Ηχειο της χρονιας?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Δυο μηνες πριν ο Κωστας Φ. σας ειχε παρρουσιασει το Zu Audio Driud Mk. IV
σε αυτο εδω το θεμα
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=41248&highlight=druid

Δεν ξερω κατα ποσο το διαβασατε τοτε αλλα θαρρω πως αξιζει να του ξαναριξετε μια ματια

Δειτε τωρα εδω
http://www.hemagazine.com/Product-Reviews/Speakers/American-Hi-Fi-Redux.asp?ht=zu zu zu

Και τελος εδω
http://crave.cnet.com/8301-1_105-9832249-1.html

Ultra hi end σε very low τιμη(δεν τα λεω εγω)
Εχει δικαιο που το βγαζει "ηχειο της χρονιας"?

Reaction score
8
Απάντηση: Ηχειο της χρονιας?

Δεν ξερω εαν εχει δικιο,αλλα απο ντιζαιν ειναι ερωτευσιμο
για τα δικα μου γουστα.
Οσο για τον ηχο του,απο μια μικρη ακροαση που ειχα
στην τελευταια εκθεση, μου φανηκε αρκετα καλο.
Ετοιμαζομουν να κλεισω ραντεβου με τον αντιπροσωπο για
να εχω καλυτερη ηχητικη επαφη στον χωρο τους απο οτι
στο χαλια στησιμο που ειχαν στην εκθεση,αλλα το ανεβαλα
για το νεο ετος.
Εαν καποιος απο τους γκουρου του φορουμ εχει ακροασει
για τα καλα το ηχειο,ας πει την γνωμη του,για μενα θα
ειναι αρκετα ενδιαφερουσα.

Reaction score
874
Η όλη κατασκευή (με τόσο μικρό βάθος) μου δίνει την εντύπωση πως αν ανοίξεις τις κουρτίνες και κάνει λίγο ρεύμα στο χώρο θα...πέσουν
Ακόμα αν τους ρίξεις τίποτα βατ της προκοπής (και όχι ξελιγωμένα και ασθενικά ψόφια 5-10 set-ο-βάτ που είναι της μοδός) έχω την εντύπωση πως θα τσιρίξουν και θα συντονίσουν...
Εντάξει για μεταμεσονύχτιες τζαζούλες με σκουπο-σαξόφωνο-κοντραμπάσα με καμιά EL34 πιστεύω θα παίξουν καλά...
ΔΕΝ τάχω ακούσει...sorry...όμως έχω μεγάλη αρνητική προκατάληψη για τα full-range μεγάφωνα...
ΔΕΝ μπορεί ένα και μοναδικό μεγάφωνο να παράγει σωστά και τα 'ενεργειοβόρα' μπάσα(μπότες ηλ. και ακ. μπάσα) και τις ντελικάτες μεσαίες(φωνές βιολιά) και τις ψηλές(πιατίνια αρμονικές )...και να τα παίζει όλα αυτά καλά και σωστά...Η ίδια μεμβράνη...Δύσκολο μου φαίνεται...
Και μη μου αρχίσετε πάλι το παραμύθι για φασικές ισορροπίες και χρονοκαθυστερήσεις των πολύδρομων ηχείων της τάξεως των....10 picoseconds...που όλοι ακούτε!!!

Reaction score
0
Ηχειο που στοιχιζει στην Αμερικη 2500$ και εδω 3500 ευρω για μενα ειναι αναξιο λογου οσο καλο κιαν ειναι.

Αντιστοιχο πολυβραβευμενο προιον της αντιπροσωπειας μας π.χ.:
Acoustic Zen Adagio τιμη στην Αμερικη 4300$ κι εδω 3500 ευρω.

Δηλαδη μιλαμε για αμεσα ανταγωνιστικα προιντα στην χωρα μας απο τιμολογιακη αποψη, αλλα απο αποδοση υπαρχει.....χασμα. Στην χωρα παραγωγης τους ανηκουν σε....αλλη κλαση.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Ηχειο της χρονιας?

Η όλη κατασκευή (με τόσο μικρό βάθος) μου δίνει την εντύπωση πως αν ανοίξεις τις κουρτίνες και κάνει λίγο ρεύμα στο χώρο θα...πέσουν
Ακόμα αν τους ρίξεις τίποτα βατ της προκοπής (και όχι ξελιγωμένα και ασθενικά ψόφια 5-10 set-ο-βάτ που είναι της μοδός) έχω την εντύπωση πως θα τσιρίξουν και θα συντονίσουν...
Εντάξει για μεταμεσονύχτιες τζαζούλες με σκουπο-σαξόφωνο-κοντραμπάσα με καμιά EL34 πιστεύω θα παίξουν καλά...
ΔΕΝ τάχω ακούσει...sorry...όμως έχω μεγάλη αρνητική προκατάληψη για τα full-range μεγάφωνα...
ΔΕΝ μπορεί ένα και μοναδικό μεγάφωνο να παράγει σωστά και τα 'ενεργειοβόρα' μπάσα(μπότες ηλ. και ακ. μπάσα) και τις ντελικάτες μεσαίες(φωνές βιολιά) και τις ψηλές(πιατίνια αρμονικές )...και να τα παίζει όλα αυτά καλά και σωστά...Η ίδια μεμβράνη...Δύσκολο μου φαίνεται...
Και μη μου αρχίσετε πάλι το παραμύθι για φασικές ισορροπίες και χρονοκαθυστερήσεις των πολύδρομων ηχείων της τάξεως των....10 picoseconds...που όλοι ακούτε!!!
Περίπου τα ίδια σκέφτομαι και εγώ για το συγκεκριμένο ηχείο. Φυσικά αν δεν ακούσεις δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα, αλλά έχω μία προκατάληψη εναντίον αυτού του είδους ηχείων...

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Ηχειο της χρονιας?

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο SUDOKU

Περίπου τα ίδια σκέφτομαι και εγώ για το συγκεκριμένο ηχείο. Φυσικά αν δεν ακούσεις δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα, αλλά έχω μία προκατάληψη εναντίον αυτού του είδους ηχείων...
Και εγώ είχα περίπου τις ίδιες απόψεις αλλά στο πεδίο της δοκιμής

έφαγα τις φάπες μου και συνήλθα !

Δυστυχώς ή ευτυχώς ένα σωστά υλοποιημένο μονόδρομο ηλεκτροδυναμικό

ηχείο μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα και μάλιστα αξιοπρεπέστατα !

Ειδικά στους τομείς που ο Sudoku διατυπώνει τις αντιρρήσεις του

ένα καλό μονόδρομο με κόρνα οπίσθιας φόρτισης κάνει θαύματα !

Φυσικά και υπάρχουν μονόδρομα "μούφες" ηχεία !

Η αβασάνιστη όμως γενίκευση οδηγεί ως συνήθως σε λάθος εκτιμήσεις!

ΥΓ. Αυτή (ο εξαιρετικός συνολικά ήχος χωρίς κάποιο μειονέκτημα ) ήταν και

η αιτία να προσθέσω στην συλλογή των ηχείων μου

και ένα συγκεκριμένο μονόδρομο οπίσθιας φόρτισης κόρνας !

Reaction score
8
Τα ZU DRUID στο αμέρικα έχει 3.400 usd, εδώ γύρω στα 3.500 euros.
Λογικές τιμές, μάλλον.

Reaction score
0
Γιά νά μή παίρνουμε φόρα κάι αφορίζουμε τιμολογιακές πολιτικές , θά πρέπει νά υπολογίσουμε οτι ενα ηχείο ( καί σχετικά μικρό καί ελαφρύ μάλιστα ) γιά νά ελθει από Αμερική έχει περίπου 800 μέ 1000e επιβάρυνση ( μεταφορικά , χρεώσεις διαχείρησης στά λιμάνια καί αλλού , δασμός εισαγωγής καί πάνω στό γενικό σύνολο καπάκι καί ο ΦΠΑ...) Οι εκπτώσεις πού συνήθως δίνουν οι Αμερικάνοι κατασκευαστές στούς εισαγωγείς επί των τιμών λιανικής εκεί , είναι τόσο μικρές πού συνήθως δέν καλύπτουν ούτε αυτές τίς επιβαρύνσεις....Από εκεί καί πέρα δέν πρέπει νά υπάρχει καί τό λεγόμενο εμπορικό κέρδος ???

Reaction score
281
Ηχειο που στοιχιζει στην Αμερικη 2500$ και εδω 3500 ευρω για μενα ειναι αναξιο λογου οσο καλο κιαν ειναι.

..........
Βαση του παραπανω σχολιου σας, θα ηταν ανταξιο λογου, αν κοστιζε 20000 $ ????
Ετσι απλα ???

Δεν νομιζω οτι σας υποχρεωσε κανεις να πειτε τιποτε.

Το αν ειναι αναξιο λογου η οχι, αφηστε να το κρινουν εκεινοι που τους ενδιαφερει.

Reaction score
281
Γιά νά μή παίρνουμε φόρα κάι αφορίζουμε τιμολογιακές πολιτικές , θά πρέπει νά υπολογίσουμε οτι ενα ηχείο ( καί σχετικά μικρό καί ελαφρύ μάλιστα ) γιά νά ελθει από Αμερική έχει περίπου 800 μέ 1000e επιβάρυνση ( μεταφορικά , χρεώσεις διαχείρησης στά λιμάνια καί αλλού , δασμός εισαγωγής καί πάνω στό γενικό σύνολο καπάκι καί ο ΦΠΑ...) Οι εκπτώσεις πού συνήθως δίνουν οι Αμερικάνοι κατασκευαστές στούς εισαγωγείς επί των τιμών λιανικής εκεί , είναι τόσο μικρές πού συνήθως δέν καλύπτουν ούτε αυτές τίς επιβαρύνσεις....Από εκεί καί πέρα δέν πρέπει νά υπάρχει καί τό λεγόμενο εμπορικό κέρδος ???
Δεν νομιζω οτι η επιβαρυνση γιά νά ελθει από Αμερική έχει περίπου 800 μέ 1000e (μεταφορικά, χρεώσεις διαχείρησης στά λιμάνια καί αλλού).
Εαν καποιος φερει ας πουμε 40 ζευγαρια, θα πληρωσει γαι τα παραπανω 40 x 800 = 32000 euro ???

Μαλλον οχι....

Reaction score
0
κάποια στιγμή είχα μία απορία για τα είδη από Αμερική. Η Απορία μου ήταν γιατί μερικά προιόντα έχουνε μια διαφορά της τάξης του 20-30% ενώ σε άλλα η τιμή σχεδόν διπλασιάζεται .... (τη στιγμή μάλιστα που η ισοτιμία είναι συντριπτικά υπέρ του ευρώ.....)
Η απάντηση περί δασμών δεν μοιάζει να στέκει αφού ισχύει για όλους. Μήπως η Ευρωπαική αγορά αποτελεί δέλεαρ για ορισμένους ??? μήπως μερικοί βγάζουν κέρδος 150% ??? μήπως ΄κάτι δεν καταλαβαίνω ???

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Ηχειο της χρονιας?

Και εγώ είχα περίπου τις ίδιες απόψεις αλλά στο πεδίο της δοκιμής
έφαγα τις φάπες μου και συνήλθα !
Δυστυχώς ή ευτυχώς ένα σωστά υλοποιημένο μονόδρομο ηλεκτροδυναμικό
ηχείο μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα και μάλιστα αξιοπρεπέστατα !
Ειδικά στους τομείς που ο Sudoku διατυπώνει τις αντιρρήσεις του
ένα καλό μονόδρομο με κόρνα οπίσθιας φόρτισης κάνει θαύματα !

Φυσικά και υπάρχουν μονόδρομα "μούφες" ηχεία !
Η αβασάνιστη όμως γενίκευση οδηγεί ως συνήθως σε λάθος εκτιμήσεις!
ΥΓ. Αυτή (ο εξαιρετικός συνολικά ήχος χωρίς κάποιο μειονέκτημα ) ήταν και
η αιτία να προσθέσω στην συλλογή των ηχείων μου
και ένα συγκεκριμένο μονόδρομο οπίσθιας φόρτισης κόρνας !

+ 10000

Reaction score
281
Μηπως εχει σχεση με αυτο που λενε
"Οπου σε πιασουν" ???

Σορρυ για το οφ-τοπικ (ξανα)

Reaction score
281
Τιμη ειναι σιγουρα.

Μην με βαλεις ομως τωρα να σου δωσω το λινκ που τα βρηκα 2800$

Reaction score
281
Απο οτι εχω παρατηρησει, οι τιμες που δινονται ειτε απο αντιπροσωπιες ειτε απο κατασκευστες στα site τους, πολλες φορες απεχουν απο τις street prices.

Επισιμοτατη ειναι και η τιμη των 2800$ που αναφερω παραπανω

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.187
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ