- Reaction score
- 102.328
Ρε τι τραβάμε με τα οπαδιλίκια...

Σύμφωνα με το ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα) σήμερα η Ελλάδα έχει εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύ περίπου 100 MWel σταθμών βιοαερίου και στοχεύει για το 2030 να έχει 300 MWel. Αν υποθέσουμε ότι το συνολικό δυναμικό της εγχώριας παραγωγής θα ήταν της τάξης των 500 MWel (δεν θα το εξαντλήσουμε κιόλας μέχρι το 2030, αλλά οι εγκαταστάσεις που έχουν καλό δυναμικό θα αξιοποιηθούν σχεδόν στο σύνολό τους, καθώς επιδοτούνται αγρίως), αυτό σημαίνει παραγωγή βιομεθανίου της τάξης των 10 θερμικών Τεραβατωρών ετησίως. (500/0,4 που είναι ο βαθμός απόδοσης της ηλεκτροπαραγωγής από βιοαέριο επί περίπου 8.000 ώρες λειτουργίας ετησίως).Η shell επενδύει στο βιομεθανιο, με δεδομένο το υπάρχον δίκτυο διανομής και δυνατότητα λειτουργίας της βιομηχανίας με το παραδοσιακό φυσικό αέριο, θα είναι το καύσιμο του μέλλοντος με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα αερίων θερμοκηπίου και δυνατότητα business as usual για πάρα πολλές εφαρμογές.
Γιατί και το ρεύμα της μπαταρίας κάπως πρέπει να παραχθεί.
Μου θυμίζει το μότο των ΨΕΚ:
«Δεν είμαι κατά των εμβολίων, αλλά σίγουρα έχουν δοκιμαστεί;»
Τόσο λατρεύει κι ο petrolhead Mr. Bean τα ηλεκτρικά![]()
Ανάλογα πού συχνάζεις. Μπροστά σου ή στα βενζινάδικα μπορεί να μην έτυχε να δεις. Στους φορτιστές όμως θα δεις. (duh!)Επισης ουτε ενα ηλεκτρικο δεν ειδα που να κανει τουλαχιστον μακρινη διαδρομη (ξεχωριζουν απο τα… μπαγκαζια) πχ γερμανια τουρκια, βελγιο ελλαδα κτλ..
Εννοείται, 3 μέρες θέλει ένα τέτοιο ταξίδι 2150χλμ με χαμηλής αυτονομίας αμάξι μαζί με τις καθυστερήσεις στα σύνορα.Και χρόνος για ταξίδια.
ένας, δύο χρόνοι, όσοι χρειαστούν
Δεν είναι για όλους. Κάνε μια βόλτα από τα κέντρα των μεγαλουπόλεων, και όχι μόνο, και πες στους κατοίκους τους για την...ελευθερία των ηλεκτρικών.Φορτίζω όπου κι όποτε θέλω, είτε ενώ κοιμάμαι είτε δωρεάν ενώ ψωνίζω.