Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

Reaction score
16.200
Άλλο αν είναι 'μικρή', άλλο να είναι 30%! Τα μισά αμάξια θα έμεναν επιτόπου εκεί, μη πούμε για λεωφορεία ή φορτηγά! Άσε που θα το καταλάβαινες πιο εύκολα... θα είχε μάλλον τσιμέντο αντί για άσφαλτο!

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.664
Ένα παλικάρι πάντως που το κατεβάζει σε πάρκιγκ, όταν πρέπει να φύγει, και πρέπει να σταματήσει γιατί έχει δρόμο να τσεκάρει στην έξοδο, έτσι και σταματήσει πάπαλα. Εδώ.
Αυτή πόσο να είναι; Δεν φεύγει.
1000018576.jpg

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.593
Παιδιά, όπου ακουλουθήθηκαν στοιχειωδώς οι κανόνες οδοποιίας, κλίσεις πάνω από 15% δεν υπάρχουν, μην ψάχνεστε. Τώρα, εάν στο χωριό στο βουνό κάποιος έφτιαξε έναν δρόμο όπως γούσταρε πριν 70 χρόνια, ε, ΟΚ, τι να κάνουμε τώρα;

alexis

Reaction score
30.664
Παιδιά, όπου ακουλουθήθηκαν στοιχειωδώς οι κανόνες οδοποιίας, κλίσεις πάνω από 15% δεν υπάρχουν, μην ψάχνεστε. Τώρα, εάν στο χωριό στο βουνό κάποιος έφτιαξε έναν δρόμο όπως γούσταρε πριν 70 χρόνια, ε, ΟΚ, τι να κάνουμε τώρα;
Δεν έχεις δει την κατηφόρα στο υπόγειο πάρκινγκ εκεί που μένει η αδελφή μου. Πολυκατοικία του 2009. Πολλοί λένε πως πάνω από τάδε ποσοστό απαγορεύεται. Καλά οκ.

Έλα και μια βόλτα Σαρωνίδα, στα κατοικημένα σημεία. Υπάρχουν δρόμοι που το παλιό Megane που είχα δεν ανέβαινε. Με το V Strom έλεγες έτσι και μου φύγει τώρα θα σταματήσω στη θάλασσα.

Reaction score
16.200
Ότι υπάρχουν, υπάρχουν. Σε κεντρικές αρτηρίες και λεωφόρους δεν υπάρχουν τέτοια κομμάτια όμως. Όπως έγραψα κι πάνω, αν μένεις σε τέτοια περιοχή, καλά θα κάνεις να πάρεις και ανάλογο αμάξι, με κίνηση σε 4 τροχούς... ή αν θέλεις να επισκεφτείς, σκέψου το διπλά πριν ανέβεις ή κατέβεις, αν δεν έχεις το κατάλληλο όχημα.

ΥΓ. Αυτά με τις κλίσεις τα έχω φάει στη μάπα, γιατί με το ποδήλατο οι κλίσεις είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πράγματα που καταλαβαίνεις εύκολα τις διαφορές! Άλλο 5%, άλλο 10%, άλλο 15, άλλο 20%... κι άλλο 30% (έχω πάει και σε τέτοια... αλλά το πως...) :gamer: :roflmao:

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, σε πολυκατοικίες με γκαράζ με τόση ή κοντινή κλίση, φαντάζομαι κι η ράμπα θα έχει κάποια προσαρμογή, γιατί αν πάει απότομα η κλίση, από το επιπεδο, σε αυτό το σημείο, πάρα πολλά χαμηλά αμάξια θα βρίσκουν κάτω ( η ποδιά), ή στους προφυλακτήρες...

Last edited:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.889
Το Dolphin δεν ξεκινά από στάση σε +30% ανηφόρα. Το λέει και στο manual. Όσοι το αγόρασαν το έμαθαν στην πράξη. Στην Κατεχάκη πχ παίζει να μείνεις εκεί για πάντα. Άλλος δεν μπορεί να βγεί από το γκαράζ. Πρέπει να πάρει φόρα. :biggrin:

Να τα λέμε και αυτά.

Άντε, από εμένα τα μαθαίνετε, ακόμη και τα άσχημα. :biggrin:

@MaxHeadroom έχει τέτοιο θέμα το Atto 3;
Πρώτη φορά το ακούω και το μάνιουαλ δεν αναφέρει οτιδήποτε τέτοιο. Αν ίσχυε, θα το γνώριζα πριν καν το παραλάβω, καθώς το υπόγειο πάρκινγκ της αντιπροσωπείας BYD στην Κηφισίας -όπου βάζουν τα προς παράδοση οχήματα- έχει ράμπα με κλίση που σίγουρα ξεπερνά το 30%. :p

Στα περισσότερα από 5.000χλμ που έχω "γράψει" μέχρι τώρα, δεν έχω παρατηρήσει κανένα τέτοιο πρόβλημα. Αντίθετα, χάρη στη μεγάλη ροπή του ηλεκτροκινητήρα (που αποδίδεται από τις μηδέν στροφές) μπορώ αν θέλω να ανεβαίνω με ταχύτητα... χελώνας ακόμα και τις πιο απότομες ανηφόρες. Ή να σταματώ πλήρως, να αφήνω το φρένο για όση ώρα επιθυμώ και να ξεκινώ ξανά απλά πατώντας το πεντάλ της επιτάχυνσης, χάρη στην Αυτόματη συγκράτηση οχήματος σε ανωφέρειες (AVH) που έχω ενεργοποιημένη.
Το Dolphin διαθέτει τον ίδιο κινητήρα, μπαταρία και σύστημα μετάδοσης με το Atto, γι' αυτό μου φαίνεται πολύ παράξενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εξάλλου, ούτε το δικό του μάνιουαλ βλέπω να αναφέρει κάτι.

ΥΓ Είναι βέβαιο ότι η Κατεχάκη έχει ανωφέρειες με κλίση 30%; Εξ όσων γνωρίζω, το μέγιστο επιτρεπτό από τους ελληνικούς κανονισμούς για τέτοια κατηγορία οδών είναι το 12%.

alexis

Reaction score
30.664
Ότι υπάρχουν, υπάρχουν. Σε κεντρικές αρτηρίες και λεωφόρους δεν υπάρχουν τέτοια κομμάτια όμως. Όπως έγραψα κι πάνω, αν μένεις σε τέτοια περιοχή, καλά θα κάνεις να πάρεις και ανάλογο αμάξι, με κίνηση σε 4 τροχούς... ή αν θέλεις να επισκεφτείς, σκέψου το διπλά πριν ανέβεις ή κατέβεις, αν δεν έχεις το κατάλληλο όχημα.

ΥΓ. Αυτά με τις κλίσεις τα έχω φάει στη μάπα, γιατί με το ποδήλατο οι κλίσεις είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πράγματα που καταλαβαίνεις εύκολα τις διαφορές! Άλλο 5%, άλλο 10%, άλλο 15, άλλο 20%... κι άλλο 30% (έχω πάει και σε τέτοια... αλλά το πως...) :gamer: :roflmao:
Στον Καρέα είναι το πατρικό μου. Εδώ στην Ανάβυσσο έχει πολύ ανέβα κατέβα εκεί που μένω. Όπου και να πάω θα πρέπει να κατέβω, και μετά πάνω.

Με αυτά που βγαίνουν στη φόρα τώρα τελευταία το Dolphinάκι θα πάρει τον....... 🙃

Πάμε για άλλα. :)
Εξάλλου, ούτε το δικό του μάνιουαλ βλέπω να αναφέρει κάτι.
Σελίδα 211.

Last edited:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.889
Έχεις δίκιο, το έψαξα ως "30%" και δε μου επέστρεψε κάποιο αποτέλεσμα.

Στην πράξη, έχω ανέβει ανηφόρα τσιμέντο με χαραγές επάνω, τώρα αν ήταν 25% ή 35%...
Το αυτοκίνητο είναι σε φάση "θέλω να σπινιάρω, αλλά δε με αφήνει το traction-control" αλλά ανεβαίνει πολύ πιο άνετα από ένα τυπικό θερμικό όχημα.
Ο πραγματικός περιορισμός είναι η έλλειψη τετρακίνησης.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.889
Με αυτά που βγαίνουν στη φόρα τώρα τελευταία το Dolphinάκι θα πάρει τον....... 🙃
Γιατί δε το (ξανά- ; ) παίρνεις για τεστ-ντράιβ; Το πας στη χειρότερη ανηφόρα που ξέρεις στην περιοχή σου και, αν καταφέρεις να το κολλήσεις, τους ζητάς... ένα Seal αποζημίωση για ψυχική οδύνη και τα ρέστα! :roflmao:

alexis

Reaction score
30.664
Γιατί δε το (ξανά- ; ) παίρνεις για τεστ-ντράιβ; Το πας στη χειρότερη ανηφόρα που ξέρεις στην περιοχή σου και, αν καταφέρεις να το κολλήσεις, τους ζητάς... ένα Seal αποζημίωση για ψυχική οδύνη και τα ρέστα! :roflmao:
Θα δούμε, αν και για να γίνει αυτό πρέπει να το πάρω για τουλάχιστον 2 ώρες. Που μάλλον δεν παίζει. Mε χαλάει και η απουσία one pedal drive.

Έχουμε δρόμο ακόμα για την αγορά BEV. Βήμα βήμα. Ο πρώτος στόχος ενεργειακής ανεξαρτησίας επετεύχθη. Αύριο ηλεκτρίζεται το πάρκο. 11:00 έχουμε ραντεβού με ΔΕΔΔΗΕ για ενεργοποίηση.

:party::party::party:

Reaction score
23.660
Έχει στην Κατεχάκη τέτοια ανηφόρα;
Στη Κατεχάκη όχι αλλά στο Πολύγωνο πχ και στην Καισαριανή ναι , έχει στενά με τεράστιες κλίσεις . Εκεί που έμενε ο ζαπ για παράδειγμα αφήνεις μισό συμπλέκτη στο παρκάρισμα αν δεν έχεις θέση κάθετη στην πιλοτή

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.794
Members
38.239
Νεότερο μέλος
bkonar6