Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.628
Αύριο πιθανόν να οδηγήσω να πάρω μια αίσθηση.
Άντε, καλοτάξιδο.

Δεν υπάρχει επιστροφή..

Όπως φαίνεται κουβαδάκι το iD.3 σε σύγκριση με το Τέσλα, έτσι φαίνεται κουβαδάκι και το Τέσλα σε σύγκριση με πόρσε.
100.000€ για να μην δώσεις 40.000€ στον Elon; :thumbsdown:

Καλή φάση. :thumbsup:
Ναι, πολύ καλή.

Άμα έχεις τα λεφτά, έχει καλύτερες επιλογές από του Έλον.

Οι επιλογές του Έλον είναι υψηλού VFM, εκεί οκ, αλλά δεν ενδιαφέρονται όλοι οι αγοραστές για αυτήν την παράμετρο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.618
Το οδήγησα. Λίγο. Είναι υπεράνω κριτικής, προφανώς. Κάποια μικροπράγματα θα τα ήθελα διαφορετικά, αλλά το σημαντικότερο είναι πως δεν μου αρέσει η αίσθηση οδήγησης σε ψηλό αυτοκίνητο, τύπου suv. Ποτέ δεν είχα, ποτέ δεν θέλησα να αποκτήσω. Δεν νομίζω να αλλάξω τώρα.
Θα το ξανασκεφτώ.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.618
Θα το δω. Αλλά δεν είναι ηλεκτρική πλατφόρμα. Πάνω στο Α6;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.014
Άμα έχεις τα λεφτά, έχει καλύτερες επιλογές από του Έλον.
Έχεις καλύτερες επιλογές σε κάποια πράγματα. Όχι καλύτερο γενικά. Προφανώς υπάρχουν καλύτερα οχήματα (σε κάποια πράγματα), αλλά δεν σχολίασα αυτό. Το να δώσει κάποιος 60k παραπάνω από την πρώτη του επιλογή επειδή έχει πρόσβαση ο Elon για μένα είναι χαζομάρα. Αλλά θα μου πεις πως άλλοι δεν αγοράζουν καν Tesla, αν και θα ήθελαν, επειδή κάπου στην αλυσίδα υπάρχει και ο Elon. Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το τι αμάξι θα πάρει κάποιος εγώ δεν το καταλαβαίνω. Εντελώς άσχετα πράγματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.628
Δες τι μήκος έχει.
Έχεις καλύτερες επιλογές σε κάποια πράγματα.
Σύμφωνοι.

Αυτό, αρκεί.

Προσωπικά το Τέσλα δε το αλλάζω με μή Τέσλα, αλλά το iD.3 θα το άλλαζα ευχαρίστως με ένα Μακάν, εάν έβγαινε (έτσι όπως το θέλω) μέχρι 90 χιλιάρικα. Αλλά πήγε 115-120 η δικιά μου διαμόρφωση, και κόβεται με συνοπτικές διαδικασίες, έχω κόκκινες γραμμές στο κοστολογιο, που δεν ξεπερνιούνται για κανένα λόγο.

Θα έπρεπε η βασική του έκδοση να είναι στα 70, όχι στα 90-φευγα. Κι ένα 5-χίλιαρο για στέρεο απ' τη μπουρδέστερ που παίζει χειρότερα από το δωρεάν του Τέσλα, είναι να εκνευρίζεσαι.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.618
Το να δώσει κάποιος 60k παραπάνω από την πρώτη του επιλογή επειδή έχει πρόσβαση ο Elon για μένα είναι χαζομάρα
Αν ήταν αυτοκίνητο παλαιού τύπου, το αγοράζεις και τέλος είναι αυτό που είναι, δεν θα είχα κανένα θέμα.
Το ότι έχει συνεχή πρόσβαση ένας παλαβός στο όχημα μου με προβληματίζει. Δεν ξέρω τι θα θέλει να δοκιμάσει εις βάρος μου, για να αλλάξουμε το πώς αντιλαμβάνεται πχ ένα εμπόδιο στον δρόμο, ή τι θα γίνει αν τσακωθεί ο Τραμπ με την ΕΕ. Είναι τελείως παλαβός δεν ξέρεις πως θα ξυπνήσει.
Απο την άλλη, leasing θα το πάρω, αν χαλάσει πρέπει να μου δώσουν άλλο.
Σαφώς σαν προτίμηση μου ταιριάζει το Μodel 3.

alexis

Reaction score
31.014
Αν ήταν αυτοκίνητο παλαιού τύπου, το αγοράζεις και τέλος είναι αυτό που είναι, δεν θα είχα κανένα θέμα.
Το ότι έχει συνεχή πρόσβαση ένας παλαβός στο όχημα μου με προβληματίζει. Δεν ξέρω τι θα θέλει να δοκιμάσει εις βάρος μου, για να αλλάξουμε το πώς αντιλαμβάνεται πχ ένα εμπόδιο στον δρόμο, ή τι θα γίνει αν τσακωθεί ο Τραμπ με την ΕΕ. Είναι τελείως παλαβός δεν ξέρεις πως θα ξυπνήσει.
Γιατί να σε προβληματίζει; Τι φοβάσαι; Μη πάρει τον έλεγχο και δεν στο δίνει :biggrin: ; Ή μήπως μανουριάσει μαζί σου και στο μπρικάρει όπως έκανε στον Γκαντίροφ;

Το software θα εξελίσσεται συνέχεια και θα γίνεται όλο και καλύτερο, όλο και τα ταχύτερα.

Γενικότερα αφού δεν θα το αγοράσεις, τι σε νοιάζει τι θα γίνει; Άσε που τζάμπα σκας ακόμα και αν το αγόραζες.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.618
Θα βάζετε βηματοδότη με απομακρυσμένο έλεγχο ΟΤΑ από εταιρία με παλαβό ιδιοκτήτη;
Γενικότερα αφού δεν θα το αγοράσεις, τι σε νοιάζει τι θα γίνει;
Αυτό μόνο με καθησυχάζει

alexis

Reaction score
31.014
Ε καλά τώρα. Εκτός από ότι είσαι υπερβολικός, νομίζω έχεις αρχίσει να αγγίζεις πεδίο flat earthers.

Reaction score
23.897
εγώ πάλι νομίζω οτι είστε υπερβολικά αφελείς στο θέμα αυτό.
το ΙΧ είναι μέσο μετακίνησης, στα κομμουνιστικά καθεστώτα ένα μέσο περιορισμού ελευθερίας ήταν ο έλεγχος πρόσβασης στην πληροφορία και την μετακίνηση. Δεν είχες πρόσβαση σε ειδήσεις/πληροφορία δεν είχες ιδιωτικό μέσο μετακίνησης.

πλέον είναι δεδομένο οτι ενώ έχουμε μέσα πρόσβασης στη πληροφορία αυτή είναι δυνατόν αν ελεγχθεί έμμεσα και άμεσα, επιπλέον μπαίνουμε σε εποχή που τα ΙΧ οχήματα έχουν δυνατότητα αυτόνομης μετακίνησης ενώ είναι προσβάσιμα από τρίτους.

η ακινητοποίηση ενός τέτοιου οχήματος είναι τεχνικά εφικτή και πρακτικά εφαρμόσιμη.
αν κάποιος αποφασίσει να απαγορεύσει την πρόσβαση σε κάποιες περιοχές ή σε συγκεκριμένους χρήστες κλπ μπορεί θεωρητικά να επέμβει OTA με την συναίνεση (ή χωρίς αυτήν) του κατασκευαστή.

φυσικά "δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε οτι αυτό μπορεί να συμβεί στις μέρες μας".

alexis

Reaction score
31.014
👇
Πωλείται Nissan του 2005 πλήρως λειτουργικό, κάνει ότι θέλει ο οδηγός, και μόνο αυτός. Έρχεται από την εποχή των χαζών οχημάτων, οπότε είναι αδύνατον να έχει άποψη ή να παίρνει πρωτοβουλίες. Τιμή 30.000€, συζήτηση. Aνταλλαγή με Tesla ή Renault BEV 2022 και μετά.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.628
Θα βάζετε βηματοδότη με απομακρυσμένο έλεγχο ΟΤΑ από εταιρία με παλαβό ιδιοκτήτη;
Ναι, ιδίως εάν η εναλλακτική είναι χωρίς καθόλου ΟΤΑ, ώστε να μην βελτιώνεται ποτέ και να μην προσαρμόζεται καλύτερα στα δεδομένα.

Να θυμίσω απλά πως το iD.3 ακόμα και σήμερα, θέλει κάθε φορά που το βάζεις στην μπριζα να του πεις να μη φορτίσει άμεσα, αλλά στις ώρες που έχεις επιλέξει. Καταντάει τραγικό ανέκδοτο, οκ, οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι.

ΥΓ. Και τσιπακι της νιουρολινκ στον εγκέφαλο θα έβαζα αν ήταν διαθέσιμο, και ρομπότ θα παραγγείλω μόλις είναι διαθέσιμο.

Και θα κυκλοφορώ ξεβράκωτος να βλέπει ο Έλον το πουλί μου.

Reaction score
188
Καταλαβαίνω τι λες ,και εγώ έχω σπαστεί με τον 'Ηλον με διάφορα αλλά δεν είναι του παρόντος.
Για τα SUV πάλι συμφωνώ μαζί σου αλλά αυτό συνηθίζεται με τον καιρό.Τουλάχιστον εγώ το συνήθισα.
Κοίτα δεν ξέρω τι έχει η BMW σε αυτά που ζητάς ,πάντως θα έριχνα μια ματιά και εκεί.
Όμως περιορίζεις πολύ τις επιλογές σου με τα προαπαιτούμενα που θέτεις.
Από την άλλη βεβαίως δικό σου θα είναι το αυτοκίνητο και θα πρέπει να σε εξυπηρετεί .Αυτό είναι το βασικό και το ζητούμενο.
Εν κατακλείδι θα σκεφτόμουν το MODEL 3 ξανά με εναλλακτική EQE ως ομορφότερη(τώρα για το μήκος-μήκος δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις παραχώρηση) ή κάποια BMW αν και εφόσον σου κάνει πάντα.
Για εμένα καλύτερο όλων είναι το Πόρσε κι ας είναι και SUV.Αλλά δεν θέλω εγώ αυτοκίνητο . :p
Όπως και να έχει εύχομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

ΥΓ.Κάτι σε JAG ίσως ;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.085
Members
38.286
Νεότερο μέλος