- Reaction score
- 35.825
μονο να μη κραταει πολυ ωρα η καταδιωξη, και μη τρεχετε πολυ, οκ ??
δλδ ας μας εξηγήσει καποιος την λογική πίσω απο αυτή την αγορα !
Τα βλέπω.
Για τη Ρόδο, όχι Αστυπάλαια.Για την Αστυπάλαια θα είναι. Πού θα πάει ο εγκληματίας για να γίνει καταδίωξη; Αν γίνει, θα την κάνει το λιμενικό.
ΥΓ. Πήραν την προσφορά της Citroen; Αν παραγγείλεις 10, στα βάφουμε όπως θέλεις δώρο;
ΥΓ.ΥΓ. Αν κάνουμε power buy για Ami, θα μα τα βάψουν στα χρώματα του avsite;
Με 10-12kW φωτοβολταϊκό χονδρικά θα μηδενίσεις κατανάλωση σπιτιού και ΙΧ.
Το συνολικό κόστος μιας τέτοιας εγκατάστασης, παίζει στα 11-13 χιλιάρικα και αν το διαιρέσεις με τα 25 χρόνια που θα παράγει ρεύμα εντός προδιαγραφών, το ετήσιο κόστος είναι πραγματικά αστείο, ενώ το ετήσιο κέρδος θα είναι σημαντικό. Εννοείται πως αποσβενεται πλήρως η επένδυση σε 8 χρόνια περίπου, και για τα υπόλοιπα ~20 χρόνια θα παίζεις τζαμπανταν ρεύμα για σπίτι και ev.
Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες.*Εκμεταλλευόμενος πάντως τα παραπάνω, έκανα αίτηση για net metering και περιμένω έγκριση από ΔΕΔΔΗΕ.
7.260Wp με κόστος 7.120€. Με αυτά τα χρήματα θα έχω καλυμένο το ρεύμα, τη θέρμανση και τη μετακίνηση για τα επόμενα 25 χρόνια.
Είναι προβληματικός ο εισαγωγέας, δεν τα φέρνει και δεν υπάρχει καμία υποστήριξη ούτε σε σέρβις ούτε σε ανταλλακτικά.Το Renault zeo γιατί δεν έχει έρθει τόσα χρόνια σαν μια οικονομική λύση ξέρετε; Θα πηγαίνατε σε μεταχειρισμένο zeo. Τι σέρβις χρειάζεται άραγε; Υπάρχουν ανεξάρτητα συνεργεία (όχι αντιπροσωπείες) αξιόπιστα στην Αθήνα που να ασχολούνται με ηλεκτρικά σωστά; Με ανταλλακτικά πάλι πρόβλημα φαντάζομαι....
Γενικά σε οικονομικό πόλης μεταχειρισμένο υπάρχει κάποια λύση ή να το δούμε πάλι σε 3-5+ που θα υπάρχει μια γκάμα πλέον και εμπειρία;Είναι προβληματικός ο εισαγωγέας, δεν τα φέρνει και δεν υπάρχει καμία υποστήριξη ούτε σε σέρβις ούτε σε ανταλλακτικά.
Ναι, η δοκιμασμένη λύση είναι λιφ.Γενικά σε οικονομικό πόλης μεταχειρισμένο υπάρχει κάποια λύση ή να το δούμε πάλι σε 3-5+ που θα υπάρχει μια γκάμα πλέον και εμπειρία;
Για το "εξοικονομώ" δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Κάποια στιγμή υπήρχαν Φ/Β, μετά νομίζω βγήκαν, αλλά ίσως και να ξαναμπήκαν, έχω χάσει τη μπάλα.Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες.
Επιδότηση παίζει μέσω εξοικονομώ κατοίκον ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα;
Επίσης, μήπως έχετε να συστήσετε εγκαταστάτη στην Αττική;
Μερσί! Στο εξοικονομώ μάλλον υπάρχει ένα παραθυράκι στο θέμα των εισοδηματικών κριτηρίων. Να δηλωθεί το ακίνητο στη φορολογική δήλωση ως δωρεάν παραχώρηση / ενοικίαση σε τέκνο, με επιχορήγηση 40%. Δεν το γνωρίζω καλά το θέμα ούτε το έχω κάνει, απλώς το αναφέρω.Για το "εξοικονομώ" δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Κάποια στιγμή υπήρχαν Φ/Β, μετά νομίζω βγήκαν, αλλά ίσως και να ξαναμπήκαν, έχω χάσει τη μπάλα.
Σε κάθε περίπτωση επειδή όσες φορές κοίταξα νομίζω είτε δεν με αφορούσε το πρόγραμμα είτε ήταν πολύ μικρό το ποσοστό επιδότησης (λόγω εισοδηματικών κριτηρίων), δεν το έψαξα παραπάνω.
Για την προμήθεια/εγκατάσταση εγώ απευθύνθηκα εδώ:
Υπολογισμοί Net Metering για κατοικίες - Solaire
Υπολογίστε τι ακριβώς σημαίνει το Net-Metering για την κατοικία σας. Τι κοστίζει, τι εξοικονομείτε και τι αποφέρει σαν επένδυση.www.solaire.gr
Οι τιμές απ'όσο είχα ψάξει ήταν αρκετά ανταγωνιστικές* και ο μηχανικός που μιλάω είναι πολύ συνεννοήσιμος και φαίνεται να έχει μεγάλη εμπειρία από εγκαταστάσεις.
*Full disclosure: Η τιμολόγηση γίνεται από εταιρεία στην Ολλανδία, το οποίο το ανακάλυψα στο τέλος όταν μου έστειλε το συμφωνητικό. Του είπα ότι αν το ήξερα από την αρχή δεν θα είχα προχωρήσει γιατί δεν μου αρέσουν καθόλου αυτές οι μαϊμουδιές. Αλλά επειδή το συζητούσαμε κάτι μήνες και είχαμε φτάσει στο τέλος, το προχώρησα. Το λέω γιατί και κάποιος άλλος μπορεί να έχει ευαισθησία με αυτά, όπως εγώ.
Επίσης, για μεταχειρισμένο ηλεκτρικό και δη γερμανικό, έχετε πάντα υπόψιν πως η εισαγωγή ηλεκτρικών ΔΕΝ έχει τέλη ταξινόμησης.Η επόμενη δοκιμασμένη λύση είναι BMW που επίσης βρίσκεις μεταχειρισμένο και δε βγάζει κανένα πρόβλημα, και κρατάει απίστευτα ψηλά τη χωρητικότητα της μπαταρίας μετά από πολλά χρόνια χρήσης.
Επίσης wv το μικρό up. Με την τελευταία μεγάλη μπαταρία, μια χαρά βγάζει έως 300 χλμ το ρημάδι.
Πάνε να ρωτήσεις άνθρωπο που ασχολείται με τέτοια προγράμματα.Μερσί! Στο εξοικονομώ μάλλον υπάρχει ένα παραθυράκι στο θέμα των εισοδηματικών κριτηρίων. Να δηλωθεί το ακίνητο στη φορολογική δήλωση ως δωρεάν παραχώρηση / ενοικίαση σε τέκνο, με επιχορήγηση 40%. Δεν το γνωρίζω καλά το θέμα ούτε το έχω κάνει, απλώς το αναφέρω.
Με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα τώρα βρήκα ότι στο νέο πρόγραμμα που έρχεται δεν θα επιδοτούνται τα Φ/Β, επειδή:Μερσί! Στο εξοικονομώ μάλλον υπάρχει ένα παραθυράκι στο θέμα των εισοδηματικών κριτηρίων. Να δηλωθεί το ακίνητο στη φορολογική δήλωση ως δωρεάν παραχώρηση / ενοικίαση σε τέκνο, με επιχορήγηση 40%. Δεν το γνωρίζω καλά το θέμα ούτε το έχω κάνει, απλώς το αναφέρω.
Τέτοια αποκλείεται να είναι, μην σου πω θα είναι σχεδόν διπλάσια.Στα 9 χιλιάρικα το δίνουν στη Ρουμανία. Αν η τιμή είναι τέτοια και δω, θα γίνει της ποπης.