- Reaction score
- 138.343
Μέρι κριστμπερθ.
Α, κι εγώ κατεβαίνω πολύ σπάνια κέντρο, ως τώρα το χρησιμοποίησα 5 φορές.Σιγά, κι εγώ έχω. Να το είχα χρησιμοποιήσει κιόλας έστω μία φορά.
επίσης τα dual clutch είναι ντεμέκ αυτόματα, β εθνική.
Το αγαπημένο σου γκρουπ χρησιμοποιεί wet DCT απο την BorgWarner.Το κλασσικό αυτόματο έχει χαρίσματα που κανένας ξηρός συμπλέκτης δε θα βρει ποτέ.
Οταν μιλάνε οι επιστήμονες οι υπόλοιποι βγάνουμε το σκασμό και το καπέλοΣαν λειτουργία λέω , σαν ταχύτητα είναι άλλο θέμα.
Το κλασσικό αυτόματο έχει χαρίσματα που κανένας ξηρός συμπλέκτης δε θα βρει ποτέ.
Για τα Prius πριν κάποια χρόνια μπήκα σε ένα τέτοιο του επιστημονικού κλάδου, με τα πολλά ο τύπος ήταν τριευτυχισμενος γιατί αφενός του έβγαζε εύκολα 4 στα 100 όταν το vw που είχε τότε τον έβγαζε 6 , δεν είχε να βγάζει τουρμπίνα για σέρβις λέει δεν τον ένοιαζε από πού θα 3βαζε πετρέλαιο και λόγω μετάδοσης λέει ηρέμησε το γόνατο του.
Αντίστοιχο σήμερα είναι το Corolla hybrid σε έκδοση station. Σύμφωναε τα λεγόμενα ετέρου επιστήμονα που πήρα προψές , είναι 5χιλαιρικα ακριβότερο στην αγορά από τα κλασικά Octavia . Νομίζω ότι 5χιλιαρικα στην 10ετια γίνονται εύκολα απόσβεση από κατανάλωση ζημιές και συντήρηση και βγάζεις και κέρδος.
Τα Corolla τα υβριδικά πλέον πάνε εύκολα 3.5 λίτρα στα 100 στην πόλη και έχουν αισθητά μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης σε κινητήρα (ατμοσφαιρικός ) και μετάδοση.
Στα 10 χρόνια το Octavia θέλει εύκολα 7 συμπλέκτες , χώρια τα γκλινγκ γκλανγκ από τους τζογους σε κιβώτιο ημιαξόνια κλπ που δεν τα φτιάχνει ποτέ κανείς και δε θα τα δεις εύκολα σε μετάδοση cvt/ηλεκτροκινητήρα
Μπορείτε να μην συζητάτε για θέματα του παρελθόντος στο παρόν νήμα; Ευχαριστώ.
να μάθεις με χουφτίτσες να της βγεις από πάνωΘα γράφω ασταμάτητα για το πόσο καλύτερο είναι το υβριδικούλι μας που συνδυάζει τα καλά των δύο τεχνολογιών με όλα τα λούσα.
Κι αν δε σας αρέσει και σχολιάσετε αρνητικά, μπαν.
2,3l/100km στα τελευταία 2.000 χιλιόμετρα το Ντολμαδάκι, συν 8-9KWh κάθε νύχτα.
Όποτε τύχει να το πάρω, 2-3 φορές το μήνα, με βρίζει γιατί της χαλάω τη μουαγιέν με τα κωλίκια και θα το είχε ρίξει κάτω απο 2 και είμαι αντιοικολόγος και καταστρέφω το περιβάλλον που πίνω νερό απο μισόλιτρα γιατί τα τρία μισόλιτρα έχουν 5-6 γραμμάρια περισσότερο πλαστικό απο το εναμισόλιτρο.
Απ' το ρέμα;
Οχι, στα ρέματα πάνε πιο πάνω από κει που πίνεις και κατ'ράνε, όλοι το ξέρουν αυτό.Απ' το ρέμα;
Ακούω τις (π)ορδές των Octavia MkI και Merc W210 εκεί έξω να κορνάρουν "νια νια νιανια νια"...μιλάμε για επαγγελματικό όχημα με διάρκεια ζωής 7-14 χρόνια το πολύ
Ε δε θα μας ακυρώσεις και το "σύνδρομο κούρσας" τώρα!επίσης για ταξί πάλι, ποιος ο λόγος επιλογής σεντάν;