Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

Reaction score
275
δε υπαρχει περιπτωση να κυκλοφορησει κατι τετοιο οσο αφορα τις μπαταριες. ποια εταιρια θα σου πουλησει αυτοκινητο που ουσιαστικα δε θα χρειαστει ποτε να το αλλαξεις;

Reaction score
99
Ωραίο...
Σκέψου την δυνατότητα να έχουν ασύρματη φόρτιση και το ένα πάνω στο άλλο.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.650
Herbert Diess, former chairman of the board of management of Volkswagen Group.

Σκάσιμο εμπρός και πίσω ελαστικού στην ίδια πλευρά σε NIO ET9, με 150km/h. Ακολουθεί σκάσιμο εμπρός και πίσω ελαστικού σε στροφή, στην ίδια πλευρά με 80km/h.

ΝΙΟ ΕΤ9 steer by wire και τετραδιεύθυνση. Σε πάγο και χιόνι.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.468
Να ρωτήσω, έχω να πάω αυθημερόν το Σάββατο Αθήνα Τρίπολη και πίσω. Να νοικιάσω ηλεκτρικό κατηγορίας id3 (ας πούμε με τη μικρή μπαταρία) ; Πόσες φορτίσεις θα χρειαστω; Θα βρω να φορτίσω; Ποια εφαρμογή χρειαζομαι; Μερσι.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.650
Με τον πρόσφατο τυφώνα στην Αυστραλία εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες έμειναν χωρίς ρεύμα. ΟΙ κάτοχοι ηλεκτρικών με δυνατότητα V2L είχαν ρεύμα για τα βασικά. Κάποιοι ελάχιστοι με τα κατάλληλα ηλεκτρικά είχα ρεύμα σε όλο το σπίτι.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.243
Να ρωτήσω, έχω να πάω αυθημερόν το Σάββατο Αθήνα Τρίπολη και πίσω. Να νοικιάσω ηλεκτρικό κατηγορίας id3 (ας πούμε με τη μικρή μπαταρία) ; Πόσες φορτίσεις θα χρειαστω; Θα βρω να φορτίσω; Ποια εφαρμογή χρειαζομαι; Μερσι.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία που έχω βάλει εδώ για να βρεις προσεγγιστικά στοιχεία του συγκεκριμένου οχήματος.
Ενδεικτικά, το A Better Route Planner υπολογίζει ότι το -παραπλήσιο- δικό μου BYD Atto 3, με τη μπαταρία των 60kWh που πιθανόν έχει και το id3 που αναφέρεις, καταναλώνει 60% της αποθηκευμένης ηλεκτρικής ενέργειας για να διανύσει αυτή τη διαδρομή, κινούμενο στα όρια ταχύτητας. Έχε υπόψη σου ότι, όπως και στα θερμικά, η κατανάλωση ανεβαίνει σημαντικά όσο ανεβαίνει η ταχύτητα.
Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείς μόνο μια φόρτιση στην Τρίπολη, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα και σε αργό AC φορτιστή, αν μπορεί να μείνει παρκαρισμένο λίγη ώρα το όχημα (θεωρητικά χρειάζεσαι μόνο ένα 20% φόρτιση για να επιστρέψεις με απόθεμα ασφαλείας 10%). Χρησιμοποίησε το PlugShare για να δεις που βρίσκεται βολικός φορτιστής.

Last edited:

Reaction score
24.511
για μένα μια μικρή φόρτιση σπαθοβούνι τύπου κατούρημα νερό και αργή φόρτιση εκεί που θα το σταθμεύσεις για την επιστροφή, ομοίως στάση κατούρημα 10 λετπά μαξ σε αντίστοιχο σημείο και μετά πλήρη φόρτιση που θα σου ζητήσουν λογικά στην επιστροφή.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.243
για μένα μια μικρή φόρτιση σπαθοβούνι τύπου κατούρημα νερό και αργή φόρτιση εκεί που θα το σταθμεύσεις για την επιστροφή, ομοίως στάση κατούρημα 10 λετπά μαξ σε αντίστοιχο σημείο και μετά πλήρη φόρτιση που θα σου ζητήσουν λογικά στην επιστροφή.
Δε χρειάζονται και τα δύο. Ή το ένα ή το άλλο.
Η αργή φόρτιση είναι πιο οικονομική, αλλά ούτως ή άλλως τα ποσά είναι μικρά για ένα μόνο ταξίδι. Εγώ θα κοίταζα τι με βολεύει.

Στο Σπαθοβούνι έχω φορτίσει όταν πήγαμε Καλάβρυτα. Μια χαρά όλα και ωραία καφετέρια-ζαχαροπλαστείο για σύντομη στάση.

Reaction score
24.511
πόση ώρα θα κάτσεις στον προορισμό αν θα βρεις φορτιστή κλπ.
επιπλέον έχεις δυνατότητα να πας γρήγορα σχετικά με μια αστεία στάση στο σπαθοβούνι τύπου από 50% στο 65% , σου δίνει καβάτζα για την επιστροφή αν είναι η στάση στην τρίπολη της τάξης των 2-3 ωρών.

βέβαι το θέμα είναι πιο απλό , θα σου πει το όχημα που να σταματήσεις και τι να κάνεις, αλλά δεδομένης της μικρής αυτονομίας του νοικιάρικου bev , ΑΝ σταματήσεις για κατούρημα έστω και για λίγο θα έβαζα πρίζα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.906
Για τέτοιες περιπτώσεις, ξεκινάς με 100% και απλώς το βάζεις στη μπριζα μόλις φτάσεις στον προορισμό σου, και όταν ξεκινήσεις είναι οκ.

Δε χρειάζεται κάτι άλλο, καμία παράκαμψη, καμιά στάση φόρτισης.

Reaction score
24.511
έχεις και 300άρη η Τρίπολη, μωρε΄μπράβο, συνεπώς αν πας χωρίς στάση και δεν βρεις destination charger , κάθεσαι 20 λεπτα πριν την επιστροφή στον 300άρη και δρόμο. προμπλεμ σολβντ

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.468
Ωραία, πρέπει να κατεβάσω από πριν app για να πληρώσω στο σπαθοβούνι ή γίνεται επιτόπου;
Στην Τρίπολη θα μείνω κανένα 3ωρο αλλά αφενός έχω δουλειές αφετέρου βλέπω φορτιστές σε σούπερ μάρκετ που φοβάμαι, Σάββατο πρωί, θα έχει - κλασσικά - παρκαρισμένα θερμικά. Που να πάω στην Τρίπολη; DEH BLUE;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.906
3 ώρες σε απλή μπριζα σουκο, είναι >6 kWh, δηλαδή >10% SOC. Λέω γω..

Άμα πιάσεις 3 kW, είναι 9 kWh. Λίγο πάνω από 15% SOC.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.243
...και το id3 (60kWh) θέλει μόλις 65' για να φορτίσει 20% σε αργό φορτιστή AC 11kW.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.651
Members
38.356
Νεότερο μέλος
Konpap