Ηχεία για κλασσική μουσική

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Ηχεία για κλασσική μουσική

Εχει κάποιος τύπος ηχείου πλεονέκτημα στην Κλασσική μουσική και κυρίως σε μεγάλα συμφωνικά έργα (πχ. κόρνες, πάνελ, ηλεκτροδυναμικά κλπ.) και αν μπορείτε να προτείνετε κάποια μοντέλα για να φτιάξω λίστα ακρόασης (θα κατέβω κι Αθήνα για δουλειά σε κανα μήνα).
Με ενδιαφέρει πολύ η εκτεταμένη σε πλάτος και βάθος στερεοφωνική εικόνα με καλό εστιασμό και ο μεγάλος-εντυπωσιακός από άποψη μεγέθους ήχος (αχ αυτά τα Klipschorn)
Για τα Adam και τα ATC η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει η λεγόμενη μονιτορίλα, μέχρι να ακούσω κάποιο τουλάχιστον (τα ATC σίγουρα όταν κατέβω Αθήνα). Τα Adam και τα Focal έτσι μικρά και βάσης που τα βλέπω μπορουν να δώσουν το μεγέθος της στερεοφωνικής εικόνας που θέλω;

Πως μπορώ να ανεβάσω κι ένα πρόχειρο σχεδιο του χώρου μου;
Εδω Θεσσαλονίκη. Έλα πρώτα από δω και μετά κατέβα Αθήνα. Φέρε και τα σχέδια του χώρου σου, μαζί με πολύ κέφι. Λ.Σ.

Reaction score
2
Απάντηση: Ηχεία για κλασσική μουσική

Φιλε flash μου φαινεται απιστευτο, θα σου στειλω pm. Για το 801 δε γινεται λογω βαρους, τα ηχεια πρεπει να μετακινουνται πριν απο καθε ακροαση οπως φαινεται στο σχεδιο.

Reaction score
2

Η συνοδεια ενος μικρου ηχειου δαπεδου ή βασης απο ενα υπογουφερ το κανει να ακουγεται σαν μεγαλο τριδρομο ή οχι; Παιζει ρολο η συχνοτητα κρος ;

Reaction score
2

πχ βλεπω καποια μεγαλα ηχεια να αποτελουνται απο ενα ηχειο βασης που καθεται πανω σε ενα υπογουφερ

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Ζήτησες ίσως την πιο δύσκολη αναπαραγωγή μουσικής σε πολύ δύσκολο χώρο ακρόασης (ομοιοπαθείς στο σπίτι). Πρόβλημα απο το τζάκι (δοκίμασε να έχεις ανοικτό το κλαπέ του τζακιού επειδή το δεξί ηχείο συνορεύει με μεγαλύτερο χώρο.
Για να έχεις την μάζα που ζητάς και το λέω με την πραγματική της έννοια, να σε "αγκαλιάζει" να σε τρομάζει σε γρήγορα περάσματα κλπ-κλπ πρέπει να χρησιμοποιήσεις μεγάλη επιφάνεια ηχείου. Για θεωρία καλά ακούγεται αλλά στο σπίτι της φωτογραφίας το αριστερό ηχείο ενδέχεται να σου "μπουμάρει" με χρήση woofer μεγαλύτερου απο 8 ίντσες.

πχ βλεπω καποια μεγαλα ηχεια να αποτελουνται απο ενα ηχειο βασης που καθεται πανω σε ενα υπογουφερ
Απο τις καλύτερες ακροάσεις που έχω κάνει, όμως το woofer πρέπει να ελέγχεται απο πολύ βαρβάτο ενισχυτή ώστε να το ελέγχει.
Η δική μου πρόταση είναι διπλά 6,5 ιντσών αν και τα οικιακά πλέον είναι 7άρια.
Μια οικονομική λύση είναι η επισκευή των κώνων αλλά όχι με aerogel αλλά με kevlar. Για το πως θα παίζει μπορώ να σου πω την άλλη εβδομάδα, αφού περιμένω την επισκευή του. Ήταν ένα 4ιντσο audax aerogel που έσπασε ο κώνος.

D

deleted user 10898

Guest

Εδω Θεσσαλονίκη. Έλα πρώτα από δω και μετά κατέβα Αθήνα. Φέρε και τα σχέδια του χώρου σου, μαζί με πολύ κέφι. Λ.Σ.
και εαν εχετε την καλοσυνη να ποσταρετε και εδω μετα για να μαθουμε και εμεις οι πτωχοι τις προτασεις σας...

D

deleted user 10898

Guest

δεν ειναι συνηθως υπο-γουφερ (που συωηθως κροσαρονται στα 80hz και ειναι ενεργα)
ειναι γουφερ σε ξεχωριστη καμπινα με κροσσ αρκετα ποιο ψηλα.
γενικα μαλλον εχουν πολυ καλο αποτελεσμα και οι περισσοτερες πλεον υλοποιησεις στο ανω μερος οικονομικα της αγορα ειναι φτιαγμενα ετσι (verity, focal utopia, wilson, hyperion κπλπ κλπ κλπ)
τα πλεονεκτηματα μειωνεκτηματα τα ξερει ο κογιας αλλα δεν τα λεει..

D

deleted user 10898

Guest

Εγώ είμαι 59, μάλλον αυτός είναι 60 και ο ειδικός Λ.Σ.
ειπαμε ειμαι 36... μηπως με περνατε για αλλον?
και τι σημασια εχουν τα χρονια? και γιατι δεν μας λετε κατι για την τοποθετηση των διπολων? φορουμ ειναι,, ας μαθουμε και κατι απο καποιον "εμπειρο"... εκτος απο το εαν η επαγγελματικη σας ιδιοτητα σας στερει την δυνατοτητα αυτη... και πρεπει να ερθουμε απο εκει για να μαθουμε και κατιτιςςςς.
Νικος

D

deleted user 10898

Guest
ειπατε στο παληκαρι να ερθει απο εκει για να τα πειτε απο κοντα.
τωρα βαζετε και την online διευθυνση του σαιτ σας.
θα γραψετε κατι στο φορουμ να το δουνε και οι αλλοι ή θα συνεχιστει η δωρεαν διαφημιση απο το σαιτ μας?

Reaction score
200

Θα προτεινα τα SPENDOR σειρα classic και τα HARBETH αν ανεβεις λιγο στα χρηματα περιπου 2400 κοστιζουν τα HL5.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.935

και τα παλιά τα Spendor είναι κορυφές σε κλασσική. Επίσης μόνο μεταχειρισμένα.

τα 801 έχουν στάνταρ ρόδες από κάτω και είναι πολύ εύκολη η μετακίνησή τους!

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Και τα παλαιότερα Sonus Faber ήταν εξαιρετικά για το είδος.
Ξεχνάμε όμως ότι ο άνθρωπος έχει ήδη ενισχυτή, η πρόταση του sakis65 και του Costas Ear για spendor με Α1 και 8000p μου δείχνει πολύ καλή χωρίς αλλαγή ενισχυτών.

kl1

Reaction score
87

για κλασσικη μουσικη τα martin logan ειναι απλα φοβερα !!! ομως τα ενισχυτικα σου δεν τα οδηγουν τα m l ,το musiland δεν το γνωριζω , αλλα δοκιμασε και λαμπατο cd -player .

Reaction score
49

Απορρίπτονται λοιπόν τα Purity.
Για τα ATC SCM40 διαβάζω ότι έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εύκολα στην τοποθέτηση, μπορεί κάποιος να μου πει αν έχουν τον "μεγάλο" ήχο που θέλω, αν αποδίδουν το σώμα και τον όγκο της συμφωνικής ορχήστρας ;
Ο Audiolab 8000p που έχω μπορεί να τα οδηγήσει επαρκώς απ'οτι έχω διαβάσει, δεν ξέρω από ποιότητα ήχου όμως πως στέκεται δίπλα τους.

Ξέρει κανένας μήπως υπάρχει το klipsch Heresy και το ATC SCM40 στη Θεσνικη για ακρόαση;
Έχεις ακούσει ζωντανά Συμφωνική Ορχήστρα??

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7