτή ως ένα κανάλι η σύνδεση του ενός ηχείου γίνετε με τα δύο "συν" του ενισχυτή.
Είχα την εντύπωση ότι αυτό γίνετε με το συν του ενός καναλιού και το πλην του άλλου καναλιού του ενισχυτή.
Τι γίνετε σ' αυτήν την περίπτωση συνδεσμολογίας?

Στο manual τώρα του προενισχυτή βλέπουμε ότι υπάρχει έξοδος OUTPUT 1 και 2.
Στο OUTPUT 1 μπαίνει το αντίστοιχο left και right του τελικού.
Το OUTPUT 2 είναι για τον δεύτερο τελικό?

Εδώ πάλι είναι απ το manual του τελικού?
Τι κουλή συνδεσμολογία είναι τώρα αυτή σε σχέση με τη δεύτερη εικόνα ή είναι απλά ενδεικτική?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.387

Nαι αλλά για όριζόντια διενίσχυση(δλδ ένας τελικός για το woofer και άλλος για το tweeter.

G60

Reaction score
0

Δηλ αν έχω δύο τελικούς RB-06 τι γίνετε?

Reaction score
1.187

Παρατηρώντας χθες τα manual των RB-06 και RC-06 είδα το εξής.
Στην πρώτη σημείωση βλέπουμε τη γνωστή συνδεσμολογία ηχείων.
Στη δεύτερη σημείωση όταν θέλουμε να θέσουμε τον ενισχυτή ως ένα κανάλι η σύνδεση του ενός ηχείου γίνετε με τα δύο "συν" του ενισχυτή.
Είχα την εντύπωση ότι αυτό γίνετε με το συν του ενός καναλιού και το πλην του άλλου καναλιού του ενισχυτή.
Τι γίνετε σ' αυτήν την περίπτωση συνδεσμολογίας?
Ολοι οι ενισχυτές όταν γεφυρώνονται έτσι συνδέεται το ένα και μοναδικό ηχείο. Από τα + των δύο καναλιών.
Να δες και η Accuphase το ίδιο λέει στην περίπτωση του bridged setup στην τελευταία σελίδα πάνω αριστερά.

http://www.accuphase.com/cat/a-35_e.pdf

G60

Reaction score
0

Ολοι οι ενισχυτές όταν γεφυρώνονται έτσι συνδέεται το ένα και μοναδικό ηχείο. Από τα + των δύο καναλιών.
Να δες και η Accuphase το ίδιο λέει στην περίπτωση του bridged setup στην τελευταία σελίδα πάνω αριστερά.

http://www.accuphase.com/cat/a-35_e.pdf
Ναι το είδα.
Οπως είδα και το μηχάνημα :442:

Δεν το είχα ψάξει να πω τη αλήθεια γιατί ποτέ δε χρειάστηκε να ασχοληθώ,απλά σε θεωρητικό επίπεδο είχα κατα νου ότι ότι γινόταν συν και πλη με τα δύο κανάλια,άρα είναι ο κανόνας.:444:

Reaction score
1.187

Στην στερεοφωνική λειτουργία του τελικού θα συνδέσεις τον τελικό στα δύο κανάλια του output 1. Τώρα αν έχεις και δεύτερο τελικό σε στερεοφωνική λειτουργία ο οποίος θέλεις να οδηγήσει ένα δεύτερο ζευγάρι ηχεία θα τον συνδέσεις στα δύο κανάλια του output 2

Στην μονοφωνική bridged λειτουργία όπου ο κάθε τελικός έχει οδηγεί ένα ηχείο, θα βάλεις τους δύο τελικούς να παίρνουν από τα δύο κανάλια του output 1 Αν έχεις 4 τελικούς για να οδηγήσεις δύο ζευγάρια ηχεία οι άλλοι δύο (γεφυρωμένοι) θα πάρουν ο καθένας από ένα κανάλι του output 2

G60

Reaction score
0

Στην στερεοφωνική λειτουργία του τελικού θα συνδέσεις τον τελικό στα δύο κανάλια του output
Σωστά

1. Τώρα αν έχεις και δεύτερο τελικό σε στερεοφωνική λειτουργία ο οποίος θέλεις να οδηγήσει ένα δεύτερο ζευγάρι ηχεία θα τον συνδέσεις στα δύο κανάλια του output 2
Αν και δεν την χρειάστηκα ποτέ αυτή τη συνδεσμολογία κι ούτε νομίζω να την εκμεταλευτώ ποτέ στο μέλλον,δεν το ήξερα.

Στην μονοφωνική bridged λειτουργία όπου ο κάθε τελικός έχει οδηγεί ένα ηχείο, θα βάλεις τους δύο τελικούς να παίρνουν από τα δύο κανάλια του output 1 Αν έχεις 4 τελικούς για να οδηγήσεις δύο ζευγάρια ηχεία οι άλλοι δύο (γεφυρωμένοι) θα πάρουν ο καθένας από ένα κανάλι του output 2
Ωπ εδώ είμαστε:626:
Αυτό ήθελα,σε Υπέρευχαριστώ:615:

Reaction score
0

Μα κι εμένα ο μικρός τελικός RB-930AX δεν δένει οικονομικά με τον προ RC-1070.
Ηχητικά όμως τέλεια!!!
Ωπ! Για πες το μυστικό.
Οδηγείς τον 930 με τον 1070?
Πώς (απλά στο AUX); (μερικοί ολοκληρωμένοι της Rotel έχουν κάποιες γεφυρώσεις για να μετατρέπονται αποκλειστικά σε προ ή τελικοί). Ο 930 όμως δεν έχει (τουλάχιστον εξωτερικά).

Εμένα θα με ενδιέφερε να κάνω ακριβώς το ανάποδο. Δηλαδή να χρησιμοποιήσω προσωρινά τον 930 ως προ για να οδηγήσω έναν τελικό (π.χ. τον RB-1070)

Και για να προσθέσω την εμπειρία μου, έχω κι εγώ τον 930 και οδηγώ με αυτόν ένα ζευγάρι Concertino της Sonus Faber (ευαισθησία 86dB !). Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τον ήχο, απλά επειδή μετακόμισα σε μεγαλύτερο χώρο ψάχνω τρόπο να αυξήσω την ισχύ. Το παραπάνω θα ήταν ένα ενδιαφέρον μεταβατικό στάδιο.

Reaction score
1.187

Ωπ! Για πες το μυστικό.
Οδηγείς τον 930 με τον 1070?
Πώς (απλά στο AUX); (μερικοί ολοκληρωμένοι της Rotel έχουν κάποιες γεφυρώσεις για να μετατρέπονται αποκλειστικά σε προ ή τελικοί). Ο 930 όμως δεν έχει (τουλάχιστον εξωτερικά).

Εμένα θα με ενδιέφερε να κάνω ακριβώς το ανάποδο. Δηλαδή να χρησιμοποιήσω προσωρινά τον 930 ως προ για να οδηγήσω έναν τελικό (π.χ. τον RB-1070)

Και για να προσθέσω την εμπειρία μου, έχω κι εγώ τον 930 και οδηγώ με αυτόν ένα ζευγάρι Concertino της Sonus Faber (ευαισθησία 86dB !). Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τον ήχο, απλά επειδή μετακόμισα σε μεγαλύτερο χώρο ψάχνω τρόπο να αυξήσω την ισχύ. Το παραπάνω θα ήταν ένα ενδιαφέρον μεταβατικό στάδιο.
Κανένα μυστικό! Απλή παρεξήγηση έγινε. Ο 930 που ανέφερα είναι ο RB-930AX τελικός και όχι ολοκληρωμένος.
Ο 1070 είναι ο RC-1070 stereo control amplifier δηλαδή προενισχυτής!
Αρα είναι απόλυτα φυσιολογικό ένας προενισχυτής να οδηγεί έναν τελικό.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.221
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος