- Reaction score
- 11.452
Διακρίνω ένα άγχος ή μου φαίνεται ;Αυτό το ΣΚ αποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη μας εξόρμηση εκτός Αττικής, στη Νότια Εύβοια, μια περιοχή στην οποία δυστυχώς δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ φορτιστής (έστω αργός, έστω για backup).
Καθώς δεν είχα "ιστορικά δεδομένα" είπα να το προσεγγίσω εκ του ασφαλούς και να κάνουμε έστω τη μία από τις δύο διαδρομές με το καράβι, για να μειώσουμε τα χιλιόμετρα.
Ξεκινήσαμε λοιπόν με 100% μπαταρία (duh), και πήγαμε στην Αγ. Μαρίνα για να πάρουμε το καράβι για Νεα Στύρα. Φτάσαμε στα Στύρα (έχοντας γράψει 33χλμ, εννοείται με A/C) με 94% μπαταρία. Πρώτο τεστ θετικό!
Εκεί κάναμε διαδρομές που έφτασαν τα 64χλμ (σύνολο 97 από την αρχή του ταξιδιού) με τη μπαταρία να πέφτει στο 78%.
Η επιστροφή ήταν 132χλμ με τα 75 περίπου να είναι στην Εύβοια (επαρχιακό δίκτυο με πολλή κίνηση και άρα χαμηλή ταχύτητα) και τα 60 στην Εθνική. Στην Εθνική είχα πει θα πάω συντηρητικά για να δω πόσο θα βγει η κατανάλωση με τέτοια οδήγηση, ώστε να ξέρω για άλλη φορά πόσο "με παίρνει". Επειδή όμως είχε κίνηση και δεν την πάλεψα να είμαι στη μεσαία, ήμουν συνεχώς στην αριστερή και έτσι κινήθηκα αρκετά γρηγορότερα από ότι είχα υπολογίσει.
Anyway, εν τέλει φτάσαμε σπίτι με 44% μπαταρία μετά από 229χλμ συνολικά, ήτοι αυτονομία 408χλμ.
Η συνολική κατανάλωση ήταν 50kWh (~5€) για τα 229χλμ, δηλαδή 21,8kWh/100km ή αναλογία σε κατανάλωση βενζίνης με σημερινές τιμές ~1,35 λίτρα/100km.
Συγκεκριμένα, για το ταξίδι της επιστροφής των 132 χιλιομέτρων, κόστισε περισσότερο το διόδιο στις Αφίδνες (3,25€) παρά η "βενζίνη" (~2,75€)!!!
παρτε power bank ή ένα μπιντονάκι κιλοβατώρες
Πέρα από τα αστεία, επειδή υπάρχουν και απρόοπτα σε ένα ταξίδι (πχ αποκλείστηκες με χιόνια στη Μαλακάσα , λέμε τώρα), τι κάνεις άμα ξεμείνεις ; Φαντάζομαι μόνο οδική βοηθεια και φόρτωμα ;