Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.384

Reaction score
99
Δεν ξέρω αν το έχω ξαναγράψει:

Όταν παρήγγειλα το ID3, λίγες μέρες μετά μου έκαναν κάποια νούμερα με τα extra που είχα βάλει, και καλά πως ίσως δεν μπορούν να μπουν γιατί άλλαξε η γραμμή παραγωγής κτλ κτλ κτλ.

Ήμουν έτοιμος να ακυρώσω, και πήγα και είδα το Born που είχε πρωτοέρθει. Πιο ωραίο, πράγματι, και σε χρώματα και σε ζάντες, καθίσματα, και κάποιες διαφορές στο εσωτερικό αλλά και στα φρένα. Και έβγαινε και φτηνότερο με τα extra που ήθελα. Τελικά η VW συμφώνησε να προχωρήσει με την κατασκευή όπως την είχα ζητήσει, και εγώ το σκέφτηκα λίγο, και τελικά αποφάσισα να πάρω το VW με κύριο κριτήριο την πιθανή ευκολότερη/καλύτερη μεταπώληση.

Τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, προτιμώ το VW. Είναι πιο κλασικό, λιγότερο in your face. Δεν το μετάνιωσα. Βλέπω κάθε μέρα ένα Born στο parking του νοσοκομείου, και πλέον μου αρέσει λιγότερο απο πέρσι.
Ίδια περίπτωση . Απλά με χρόνους παράδοσης. Συμφωνώ 100%

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.447
Για την παραγγελία του νέου volvo ex30 απαιτείται 10% προκαταβολή.
Ημερομηνία παράδοσης και τιμή ανοικτή.
Εκτιμώμενες παραδόσεις αρχές 2024.
Προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης.

alexis

Reaction score
31.384
Δηλαδή όσοι αγοράζουν Volvo αγοράζουν με τιμή ανοιχτή και παράδοση όποτε; Και πουλάνε μόνο πρίζας 150 BEVs - PHEVs το μήνα; Μπράβο τους, τι να πω. Ούτε απ' εξω δεν περνάω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829
Τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, προτιμώ το VW. Είναι πιο κλασικό, λιγότερο in your face.
Ίδια περίπτωση . Απλά με χρόνους παράδοσης. Συμφωνώ 100%
Και γω συμφωνώ.

Το κούπρα πολύ "προσπαθεί" να δείξει κάτι που δεν είναι, παραείναι "ψευτοφανταχτερό".

Εξαίρεση αποτελούν μόνο κάτι πινελιές μέσα στην καμπίνα, οι οποίες μου αρέσουν, αλλά στο σύνολο προτιμώ iD.3.

Εξ'αρχης προτιμούσα το iD.3 στην εμφάνιση, και βεβαίως προτιμώ τις πιο μαλακές αναρτήσεις του iD.3 και το ότι είναι πιο ψηλό (μείωσαν το ground clearance στο κούπρα).

😎

ΥΓ. 😁😜🤪Η εμφάνιση του κούπρα, θα του "ταίριαζε" όντως, εάν ήταν όντως σφαίρα, με τετρακίνηση, 400 άλογα, πιο φαρδιά ελαστικά, λίγο πιο χαμηλό, με αερανάρτηση, και με καλύτερες αεροτομές. Να'χει τελική 250 και επιδόσεις αντίστοιχες ενός Τέσλα περφορμανς, 0-100 σε <3,5".

Εκεί ναι, να σε χαρώ, σφαίρα είναι και το δείχνει κιόλας, δε κοροϊδεύει.

Αλλά με ίδιες επιδόσεις με το iD.3, ποιον πάει να κοροϊδέψει με τόση φανταχτερή δηθενιά, περισσότερη κι από πόρσε τάικαν, όταν ένα σωρό άλλα EV έχουν σοβαρά καλύτερες επιδόσεις από αυτό; Κάνα 20-χρονο ίσως, εμένα όχι, δε με πείθει, ίσα ίσα το αντίθετο.

Φίλος με Τέσλα 3 περφορμανς, το πήρε το κούπρα σε φτηνή έκδοση 😜 χωρίς ένα σωρό δυνατότητες 🤪 για τη γυναίκα του, για αυτοκίνητο πόλης. Ψιλό γαζί τον πήγα. 😜🤪😁 Το μόνο που κατάφερε, είναι να βαράει σε κάθε λακκούβα κει στην Αθήνα περισσότερο από το iD 3, σοβαρή δουλειά! 😜🤪😁

Το δε σοφτγουερ, έχει ακόμα περισσότερα προβλήματα από του iD.3, έχει απογοητευτεί τελείως ο φίλος μου. 😭

Last edited:

Reaction score
2.874
Δηλαδή όσοι αγοράζουν Volvo αγοράζουν με τιμή ανοιχτή και παράδοση όποτε; Και πουλάνε μόνο πρίζας 150 BEVs - PHEVs το μήνα; Μπράβο τους, τι να πω. Ούτε απ' εξω δεν περνάω.
Η δική μου (λίγων μηνών βέβαια) εμπειρία ήταν διαφορετική. Ίσως η αγορά είναι ρευστή και οι καταστάσεις μεταβάλλονται γρήγορα.
Η προκαταβολή δεν ακούγεται παράλογη... Αν κάποιος σκοπεύει να παραγγείλει ένα αυτοκίνητο (ασχέτως κατασκευαστή) αξίας 35-40Κ € και δυσκολεύεται σε 4Κ € προκαταβολή πιθανόν τελικά να μην έχει κάνει τόσο "σωστό" πλάνο.

alexis

Reaction score
31.384
Η δική μου (λίγων μηνών βέβαια) εμπειρία ήταν διαφορετική. Ίσως η αγορά είναι ρευστή και οι καταστάσεις μεταβάλλονται γρήγορα.
Η προκαταβολή δεν ακούγεται παράλογη... Αν κάποιος σκοπεύει να παραγγείλει ένα αυτοκίνητο (ασχέτως κατασκευαστή) αξίας 35-40Κ € και δυσκολεύεται σε 4Κ € προκαταβολή πιθανόν τελικά να μην έχει κάνει τόσο "σωστό" πλάνο.
Μα δεν είναι αυτό το θέμα. Καθόλου. Όταν θα έχεις δώσει 5000€ για το όχημα των 50.000€, και σε 6-8-10 μήνες σου πούνε ότι τελικά το όχημα σας δεν θα έρθει στα 50.000€ αλλά στα 55.000€ ή στα 58.000€, δεν θα μπορείς να κάνεις πίσω γιατί θα χάσεις τα 5000€. Αντίθετα είσαι υποχρεωμένος να δώσεις άλλα 5-6-7-8 χιλιάρικα αλλιώς θα χάσεις και τα 5.

Αυτό είναι σαν εκβιασμός.

Last edited:

Reaction score
2.874
Σωστά, δεν πρόσεξα την παρατήρηση αυτή στο αρχικό post. Εδώ έχεις 100% δίκιο.
Έμεινα στη γενική πρακτική της προκαταβολής.

alexis

Reaction score
31.384
Δεν σε εκβιάζει κανένας να αγοράσεις βέβαια. Αν κάνεις όμως την παραγγελία δεν υπάρχει επιστροφή για τα 5000€. Και δεν ξέρεις ούτε πόσα θα δώσεις τελικά. Το μόνο που ξέρεις είναι ότι είτε θες αμάξι είτε όχι τα 5 χιλιάρικα έφυγαν. Τα ξεχνάς.

Στο μόνο σημείο που θα τους δικαιολογήσω είναι να είχαν στο παρελθόν ακυρώσεις λόγω αύξησης τιμής μετά την παραγγελία, και να τους μένουν αποθήκη ή να ακυρώνουν και αυτοί και να τους βάζουν χέρι από το εργοστάσιο. Εκεί αλλάζει. Σου λέει από την αρχή αυτός είναι ο τρόπος και όποιος θέλει.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.447
Σε ευγενικό σχόλιο μου ότι η "δέσμευση" φαίνεται να είναι μόνο από την πλευρά του καταναλωτή προς τον αντιπρόσωπο και ότι ίσως πρέπει να δουν πως λειτουργεί ο ανταγωνισμός, πήρα μία αποστομωτική απάντηση που ανάμεσα σε άλλα κατέληξε στο: " Η Τ.... ας κάνει ότι θέλει."

;-)

Πριν μερικούς μήνες είχα ρωτήσει και τα σχετικά με παραγγελία Jeep Avenger.
Μου είχαν πει 1000 ευρώ προκαταβολή.
Μου φάνηκε τίμιο αλλά δε ρώτησα περισσότερα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829
Το ίδιο ισχύει και στη VW, δίνεις προκαταβολή με ανοιχτή τιμή, και το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται.
Τότε, μου είχαν ζητήσει 3 χιλιάρικα.

Το ίδιο ισχύει και στην "Τ...", η προκαταβολή δεν επιστρέφεται, αλλά είναι μόνον 250€ (για το Υ).

Στην Τ... η τιμή κλειδώνει προς τα πάνω, δηλαδή σε αυξήσεις τιμών δεν θα αυξηθεί σε σένα, αλλά δε κλειδώνει προς τα κάτω, δηλαδή σε μειώσεις τιμών θα επωφεληθείς της μείωσης.

Reaction score
2.874
Το ίδιο ισχύει και στην "Τ..."
Στην Τ... η τιμή κλειδώνει προς τα πάνω, δηλαδή σε αυξήσεις τιμών δεν θα αυξηθεί σε σένα, αλλά δε κλειδώνει προς τα κάτω, δηλαδή σε μειώσεις τιμών θα επωφεληθείς της μείωσης.
Πραγματικά, εδώ και πολύ καιρό κανένας απ΄τους αμέτρητους ευχαριστημένους αγοραστές Trabant δεν διατύπωσε παράπονα για προκαταβολή - τιμή!

Σε Smooth Ivory White :

1687347661913.png

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.820
Ακόμα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η Κύπρος.

Reaction score
5.550
Για το eC4 μου είχαν ζητήσει ένα 500άρικο για δέσμευση τιμής-παραγγελία, επιστρέψιμο αν στην πορεία το μετανιώσω.

Όταν κατασκευαζόταν το αυτοκίνητο στο εργοστάσιο και πλησίαζε δηλαδή η παραλαβή, μου ζήτησαν 2.500 ευρώ για προκαταβολή.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.447
Σε άλλες αγορές για το ίδιο όχημα (volvo ex30) ισχύουν αντιδιαμετρικά αντίθετες διαδικασίες παραγγελίας. Εκεί μάλλον δεν αφήνουν "την Τ.... να κάνει ότι θέλει".

Choose your Volvo retailer and reserve your Volvo EX30 with a $500 refundable deposit. Be one of the first to receive your EX30 when deliveries begin.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.356
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent