Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

kostas999

Ανάποδη Πυξίδα
Reaction score
1.027
Και τα 2 είναι σχεδόν 5μ και πάσχουν από χώρους!! 430λίτρα πίσω η Merc δίχως μεγάλο άνοιγμα, αρκεί αυτό για να φάει άκυρο!!! Σχεδόν όσο της EQA Suv!!! Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πας στην EQE Suv. Οι πίσω επιβάτες είναι πολύ στριμωχτά, κάποιος ψηλός βρίσκει στα πόδια , αν είσαι ψηλός και κάθεσαι μπροστά, πίσω δε χωράει ούτε τα πόδια 4χρονου σε καθισματάκι! Τουλάχιστον το VW έχει αρκετό χώρο πίσω και χαμηλό άνοιγμα! Και 18Κ φθηνότερο!

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
Δύο θέματα του EX30 που θεωρώ απαράδεκτα, για όλα τα EVs. Πόσο μάλλον για τέτοια τιμή.

- Δεν κάνει battery precondition manually. Δεν έχει επιλογή το menu. Οπότε ακόμα και το home charge θα είναι κάπως. Δεν πιάνω καν την υγεία της μπαταρίας.
- Δεν κάνει battery precondition, ακόμα και αν του έχεις δώσει destination και έχει υπολογίσει που θα σταματήσεις για φόρτιση, αν έχει υπολογίσει ότι θα φτάσεις με ποσοστό μικρότερο του 20%.

Ελπίζω να τα διορθώσουν στο μέλλον. Κρίμα γιατί είναι super αμαξάκι.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.032
Μπήκα στο BMW X1 τετρακίνητο.
Δεν έχω ψάξει τι λένε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά από σαλόνι και ποιότητα κύλισης είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο για όσους αρέσουν τα suv

Last edited:

alexis

Reaction score
30.458
Κάτι σαν ASMR. Το μικρόφωνο είναι υπερβολικά κοντά σε όλες τις κινήσεις. Αποτέλεσμα να γράφει τα πάντα με υπερβολική ένταση και λεπτομέρεια. Δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τέτοιες εγγραφές κάνουμε μόνο για να τις χρησιμοποιήσουμε ως πρόσθετα sfx και σε Sound Libraries. Σε κάθε χρήση γίνεται επεξεργασία ώστε να ακούγεται αληθινό και όχι όπως στο video.

Reaction score
3.920
Κάτι σαν ASMR. Το μικρόφωνο είναι υπερβολικά κοντά σε όλες τις κινήσεις. Αποτέλεσμα να γράφει τα πάντα με υπερβολική ένταση και λεπτομέρεια. Δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τέτοιες εγγραφές κάνουμε μόνο για να τις χρησιμοποιήσουμε ως πρόσθετα sfx και σε Sound Libraries. Σε κάθε χρήση γίνεται επεξεργασία ώστε να ακούγεται αληθινό και όχι όπως στο video.
Εγώ για το αυτοκίνητο το έβαλα, δεν με νοιάζει πως κάνουν κλικ, αν κάνουν, τα κουμπιά.

alexis

Reaction score
30.458

Τα κανονικά μοντέλα παραγωγής R5 κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους των πόλεων χωρίς καμουφλάζ για τα τελευταία tests. Η επίσημη παρουσίαση του Alpine A290 είναι στις 13 Ιουνίου.

alexis

Reaction score
30.458
"Σ' αυτή τη κατεύθυνση, το κύριο βάρος στον εξηλεκτρισμό της χώρας μετατίθεται για τη δεκαετία 2030-2040, όταν οι τεχνολογίες θα έχουν ωριμάσει κι άλλο, τα κόστη θα έχουν χαμηλώσει, και τα παραπάνω θα είναι πολύ πιο προσιτά. Τότε, όλες αυτές οι τεχνολογίες θα επαναξιολογηθούν. "

"3. Ηλεκτροκίνηση. Επικρατεί περισσότερος πραγματισμός και πιο συντηρητική προσέγγιση σε σχέση με το κείμενο του Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα περιορίζεται ο στόχος ότι σε εξι χρόνια από σήμερα, ως το 2030, θα έχουμε 460.000 οχήματα, ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά. Κατέστη έστω με αρκετή καθυστέρηση σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται αισθητά η εκτίμηση για δαπάνη 100 δισ ευρώ μόνο από την ηλεκτροκίνηση, την οποία προβλέπει το τωρινό σχέδιο. Εκεί που θα δίνεται βάρος θα είναι στην ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου φόρτισης πανελλαδικά. Και η αύξηση του στόλου των ηλεκτρικών οχημάτων παραπέμπεται για την επόμενη δεκαετία, 2030-2040, όταν η τεχνολογία θα έχει γίνει φθηνότερη και τα ηλεκτρικά πιο προστιά στο μέσο πορτοφόλι."

kostas999

Ανάποδη Πυξίδα
Reaction score
1.027
Σήμερα για το 2ο service της Merc, μπροστά μου 5 ηλεκτρικά!!! Όλα με θέματα. Δε νομίζω να πάνε και πολύ καλά από δω και πέρα που όλες οι εταιρείες Leasing το γυρνάνε σε παραδοσιακά !

kostas999

Ανάποδη Πυξίδα
Reaction score
1.027
Για να δούμε........

Last edited:

Reaction score
1.550
Να σχολιάσω ότι υποψιάζομαι ότι η μαζική πώληση των Tesla της Hertz στις ΗΠΑ μπορεί και να σχετίζεται με τις απανωτές μειώσεις τιμών της Tesla και ότι η μειωμένη αξία μεταπώλησης σχετίζεται ακριβώς με αυτές τις μειώσεις.

Πήρα δηλαδή εγώ (που λέει ο λόγος) το 2020 το απλό Model 3, χωρίς επιδότηση και προ εκπτώσεων με 50.000€. Μείωσε ο Musk την τιμή του καμιά δεκαριά χιλιάδες € από τότε, και άλλα μείον 8000€ από την επιδότηση. Δηλαδή το ίδιο με εμένα αυτοκίνητο, που αγόρασα εγώ για 50.000€ το 2020 το αγοράζει σήμερα καινούριο κάποιος με 34.000€. Δεν τσακίζει τη μεταπωλητική αξία του δικού μου αυτοκινήτου αυτή η κατάσταση; Μπορεί υπό κανονικές συνθήκες, μεταχειρισμένο τετραετίας να είχε π.χ. 30% μείωση αξίας και να το καταστούσε ακόμη και ακριβότερο από όσο έχει σήμερα το καινούριο.

Χώρια που στις ΗΠΑ οι επιδοτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες, σε κάποιες πολιτείες το 3 ξεκινάει από 29.000$ με τις εκεί επιδοτήσεις. Αυτοί που το αγόρασαν στα 50.000€ προφανώς έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ μείωση μεταπωλητικής αξίας, αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα ισχύει και για όσους το πάρουν σήμερα (ειδικά αν δεν ακολουθήσουν άλλες μειώσεις τιμής πώλησης).

alexis

Reaction score
30.458
Τα ίδια και τα ίδια. Τα έχουμε πει και τότε. Βαριέμαι.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.032
Εγώ πάντως πήγα δυο φορές την Mercedes στο service (την μια για υαλοκαθαριστήρες) και δεν είδα κανένα ηλεκτρικό. Ούτε όταν πήγα, ούτε όταν πήγα να την πάρω. Κανένα.
Επισης, το ηλεκτρικό μου VW δεν είχε καμία βλαβη στα δυο χρόνια.
Τραγούδα τώρα για το ξανθό γένος

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM