Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.780
Και στο περφορμανς μη νομίζεις, 3 φορές το σανιδωσα ίσα ίσα να νιώσω και γω τη μλκια, μετά στο τσιλ μόουντ το οδηγούσα όλο το σβκ.
Πάντως, τώρα που ήμουν πάνω, μια φορά το, ας πούμε, το σανίδωσε και βρέθηκα να σφίγγω τους μύες στο λαιμό και στο σβέρκο για να συγκρατηθώ από την επιτάχυνση. Σοκ, λέμε.

Γενικά, αν κι είχα την εμπειρία της οδήγησης ηλεκτρικού (Nissan Leaf), πολύ παλαιότερα, έχω να πω ότι μπήκα στο νέο, σύγχρονο, ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Κώστα κι έπαθα ένα πολιτισμικό σοκ. Μόνο και μόνο αυτή η ησυχία μέσα στο αυτοκίνητο κι η ηρεμία που προσφέρει - "peace of mind" που λένε και στο χωριό μου, είναι ανεκτίμητη αξία.

Το μέλλον στα αυτοκίνητα δεν είναι "αύριο", είναι τώρα κι είναι ηλεκτρικό. Μην πάρετε όμως, δεν φτάνουν για όλους.
Μετά τα βρουμ βρουμ, όλα θα μου αρέσουν
Μετά από αυτό που ακούσαμε την Κυριακή, οτιδήποτε άλλο ακούγεται σαν γαλήνια μελωδία στα αυτιά σου. :biggrin:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.229
Μετά από αυτό που ακούσαμε την Κυριακή, οτιδήποτε άλλο ακούγεται σαν γαλήνια μελωδία στα αυτιά σου. :biggrin:
Πράγματι, ήταν πολύ δύσκολο :o

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.148
Ενώ αν έπαιρνες καφέ από κει που θα γέμιζες βενζίνη , στον Κορινό ας πούμε , ούτε καθυστέρα θα είχες ούτε τίποτις .
Ασε που οι πολλοί καφέδες πειράζουν στα νεύρα.
Εγώ στο Αθήνα Σαλλονίκη , μόνο δύο έπινα.
Αν έκανα το λάθος , για τρίτο , γινόμουν επιθετικός στην οδήγηση και πήγαινα παντού με 200 ή και παραπάνω. Η γνωστή ιστορία με τα 262 έξωθεν Κατερίνης . Εκεί λοιπον που λες είχα χτυπήσει ήδη δύο φρέντο καπουτσίνους και πήγαινα για τρίτο. Ε! έγινε και το σκηνικό με τους μπάτσους , ακόμα με θυμούνται , και χαλάρωσα.
Εγώ τους δύο τούς έχω μόνο για πρωινό. Φραπέδες σκετους δικούταλους. Ο φίλτρου είναι για τα γυναικόπαιδα.

Μπορεί , πάντως το ηχητικό , δεν υπάρχει μιλάμε.
Πιο πολύ κ@υλωνα με τον ήχο του μοτέρ -εξάτμισης , παρά με τα κωλίδια-ντριφτάρισμα.
Το μαστανγκ Mach e πάντως, έχει 0-100 σε 3,7

Αυτές είναι επιδόσεις σουπερκαρ...

To 5 λιτρο που δοκίμασες, αν δε κάνω λάθος είναι σε 4,8" το 0-100.

Οπότε πιο γρήγορο το ev.

Αλλά χωρίς εξάτμιση. 😂😁😜
Αντε ρε με τον φωνακλαδικο κουβά, να σε πάω κόντρα με το μοντελ Υ το απλό LR και να σε αφήνω να τρως τη λάσπη μου. 😁😂🤣😜

Το μοντελ Υ το περφορμανς που οδήγησα, είναι διάολος επιτάχυνσης, τα 3,5 δευτερόλεπτα είναι απίστευτα πράματα, κι άσε τις μηχανές στην άκρη, μιλάμε για αυτοκίνητα.

Μη μπλέκεις μηχανές αεροπλάνα και καράβια, εδώ για αυτοκίνητα λέμε κι όταν λέμε αυτό είναι πιο γρήγορο, εκεί τελειώνει η κουβέντα. 😁😂😜
Ασε ρε ....
Μπραααμ μπραααμ , μπρουμ λέμε ρε , που να καταλάβεις εσύ.
Ο ΘΕΌΣ ΛΈΜΕ ΡΕ.
ΘΕΟΣ .
Ατελείωτα γκάζια.
Συμπέρασμα. Καλός ο ιλονμάσκ, αλλά δεν κλάνει. :roflmao:

Συμπέρασμα νάμπερ τού. Τζόνηδες αεί παίδες εισίν. :lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.410

Το συμπέρασμα είναι πως μετά τα 320.000 χλμ, αν δε το έχεις βαρεθεί, δε το πουλάς για τις μπαταρίες του, ούτε πρόκειται να αλλάξεις μπαταρίες.

Κάνα τιμόνι θα χρειαστεί να αλλάξεις, θα έχει γίνει κουρελι από τη χρήση.

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.284
Μιας και είχαμε πρόσφατα τη συζήτηση για μπλοκέ διαφορικά, έλεγχο πρόσφυσης κλπ., βρήκα αυτό το video που είναι σχετικό με το αντικείμενο και έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Αφορά ένα πρωτότυπο της Magna (βασισμένο στην I-Pace) που έχουν υλοποιήσει torque vectoring αλλά εκτός αυτού και έλεγχο φρεναρίσματος ξεχωριστά ανά τροχό (brake-by-wire) σε συνδυασμό και με το regeneration. Έχει αρκετά αναλυτική τεχνική παρουσίαση.

Δεν μπορώ να πω ότι τα κατάλαβα όλα (δεν είναι και το στοιχείο μου), γι'αυτό το ποστάρω εδώ να το δει ο @pankrok και μετά να μας το εξηγήσει με πιο απλά λόγια 😄
Πάντως στο μάτι του άσχετου, το αποτέλεσμα φαίνεται εντυπωσιακό, είναι ξεκάθαρη η διαφορά στη συμπεριφορά με την αλλαγή των ρυθμίσεων.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.233

Reaction score
1.296
Last edited by a moderator:

gonis

Luger
Reaction score
12.186
Last edited by a moderator:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.591
Το έσιαξα.

Σκέφτομαι να αγοράσω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το εχει κάποιος φίλος να μου πει αν ειναι καλό; με την κρατική επιδότηση νομίζω ειναι τεράστια ευκαιρία. https://www.topgeargreece.gr/viral/...ro-ilektriko-autokinito-gia-souper-plousious/ :lolsign:
Άμα ψήνεσαι, πάρε και μια La Ferrari Aperta στα 4,5 μύρια, ή μια Bugatti Chiron Super Sport στα 4. Ευκαιρία.

Α, παραλίγο να ξεχάσω και το δικό μας Chaos.... :roflmao:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.410
Ωραία νέα, από το 2.4 ισχύει η φόρτιση στα 130 kW, το επιβεβαιωνουν κάτοχοι από 1st edition.

Screenshot_20220722_160544_com.facebook.katana.jpg

Άρα Τρίτη βράδυ, θα κάνω και γω στα 130!

Γιεεεεεε

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.410
Βάζω βενζίνη τζάμπα στο κόσμος.

(για μπύρες ήρθα).

IMG_20220722_212043.jpg

Παίρνεις μια μπύρα με τλια ευλό, και τσουπ, γεμάτο το τεποζιτο.

Προσοχή, μη παίρνετε ηλεκτρικό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.410
Έξω από τα δόντια τα έλεγε πάντα, ήρθε σε ρήξη με τους αυτοκινηταραδες πολλές φορές, και με τα σωματεία άλλες τόσες, όπως και με τους μετόχους.

Τελικά έκαναν την μλκια και τον άφησαν να φύγει οι κάφροι του ice-κατεστημένου. Θα το πληρώσουν ακριβά αυτό τους το σφάλμα.

Εύχομαι ειλικρινά να πάει λίγα μέτρα δίπλα στην Τεσλα, στην καρδιά της Γερμανίας, και να τους μαχαιρώσει τους αυτοκινηταραδες κανονικά. Για να δούμε αν ο ελον μασκ θα τον προσεγγίσει...

ΥΓ.

😎😎😎😎

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.249
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Bill87