Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.370
Λίγο επιλεκτικό το διάγραμμα. Πώς και δεν βάζουμε μόνο τα αυτοκίνητα με κόκκινο χρώμα ή μόνο αυτά που ανοίγει η ηλιοροφή να χαρεί και ο @pankrok
:lolsign:

Μην τρώτε τον παπά.

Η πραγματική κατάταξη είναι αυτή:
View attachment 351643
Δεν μας ενδιαφέρουν οι ρόδες με καυστήρες. Άσε που το κοντέρ γράφει αρνητικά σε όλους όσους δεν έχουν σοβαρά ηλεκτρικά. Όσο για την κουβάγκεν, χρωστάει ίσως και πάνω από 200δις σε δάνεια, με τις πωλήσεις στην χώρα που είχε τις μισές πωλήσεις και τα μισά κέρδη της σε παγκόσμια επίπεδο να πάνε κατά διαόλου. Πως θα πληρώσουν τα δάνεια; Ο CFO τους έλεγε πως τα εργοστάσια στην Γερμανία έχουν μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος από ότι πρέπει. Η εταιρεία θέλει 11δις περικοπές και σε τρία εργοστάσια λουκέτο, τα συνδικάτα λένε 1.6δις περικοπές και κανένα λουκέτο. Πως νομίζεις θα καταλήξει αυτό; Έτσι και ξεκινήσουν οι σοβαρές απεργίες θα έχουν μεγάλο θέμα. Για να μην γίνουν απεργίες πρέπει να ξεχάσουν τα λουκέτα και 10δις περικοπές.

Καλά θα πάει αυτό.

Η GM, που πριν 8 χρόνια έβγαζε περισσότερα στην Κίνα παρά στην Αμερική, είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο σε εργοστάσια στην Κίνα. Και σου υπογράφω πως το πολύ σε 5 χρόνια θα έχει κηρύξει χρεοκοπία και θα φύγει εντελώς.

Πέρσι που έλεγα πως η Nissan έχει τεράστιο πρόβλημα κάποιοι γελούσαν. Σήμερα μας λέει ο CEO της πως αν δεν βρούν μεγάλο επενδυτή σε 12-14 μήνες, αντίο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.821
Αλλά περίπου 300€ φτηνότερο το μήνα σε leasing 🤪
Άμα δεν αξίζει για σένα αυτή τη διαφορά στο Λίζινγκ, μη το παίρνεις το μοντελ 3.

Το balloon βγαίνει φτηνότερα από το Λίζινγκ που λες όμως.

Τέλος πάντων, άμα βολεύεσαι με iD.3 και για δεύτερο αυτοκίνητο, αντί να δώσεις 50-φευγα για καινούριο που στο τέλος δε θα έχεις τίποτα, να σου δώσω με τα μισά λεφτά το δικό μου. 😎

Και να πα να πάρω ένα Τέσλα ακόμα (3-αρι) για τη σύζυγο. Ορίστε. Λύση.

Εκεί που θα έδινες 80 χιλιάρικα χωρίς να σου μείνει τίποτα, με το ένα τρίτο των χρημάτων, θα σου μείνει κι ένα αυτοκίνητο.

Και κράτα και τη μαούνα για 1 φορά το χρόνο άμα πας Αθήνα ξερωγω, και βαριέσαι στάση φόρτισης.

Last edited:

melina

Cargo 200
Reaction score
43.448
Ετσι πως είναι το parking στο σπίτι μου, το ένα από τα δύο αυτοκίνητα κλείνει την έξοδο στο άλλο.
Τελειώνει εδώ το θέμα μήκους.
Με τους περιορισμούς που έχεις (μήκος, no suv, BEV...) δεν βλέπω άλλη επιλογή από το Tesla.
Τον Ηλονα θα τον καταπιείς (δεν χάθηκε ο κόσμος), αν δεν έχεις θέμα με την αισθητική του αυτοκινήτου προχώρα σε αυτό τότε.
Πάντως αφού είναι leasing δεν καταλαβαίνω γιατί να περιορίζεσαι αποκλειστικά σε bev. Σε Phev θα έχεις μερικές ακόμα επιλογές και ίδια φορολογική αντιμετώπιση. Και σε 4 χρόνια το ξαναβλέπεις για bev με πολύ περισσότερες επιλογές. (εγώ αυτό κάνω με το leasing της κυράς, όταν φεύγει απο πάνω σου η παράμετρος διάρκεια ζωής και μεταπώληση του αυτοκινήτου όλα γίνονται πιο εύκολα)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.606
Άμα δεν αξίζει για σένα αυτή τη διαφορά στο Λίζινγκ, μη το παίρνεις το μοντελ 3.

Το balloon βγαίνει φτηνότερα από το Λίζινγκ που λες όμως.

Τέλος πάντων, άμα βολεύεσαι με iD.3 και για δεύτερο αυτοκίνητο, αντί να δώσεις 50-φευγα για καινούριο που στο τέλος δε θα έχεις τίποτα, να σου δώσω με τα μισά λεφτά το δικό μου. 😎

Και να πα να πάρω ένα Τέσλα ακόμα (3-αρι) για τη σύζυγο. Ορίστε. Λύση.

Εκεί που θα έδινες 80 χιλιάρικα χωρίς να σου μείνει τίποτα, με το ένα τρίτο των χρημάτων, θα σου μείνει κι ένα αυτοκίνητο.

Και κράτα και τη μαούνα για 1 φορά το χρόνο άμα πας Αθήνα ξερωγω, και βαριέσαι στάση φόρτισης.
Έξοδα ψάχνουμε, να μην τα δίνουμε στους φόρους. Δεν έχω κανένα καημό να πάρω αυτοκίνητο αλλιώς.
Σούπερ ειμαι με την CLS. Θέλω έξοδα για υπεραπόσβεση. Ολα στα έξοδα, και την ασφάλεια, σέρβις, λάστιχα κτλ. Μόνο leasing.
Με τους περιορισμούς που έχεις (μήκος, no suv, BEV...) δεν βλέπω άλλη επιλογή από το Tesla
😭
@Dimifoot το νέο KIA EV6 το βλέπεις;
Πολύ ωραίο. Το ξέρω.
Αλλα δεν μπορώ να με ρωτάνε τι αυτοκίνητο έχεις και να λέω KIA. Ντρέπομαι. 😬

:lolsign:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.370
Αλλά ΚΙΑ ρε φίλε; ΚΙΑ;
Ναι αμέ ΚΙΑ. Γιατί; Μια χαρά εταιρεία είναι με καλά ηλεκτρικά. Έχει service και ακριβές μπαταρίες, αλλά κλάιν. Leasing. Τα υπόλοιπα είναι μέσα στο μυαλό μας, και στο value που έχουμε δώσει εμείς, όχι άλλοι.

Έχω μπει σε KIA EV3, EV6 & EV9. Έχω οδηγήσει EV6. Όταν μπήκα πρώτη φορά στο EV6 έπαθα πλάκα με τη θέση οδήγησης και την συνολική αίσθηση που έχει ο οδηγός στο χώρο. Μακάρι να είχε κάτι τέτοιο και το Model 3. Για το EV9, καμία σχέση. Εντελώς άλλη αίσθηση. Πούλμαν. Δεν μου άρεσε. Όπως και το EV3. Δεν είμαι για SUVs, όπως και εσύ.

Reaction score
252
Το ΚIA δεν είναι όμορφο για πολλούς,ακόμα και τα BYD είναι πιο όμορφα.
Γενικά όλα τα ασιατικά πλην Μαzda έχουν θέμα με την αισθητική τους.

download.jpg

Αντιθέτως, αυτό το Cupra είναι όμορφο.

Τελος πάντων ο Dimi στο τέλος πιστεύω ότι θα πάρει το Τesla ,στο κάτω κάτω είναι το μόνο που τον καλύπτει είναι VFM και καλό όχημα.
Θα δούμε την τελική του επιλογή.
:)

TGD

Reaction score
9.141
Πάντως το Cupra ήταν η πιο φθηνή leasing τιμή που βρήκε η φίλη μου. Με τη μικρή μπαταρία όμως.

Reaction score
24.187
η αυτονομία στο ταξίδι είναι ένα θέμα και ίσως το μήκος του.
κατά τα άλλα ΚΑΙ αφού είναι χρονομίσθωση μπορεί και να βολεύειγια 4 χρόνια

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.345
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent