Featured Ηχεία...άσωτα

Reaction score
1.302
Τι είναι ποιότητα ήχου? Δεν θα την βρούμε ποτέ! Το τέλειο δεν υπάρχει!
Από την άλλη υπάρχει η μουσική, ο στίχος το τραγούδι! Και δεν απαιτεί ποιότητα!Ακρόαση απαιτεί μόνο.
Είμαστε λάθος τελικά....
Εαν καταληγεις να κανεις ριζικες αλλαγες συνεχεια πρεπει να επανεξετασεις τη διαδικασια που κανεις επιλογες και κινησεις. Αυτο ειναι συνεπεια μη σωστης ερευνας αγορας....

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.800
Φιλόμουσος είναι πχ ο αδελφός μου και κατά βάθος τον ζηλεύω. Αντικατέστησε πριν μερικά χρόνια το παλιό του σύστημα που το είχε από νέο παιδί με ένα που αποτελείται από έναν ολοκληρωμένο μαραντζ των 400 ευρώ, ένα ζευγάρι ηχεία dali αντιστοίχου κόστους το συμπληρωματικό του μαραντζ cdplayer και ένα pikap dual των 300 το πολύ ευρώ.
Ναι αλλά δεν ακούει 'φτο που 'θελε ο καλλιτέχνης ή ο μαστεράς.. :p
Ούτ' η μπριζόλα έχει γεύση, ούτε το κρασί ευφραίνει.. :whistling:

Να τ' πεις να κάμει το σπίτ' ''φωλιά του κούκου'' με μαύρες κουρτίνες και μασίνια παντού γιατί θα περάσει ο μαστεράς για ένα πρώτο τσεκ και μετά οι μουσικοί στη σειρά με άγριες διαθέσεις.. :cry:
Ουέ κι αλίμονο αν δεν παίζ' φλατ, αν τα γουειβγκάιντς δεν είν' καλά ή αν το room είναι μούφα..
Θα πέσει ματσούκι.. :rolleyes:

Το αρρωστημένο μυαλό μας!
Ε να, αυτά λες.. :lol:

Reaction score
299
View attachment 352368
Οταν άκουσε ο GRUSIN το περίφημο Fascinating Rhythm σε πανάκριβο σύστημα κάποιου , ο οποίος του καυχήθηκε ότι το πανάκριβο σύστημα έπαιζε στο 99% Γέλασε.
Τον πήρε να το ακούσει στο studio.
Του είπε ότι ακόμη και στο studio άκουγαν τα μισά , από όσα άκουγαν οι μουσικοί όταν το έπαιζαν και το ηχογραφούσε ο μηχανικός ήχου , όλο ένα session .
Πραγματικό γεγονός.
99% απο τι? Του πραγματικου γεγονοτος η της ηχογραφησης?
Μαλλον εχει δικιο ο @thva .... (αν καταλαβα τι εννοει :lolsign: )

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.859
Τελικά ξέρετε τι είμαστε όλοι εδώ μέσα? Μηχανάκιδες, όχι φιλόμουσοι και κατά βάθος ανικανοποίητοι!
Συνέχεια ψαχνόμαστε, πότε για ηχεία, πότε για καλώδια, πότε για τον αριθμό των subs, πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο κώλος του πονεί!
Υπάρχουν και χειρότερα. Ξέρεις τί μαρτύριο είναι να οδηγείς τη φρεσκοπλυμένη Φερράρι, και να μη μπορείς να τη βλέπεις απ' έξω πώς γυαλίζει;

Reaction score
19.240
Τελικά ξέρετε τι είμαστε όλοι εδώ μέσα? Μηχανάκιδες
Ειδωλολάτρες ; :D

Εγω Βάκη, δεν ξέρω απο μηχανήματα , ούτε μάρκες. Και τα δικά μου ακόμη , τα ήξερα σαν μάρκα όταν τα αγόρασα που τα έψαχνα λίγο , μετά απο ένα χρόνο τα ξέχασα. :D

Reaction score
19.240
Ναι αλλά δεν ακούει 'φτο που 'θελε ο καλλιτέχνης ή ο μαστεράς.. :p
Ούτ' η μπριζόλα έχει γεύση, ούτε το κρασί ευφραίνει.. :whistling:

Να τ' πεις να κάμει το σπίτ' ''φωλιά του κούκου'' με μαύρες κουρτίνες και μασίνια παντού γιατί θα περάσει ο μαστεράς για ένα πρώτο τσεκ και μετά οι μουσικοί στη σειρά με άγριες διαθέσεις.. :cry:
Ουέ κι αλίμονο αν δεν παίζ' φλατ, αν τα γουειβγκάιντς δεν είν' καλά ή αν το room είναι μούφα..
Θα πέσει ματσούκι.. :rolleyes:

Ε να, αυτά λες.. :lol:
Είστε κυνικός (φιλόσοφος) κύριε. :D

Reaction score
1.302
Μα καλά, μέσα στο αυτί τους το ηχογράφησαν ; Πως σκούζουν έτσι και τα δύο κόρνα ; :D
Εχεις παραμορφωση στις μεσουψηλες συχνοτητες και σε ενοχλει. Ακουγεται smooth and juicy.

Reaction score
5.442
Εχει τύχει να ακούσεις το smoke gets in your eyes του Eddie Higgins; Πες μου την άποψη σου για το σαξόφωνο όταν το ακούσεις …

Το άκουσα. Οκ. πρόκειται για άλλη μια καλή ηχογράφηση σαξοφώνου (έχω ακούσει και άλλες καλύτερες π.χ ) αλλά και πάλι είναι σαν να βλέπεις μια φωτογραφία ενός ωραίου τοπίου, αλλά όχι το ίδιο το τοπίο.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, το ζωντανό σαξόφωνο είναι εντελώς διαφορετικό σε αίσθηση, δυναμικές, καθαρότητα, όγκο κ.λ.π Καμμιά ηχογράφηση ή ηχοσύστημα που έχω ακούσει μέχρι σήμερα δεν μπορεί να το αποδώσει με ακρίβεια!

Last edited:

Reaction score
19.240
Εχεις παραμορφωση στις μεσουψηλες συχνοτητες και σε ενοχλει. Ακουγεται smooth and juicy.
Σκούζουν είπα (φωνάζουν in your face) , όχι τσιρίζουν. :D Verve μάι άς. Επίσης πότε θα μάθεις την σωστή επιστημονική οντιοφίλ ορολογία εννοιών jargon για να μπορείς να με καταλαβαίνεις ; :D Το pansonic φορητό κασετόφωνό μου απο το 1990, δεν τσιρίζει. :D

Reaction score
1.302
Σκούζουν είπα , όχι τσιρίζουν. :D Επίσης πότε θα μάθεις την σωστή επιστημονική οντιοφίλ ορολογία εννοιών jargon για να μπορείς να με καταλαβαίνεις ; :D
Προτεινε μου καμια πηγη γιατι το σκουζουν μου διεφυγε απο την επισημη ορολογια
Το άκουσα. Οκ. πρόκειται για άλλη μια καλή ηχογράφηση σαξοφώνου (έχω ακούσει και άλλες καλύτερες π.χ ) αλλά και πάλι είναι σαν να βλέπεις μια φωτογραφία ενός ωραίου τοπίου, αλλά όχι το ίδιο το τοπίο.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, το ζωντανό σαξόφωνο είναι εντελώς διαφορετικό σε αίσθηση, δυναμικές, καθαρότητα, όγκο κ.λ.π Καμμιά ηχογράφηση ή ηχοσύστημα που έχω ακούσει μέχρι σήμερα δεν μπορεί να το αποδώσει με ακρίβεια!
Χμμ απο spotify ακους? Αρχικα χανεις με γκολ απο τα αποδυτηρια αν δεν ακους απο qobuz σε περιπτωση που κανεις streaming... ακομα και το tidal δεν μπορει...

Last edited:

Reaction score
19.240
Άσε που αυτές οι οντιοφίλ τεράστιες full ηχογραφήσεις ενός δύο οργάνων ... ακούγονται απο όλα τα συστήματα καλά και δεν βγάζεις άκρη για τα ελαττώματα τους. Το φορητό μου το panasonic κασετόφωνο του 1990 το έκαναν σαν το ιμμέρσιβ του Κώστα. :D

Reaction score
5.442
Προτεινε μου καμια πηγη γιατι το σκουζουν μου διεφυγε απο την επισημη ορολογια

Χμμ απο spotify ακους? Αρχικα χανεις με γκολ απο τα αποδυτηρια αν δεν ακους απο qobuz σε περιπτωση που κανεις streaming... ακομα και το tidal δεν μπορει...
Δεν νομίζω είναι θέμα spotify, tidal ή qobuz. Από όπου και να ακούσω (ακούω και από HDD 24bit και από Tidal) σαν το ζωντανό σαξόφωνο δεν έχει! όσον αφορά τώρα το spotify, μια χαρά ακούγεται (κυρίως όμως το επιλέγω για την ποικιλία μουσικών αλλά και την ευκολία με την οποία βρίσκεις ό,τι θες)

Reaction score
1.302
Δεν νομίζω είναι θέμα spotify, tidal ή qobuz. Από όπου και να ακούσω (ακούω και από HDD 24bit και από Tidal) σαν το ζωντανό σαξόφωνο δεν έχει! όσον αφορά τώρα το spotify, μια χαρά ακούγεται (κυρίως όμως το επιλέγω για την ποικιλία μουσικών αλλά και την ευκολία με την οποία βρίσκεις ό,τι θες)
Σε καμια περιπτωση δεν ειπα οτι θα ακουγεται ακριβως το ιδιο, αλλα χαοτικη διαφορα δεν πιστευω σε καλο συστημα.

Reaction score
1.302
Άσε που αυτές οι οντιοφίλ τεράστιες full ηχογραφήσεις ενός δύο οργάνων ... ακούγονται απο όλα τα συστήματα καλά και δεν βγάζεις άκρη για τα ελαττώματα τους. Το φορητό μου το panasonic κασετόφωνο του 1990 το έκαναν σαν το ιμμέρσιβ του Κώστα. :D
Αρα σου αρέσει να ακούς ατελείς ηχογραφήσεις ; Τόσο κατά του «ρεαλισμού» είσαι ;

Reaction score
5.442
Σε καμια περιπτωση δεν ειπα οτι θα ακουγεται ακριβως το ιδιο, αλλα χαοτικη διαφορα δεν πιστευω σε καλο συστημα.
Πρέπει κάποια φορά να ακούσεις σε αντιδιαστολή και θα καταλάβεις!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.786
99% απο τι? Του πραγματικου γεγονοτος η της ηχογραφησης?
Μαλλον εχει δικιο ο @thva .... (αν καταλαβα τι εννοει :lolsign: )
Δεν γνωρίζω τι είχε στο μυαλό του ο τύπος με το πανάκριβο σύστημα.
Ο GRUSIN όμως σίγουρα ήξερε και τι είχε ακούσει και τι βίωνε στο studio , και τι παπαριές μπορεί να άκουσε στο σύστημα του τύπου.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.786
Σε αρκετές περιπτώσεις, είναι πιο δύσκολο να γράψεις σωστά (μικρόφωνο) ένα όργανο, παρά να το αναπαράγεις.
Πάντως το πιάνο που έπαιζε ο grusin , το έγραφαν με 5 μικρόφωνα .
Ασε την drums .

Reaction score
19.240
Αρα σου αρέσει να ακούς ατελείς ηχογραφήσεις ; Τόσο κατά του «ρεαλισμού» είσαι ;
Είπαμε ... ρεαλισμό όπως τον εννοείς εσύ δεν υπάρχει. Ρεαλισμός (και πάλι μόνο τονικά) στην ηχογράφηση σε ένα βαθμό υπάρχει και είναι ένα παράγοντας που συμβάλλει στην φυσικότητα του αποτελέσματος κατά την ηχοληψία με διάφορες τεχνικές που ακολουθούνται. Υπάρχουν και άλλες πολλές και διάφορα είδη "ρεαλισμού" που γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθούν. Οι τεχνικές και ποιά τοποθέτηση μικροφώνων αλλά και χρήσης χώρου όπου γίνεται η ηχοληψία και καθορίζουν τέτοιο αποτέλεσμα τους έχω αναφέρει σε κάποιο άλλο νήμα που απο ότι θυμάμαι συμμετείχες και σίγουρα (ή πιθανόν) τα έχεις διαβάσει. Νομίζω αυτό για το υψος της σκηνής. Η έκφραση και η ερμηνεία εάν μπορεί να την αναδείξει ένα σύστημα τονίζοντας την διαφορά και άρα και την διάκριση έκφρασης μεταξύ ερμηνειών κατά την αναπαραγωγή και υπάρχει και αποτυπωμένη στην ηχογραφηση .... δεν χρειάζεται να είναι καλή η εγγραφή.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.744
Members
38.233