Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

Reaction score
339
No harm done Αλέξη πλάκα κάνουμε αλλά μια δόση κινεζολατρείας την έχεις.:whistling:
Τεσπα .
Το Λυνκομιφον πάντως ωραίο είναι τουλάχιστον σχεδιαστικά ξεχωριστό .
Θέλω να το δώ από κοντά.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.060
Οπωσδήποτε το επόμενο αυτοκίνητο μου τώρα που έχω μέρος να φορτίζω.

Ο λόγος; Το παλιό 5 ήταν το πρώτο μας οικογενειακό αυτοκίνητο. Οπότε χαλαρά θα δώσουν ένα επιπλέον 10-20% έκπτωση σαν volume pricing.

Renault_5TL_rear_three_quarters_1972.jpg

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.803
Πήγαινε να το δεις και ας σου αρέσει προχώρα. Το αμάξι είναι κουκλί. Aν συμπληρώνει και τα υπόλοιπα κουτάκια :thumbsup:.

Last edited:

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.060
Πήγαινε να το δεις και ας σου αρέσει προχώρα. Το αμάξι είναι κουκλί. Aν συμπληρώνει και τα υπόλοιπα κουτάκια :thumbsup:.
Ε ναι. Εξάλλου εγώ ατομικά, ο χώρος που πιάνω είναι 7 με 10cm διάμετρο, ανάλογα τη μαστόρισσα. Όσο μικρότερο το αμάξι μου τόσο το καλύτερο.

kalitsounia.jpg

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.505

Ο λόγος; Το παλιό 5 ήταν το πρώτο μας οικογενειακό αυτοκίνητο. Οπότε χαλαρά θα δώσουν ένα επιπλέον 10-20% έκπτωση σαν volume pricing.

View attachment 373536
Eίδα στο δρόμο ένα λευκό και πράγματι είναι πολύ όμορφο. Νταξ, είμαι προκατειλημμένος (πρώτο μου όχημα το παλιό).

Αλλά με εκνευρίζει που η Ρενό συνεχίζει την κλασσική εμπορική πολιτική (διαφορετικές εκδόσεις, με τις πλήρεις να είναι ακριβές) σε μία εποχή που Τέσλα και Κινέζοι έχουν αλλάξει το παιχνίδι.

alexis

Reaction score
32.803
Το πρώτο εξάμηνο του 2025 στην Κίνα το πρώτο όχημα σε πωλήσεις, ανεξαρτήτως καυσίμου, δεν ήταν Tesla ή BYD, αλλά αυτό.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.268
Μέχρι σήμερα βλέπω μηδενική διείσδυση των Κινέζων στην αγορά άνω των 45Κ. Τουλάχιστον εκεί που κινούμαι και σε μερικές ευρωπαϊκές πόλεις που επισκέφθηκα.
Πχ το Seal το έχω δει ελάχιστες φορές. Αντιθέτως βλέπω πολλά atto και dolphin, έξω είδα και Lynk02. Κάπου εκεί είναι το ταβάνι τους.
Όλα τα πάνω από 45Κ είναι του καταραμένου, και μετά BMW- Mercedes-Porsche-Audi.

alexis

Reaction score
32.803
Τι να δεις αφού δεν έχει. Η XPENG δεν υπάρχει, η Huawei, η ΝΙΟ δεν έχει έρθει ακόμα. Μόνο η BYD υπάρχει με Seal και Sealion 7, τα οποία γενικά δεν αξίζουν και τόσο σε σχέση με τα αντιστοιχα Tesla. Οι περισσότεροι αυτό λένε. Και εγώ Tesla θα έπαιρνα. Βλέπω και από τα δύο πάντως που και που. Σε αρκετά μικρότερο αριθμό βέβαια από τα κλασικά ούμπερ άλες.

alexis

Reaction score
32.803
Στη Γαλλία οι πολίτες φτιάχνουν ομάδα που θα έχει αναφορές από τροχαία που προκλήθηκαν λόγω phantom brakings. Τα περιστατικά αυξάνονται οπως λένε, και δεν είναι μόνο από Tesla αλλά από πολλά άλλα οχήματα. Σκοπός της ομάδας η συλλογή δεδομένων και παράθεση τους στις αρμόδιες αρχές ώστε να ερευνηθεί περαιτέρω και να βρεθεί λύση. Υπάρχουν αναφορές πως και το GPS επηρεάζει το φαινόμενο καθώς το όχημα καταλαβαίνει πως πηγαίνει με παραπάνω από όσα λέει ο χάρτης. Μάλιστα σε κάποια οχήματα η λειτουργική δεν μπορει να απενεργοποιηθεί όπως λένε οι κάτοχοι.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.117
Τι εννοούν ως phantom braking?

Κάποιες φορές έχουμε το φαινόμενο του false alarm, σε συμβατικά αυτοκίνητα με συστήματα προστασίας όπως αποφυγή σύγκρουσης. Το αυτοκίνητο καταλαβαίνει ότι πάει για πρόσκρουση (γιατί έτσι...), σε πιο παλιό μοντέλο μου άναβε κανά λαμπάκι άντε και κανένας ήχος και πάμε παρακάτω, στο καινούργιο τραβάει ζώνη και σφυράει, ίσως και να κόβει λίγο (δεν θυμάμαι τώρα), αλλά βγαίνει εκτός συναγερμού γρήγορα όταν βλέπει ότι ο οδηγός δεν αντιδρά (?), μιλάω για μικρές ταχύτητες μέσα στην πόλη.
Επίσης στην όπισθεν είναι πολύ ευαίσθητο στο cross traffic πωςτολεν και στα 10 μέτρα να πλησιάσει αυτοκίνητο ή πεζός (από το πλάϊ λέω) κοκαλλώνει, βγάζει την όπισθεν και βάζει νεκρά και βάνει και χειρόφρενο (το γ@μησε και ψόφησε δλδ :roflmao: ). Μου αρέσει που έχει και επίπεδα ευαισθησίας και το έχω βάλει στο πιο αναίσθητο :biggrin:.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.268
Για να δούμε πόσο θα πουλήσουν με αυτές τις τιμές κόντρα στα Γερμανικά.
Προβλέψεις;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός