- Reaction score
- 98.379
Μισή drapi δική σου, μισή δική τους.Λέτε να βάλω την drapilux που είχα κρεμασμένη στη σκάλα αγγελία;
Μισή drapi δική σου, μισή δική τους.Λέτε να βάλω την drapilux που είχα κρεμασμένη στη σκάλα αγγελία;
Δεν νομίζω ότι θα σου κόψει χαμηλές η κουρτίνα.Δεν είναι θέμα θορύβου... Θέλω ένα τρόπο να χωρίζω το κουζίνακι όταν δεν χρησιμοποιείται. Τώρα έχω μια απλή κουρτίνα, αλλά σκέφτομαι μήπως κάποιο από τα παραπάνω υφάσματα έχει καλύτερες ακουστικές ιδιότητες.
Το διαδρομακι λειτουργεί σαν μαγνήτης - ενισχυτής μπάσου με αποτέλεσμα να βαράει η πόρτα. Είπα μήπως βελτιωθεί η κατάσταση αν το απομονώσω με κάτι από τα παραπάνω.
Βασικά ψάχνω μια λύση να οριοθετησω το χώρο του home cinema (και ηχητικά και χωροταξικά) αφήνοντας εκτός το κουζίνακι και το διάδρομο.
Η κουρτίνα βολεύει γιατί μπορεί να τραβηχτεί όταν χρειάζεται πρόσβαση στους πίσω χώρους.
Οπότε κάτι σαν τη κουρτίνα του Θωμά ή αυτό που μας έδειξε ο φίλος στο πρώτο ποστ;
Πρέπει να ξανακάνεις ισοστάθμιση, δεν μπορείς να μετράς καμπύλη με την παλιά.Η καμπύλη πάντως έχει χαλάσει εντελώς, πράγμα φυσιολογικό νομίζω (ή όχι; ).
Αν πιστεύεις πως εχεις βρει βέλτιστη θέση, άστα εκεί. (Σαν να είναι πολύ off axis)Ναι, το φαντάστηκα, εφόσον θα αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του χώρου θα πρέπει να ξαναγίνει ρυθμιση. Φαντάζομαι πρέπει να γίνει κι απο την αρχή η εύρεση της βέλτιστης αποστασης απο τον τοιχο των μπροστινών ηχειων, σωστα;
Να απενεργοποιησω οντισι και να παίξω με την απόσταση απο τον πίσω τοιχο και με την κλίση τους...
Επίσης, μια απορία που εχω, εάν με ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η μία θέση ακροασης, κρίνεται απαραίτητο να τρέξω το λογισμικό και στις 8 θέσεις; Ξαναλέω, εαν με ενδιαφέρει μονο η μια, δική μου θέση στον καναπέ.
Θα τα δούμε μετά, έχει και άλλα θέματα.Στα 80 έχεις το κρος; Αν ναι κοίταξε την φάση γιατί πρέπει να είναι εκτός φάσης τα σαμπ με τα main.
Aν τρέξεις την ισοστάθμιση στις οκτώ θέσεις, σου διορθώνει τον μέσο όρο αυτών των θέσεων, αν τρέξεις μόνο την κεντρική σου διορθώνει μόνο αυτή, όπως καταλαβαίνεις λοιπόν με διόρθωση σε πολλές θέσεις δεν παίρνεις το βέλτιστο για την κεντρική.Ναι, το φαντάστηκα, εφόσον θα αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του χώρου θα πρέπει να ξαναγίνει ρυθμιση. Φαντάζομαι πρέπει να γίνει κι απο την αρχή η εύρεση της βέλτιστης αποστασης απο τον τοιχο των μπροστινών ηχειων, σωστα;
Να απενεργοποιησω οντισι και να παίξω με την απόσταση απο τον πίσω τοιχο και με την κλίση τους...
Επίσης, μια απορία που εχω, εάν με ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η μία θέση ακροασης, κρίνεται απαραίτητο να τρέξω το λογισμικό και στις 8 θέσεις; Ξαναλέω, εαν με ενδιαφέρει μονο η μια, δική μου θέση στον καναπέ.
Κώστα μου θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και θα εξηγήσω γιατί, αν στις ακροάσεις δεν συμμετέχουν πάνω από δύο άτομα η ισοστάθμιση με μέτρηση απόστασης ενός μέτρου θα ισοσταθμίσει το μέσο όρο των οκτώ θέσεων κι αν αυτές οι θέσεις "μετράνε" σωστά, θα γίνει ισοστάθμιση με πολύ μικρή επέμβαση για την κεντρική.και ως 1μ αποσταση ειναι οκ ...
Ο μέσος όρος με την κεντρική όσο μεγαλώνει η απόσταση "ομαλοποιεί" την κεντρική.ναι βρε συμφωνουμε.....
....απλα λεω οτι μπορεις να βρεις τον μεσο ορο ως 1μ αποσταση απο την κεντρικη