Ευχαριστιών συνέχεια.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Εντάξει, γνώριζα πόσο σημαντικό πράγμα είναι η μέτρηση του χώρου ακρόασης, και η σωστή τοποθέτηση των ηχείων, βάση ειδικού λογισμικού Η/Υ, από άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει απολύτως τα καθήκοντά του στο αντικείμενο στο οποίο καλείται να παρέμβει. Σε καμιά περίπτωση όμως δε μπορούσα να φανταστώ πόσο θετική επίδραση θα είχε αυτή η σωστή τοποθέτηση!! Και αυτό είναι το πρώτο βήμα, έπεται η (ήπια) παρέμβαση με τα κατάλληλα υλικά, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Φίλε Zakman, ειλικρινά, σ' ευχαριστώ πολύ για την άριστη εργασία σου. Χάρηκα πολύ που γνώρισα έναν ανθρωπο με γνώσεις, ήθος, και σοβαρότητα χαρακτήρος.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον καλό φίλο και συνάδελφο Κυριάκο Κουγιουμτζόγλου, (πρόεδρο του site ACA), για την εξαιρετική ρύθμιση του πικάπ μου.

Παιδιά, να είστε καλά!

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μπράβο Νίκο και καλη συνέχεια ;)
Ευχαριστώ Δημήτρη. Θα γίνουν κάποια πράγματα, όχι πολλά διότι πρόκειται για σαλόνι, ήταν μια πολύ καλή αρχή πάντως. Και μόνο η εύρεση της βέλτιστης θέσης των ηχείων, ήταν ένα πολύ σπουδαίο πράγμα. Βοήθησε πάρα πολύ την απόδοση του συστήματος...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.183
Και μόνο η εύρεση της βέλτιστης θέσης των ηχείων, ήταν ένα πολύ σπουδαίο πράγμα. Βοήθησε πάρα πολύ την απόδοση του συστήματος...
Εννοείται!

Μπράβο Νίκο, είσαι στο σωστό δρόμο!

ΥΓ. Για πες μας τώρα, ποια ήταν η θέση των ηχείων, πως βρέθηκε η βέλτιστη θέση, και ποια είναι αυτή.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Κώστα δε μπορώ να σου απαντήσω διότι δεν γνωρίζω ακριβώς πως το έκανε, δε μπορώ να ρισκάρω, δίνοντας εξηγήσεις που πιθανών να είναι λάθος. Νομίζω ότι αρμοδιότερος εμού να απαντήσει, είναι ο ίδιος. Εάν δει το νήμα ίσως το πραξει.

Αυτό που μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να πω, είναι ότι άλλαξε εντελώς η ηχητική συμπεριφορά του συστήματος. Φυσικά γνωρίζω, δεν είναι το τέλος του δρόμου, μένουν, στο μέτρο του δυνατού, να γίνουν ορισμένα πράγματα. Θα τα κάνω.

Υ.Γ. Τώρα συνειδητοποιώ τι σημαίνει, πόσο σημαντικό ειναι, να παίζουν ακριβώς το ίδιο τα ηχεία!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.183
Τώρα συνειδητοποιώ τι σημαίνει, πόσο σημαντικό ειναι, να παίζουν ακριβώς το ίδιο τα ηχεία!!!
Εμ όταν στα λένε, δε τα καταλαβαίνεις.. τες πα.
Κώστα δε μπορώ να σου απαντήσω..
Οκ, μπορείς να απαντήσεις στο:
1) ποια ήταν η θέση των ηχείων, και 2) ποια είναι τώρα αυτή.
Και με φωτογραφίες αν θες. ;)

Last edited:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..και κάτι που ελησμόνησα να σου γνωρίσω στην προηγούμενη απάντησή μου: πλέον μπορώ να ακούω σωστά, με πολύ, πάρα πολύ χαμηλή ένταση. Αυτό δε μπορούσε να γίνει πριν την τωρινή τοποθέτηση. Δε θυμάμαι ποτέ να άκουγα μουσική με το ποτενσιόμετρο στο 17% της ισχύος του ενισχυτού.
Εμ όταν στα λένε, δε τα καταλαβαίνεις.
..μα πως το λες αυτό? το γνώριζα, αποδεχόμουν τη σπουδαιότητά του, όπως και συνολικά της μέτρησης, να το κάνω με το αυτί δε μπορούσα, και ούτε κανένας νομίζω..

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Ευχαριστώ Δημήτρη. Θα γίνουν κάποια πράγματα, όχι πολλά διότι πρόκειται για σαλόνι, ήταν μια πολύ καλή αρχή πάντως. Και μόνο η εύρεση της βέλτιστης θέσης των ηχείων, ήταν ένα πολύ σπουδαίο πράγμα. Βοήθησε πάρα πολύ την απόδοση του συστήματος...
Κώστα δε μπορώ να σου απαντήσω διότι δεν γνωρίζω ακριβώς πως το έκανε, δε μπορώ να ρισκάρω, δίνοντας εξηγήσεις που πιθανών να είναι λάθος. Νομίζω ότι αρμοδιότερος εμού να απαντήσει, είναι ο ίδιος. Εάν δει το νήμα ίσως το πραξει.

Αυτό που μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να πω, είναι ότι άλλαξε εντελώς η ηχητική συμπεριφορά του συστήματος. Φυσικά γνωρίζω, δεν είναι το τέλος του δρόμου, μένουν, στο μέτρο του δυνατού, να γίνουν ορισμένα πράγματα. Θα τα κάνω.

Υ.Γ. Τώρα συνειδητοποιώ τι σημαίνει, πόσο σημαντικό ειναι, να παίζουν ακριβώς το ίδιο τα ηχεία!!!
Άραγε συνειδητοποιείς τώρα (επιτέλους...) πόσο άκυρες είναι οι ακουστικές εντυπώσεις - εκτιμήσεις - κρίσεις - απόψεις βασιζόμενες σε συστήματα που "βαράνε το γάμο του καραγκιόζη";

Με τον κάτοχό τους μάλιστα όχι μόνο να μην το έχει καταλάβει, αλλά πολλές φορές να είναι υπερήφανος για τον "ήχο που έστησε";

Μιλάω γενικά.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Άραγε συνειδητοποιείς τώρα (επιτέλους...) πόσο άκυρες είναι οι ακουστικές εντυπώσεις - εκτιμήσεις - κρίσεις - απόψεις βασιζόμενες σε συστήματα που "βαράνε το γάμο του καραγκιόζη";
Ασφαλώς και το συνειδητοποιώ, το γνώριζα, αλήθεια. Ακριβώς αυτό ήταν το αντικείμενο συζητήσεως σε χθεσινοβραδινή συγκέντρωση με δύο φίλους, πίνοντας τον καφέ μας!

Θλίβομαι, σκεπτόμενος πλέον ότι είναι δυνατόν να κρίνει κανείς μηχανήματα ήχου, χωρίς πρώτα να έχει εξασφαλίσει το minimum, χωρίς δηλαδή να έχει προβεί σε μέτρηση χώρου, και σε σωστό στήσιμο ηχείων. Κάθε προσπάθεια που δεν περιλαμβάνει τα ανωτέρω, τουλάχιστον, είναι καταδικασμένη. Δυστυχώς.

Δε διστάζω μάλιστα να πω ότι, κατά το παρελθόν, δοκίμασα και εγώ κάποια πράγματα (λίγα), στο σπίτι μου.

Mea culpa!!

Last edited by a moderator:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Ασφαλώς και το συνειδητοποιώ, το γνώριζα, αλήθεια. Ακριβώς αυτό ήταν το αντικείμενο συζητήσεως σε χθεσινοβραδινή συγκέντρωση με δύο φίλους, πίνοντας τον καφέ μας!

Θλίβομαι, σκεπτόμενος πλέον ότι είναι δυνατόν να κρίνει κανείς μηχανήματα ήχου, χωρίς πρώτα να έχει εξασφαλίσει το minimum, χωρίς δηλαδή να έχει προβεί σε μέτρηση χώρου, και σε σωστό στήσιμο ηχείων. Κάθε προσπάθεια που δεν περιλαμβάνει τα ανωτέρω, τουλάχιστον, είναι καταδικασμένη. Δυστυχώς.

Δε διστάζω μάλιστα να πω ότι, κατά το παρελθόν, δοκίμασα και εγώ κάποια πράγματα (λίγα), στο σπίτι μου.

Mea culpa!!
:hi:

ΥΓ.
Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι ακόμα πολύ χειρότερα.
Δηλαδή, τα προαπαιτούμενα για να μπορεί κάποιος να προβεί σε αξιόπιστη ακουστική εκτίμηση είναι τραγικά περισσότερα.
Τόσα που να είναι ουσιαστικά αδύνατον για έναν απλό χομπίστα να το επιτύχει.

Γι' αυτό το γράφουμε τόσα χρόνια ότι το "Πάρε, άκου" πλην ελαχίστων περιπτώσεων (είμαι πολύ γενναιόδωρος) είναι μια τεράστια λούμπα.

I

iason

Guest
:hi:

ΥΓ.
Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι ακόμα πολύ χειρότερα.
Δηλαδή, τα προαπαιτούμενα για να μπορεί κάποιος να προβεί σε αξιόπιστη ακουστική εκτίμηση είναι τραγικά περισσότερα.
Τόσα που να είναι ουσιαστικά αδύνατον για έναν απλό χομπίστα να το επιτύχει.

Γι' αυτό το γράφουμε τόσα χρόνια ότι το "Πάρε, άκου" πλην ελαχίστων περιπτώσεων (είμαι πολύ γενναιόδωρος) είναι μια τεράστια λούμπα.
Μπορείτε παρακαλώ να αναφέρεται τις λάθος στημένες αποστάσεις των ηχείων πριν τη μέτρηση και την σωστή μετά τη μέτρηση. Έτσι για να πάρουμε μια γεύση. Εάν δε σας κάνει κόπο.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μπορείτε παρακαλώ να αναφέρεται τις λάθος στημένες αποστάσεις των ηχείων πριν τη μέτρηση και την σωστή μετά τη μέτρηση. Έτσι για να πάρουμε μια γεύση. Εάν δε σας κάνει κόπο.
Να υποθέσω ότι αυτό το ερώτημα απευθύνεται σ' μένα, και όχι στον Alex?

Reaction score
5.523
Εντάξει, γνώριζα πόσο σημαντικό πράγμα είναι η μέτρηση του χώρου ακρόασης, και η σωστή τοποθέτηση των ηχείων, βάση ειδικού λογισμικού Η/Υ, από άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει απολύτως τα καθήκοντά του στο αντικείμενο στο οποίο καλείται να παρέμβει. Σε καμιά περίπτωση όμως δε μπορούσα να φανταστώ πόσο θετική επίδραση θα είχε αυτή η σωστή τοποθέτηση!! Και αυτό είναι το πρώτο βήμα, έπεται η (ήπια) παρέμβαση με τα κατάλληλα υλικά, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Φίλε Zakman, ειλικρινά, σ' ευχαριστώ πολύ για την άριστη εργασία σου. Χάρηκα πολύ που γνώρισα έναν ανθρωπο με γνώσεις, ήθος, και σοβαρότητα χαρακτήρος.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον καλό φίλο και συνάδελφο Κυριάκο Κουγιουμτζόγλου, (πρόεδρο του site ACA), για την εξαιρετική ρύθμιση του πικάπ μου.

Παιδιά, να είστε καλά!
Μπορείς να μας δείξεις το πριν και μετά; Η νέα θέση των ηχείων ήταν κάποια θέση που την είχες σκεφτεί και πριν αλλά δεν την δοκίμαζες π.χ για λόγους χωροταξικούς ή ενδο-οικογενειακούς (γυναίκα κ.λ.π χα χα) ή αντίθετα, ποτέ σου δεν είχες διανοηθεί να τα τοποθετήσεις εκεί που είναι τώρα;

melina

Cargo 200
Reaction score
43.284
Άραγε θα μάθουμε ποτέ πως ήταν και πως (ανα)στήθηκαν και μεταμορφώθηκε το όλο σύστημα ή αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας;

Reaction score
3.465
Και τι θα καταλάβουμε αν θα δουμε το πρίν και μετά?
Λες και έχει καμια χρήση οπουδήποτε αλλού εκτός απο τον χώρο του την θέση ακροασης του το υψος του κλπ.
Οτι ισχύει σε ένα χώρο δεν γίνεται να ισχύει αλλου!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.201
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88