Ηλεκτρικό ποδηλατο

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.368
Φωτογραφία του υπ' αριθ. κυκλοφορίας χχχ οχήματος πάνω σε διάβαση/ράμπα πεζών/ποδηλατόδρομο/πεζοδρόμιο κλπ.
Απλές εξόφθαλμες παραβάσεις, μια εικόνα 1000 λέξεις. Πολλά θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε από όσα συναντούμε καθημερινώς. Ιχ που ντουμανιάζει ο κόσμος από όπου περνούν; Μηχανάκια που χαλούν τον κόσμο στη φασαρία; Αλλά αυτά δεν είναι ευθέως διαπιστώσιμα από ένα τόσο απλό ντοκουμέντο όσο η φωτογραφία.

Αφού δεν υπάρχει αστυνόμευση, θα έπρεπε τουλάχιστον για τα απλά και εξόφθαλμα να οπλιστεί το χέρι (με το σμάρτφοουν) του πολίτη.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.147
Γιώργο, αυτή η ιδέα έχει ένα πρόβλημα.

Υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες με λογική "τιμωρού" που αν τους δώσεις τέτοια αρμοδιότητα θα το παίζουν Judge Dredd.

Είμαι μέλος σε 3 ομάδες πολιτών δήμων (του δικού μου και άλλων 2 όμορων). Αυτά που διαβάζω είναι επιπέδου τρελοκομείου. Αυτό που έμμεσα επιθυμούν οι ακραίοι είναι να καταργηθεί πλήρως η κυκλοφορία όλων των ιδιωτικών οχημάτων. Αν σε αυτούς δώσεις εξουσία θα έχουμε καθημερινά φασαρίες.
Δεν διαφωνώ ,να σου θυμίσω παρόμοιες συμπεριφορές που είχαμε δει κατά την άνθιση του επαγγέλματος των ιδιωτικών εταιριών security όπου ο κάθε ένας (πολλές φορές και χωρίς τις απαραίτητες ακαδημαϊκές γνώσεις)την έβλεπε μικρός σερίφης απέναντι σε έναν πολίτη.

Λυθήκαν αυτά όμως με κάποιο τροπο.Με κάποιο πλαίσιο .

Έτσι με τη μηνιαία σύμβαση τον άλλο μήνα αυτός που περιγράφεις θα πάει σπίτι του αν δεν ακολουθεί το πλαίσιο.

Και στο κάτω κάτω κάποιος που κλείνει μπάρα ή έχει παρκάρει πχ στην Τσιμισκη έστω και για 1 λεπτό είναι παράνομος δεν χρεαζετε "τιμωρος" να εισαι αν το καταγραψεις.

Reaction score
15.678
Γιώργο, αυτή η ιδέα έχει ένα πρόβλημα.

Υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες με λογική "τιμωρού" που αν τους δώσεις τέτοια αρμοδιότητα θα το παίζουν Judge Dredd.

Είμαι μέλος σε 3 ομάδες πολιτών δήμων (του δικού μου και άλλων 2 όμορων). Αυτά που διαβάζω είναι επιπέδου τρελοκομείου. Αυτό που έμμεσα επιθυμούν οι ακραίοι είναι να καταργηθεί πλήρως η κυκλοφορία όλων των ιδιωτικών οχημάτων. Αν σε αυτούς δώσεις εξουσία θα έχουμε καθημερινά φασαρίες.
Βέβαια ακραίοι υπάρχουν με πολλές απόψεις, όπως αυτός που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα (που δεν είναι ο μόνος) για την κυκλοφορία ποδηλάτων/πατινιών στους δρόμους (θέλει να τα απαγορεύσει, γιατί του εμποδίζουν την... BMW! ).
Φωτογραφία του υπ' αριθ. κυκλοφορίας χχχ οχήματος πάνω σε διάβαση/ράμπα πεζών/ποδηλατόδρομο/πεζοδρόμιο κλπ.
Απλές εξόφθαλμες παραβάσεις, μια εικόνα 1000 λέξεις. Πολλά θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε από όσα συναντούμε καθημερινώς. Ιχ που ντουμανιάζει ο κόσμος από όπου περνούν; Μηχανάκια που χαλούν τον κόσμο στη φασαρία; Αλλά αυτά δεν είναι ευθέως διαπιστώσιμα από ένα τόσο απλό ντοκουμέντο όσο η φωτογραφία.

Αφού δεν υπάρχει αστυνόμευση, θα έπρεπε τουλάχιστον για τα απλά και εξόφθαλμα να οπλιστεί το χέρι (με το σμάρτφοουν) του πολίτη.
Πράγμα που έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές στη Μ. Βρετανία για παραβάσεις οχημάτων...

Εδώ... προσωπικά δεδομένα λέει! >:(:geek:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.368
Μα η κρατική πινακίδα κυκλοφορίας (αφού αυτή θα απεικονίζεται όχι πρόσωπο) ΔΕΝ είναι προσωπικό δεδομένο, αλλά δημόσιο έγγραφο!

Reaction score
15.678
Ναι, αλλά αν την χρησιμοποιήσεις ως ιδιώτης... μπορείς να βρεις και τον μπελά σου! Θυμάμαι περίπτωση καταδίκης κάποιου που έβαλε τέτοια φωτό στο fb με ευκρινή πινακίδα για παράνομο παρκάρισμα...

Reaction score
5.354
Παρεμπιπτόντως, έχετε πετύχει ηλεκτρικό ποδήλατο speed pedelec με πινακίδα; Τα νόμιμα δηλαδή που πηγαίνουν μέχρι 45χλμ/ώρα.

Μόνο εξωτερικού πινακίδα μπορώ να βρω:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.368
Κατ' αρχάς άλλο η κοινοποίηση φωτογραφίας με τον αριθμό κυκλοφορίας σε όλο το διαδίκτυο και άλλο η χρήση της ως εγγράφου σε δημόσια αρχή.

Reaction score
15.678
Στη Μ. Βρετανία, που λέγαμε, μια χαρά βλέπεις και τα βίντεο με τους παραβάτες και τις πινακίδες τους στο youtube... Είπαμε, εδώ... προσωπικά δεδομένα... :geek:
Παρεμπιπτόντως, έχετε πετύχει ηλεκτρικό ποδήλατο speed pedelec με πινακίδα; Τα νόμιμα δηλαδή που πηγαίνουν μέχρι 45χλμ/ώρα.

Μόνο εξωτερικού πινακίδα μπορώ να βρω:

Η δεύτερη είναι από το Βέλγιο; Μια χαρά ταιριάζει... η πρώτη από τη Μ. Βρετανία, σκέτη γκουμούτσα στο ποδήλατο (pedelec έστω).

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.368
Παλιά τα ποδήλατα (όλα) είχαν και σε εμάς πινακίδα. Μάλιστα η σχετική πρόβλεψη εάν και καταργημένη, είχε ξεχαστεί στον ΚΟΚ νομίζω το 2007 μόλις αφαιρέθηκε.

Reaction score
15.678
Ελληνική είναι το θέμα να βρεθεί. Δεν ξέρω καν πώς είναι.
Αν υπάρχει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι σαν τις γκουμούτσες που κοτσάρουν πάνω στις μηχανές... Σιγά μην σκεφτούν ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να ταιριάζει στο μέγεθος ενός ποδηλάτου.
Παλιά τα ποδήλατα (όλα) είχαν και σε εμάς πινακίδα. Μάλιστα η σχετική πρόβλεψη εάν και καταργημένη, είχε ξεχαστεί στον ΚΟΚ νομίζω το 2007 μόλις αφαιρέθηκε.
Είχε ο πατέρας μου ένα τέτοιο με πινακίδα πριν 45-50 χρόνια, μέχρι που του το έκλεψαν...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.810
Όσα ηλεκτρικά έχω πετύχει στη παραλιακή είναι όλα πειραγμένα. Έχω πετύχει έναν αρκετές φορές που στη ευθεία πάει με 65km/h. Ο τύπος είναι φάση γαμπριλίκι, κανένα μέτρο ασφαλείας, ούτε καν κράνος.

Reaction score
5.354
Κάποιο νόμιμο δεν μπορεί να μην υπάρχει, να δούμε πώς είναι η πινακίδα.
Τόσα Stromer και Riese&Μüller πουλάει η Kosmoride.
Ένας Έλληνας δεν βρέθηκε να βάλει πινακίδα σε speed pedelec;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.368

Μαύρα τα μαντάτα για τη Σερενάτα...

Μήπως αντί για την ασφάλιση αστικής ευθύνης για κάλυψη κινδύνου εμπλοκής σε τροχαίο, θα πρέπει οι κάτοχοι ηλεκτροκινητου ΕΠΗΕ να εξετάσουν μια ασφάλεια πυρός; Ιδίως στα πατίνια. Στα ηλεκτρικά ποδηλατα οι μπαταρίες είναι κατά κανόνα πιο εμφανείς για έλεγχο παραμόρφωσης και καλύτερα ψυχομενες.

Οι αποζημιώσεις σε φωτιά όπως η παραπάνω άνετα πιάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (σε μεγαλύτερης έκτασης φωτιές φαντάζομαι θα εξυπονοουνται και σοβαρές ελλείψεις στα συστήματα πυροσβεσης των μμμ

Reaction score
5.354
Να μη φορτίζουμε λένε μέσα στο σπίτι και πάντα η φόρτιση να γίνεται με επίβλεψη.

Πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό όταν η φόρτιση μιας μπαταρίας διαρκεί 6-8 ώρες και ως εκ τούτου τη βάζουμε να φορτίσει τη νύχτα όσο κοιμόμαστε;

• Love
Reactions: TGD

Reaction score
258
[/QUOTE]
επίσης στις πλατείες ισχύει σε όλη την ευρώπη προτεραιότητα σε αυτούς που είναι ήδη μέσα και όχι στους έξω που έρχονται από δεξιά όπως ισχύει σε μας.
Μόνο όταν υπάρχει σήμανση που το επιβάλει....όπως πολλές φορές και εδώ.

TGD

Reaction score
8.532
Η προτεραιότητα για αυτόν που μπαίνει στην πλατεία μας ήρθε από τις ΗΠΑ. Στην Βρετανία -που έχουν πάει το σπορ των κυκλικών κόμβων στα άκρα- προετραιότητα έχει πάντα αυτός που κινείται στον κόμβο. Και το ίδιο ίσχυε στην Ελλάδα μέχρι τον προηγούμενο ΚΟΚ. Και είναι και το λογικό, αφού πρέπει να ΒΓΕΙ κάποιος από τον κόμβο για να μπορέσει να ΜΠΕΙ ένας άλλος.
Το πόσο στραβή είναι η αμερικανική επιλογή φαίνεται στο ότι σχεδόν σε όλους τους κόμβους στην Ελλάδα υπάρχει STOP στην είσοδό τους.

Ορίστε: κατανοητό, χωρίς ούτε ένα STOP στην δρόμο!

"Unlike fascist, robotic traffic lights where we are told when to stop and go, the roundabout allows us to show one another our very own British driving decorum."

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.368
Το πόσο στραβή είναι η αμερικανική επιλογή φαίνεται στο ότι σχεδόν σε όλους τους κόμβους στην Ελλάδα υπάρχει STOP στην είσοδό τους.

και εσύ που κινείσαι, κυκλικά υπενθυμίζω, μέσα στον κόμβο πρέπει να εξαρθρώνεις τον λαιμό να αναγνωρίσεις το οκτάγωνο σήμα στην εισερχόμενη στον κύκλο οδό. Ευφυΐες οι τύποι.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.368
Επειδή λίγες μέρες πριν λέγαμε για το εάν η παράνομη είσοδος στον ποδηλατόδρομο μηχανοκίνητων οχημάτων αποτελεί εξαίρεση ή κανονικότητα, να αναφέρω παράδειγμα από τη χθεσινή διαδρομή μου προς το γραφείο, πάλι στη λεωφόρο Νίκης και στη Σαλαμίνος. Λίγο μετά το λιμάνι (προς τον Λευκό Πύργο) είχαν χυθεί λάδια στο οδόστρωμα, στη δεξιά λωρίδα από ό,τι είδα (εκείνη δίπλα στον ποδηλατόδρομο). Στο ύψος λοιπόν της πλατείας Ελευθερίας υπήρχε ένας τύπος (ιδιώτης) ο οποίος το μεν στεκόταν μπροστά στη δεξιά λωρίδα και ειδοποιούσε για την ύπαρξη λαδιών σε αυτή, το δε κατηύθυνε ΟΛΑ τα μηχανοκίνητα δίτροχα να εισέλθουν στον ποδηλατόδρομο (!!!) και οι οδηγοί τους, τι πιο φυσικό, όχι μόνο δεν δίστασαν να ακολουθήσουν τη συμβουλή του αλλά και όταν τα συνάντησα να έρχονται καταπάνω μου (καθώς τα ποδήλατα κινούνται και αντίθετα με την κίνηση στη Νίκης) ούτε καν μέριασαν προς εμένα το νομίμως κινούμενο όχημα, αλλά και αντέτειναν ότι 'έπεσαν λάδια'. Ενώ φυσικά θα μπορούσαν να περιμένουν ΠΙΣΩ από τα αυτοκίνητα για να κινηθούν στην αριστερή λωρίδα της οδού.

300 μέτρα πιο πέρα, στη Σαλαμίνος. Φορτηγό είχε κλείσει όλο τον ποδηλατόδρομο για την τροφοδοσία κάποιου μαγαζιού στα Λαδάδικα. Τι πιο φυσικό επίσης.

Τα παραπάνω δεν είναι εξαιρέσεις. Είναι η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. Είναι η νοοτροπία ότι το ποδήλατο δεν είναι όχημα για μετακίνηση, αλλά, ξερωγω, κάποιο μέσο για τη βόλτα και τη διασκέδαση.

Αυτά λοιπόν θα πρέπει να πατάξει πρώτα το κράτος και μετά να πιάσει να μετράει εάν τα μοτέρ είναι 250 ή 350 ή 500 βατ λες και θα χάσει η βενετιά βελόνι. Ή εν πάση περιπτώσει να τιμωρεί τα πρώτα, ως σοβαρότερες παραβάσεις, αυστηρότερα από τα δεύτερα.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.338
Members
38.172
Νεότερο μέλος
GBOUGAS