Ηχεία για...χαμηλές εντάσεις!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.002
Απάντηση: Re: Ηχεία για...χαμηλές εντάσεις!

...
που ειναι εκεινος ο bhutias?
To ζήτημα είναι κατά πόσο οι κατατιθέμενες τιμές ευαισθησίας ανταποκρίνονται ειδικά στη ζώνη 1-4 KHz...
Πράγματι θα έλεγα ότι είναι πλεονασμός η δική μου συμβολή εδώ...
Αυτή η σχεδίαση βοηθάει στην χρονοκαθυστέρηση όταν τα ηχεία έχουν συγκεκριμένη απόσταση απο τον ακροατή...
Οι αποκλίσεις στο πεδίο του χρόνου δεν αφορούν τα ηχεία αποκλειστικά,αλλά καθορίζονται και από τις σχετικές θέσεις αυτών ως προς τον ακροατή εντός του χώρου.
Όσο γιά το βαθμό αντιληψιμότητας των ελλείψεων γραμμικότητας εξαρτάται επιπλέον από τις αντίστοιχες ελλείψεις που χαρακτηρίζουν το ακουστικό σύστημα δεδομένου ακροατή.

D

deleted user 10898

Guest
ok acoustics, τριδρομο με ομοκεντρο τουιτερ μιντ.
πληρει τις "προδιαγραφες" για ακροαση σε χαμηλες εντασεις?

Reaction score
791
Η χρονική ευθυγράμμιση των μεγαφώνων του ηχείου δεν είναι δουλειά που κάνει το κροσσόβερ; πρέπει να γίνει και φυσικά δλδ μηχανικά;
Στο τεστ του XTZ 100.49 o Σταματάκος λέει στην βηματική αποκριση, ότι οι μονάδες δεν είναι χρονικά ευθυγραμμισμένες και από ότι βλέπω η καμπύλη δεν έχει καμμία σχέση με αυτήν που περιγραφει ο acoustics.Τι γίνεται το ηχείο αυτό δεν έχει καλή εικόνα; δεν παίζει σωστά σε χαμηλές εντάσεις;
http://www.avmentor.gr/reviews/xtz_divine_100_49_2.htm

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Οι αποκλίσεις στο πεδίο του χρόνου δεν αφορούν τα ηχεία αποκλειστικά,αλλά καθορίζονται και από τις σχετικές θέσεις αυτών ως προς τον ακροατή εντός του χώρου.
Όσο γιά το βαθμό αντιληψιμότητας των ελλείψεων γραμμικότητας εξαρτάται επιπλέον από τις αντίστοιχες ελλείψεις που χαρακτηρίζουν το ακουστικό σύστημα δεδομένου ακροατή.
Δεν είπα κάτι διαφορετικό, η τοποθέτηση των συγκεκριμένων μεγαφώνων επάνω στην εμπρόσθια μπάφλα βοηθάνε στην καλή χρονική ευθυγράμμιση και ο λόγος που πιστεύω στην καλή ευθυγράμμιση, είναι ότι έχουν διαφορετική ταχύτητα οι συχνότητες που αναπαράγονται απο τα μεγάφωνα.

Reaction score
968
ok acoustics, τριδρομο με ομοκεντρο τουιτερ μιντ.
πληρει τις "προδιαγραφες" για ακροαση σε χαμηλες εντασεις?

Δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσει αυτήν την ευθεία ερώτηση που μου βάζεις.

Reaction score
968
Για την ακουστική φάση (και κατ' επέκταση τις χρονικές καθυστερήσεις) των διαφόρων συνιστωσών συχνοτήτων που εκπέμπει το ηχείο (και όπως φθάνουν στον ακροατή) παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι η σχετική φυσική θέση των μονάδων (woofer, midbass, midrange, tweeter, ....), τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, οι συχνότητες cross που επέλεξε ο σχεδιαστής σε σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων μονάδων, η σχεδίαση και υλοποίηση του ιδίου του cross, η σχετική πολικότητα σύνδεσης των μονάδων, ο τύπος φόρτισης της καμπίνας, .......... Ας μην πάμε ακόμη και στο χώρο και στη θέση ακρόασης!

Όλα αυτά και άλλα πολλά αποτυπώνουν κάποια πληροφορία πάνω στη step response!!!

Για παράδειγμα, μόνον από τη step response που έδωσε ο vet μπορεί κάποιος να εκτιμήσει την -3 dB ανηχοϊκή συχνότητα αποκοπής του συγκεκριμένου ηχείου (περίπου 52 Hz).

Reaction score
4
Απάντηση: Ηχεία για...χαμηλές εντάσεις!

Εγώ θα σου πρότεινα να 'χαμηλώσεις' και να κάτσεις πιο κοντά.... :137:

Η δική μου άποψη είναι ότι εξαρτάται από την ευαισθησία όπως είπατε αλλά και από το 'θέμα' που ακούς.
Δεν κάνουν όλα τα είδη (μουσικής) για χαμηλή στάθμη... και από εκεί πρέπει να αρχίσεις τους συμβιβασμούς.

Υ.Γ.
(Εννοείται ότι τα 'μικρά' ηχεία παίζουν χαμηλότερα... :126:)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Όπως έχω ξαναγράψει, ο πιο εντυπωσιακός ήχος που έχω ακούσει σε χαμηλές εντάσεις έβγαινε από αυτά εδώ. "Μεγάλος" ήχος και λεπτομέρειες που δεν μπορούσες να χωνέψεις ότι μπορεί να υπάρξουν σε τόσο χαμηλές στάθμες...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.002

Δεν είπα κάτι διαφορετικό, η τοποθέτηση των συγκεκριμένων μεγαφώνων επάνω στην εμπρόσθια μπάφλα βοηθάνε στην καλή χρονική ευθυγράμμιση και ο λόγος που πιστεύω στην καλή ευθυγράμμιση, είναι ότι έχουν διαφορετική ταχύτητα οι συχνότητες που αναπαράγονται απο τα μεγάφωνα.
Η ΄΄πεθερά΄΄ ακούει,οι ΄΄νύφες΄΄ φαίνεται να μην προσέχουν.Να ξέρεις πάντως πως οτιδήποτε γράφεται απευθύνεται πάνω απ'όλους σ'εκείνους που τους αφορά.Και πάντα ξέρουν αυτοί ποιοί είναι,μη θορυβείσαι...:612:

D

deleted user 10898

Guest
Όπως έχω ξαναγράψει, ο πιο εντυπωσιακός ήχος που έχω ακούσει σε χαμηλές εντάσεις έβγαινε από αυτά εδώ. "Μεγάλος" ήχος και λεπτομέρειες που δεν μπορούσες να χωνέψεις ότι μπορεί να υπάρξουν σε τόσο χαμηλές στάθμες...

υπouλε προδοτη και εγω νομιζα οτι ησουν quad fan...

Reaction score
2.248

1. Μπορεί κάποιος να πει πως πρέπει να είναι αυτό το γράφημα για να μαθαίνουμε και εμείς;

2. Αυτές οι μετρήσεις είναι υπό ιδανικών συνθηκών εντός αποστειρωμένου δωματιού ή εντός δωματίου που ζουν άνθρωποι;

3. Το EQ που είχαμε παλιά τι δουλιά έκανε;

4. Τα B&W με αυτές τις μετρήσεις είναι για πέταμα;

Αυτά

Reaction score
124

Νομίζω στο θέμα φασικής απόκρισης όσο λιγότεροι οι δρόμοι τόσο καλύτερα. Στο θέμα σωστής απόδοσης από χαμηλές εντάσεις επηρρεάζει περισσότερο η ομαλότητα του φορτίου που παρουσιάζει το ηχείο και δευτερευόντως η ευαισθησία του. Η ριζική λύση στο θέμα όμως έρχεται κατά την γνώμη μου απ΄ τον ενισχυτή και ονομάζεται Loudness ή tone controls. Θυμάστε εκείνα τα καταπληκτικά της Quad; Σήμερα Accuphase, Luxman, McIntosh, Cello Audio...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef