Ηχεια δαπεδου εως 1500 ευρω

Reaction score
725
Εγώ φιλε έχω τα acoustic research 312 ho,με το 12ιντσο woofer στα πλάγια,πραγματικα φοβερά ηχεία κατ'εμέ.
Πραγματικα τουλαχιστον εμφανισιακα μου θυμιζουν τα advance acoustic kubik k11s που και αυτά εχουν 12ιντσο στα πλάγια,94 db ευαισθησία ενώ εμένα εχουν 97 db.
300 watt rms ειναι,βέβαια κάνουν 2890 ευρώ.
Στα λεφτα που δινεις υπαρχουν τα advance acoustic kubic k9s 92 db και 180watt rms.
Θα σου πρότεινα απλά να τα ακούσεις...
Εγώ οταν γυρίσω Αθήνα θα ακούσω τα k11s.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Εγώ φιλε έχω τα acoustic research 312 ho,με το 12ιντσο woofer στα πλάγια,πραγματικα φοβερά ηχεία κατ'εμέ.
Πραγματικα τουλαχιστον εμφανισιακα μου θυμιζουν τα advance acoustic kubik k11s που και αυτά εχουν 12ιντσο στα πλάγια,94 db ευαισθησία ενώ εμένα εχουν 97 db.
300 watt rms ειναι,βέβαια κάνουν 2890 ευρώ.
Στα λεφτα που δινεις υπαρχουν τα advance acoustic kubic k9s 92 db και 180watt rms.
Θα σου πρότεινα απλά να τα ακούσεις...
Εγώ οταν γυρίσω Αθήνα θα ακούσω τα k11s.
Γενικά όταν ακούς τέτοιες ευαισθησίες... κράτα και μικρό καλάθι που λένε!

Εδώ η ευαισθησία του Advance K9s. Μετά βίας έχει μια μέση ευαισθησία της τάξης των 87-87,5 db. Ούτε κατά διάνοια τα 92 db που αναφέρει η εταιρία.
Ομοίως το μεγαλύτερο k11 έχει μια μέση ευαισθησία 91,5 db όταν η εταιρία αναφέρει 94!
Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν συμβατικής κατασκευής μεγάφωνα, και όχι Ρ.Α., με τόσο υψηλές ευαισθησίες.

Reaction score
725
Γενικά όταν ακούς τέτοιες ευαισθησίες... κράτα και μικρό καλάθι που λένε!

Εδώ η ευαισθησία του Advance K9s. Μετά βίας έχει μια μέση ευαισθησία της τάξης των 87-87,5 db. Ούτε κατά διάνοια τα 92 db που αναφέρει η εταιρία.
Ομοίως το μεγαλύτερο k11 έχει μια μέση ευαισθησία 91,5 db όταν η εταιρία αναφέρει 94!
Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν συμβατικής κατασκευής μεγάφωνα, και όχι Ρ.Α., με τόσο υψηλές ευαισθησίες.
Μπορείς να δεις αντιστοιχα για τα acoustic research 312 ho αν ειναι πραγματι 97 db ευαισθησία ή επειδή ειναι περιπου του 2000 ζητάω πολλά;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Μπορείς να δεις αντιστοιχα για τα acoustic research 312 ho αν ειναι πραγματι 97 db ευαισθησία ή επειδή ειναι περιπου του 2000 ζητάω πολλά;
Δεν ζητάς πολλά, αρκεί να υπάρχει κάπου στο διαδίκτυο μια μέτρηση εμπιστοσύνης.
Έχεις βρει κάτι?

Σε γενικές γραμμές πάντως τα μεγάλα woofers, των μεγαλύτερων κατασκευαστών δεν φτάνουν τέτοιες τιμές.
Τα 12ιντσα φτάνουν το πολύ τα 92 db συνήθως (Audio technology, Eton, Scanspeak) και η τιμή αυτή, αναλόγως το κύκλωμα διαχωρισμού, μεταβάλλεται ελαφρώς προς τα κάτω.

Το κορυφαίο, τουλάχιστον όσων αφορά το χαμηλό του, Grande Utopia της Focal, φορώντας ένα 16ιντζο και ένα 11ιντζο φτάνει, σύμφωνα με την εταιρία τα 94 db και ουσιαστικά τα 92 κάτι.

Reaction score
725
Δεν ζητάς πολλά, αρκεί να υπάρχει κάπου στο διαδίκτυο μια μέτρηση εμπιστοσύνης.
Έχεις βρει κάτι?

Σε γενικές γραμμές πάντως τα μεγάλα woofers, των μεγαλύτερων κατασκευαστών δεν φτάνουν τέτοιες τιμές.
Τα 12ιντσα φτάνουν το πολύ τα 92 db συνήθως (Audio technology, Eton, Scanspeak) και η τιμή αυτή, αναλόγως το κύκλωμα διαχωρισμού, μεταβάλλεται ελαφρώς προς τα κάτω.

Το κορυφαίο, τουλάχιστον όσων αφορά το χαμηλό του, Grande Utopia της Focal, φορώντας ένα 16ιντζο και ένα 11ιντζο φτάνει, σύμφωνα με την εταιρία τα 94 db και ουσιαστικά τα 92 κάτι.
Όχι δεν εχω βρει κάποια τετοια μετρηση στο διαδικτυο.
Πάντως μου κανει εντυπωση,εχω ακουσει αρκετα ηχεια πολλων εταιρειων,πώς γινεται μια εταιρεια σαν την acoustic research ουσιαστικά να σταματήσει την παραγωγη τετοιων ηχειων;Ειλικρινα ο ηχος που βγαζει με συναρπαζει,βεβαια ειναι υποκειμενικη αποψη.
34 κιλά είναι το κάθε ενα ηχείο,εχουν περασει τα πανδεινα και δεν καταλαβαινουν τιποτα,εδω και 17 χρονια.
Θα τα κρατησω όσο ζουνε...

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
δαπεδου εως 1500 ευρω.
Ζηταω μπασο χαμηλα και διαυγεια κρυσταλινες μεσαιες ψηλες θα προτιμηθουν ηχεια με διπλα γουφερ
μαλλον 8ιντσα θα οδηγηθουν απο εναν harman kardon 990 ισως και η ψηλη ευαισθησια που κοιταω ειναι ευπροσδεκτη υπαρξη λαμπατου ενισχυτη στη συλλογη μου!
Είχα ακούσει κάποια ηχεία της Odeon με τα χαρακτηριστικά που ζητάς. Διπλά woofer φόρτιση κόρνας στο tweeter, ευαίσθητα και εύκολα στην οδήγηση. Τα άκουσα με ενισχυτή 25watt.
Δεν ρώτησα τιμή, αλλά μπορείς να το ψάξεις.

Reaction score
62
Για αυτα τι γνωμη έχετε https://www.avsite.gr/forum/threads/usher-cp-6391.153475/ ;
Ειναι μεσα στο budget του φιλου και με οτι περισσευει παιρνει εναν τελικο π.χ crown xls-2002.
Ειχα τα 6371 εκπληκτικα για τα λεφτα τους. Μεγαλο ηχειο με μεγαλο ηχο. Το μονο που δεν μου αρεσε ηταν ενα αδειασμα κοντα στο σημειο του cross. Ισως με biamp και καποιο dsp ερχοταν αλλα δεν το εφτασα μεχρι εκει. Αξιζει ομως μια δοκιμη

Reaction score
15
Πολύ καλό μεγάλο ηχείο με τα χαρακτηριστικα που ζητας ειναι το Usher 6381. Βάλε μια αγγελία ζήτησης - είναι πολύ καλό ηχείο με απίστευτη καμπίνα (και μέσα στο budget σου). Στη θέση σου δεν θα κοίταζα άλλο.

Κατά τα άλλα, βρες ένα ηχείο βάσης ή μικρό δαπέδου που να σου αρέσει σαν ήχος και πάρε ένα sub (rel ?) με τα υπόλοιπα χρήματα.
Το μπάσο γενικά θέλει σοβαρή οδήγηση (ενισχυτή) για να είναι γρήγορο και εκτεταμένο. Με ένα καλό ενεργό sub θα έχεις όσο θες και το βάρος της ενίσχυσης δεν θα πέφτει στον ενισχυτή σου.

Καλό ψάξιμο φίλε.

Υ.Γ. τώρα μόλις είδα ότι και άλλοι πρότειναν Usher. Είναι καλά ηχεία για τα χρήματά τους ιδιαίτερα σαν μεταχειρισμένα.

Last edited:

Reaction score
446
αν και ταμπού η αναφορά σε αυτά ..
Cerwin Vega XLS-215
Εμπιστεψου κριτικες αυτων που τα ακουσαν ( ψαξε στα ξενα και ελληνικα φορουμ )
Το καλυτερο ηχειο κατω απο τα 10000 ευρω ( ισως και παραπανω )

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για της απαντησης σας!!!

Ο λογος που ηθελα να αλλαξω τα jbl ειναι γιατι εχω ενα τραυματισμενο τουτερακι ειναι 20 ετων ηχειο
δεν νομιζω να βρω ανταλακτικο αλλα κακα τα ψεματα εψαχνα και για αλλον ηχο ομως απογοητευτικα με αυτα που ακουσα δεν το περιμενα....νομιζα οτι η τεχνολογια εχει προχωρησει οτι τα jbl μου του ενος εκατομμυριου του 1996 απλα ενα ηχειο φετινο του 500αρικου απλα θα ξεπερνουσε τα jbl αμ δεν.....με παραξενεψε το γεγονος οτι ολοι οι πωλητες μου ελεγαν οτι για να ξεπερασει ενα ζευγος τα jbl που εχεις θα πρεπει να κατευθυνθεις σε μεγαλες σειρες το 3χιλιαρου αυτο λιγο με εχει παραξενεψει τοσο πολυ????

Ακουσα αρκετα ηχεια παραμασχαλα με τον 990 και πολλες φορες και με ενα λαμπατο τσακιρδη ολοκληρομενο θησεα στην δυνατη του εκδοση με κτ 90, (ο οποιος δεν μασαγε με τα jbl lx9 των 250 watt που εχω) αν σας πω τι λεφτα εχω ριξει σε βενζινες και διοδια πανω κατω αθηνα χαλκιδα θα ειχα παρει ηχειο του 3χιλιαρου και την ταλαιπωρια παρκαρε 100 μετρα πιο κατω και στην πλατη το θηριο αφηστε... τι να κανεις ομως που στη χαλκιδα των 150,000 κατοικων το μονο μαγαζι με ηχιτικα ειναι ο κωτσοβολος.
Μου εκανε εντυπωση ομως οτι κανενα ηχειο δεν μου αρεσε το μπασο τους μου φαινοταν ασθενικο και τα μασαια πριμα οχι τοσο λαμπρα διαυγες ωστε να δωσω το 1μιση χιλιαρικο να τα βαλω πορτ παγκαζ και να γυρισω σπιτι!

Στα heco gelan 502 gt κατεληξα καθαρα γιατι μου αρεσαν για να ειμαι ειλικρινης την heco ουτε που την ηξερα ειχαν διαυγες μεσαια ωρες φωνες χροιες κρυσταλινα πριμα δεν ειχαν το μπασο του JBL αλλα ενα γουφερακι 6,5 τι να κλ@ση, η καμπινα τους ομως ηταν πολυ στιβαρη την χτυπαγες και ηταν λες και χτυπαγες βραχο τα αλλα τα χτυπαγα και ηταν κουφια σαν κλουβγια αυγα βεβαια αυτο δεν ειναι μετρο συγκρισης αλλα μου κανε εντυπωση, ισως το πιο μεγαλο gelan 902 gt να ηταν οτι επρεπε αλλα και 2400 πολλα, ομως το ζευγος επεστρεφη σε γνωστο οικο ηχοσυστηματων για αλλους λογους....ταλαιπωρηθηκα....!

Για αυτο ελεγα διπλο 8αρι,ομως απο οτι καταλαβα ηταν και δυσκολοοδηγητα δεν νομιζω να ισχυει τα 90 db ευαισθησιας ηθελε να στρεψεις αρκετα το ποντεσιομετρο για να ζωηρεψουν και ο harman kardon 990 των 188 watt μετρημενος δεν τον εχω για ψοφιο, ακομα και ενας cav a10 βελτιωμενος που εχω το θελανε το γκαζακι τους.

Ο χωρος μου 30 τετραγ. εχω φτιαξει ενα τριγωνο αποσταση 3 μετρα αριστερα δεξια τοιχος οχι τζαμαριες τα demo να σας πω την αληθεια τα φοβαμαι το εφαγα το κεφαλι μου δεν ξερεις τελικα αν ειναι demo του καταστηματος, ποια χρονολογια, απο επισκευη, η απο ανταλαγη!

Sta klipsh ακουσα 3 μοντελα R 24F R26F την καινουργια σειρα και το μεγαλο rf 3 δεν μπασο ψοφιο, τα elac debut f5 και το ζευγος f6 για τα οποια περηφανευοταν ο andrew jhones μου φανηκαν πολυ θολα.
Τα monitor audio δεν τα εχω ακουσει θα τα δοκιμασω, οπως τα kef Q900 τα ειχα υποψιν οπως υποψιν εχω και καποια jbl υπαρχουν και σειρες του 500αρικου που δεν εχω ακουσει με διπλα γουφερ καποια magnat monitor αλλα κατι μου λεει οτι σε αυτα τα χρηματα δεν θα βρω αυτο που ψαχνω!

Σας ευχαριστω ολους για την απαντησης σας πραγματικα μου δινετε τροφη να ακουσω και αλλες μαρκες σε μενα αγνωστες γιατι κακα τα ψεματα πηγες και ενισχυτικα αλλαζουμε αλλα μια αγορα ηχειων ειναι μακροχρονια σχεση!!!

Last edited:

Reaction score
725
1 εκατομυριο που ειχες δωσει ειναι σαν να λεμε 3000 ευρω.250 watt ηχεια εχεις.
Βασικα για κατι καλυτερο απο αυτα που εχεις μαλλον θες παραπανω χρηματα απο 1500..Για ακουσε αν μπορεις και τα cw xls-215...απ'οτι καταλαβα μπορει να σε εκπλήξουν.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
IMG_2704.jpg
Aλλο ενα demo εγινε την τριτη κατεληξα τελικα με ενθουσιασε το ζευγος και σημερα εφτασαν οι πολυποθητες κουτες σπιτι ενιωσα σαν μικρο παιδι τα χριστουγεννα!!!

Eνα ζευγος JBL studio 590 ειναι αυτο που με κερδισε μπασο χαμηλα ωραιες μεσαιες κρυσταλλινα πριμα υψηλη ευαισθησια και φορτιση χοανης για την περιοχη των υψηλων συχνοτητων που και κατα τον avmentor ειναι απο τα πιο ειλικρινη ευαισθητα ηχεια της αγορας 93 db και αυτο αποδειχθεικε σε μενα οταν η πρωτη μερα η ακροαση εγινε με εναν ολοκληρωμενο λαμπατο τον θησεα των τσακιριδαιων 2χ18 watt που παρα τα 250 watt του jbl τα οδηγησε ανετα και εχει και αξιοπρεπεστατο γκαζι!!!
Απο εμφανιση τανκς πολλα λιτρα καμπινα με αποσβετικα για bass reflex ωστε να χαλιναγωγηθει το μπασο αν χρειαστει και να ταιριαξει περισσοτερο με των χωρο.
Ακομα πειραματιζομαι περιμενω να μπουν μοκετες, τελικη θεση, ακιδες, δεν ξερω ακομα αν χρησιμοποιησω τα αποσβετικα του bass reflex.

Πρωτη δοκιμη με Deep purple -perfect strangers αλμπουμ.
Δευτερη με Deep purple -machine head αλμπουμ.
Τριτη Dio -holy diver και The last in line και secret heart αλμπουμ οι διπλομποτιες του βινι απις ακουγονται.....πωωω τι εχω παθει!!!!
Με αυτα τα αλμπουμ μεγαλωσα με αυτα ηθελα να γινει η πρωτη ακροαση.

Αλλο τεστ ηθελα να ακουσω φωνες ξεκινησα Leonard cohen, μετα Chris rea, μετα Sade ακριβεια ωραιες χροιες και λεπτομερεια.
Βεβαια τα ηχεια θελουν στρωσιμο καμια 50αρια ωρες φανταζομαι οσο περναγαν οι ωρες ακουγοντουσαν καλυτερα δεν ξερω αν ηταν τα ηχεια η ο λαμπατος των τσακιριδαιων που ζεσταινοταν ακουω σερι κανα 5αρω απο της 11 το πρωι ευτυχως δεν με εχουν κουρασει σε πολυωρη ακροαση!

Σημερα παιξανε με εναν ολιγοβατο λαμπατο να δω πως θα συμπεριφερθουν, αυριο ακροαση με τα θηρια Ηarman kardon 990 και σετ pro 2500 τελικο 2400 signature 2χ200 στα 8 επειδη υπαρχει ζευγος harman signature 2400 θα δοκιμασω και monoblock 2x340 θα δοκιμαστουν απλη συνδεση ,μετα διπλοενισχυση, και μετα διπλοκαλωδιοση δεν με νοιαζει το γκαζι απλα να δω πως θα συμπεριφερθουν ηχιτικα και μετα σειρα με CAV A10 και CAV A12.

Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Νικο Αρβανιτακη για την καθοδηγηση του στο ψαξιμο ηχειων Νικο σε επρηξα το ξερω με τα τηλεφωνα ομως σε ευχαριστω για ολα σε περιμενω χαλκιδα κερναω ψαρακι!!!

Αλλο ενα ευχαριστω στον Γιωργο Πετροπουλο soundimage μου τα εβγαλε για demo αψογος επαγγελματιας ειλικρινης και σωστος οτι απορια ειχα μου την ελυσε!!!

Ενα μεγαλο ευχαριστω στο avsite που με τα ωραια θεματακια-αρθρακια του με κραταει ακομα στο χομπι δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερο σαιτ για audio στην ελλαδα!

Mερικες φωτο απο τα θηρια!

Υ.Γ. Επειδη κανα μηνα τωρα επαιρνα σβαρνα την αθηνα και περασα απο πολλα μαγαζια που ορκιζονται οτι ειναι πρωτοστατες χρονια στο χωρο και επιναν νερο στο ονομα του hi end ΠΡΟΣΟΧΗ υπηρχουν πολλοι απατεωνες εκει εξω που οσο και να τους λες οτι εισαι χρονια στο χωρο και να θες να τους δωσεις να καταλαβουν οτι (κανεμε πελατη σου και δεν θα χασεις) το μονο που κοιταξαν ηταν να με πηδηξουνε ψαχνουνε για κοροιδα δεν σεβαστηκαν την αγαπη μου για της ηχομηχανες, οτι ειχα ερθει απο μακρυα πληρωνοντας βενζινα και διοδια,τα μετρητα μου, και μενα τον ιδιο!

Συναντησα απο επισκευασμενα ηχεια, ηχεια απο ανταλλαγες,ηχεια κοπανημενα και ηχεια που οταν τα ακουσα demo σε ερωτηση μου αν το ηχειο ειναι καινουργιο μου ειπαν οτι μολις ξεσφραγιστηκε απο την κουτα.

Αλλα σπιτι μου βεβαια εφτασε ζευγος χιλιοχτυπημενο με ξεβαμενο το ενα απο τα δυο γουφερ και οταν πηρα τηλ να ζητησω τα ρεστα μου παραδεχτηκαν οτι το ενα ηχειο απο τα δυο (που αυτοι ορκιστηκαν οτι ηταν σφραγισμενο στου κουτι του) κοσμουσε την βιτρινα τους και ξεβαψε απο τον ηλιο..... μια απλη συμβουλη προσοχη λοιπον και να μην ψαρωνουμε οσοι ειναι απο επαρχια απο μια καλη επαγγελματικη σελιδα στο ιντερνετ η απο τα λογια του εκαστοτε (hi enda) πωλητη στο τηλ θελει υπομονη οχι ενθουσιασμους και ψαξιμο το αθλημα!
IMG_2685.jpg
IMG_2686.jpg
IMG_2686.jpg
IMG_2690.jpg
IMG_2701.jpg

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni