Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

TGD

Reaction score
8.656
Ε, δεν είναι άγνωστο ότι οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν ως βενζινοκίνητα κι όχι ως ηλεκτρικά.

Reaction score
2.468
Ωραία. Πάει και αυτό.
Επειδή τα κάνανε αυτοί σκατά με τις προβλέψεις τους το 2015, θα την πληρώσουν οι χρήστες των PHEV;
Ή νόμιζαν πως όλοι μένουν σε μονοκατοικίες και μπορούν να τα φορτίζουν όποτε θέλουν;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.085
Μέχρι το 25 η περίοδος χάριτος.

Μετά θα πέσει ξύλο.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.511
Από ότι δείχνει το πράγμα κάπου εκεί το βλέπω και εγώ.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.511
Επίσης δεν ξέρω ποιός θα έπρεπε να αγχωθεί και πόσο, αλλά όσοι αλλάζουν αυτοκίνητο κάθε 10-15 χρόνια δεν τα λένε και ωραία νέα. Κυρίως όσοι αγόρασαν πρόσφατα υβριδικά. Όσοι αλλάζουν κάθε πενταετία κλάιν ότι και να έρθει.

Reaction score
108
Προς γνώστες:

το καρούλι μου έχει μονοφασικό φορτιστή (32Α) και στο σπίτι έχω αντίστοιχο wallbox (32Α 1Φ) με ενσωματωμένο καλώδιο.
Θέλω όμως ένα έξτρα Τ2/Τ2 καλώδιο για όταν πάω εκτός έδρας, γιατί πολοί AC φορτιστές έξω δεν έχουν καλώδια.

Αν πάρω μονοφασικό (32Α) θα έχω πρόβλημα στους τριφασικούς φορτιστές ;
Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα να πάρω τώρα τριφασικό καλώδιο;
To manual λέει πως θα πάρω μόνο την 1φάση (προφανώς) αλλά δεν λέει αν απαιτείται να βάλω 3Φ καλώδιο για να παίξει σωστά με 3Φ φορτιστή και έχω μπερδευτεί.

Να πάρω 10μ καλώδιο αντί για 5 μπας και έχει παρκάρει κανένας θερμικός στην Χ θέση ή είναι "επικίνδυνα" τα μακριά καλώδια;

Θανξ !

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.892
Αν πάρω μονοφασικό (32Α) θα έχω πρόβλημα στους τριφασικούς φορτιστές ;
Όχι.

Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα να πάρω τώρα τριφασικό καλώδιο;
Ότι μπορεί να ακριβύνουν κι άλλο και όταν θα το θες να λες "γιατί να μην έχω πάρει απευθείας ένα τριφασικό" 😅

Επίσης αν η διαφορά τιμής δεν είναι μεγάλη και θεωρείς ότι στο μέλλον θα χρειαστείς τριφασικό, θα χάσεις περισσότερα χρήματα να δώσεις αυτό που έχεις και να αγοράσεις καινούργιο. Αλλά πολύ θεωρητικά όλα αυτά, δεν νομίζω ότι αξίζει να σκας τώρα.

Να πάρω 10μ καλώδιο αντί για 5 μπας και έχει παρκάρει κανένας θερμικός στην Χ θέση ή είναι "επικίνδυνα" τα μακριά καλώδια;
Εκτός αν έχεις σκοπό να το φτιάξεις μόνος σου (αν και δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο) όπου θα πρέπει να προσέξεις να έχει την κατάλληλη διατομή για την απόσταση κλπ. τότε όχι, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Απλά δεν είναι πολύ πρακτικό γιατί όταν είσαι κοντά, θα πρέπει κάπου να το απλώνεις αυτό το καλώδιο και δεν πρέπει να το κουλουριάζεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.085
Πολύ ενδιαφέρον το νέο!

Πάμε τώρα σε μια εφ'ολης της ύλης ενημέρωση για το Μακάν το ηλεκτρικό:

Δυστυχώς, φαίνεται πως 2024 θα αρχίσει να διατίθεται.. 😭

Last edited:

Reaction score
2.468
Πάντως η ηλιθιότητα των υπευθύνων δεν έχει όρια με τους κανονισμούς και τα χαράτσια τους.
Σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω ένα PHEV το καλοκαίρι.

Όποτε θα είχα τη δυνατότητα, θα το φόρτιζα κανονικά.
Τώρα με τα νέα χαράτσια και με αυτά που κάνουν, ίσως να μην αξίζει η αλλαγή προς το παρών και να παραμείνω με τον κλασσικό ΜΕΚ κινητήρα μέχρι να δω τι θα γίνει ή μέχρι να βρεθώ σε μονοκατοικία.

Αντί να τα προωθήσουν ώστε να σωθεί έστω και κάτι, τα κάνουν ακόμη χειρότερα. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το σκεπτικό τους.

Η χώρα μας είναι γεμάτη σαπάκια και φροντίζουν ώστε να γεμίσουν με ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.085
Σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω ένα PHEV το καλοκαίρι.
Μπορεί και να μην είναι λάθος επιλογή, αν και λένε πως τα μόνα phev που θα επιβιώσουν των μέτρων που έρχονται, είναι αυτά με μπαταρίες της τάξης των 40kwh, και με τέτοιου μεγέθους μπαταρίες παύει να έχει νόημα η ύπαρξη κινητήρα εσωτερικής καύσης, τζάμπα έξοδα.

Θα πρότεινα, για λόγους ασφαλείας, είτε να πας σε λίζινγκ, για οτιδήποτε σε βολεύει (ακόμα και πετρέλαιο), είτε να κάτσεις στα αβγά σου.

Για αγορά αυτοκινήτου, με ορίζοντα κτήσης >4-5 ετών, δεν υπάρχει πιο ασφαλής επιλογή από EV.

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση σε 4-5 χρόνια να στιμωχθούν πολύ άγρια τα πράγματα για οτιδήποτε καίει υγρά καύσιμα, με στόχο να καταστεί εντελώς ασύμφορο.

Άμα δε, κάνει το μπαμ το φαινόμενο των ρομποταξι EV, εκεί πλέον θα τελειώσει το ποίημα της κτήσης ΙΧ γενικώς.

Είναι πολύ περίεργη η κατάσταση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000