Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.266
Reaction score
28.789
Δεν τους φοβάμαι. Θα παράγουν ενέργεια από πυρηνικά εργοστάσια και όλα καλά :roflmao:

Το ότι ποτέ κανένα εργοστάσιο δεν τελείωσε στην ώρα του και δεν στοίχισε όσα υπολόγισαν είναι λεπτομέρειες*. Έχουμε λεφτά, για πέταμα.

*Όλα τα πυρηνικά εργοστάσια χρειάστηκαν 2-3 φορές περισσότερο χρόνο και 2-3 φορές μεγαλύτερο κόστος μέχρι να παραδοθούν. Οι δε SMR δεν πρόκειται να τσουλήσουν για τους ίδιους λόγους. Πάρα πάρα πολύ ακριβοί σε σχέση με τις ΑΠΕ, και πολύ μεγαλύτεροι χρόνοι παράδοσης σε σχέση με τις ΑΠΕ. Στο κόστος ειδικά, χάος. Και στο κόστος κατασκευής ανά ΜWh και στην τιμή πώλησης της ΜWh. Καμία τύχη.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.996
Reaction score
127.673
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Γερμανών, και εν γένει των ευρωπαϊκών EV, είναι το σοφτγουερ.

Άμα δείτε τι κάνουν κινέζικα σοφτγουερ, θα πάθετε Ταμ τιριρί.

Άσε το Τέσλα, αυτό έχει ξεφύγει.

Στην οθόνη που βλέπεις 15 αυτοκίνητα μπροστά σου και 2 πίσω, και 3 λωρίδες κυκλοφορίας δεξιά κι άλλες τόσες αριστερά (κι ας έρχονται, αντίθετο ρεύμα), δείχνει και πότε πατάει φρένο ο καθένας, και αν έχει βγάλει αλαρμ ή φλας, ακόμα κι αν είναι εκτός δρόμου, παρκαρισμένο.

1000011649.jpg


1000011652.jpg


Φαίνεται πολύ ευκρινώς να αναβοσβήνει κανονικά το φλας όλων των αυτοκινήτων που το έχουν αναμμένο, και αναμμένα τα φώτα φρένων σε όσους τα πατάνε.

Να δεις λεωφορείο στην οθόνη του Τέσλα με αναμμένα φρένα και αλαρμ και μετά φλας, και στο καπάκι να μπεις στο id.3 που ακόμα θέλει κάθε φορά να δηλώσεις στο σπίτι τι ώρα θα ξεκινήσει φόρτιση, ειδάλλως ξεκινάει επιτόπου, δε δουλεύει ούτε ο πιο βασικός προγραμματισμός. 😁🤪🤣😜

Άσε το regenerative braking, στο id.3 είναι στάνταρ, μια συγκεκριμένη δύναμη φρένου, πιάνει απότομα και δε το σταματάει κιόλας.

Στο τέσλα είναι επιστήμη. Ξεκινάει γλυκά γλυκά να φρενάρει, και όμορφα, σιγά σιγά, αυξάνει η δύναμη πέδησης, και στο τέλος γλυκά γλυκά σταματάει. Και μειώνει ταχύτητα με ακριβώς τον ίδιο ρυθμό, είτε είναι ανηφόρα είτε κατηφόρα είτε ευθεία, δηλαδή δεν πρόκειται για μια σταθερή δύναμη πέδησης, είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη αναλόγως απαιτήσεων, εάν έχεις μπροστά σου όχημα που πατάει φρένο, είναι πιο ισχυρό, ξέρει τι θες να κάνεις. Σε μεγάλες ταχύτητες που δεν έχεις εμπόδια, ξεκινάει πολύ πολύ χαλαρά, σα να μην υπάρχει regenerative braking, κι αν επιταχύνεις, αφήνει πρώτα να ησυχάσει η επιτάχυνση και μετά να ξεκινήσει να φρενάρει, μιλάμε έχει ευφυία το φρένο, δεν είναι απλώς ένα regenerative braking.

Στο id.3 δε σταματάει είπαμε. 🤪😁🤪🤣😜

Το χάσμα. ΤΟ.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.266
Reaction score
28.789
Εγώ πάντως στο Tesla ένιωθα σαν να μαθαίνω να οδηγώ πρώτη φορά. Τόσο απότομο σταμάτημα δεν έχω ζήσει ακόμα και όταν έκανα μαθήματα οδήγησης. Δεν ξέρω γιατί, μπορεί να είχε τέτοια ρύθμιση, ή εγώ να έκανα κάτι.
 





costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.996
Reaction score
127.673

Αυτά τώρα τι θα είναι; Ευρωπαϊκά ή κινέζικα;
Ευρωπαϊκά.

Εγώ το βλέπω αλλιώς. Made in..

Πολύ πιθανώς να έχει κι άλλες προδιαγραφές το ευρωπαϊκό εργοστάσιο, και τα ΙΧ που θα βγάζει.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.681
Reaction score
80.848
Εγώ το βλέπω αλλιώς. Made in..
Οπότε τα iphone είναι κινέζικα για εσένα; Σαν το χαουιαου πωςταλεν;
Πολύ πιθανώς να έχει κι άλλες προδιαγραφές το ευρωπαϊκό εργοστάσιο, και τα ΙΧ που θα βγάζει.
Καλά εννοείται, δεν νομίζω να τολμήσουν οι Κινέζοι να πουλήσουν τις μπακατέλες που φτιάχνουν για τους δικούς τους και να τις στείλουν στην Ευρώπη. Πιθανόν να μην παίρνουν καν άδεια κυκλοφορίας.
Άσε τι θα γίνει μετά με την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. Γλέντι. Και καλά να είναι ένα Topping DAC, που ένα τεράστιο ποσοστό πεθαίνει στα χέρια του ιδιοκτήτη και αρχίζουν τα ατελείωτα email με τον κινέζο. Σταπαπάριa μας, 300 euro, θα πάρουμε άλλο.
Με τα αυτοκίνητα τι θα γίνει;
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.996
Reaction score
127.673
δεν νομίζω να τολμήσουν οι Κινέζοι να πουλήσουν τις μπακατέλες που φτιάχνουν για τους δικούς τους και να τις στείλουν στην Ευρώπη. Πιθανόν να μην παίρνουν καν άδεια κυκλοφορίας.
Κάποια έχουν άλλες προδιαγραφές για Ευρώπη.

Κάποια άλλα, όχι, τις ίδιες.

Όλα όσα έρχονται εδώ από Κίνα, έχουν πάρει έγκριση για να πωλούνται εδώ.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.153
Reaction score
7.125
Οπότε τα iphone είναι κινέζικα για εσένα; Σαν το χαουιαου πωςταλεν;
Σκέψου πόσο μούφα είναι αυτά τα χαουιαου πωςταλεν που σε 2 χρόνια υπερδιπλασίασαν το market share τους ξεπερνώντας την Apple (αφού πρώτα κατά γενική ομολογία την είχαν ξεπεράσει τεχνολογικά) αναγκάζοντας τον μπαμπά της να προχωρήσει σε μια πρωτοφανή κίνηση κατάργησης κάθε έννοιας ελεύθερης αγοράς και εμπορίου, διατάζοντας τη Google να αφαιρέσει από τη Huawei τη δυνατότητα χρήσης των Play Services.

H Xiaomi δεν έχει την ίδια εκρηκτική ανάπτυξη, αλλά επίσης ανεβαίνει και έχει πλησιάσει επικίνδυνα την Apple. Για να δούμε αν οι αμερικάνοι θα προχωρήσουν στην ίδια (εύκολη) λύση, αγνοώντας τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Ήδη το επανέλαβαν για το TikTok βέβαια.

Εγώ μπορώ να συζητήσω το γεωπολιτικό επιχείρημα να μην ψωνίζουμε από Κίνα ή οποιονδήποτε εχθρό γιατί αυτό δεν μας συμφέρει μακροπρόθεσμα, ασχέτως σε τι ποσοστό συμφωνώ. Αλλά το να μην βλέπουμε την αλματώδη τεχνολογική πρόοδο της Κίνας τα τελευταία χρόνια και το κεφάλι που έχει πάρει σε πάρα πολλούς τομείς, δεν είναι επιχείρημα. Είναι τύφλωση, ή γηρατειά, διαλέξτε.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.266
Reaction score
28.789
:roflmao: ζείτε στον κόσμο σας.

Οι Αμερικάνοι οδήγησαν το Model Y και μετά το Xpeng G6 και δεν είχε καμία διαφορά. Το Zeekr X ήταν καλύτερα δεμένο όχημα. Δεν ακούστηκε το παραμικρό από τα πλαστικά και το υπόλοιπο όχημα στις πολλές ανωμαλίες του δρόμου, σε αντίθεση με τα Model Y & XPeng G6.

Αν έρθουν δασμοί (οι Financial Times λένε ότι έχουν πηγές μέσα στην ΕΕ και ότι πάνε για 25%), το πιθανότερο είναι στην γραμμή παραγωγής του Volvo ΕΧ30 να μπει και το Zeekr X καθώς είναι διδυμάκια. Έχουν την ίδια πλατφόρμα, και για κάποιους το Zeekr είναι καλύτερο του Volvo. Το ίδιο θα γίνει και με το Volvo EX90.

Αν η BMW φτιάξει γραμμή παραγωγής για το Mini, θα μπορεί να κατασκευάζει και το Ora της Great Wall Motors (GWM), καθώς είναι και αυτά διδυμάκια. Το εργοστάσιο που κατασκευάζει τα Mini στην Κίνα βγάζει και το Ora, είναι 50%-50% των BMW-GWM.
 



symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.153
Reaction score
7.125
:lolsign:
Κοίταξε, δεν θέλω να ανοίξω τέτοια αντιπαράθεση off topic. Κι εγώ θα μπορούσα να σου βάλω αυτό το screenshot:

1718188872437.png


που δείχνει ότι στις 5 πρώτες θέσεις με τις καλύτερες κάμερες είναι 5 κινέζικα, όλα καλύτερα από το κορυφαίο iPhone.

Άρα; Τελικά ποια είναι τα πιο τεχνολογικά προηγμένα; Πολύ αποσπασματική η εικόνα και πολύ περίπλοκη (ειδικά όταν μπλέκονται benchmarks κλπ.).

Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι η Κίνα είναι στα πάντα πιο προηγμένη και τα υπόλοιπα είναι για τα σκουπίδια, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εσύ είσαι αυτός που θες να αποδείξεις ότι τα κινέζικα είναι για τα σκουπίδια, κάτι που επίσης δεν ισχύει (πια) αν θέλουμε να είμαστε έστω και ελάχιστα αντικειμενικοί. Σε κάποια πράγματα είναι μπροστά, σε κάποια on par, σε άλλα ακόμα λίγο πίσω αλλά η ψαλίδα κλείνει γρήγορα.

Ειδικά λοιπόν εφόσον θέλουμε να τους θεωρούμε "εχθρούς", είναι ακόμα σημαντικότερο να παρακολουθούμε τις δυνατότητές τους και την πρόοδό τους με αντικειμενική ματιά, αλλιώς θα βρεθούμε (κάποιοι από εμάς/εσάς) προ μεγάλης εκπλήξεως.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.266
Reaction score
28.789
H λίστα έχει μέσα το iPhone 15 αλλά το ποιο εξελιγμένο Huawei που έχει είναι το Mate 40, ενώ ήμαστε στο Pura 70 pro.

:roflmao:
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.266
Reaction score
28.789
By the way, όσοι έχουν iPhone και έχουν ή θα πάρουν Tesla, keep an eye γιατί ο Elon τα πήρε κρανίο με το Open AI στα iPhone.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
19.786
Reaction score
32.836
Κοιτάξτε, το να είναι κανείς φανμπόι της έιπλ ή της τεσλα έχει βρε αδερφέ έναν αέρα, φανμπόι της χιουαγουέι συγγνώμη αλλά μου ακούγεται σαν γιουσουφάκι. Ντεκαντανς.
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.681
Reaction score
80.848
Κι εγώ θα μπορούσα να σου βάλω αυτό το screenshot:
Αυτό είναι υποκειμενική "μέτρηση", user experience απο κάποιους, αορίστως. Δεν είναι τεχνολογική μέτρηση.
Ναι σωστά. Γιατί αν πει κάποιος δύο πράγματα που δεν αρέσουν αμέσως έγινε φανμπόι.
Συμφωνώ και εγώ :biggrin:
Εσύ είσαι αυτός που θες να αποδείξεις ότι τα κινέζικα είναι για τα σκουπίδια
Δεν είναι ΓΤΣ, είναι ΓΤΠ. Έχει διαφορά :lolsign:
 


Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.119
Μηνύματα
2.889.264
Members
37.991
Νεότερο μέλος
Kostas M
Top