Ηχεία δαπέδου και μικρά παιδιά

Reaction score
17
.....
Κατά τη γνώμη μου φτηνό και καλό ηχείο δαπέδου δεν υπάρχει. Και βέβαια μιλάω για τρίδρομο ηχείο πλήρους φάσματος γιατί υπάρχουν αξιόλογα δαπέδου με δύο μεγάφωνα ή δύο δρόμων με τιμή κάτω από 2500 ευρώ.
Είναι πάρα πολύ οι περιορισμοί του κόστους ώστε να μπορεί να βγει από μια γραμμή παραγωγής μεγάλο ηχείο σε χαμηλό κόστος.
Βέβαια το <<καλό>> είναι πολύ σχετικό γιατί ένα ηχείο που ικανοποιεί εσένα μπορεί για κάποιον άλλο να είναι παντελώς αδιάφορο ή το αντίθετο.
Επέτρεψε μου τότε να ορίσω τι εννοώ εγώ καλό ηχείο...
α. Να δίνει σε μια συναυλία κλασσικής την αίσθηση που βρίσκονται τα όργανα στο χώρο και όχι μόνο δεξια η αριστερά.
β. Να είναι περιγραφικό στις υψηλές (γιατί συνήθως ακούω κλασσική , όπερα και όχι χατζηγιάννη , νταλάρα).
γ. Δεν νοιάζομαι για τα χαμηλά.

Το "Σκάλωμα" με τα δαπέδου έχει να κάνει και με την άνεση τους. Όχι επιπλέον τρυπες στον τοίχο (ιδιαίτερα εάν μετακομίζεις συχνά), είναι πιο δύσκολα να ανατραπούν σε κανά (παιδικό) κεφάλι. Απλά πας τσουπ και τα ακουμπάς. Μπορείς να προτείνεις ηχεία βάση δυο μεγαφόνων/δρόμων;

Ευχαριστώ πολύ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Ηχεία δαπέδου και μικρά παιδιά

Α.
Αυτό δεν εξαρτάται μόνο απ το ηχείο αλλά κυρίως απ τον χώρο ακρόασης και απο το κατά πόσο είναι σωστά τοποθετημένα τα ηχεία στον χώρο αυτό.
Κάτι πάντως που βγάζει σχετικά εύκολα καλή εικόνα είναι:
http://www.orpheusaudio.gr/node/244.
Ικανοποιεί αρκετά και το β που έβαλες.
Εξαιρετικό στο β είναι αυτό.Βέβαια απ την άλλη είναι ανύπαρκτο στις χαμηλές(έχω ένα αν θες να τ ακούσεις).
Και ένα ηχείο που θεωρώ άριστο για κλασσική που σ ενδιαφέρει:
http://www.orpheusaudio.gr/node/246

Kαι η πιό all around λύση(ΙΜΗΟ) σε δαπέδου στο 1500άρι:
Audio Spectrum Artemis(απλά χρειάζεται πιο βαρβάτα ενισχυτικά σε σχέση με τα άλλα για δείξει τις χάρες του..).

Επίσης κοίτα για κανά Focal(816 ή 826)

A

amoustakas

Guest
Απάντηση: Re: Ηχεία δαπέδου και μικρά παιδιά

γ. Δεν νοιάζομαι για τα χαμηλά.
Με τα κρουστά τί γίνεται; Με τα χαμηλά του πιάνου ή του κοντραμπάσου; Νομιζω τα καλά χαμηλά και ειδικά μεσοχαμηλά δε βλάπτουν κανένα. Τα μπουμαριστά μπάσα βέβαια καταστρέφουν τα μεσαία. Σε ένα μέτριο σύστημα ή κακοτοποθετημένο τα μπάσα στην κλασική ακούγονται ενίοτε σαν ηλεκτρικό μπάσο!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

χαχα τι μου θυμησατε τώρα, έχω πιάσει στα πράσα τον μικρό μου να χτυπάει με μια κουτάλα τα ηχεία....από την μια σοκ! από την άλλη ήταν ...ας πούμε ...χαριτωμένο :114:

δεν νομίζω ότι θα γλιτώσεις έστω και μια μικροζημιά. Θα πρότεινα να αποφύγεις τα βάσεως γιατί μπορεί να έρθουν σε κανα κεφάλακι αν δεν είναι πολύ καλά στερεωμένα πχ με velcro στις βάσεις
Ενα άλλο σημείο που θέλει προσοχή είναι τα καλώδια, που για κάποιο λόγο είναι μαγνήτης για τα παιδιά. Πιο πολύ κινδυνεύουν να χτυπήσουν τραβώντας τα καλώδια παρά σπρώχνοντας το ηχείο
χαχαχαχαχαχαχα καλα με την κουταλα????:623:

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Απάντηση: Re: Ηχεία δαπέδου και μικρά παιδιά

Μην με βάζεις στο πειρασμό να κρίνω βαθμολογίες και δοκιμές περιοδικών να χαρείς.

Βεβαίως και έχει τεράστια σημασία τα woofers ενός ηχείου σε συνδυασμό με το πόσο δεμένη είναι η καμπίνα του. Και βέβαια εννοείται πως σε όλες τις φτηνές κατασκευές δεν είναι δεμένη.
Εξαιτίας λοιπόν της φτηνής κατασκευής της καμπίνας, αυτή συντονίζει από την ενέργεια των woofers. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ακούς να είναι ένα συνονθύλευμα πλαδαρού χαμηλού, που παράγουν τα φτηνά μεγάφωνα με τον αντίστοιχης αξίας ενισχυτή πίσω τους, και τριγμών από τη καμπίνα που θολώνουν και το υπόλοιπο ακουστικό φάσμα.
Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να μην ακούς αυτή τη χαμηλή περιοχή αλλά το υπόλοιπο φάσμα καθαρά.
Ακου τον Πετρο ξερει πολυ καλα τι σου λεει!!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Α.
Αυτό δεν εξαρτάται μόνο απ το ηχείο αλλά κυρίως απ τον χώρο ακρόασης και απο το κατά πόσο είναι σωστά τοποθετημένα τα ηχεία στον χώρο αυτό.
Κάτι πάντως που βγάζει σχετικά εύκολα καλή εικόνα είναι:
http://www.orpheusaudio.gr/node/244.
Ικανοποιεί αρκετά και το β που έβαλες.
Εξαιρετικό στο β είναι αυτό.Βέβαια απ την άλλη είναι ανύπαρκτο στις χαμηλές(έχω ένα αν θες να τ ακούσεις).
Και ένα ηχείο που θεωρώ άριστο για κλασσική που σ ενδιαφέρει:
http://www.orpheusaudio.gr/node/246

Kαι η πιό all around λύση(ΙΜΗΟ) σε δαπέδου στο 1500άρι:
Audio Spectrum Artemis(απλά χρειάζεται πιο βαρβάτα ενισχυτικά σε σχέση με τα άλλα για δείξει τις χάρες του..).

Επίσης κοίτα για κανά Focal(816 ή 826)
Γιωργο τα superior τι λενε απο θεμα μπασου? Σε αλλα ακουσματα?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Γιωργο τα superior τι λενε απο θεμα μπασου? Σε αλλα ακουσματα?
Tα πάντα όλα εξαιρετικά.Κάλυπταν με άνεση έναν χώρο περίπου 35τμ(με μεγάλη ικανότητα απορόφησης,ελέω του καταστήματος).Θέλουν όμως κάποιον ενισχυτή με ικανά ρεύματα για να αναδείξουν τις χάρες τους.ΙΜΗΟ ένα ηχείο που θα τ αγόραζα χθές αν είχα τα λ7.

Reaction score
61

Από τα παιδιά μπορεί και να γλυτώσουν. Προσωπικά έχω βρεί μέλια στα ξύλα, κρέμα και γιαούρτι στις σίτες και φυσικά κάθε μέρα που επιστρέφω είναι και σε άλλη θέση...

Από τη γυναίκα δε γλυτώνουν με καμία δύναμη. Ακουμπάει επάνω τα ψώνια, τα "χαϊδεύει" με το κοντάρι της ηλεκτρικής σκούπας και άλλα όμορφα.

ΚΑι άντε και στα παιδιά βάζεις και μια φωνή. Στη γυναίκα απλά ζητάς συγνώμη που τα έβαλες εκεί. Εκείνη ποτέ δε φταίει για τίποτε.

Σε κάθε περίπτωση δε θα πρότεινα βάσης καθώς μια "πτώση" θα είναι καταστροφική. Τα περισσότερα δαπέδου έχουν καλή στήριξη και δεν θα έπεφταν ακόμα και με ισχυρή πρόσκρουση.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

....Στη γυναίκα απλά ζητάς συγνώμη που τα έβαλες εκεί. Εκείνη ποτέ δε φταίει για τίποτε.
Έχει καλούς δικηγόρους το μαγαζί....τουλάχιστον θα σου μείνουν τα ηχεία:111::114:

Reaction score
0

α. υπάρχουν ηχεία πού βιδώνουν σταθερά στις βάσεις τους (π.χ. κάποια μοντέλα από B&W, SonusFaber, Elac κ.α.) κατά συνέπεια ανατρέπονται δύσκολα

β. να χρησιμοποιείς ΠΑΝΤΑ τις σήτες

Επιπρόσθετα όταν είναι πολλά παιδιά σπίτι (π.χ. παιδικό πάρτυ) μάζευε τα λίγο τα ηχεία από την μέση
προκαταβολικά

Σου συστήνω το τρίπτυχο της ανάλυσης σου χώρος-ηχεία-ενισχυτής να είναι προτεραιότητα και όχι τόσο η ύπαρξη παιδιών.

Δύσκολα αλλάζεις ηχεία (και λόγω κρίσης) τα παιδιά όμως μαθαίνουν εύκολα

Εξάλλου την μόνη ζημιά στο σπίτι μου την έχω κάνει εγώ (τρύπα στο ξύλινο πάτωμα από τα spikes των ηχείων) και όχι τα παιδιά (έχω 2 στο δημοτικό)

Reaction score
4

eyxailee εχω τα yara II evolution που σου πρωτειναν πιο πανω και δηλωνω εξαιρετικα ευχαριστημενος απο την αποδοση τους. Φυσικα μην περιμενεις μεγαλεια που θα λαβεις απο πολυ ακριβοτερα/μεγαλυτερα ηχεια, αλλα για τα λεφτα τους αποδιδουν υπεροχα, και σε κλασικα εργα (αρκετη σαφηνεια στα οργανα/instrument placement και εξαιρετικο soundstage) και σε τζαζ συνολα (η δυναμη τους κατα τη γνωμη μου) αλλα και σε ροκ/μεταλ (που ακουω κατα κυριο λογο). Δε θα σε χτυπα το μπασο στο στομαχι αλλα θα το ακους μια χαρα, και στα μεσο-υψηλα εχουν μεγαλη ευκρινεια χωρις να τσιριζουν. Με τον ενισχυτη που τα παιζω δεν εχει χρειαστει να τον βαλω ΠΟΤΕ για μουσικη πανω απο το 1/4 του volume control, ηδη σε αυτη τη σταθμη παιζει να ακουν και στο δρομο απο κατω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis