Εκτός αν μπορεί κάποιος εδώ να μου δώσει κάποια πιο συγκεκριμένη συμβουλή, ή μπορεί να μου πει σε ποιόν να απευθυνθώ για να με βοηθήσει. ΟΚ, μπορείς να βρεις εταιρείες που κάνουν ακουστικές μελέτες για στούντιο κλπ., αλλά εδώ είναι σαλόνι και οι δυνατότητες παρέμβασης περιορισμένες. Θέλω μεν δηλαδή κάποιον ιδανικά να δει τον χώρο και να δώσει κάποιες συμβουλές, αλλά δεν θα είχε νόημα μια κανονική μελέτη. Εκτός αν ξηλώσω τα ράφια της κουζίνας στον πίσω τοίχο να βάλω διαχύτες ξέρω γω.
Θα πω μια ιδέα , εύκολη, πρακτική και οικονομική ιδέα(βασικά δωρεάν αρχικά ).
Απ' τη στιγμή που ενδιαφέρεσαι για προϊόντα της π.χ. GIK , επικοινωνείς μαζί τους και ζητάς συμβουλή. Στη συνέχεια έρχεται σε επαφή μαζί σου συνεργάτης τους, δίνεις στοιχεία (φωτό, μετρήσεις αν έχεις, τι ζητάς, πιθανό budget κλπ) και αυτός προτείνει προιόντα της εταιρείας, τα οποία ταιριάζουν στο προφίλ των απαιτήσεων του πελάτη, καθως και τρόπους - σημεία τοποθέτησης αυτών. Νομίζω οτι τώρα κάνουν και σχέδιο του χώρου, χωρίς να είμαι απόλυτος. Έχουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων, με αρκετές αισθητικές επιλογές και πλέον λογικά μεταφορικά ( παλιά ήταν φαρμάκι )
Από προσωπική εμπειρία, θεωρώ οτι προσπαθούν αρκετά και μπορούν να μπουν σε αρκετή λεπτομέρεια αν χρειαστεί.
Σίγουρα δεν εναι το ίδιο με μια εξειδικευμένη μελέτη του χώρου από κοντά, αλλά δε νομίζω οτι ένας δεδομένος οικιακός χώρος θα ωφεληθεί τόσο από αυτή τη διαδικασία (και το ανάλογο κόστος), καθώς οι 'ριζικές' αλλαγές μάλλον δεν είναι εφικτές... Στη συγκεκριμένη περίπτωση ειδικά, όπου η απόκριση συχνότητας δεν είναι μείζον πρόβλημα, αλλά μάλλον η αντήχηση και οι χρόνοι αυτής. Δε χάνεις τίποτα να ρωτήσεις, ακόμα κι αν προτιμήσεις άλλο κατασκευαστή θα έχεις έναν έτοιμο τυφλοσούρτη.
Το κάνουν επίσης ωραία κι αυτοί , σοβαροί Γερμανούχτεν μηχανικοί, αλλά ζητάνε παράδες, που επιστρέφονται βέβαια αν ψωνίσεις. Απλά η γκάμα τους είναι λίγο μικρότερη νομίζω, σε σχέση με τους Γκίκες.