Η ακουστικη μου αποδραση...!!!!!!!!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.037
Re: Η ηχητικη μου αποδραση...

Eιναι λαμπατος τυπος , μη πω τιποτα single ended OTL και με κυνηγαει, αλλα δε το ξερει ο φιλος μας ο Βλασσης !!!

Reaction score
3.901
Απάντηση: Η ηχητικη μου αποδραση...

To ζήτημα είναι να κινείσαι προς μια κατεύθυνση, γνωρίζοντας το γιατί.

Το καλό για τον Βλάση είναι ότι αυτό πράττει.

Το καλό για 'μας είναι ότι με την δημοσιοποίησή του "παίρνουμε ιδέες" και μπαίνουμε -όσοι και αν- στο ίδιο τρυπάκι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403

Tα πανελ ειναι της Vicoustic και ο τυπος Flexi Wood A50 τα οποια ερχοντε σε συσκευασια των 8 τεμαχιων με διαστασεις 60χ60χ5 ποντους και κοστος 542 ευρω ......να πω οτι στους τοιχους τα κολλας με ειδικη κολλα σε σωληναριο.

Τα πανελ αυτα παρέχουν απορρόφηση και ανάκλαση στις μεσαίες και χαμηλομεσαίες συχνότητες με διπλή λειτουργία (απορρόφηση /ανάκλαση).

Αυτό το πετυχαίνουν συνδυάζοντας την απορροφητική βάση με μπροστινή επιφάνεια ξύλου.
Λειτουργούν σαν αντηχείο Helmholtz, για την περιοχή 400Hz and 1250 Hz.

8 τεμάχια 60χ60 542 ευρώ, δηλαδή 188,2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Καλή η τιμή τους.

Ας δούμε όμως τι κάνουν (όπως φαίνεται από το σχεδιάγραμμα που μας έδωσες):

έχουν έναν αρκετά μεγάλο συντελεστή απορρόφησης (~0,8) στους 630 κύκλους, και σχηματίζουν ένα ωραίο "βουναλάκι" απορρόφησης στο ευρύ συχνοτικό εύρος από 250 έως 1600 κύκλους, κυρίως όμως στο εύρος από 400 έως 1250 κύκλους.

Μέσα σε αυτό το εύρος, δεν βλέπω να λειτουργούν ως χελμχολτζ ρεζονέιτορς, αλλά μάλλον ως καθαρό απορροφητικό υλικό.

Ουσιαστικά, έξω από αυτό το εύρος, δε κάνουν τίποτα απολύτως, είναι μια απλή ανακλαστική επιφάνεια, που άντε, ίσως να βελτιώνει λίγο την απορρόφηση στα πρίμα.

Αν δούμε τώρα την απόκριση των ηχείων στο χώρο σου, όπως αυτή μετρήθηκε από τον χρήστο με τη μέτρικ:

βλέπουμε ότι όντως, στο φάσμα (χονδρικά) από 400 έως 1250 κύκλους είχες μια "τόνωση", η οποία οριοθετείται αριστερά από την πτώση που ξεκινάει κάπου στους 160 κύκλους και τελειώνει κάπου στους 300 κύκλους (στο διπλάσιό της), η οποία πιθανά προέρχεται από κάποια ακύρωση στο χώρο σου, ενώ το "βουναλάκι" εκεί κοντά στους 1250 κύκλους πιθανά να προέρχεται από το κρος ή καμιά μεγάλη ανακλαστική επιφάνεια στο χώρο.

Με τα παραπάνω, διαπιστώνει εύκολα κανείς πως η επιλογή του συγκεκριμένου υλικού ήταν "ορθή" επιλογή για το χώρο σου. (με μια μόνο "ένσταση", στην πτώση που θα πάρεις στους 630 κύκλους, την οποία δε τη "θες", γιατί εκεί ήδη είχες "τρυπούλα" - δες τι λέει το βελάκι στην φωτό που επέλεξα για σένα: 647,19 Hz -> κι είναι στο "κέντρο" μιας "πτώσης" ανάμεσα σε δυό "κορφούλες" )

Όμως, η "ρίζα" του "κακού" στο χώρο σου, βρίσκεται όχι μόνο στους 160 κύκλους (όπως σωστά επισημαίνει ο Χρήστος), αλλά σε όλο το εύρος από 160 έως περίπου 300 κύκλους, και αυτό πρέπει να "θεραπεύσεις", με χρήση διαχυτού χαμηλών συχνοτήτων, δηλαδή συνηχητή, δηλαδή ...που είναι οι μπασοπαγίδες οεο?

(όπως λέει ο Χρήστος : "που πήγαν τα bass trap δεν τα βλέπω ?")

Τέλος, αφού κάποτε αξιωθείς και βρεις κάτι για το φάσμα 160-300 Hz, μετά σειρά έχει (ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ και ΟΠΩΣ και ΔΗΠΟΤΕ) μια διόρθωση για να παίζουν τα δυό ηχεία ίδια μεταξύ τους, κάτι που είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να γίνει στον χώρο σου με τα παράθυρα και τις κολώνες χωρίς ενεργή ισοστάθμιση.

άντε, φιλάκια παλιο-άχρηστε οδοντοτεχνίτη, που ακόμα δε μπορείς να εξηγήσεις στον κόσμο 2 απλά διαγράμματα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403

πάντως, καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί σου "άρεσε" το αποτέλεσμα με τη χρήση των πανελ της Vicoustic. Ε, το "γλύκανες" λίγο το πράμα. είσαι και των σωροπιαστών πανάθεμά σε...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Τρελλιατρε........ωραια μας τα ειπες μιας και τα ξερεις ποιο καλα απο εμας(οταν χρειαστει θα σου φτιαξω μασελλα με χρυσοπλατινα δοντια για να σε βλεπουν το βραδυ οταν χαμογελας)......

Οι προιγουμενες μπασοπαγιδες της Auralex βγηκαν για να μπει κατι ποιο συγκεκριμενο πλεον στον χωρο μετα τα Vicoustic........θα το δω το θεμε με τον Χρηστο ....τον ηχογιατρο!!!!!!!!!!!!!!

Θα ανεβασω φωτο βεβαιως βεβαιως......και σιγουρα δεν μπορω να γκρεμησω το δεξι δοκαρι γιατι τοτε θα πεσουν στην κεφαλη μου η οικογενεια του αδερφου μου που ζει απο πανω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μωρο μου εσυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:146::203::204:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

πάντως, καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί σου "άρεσε" το αποτέλεσμα με τη χρήση των πανελ της Vicoustic. Ε, το "γλύκανες" λίγο το πράμα. είσαι και των σωροπιαστών πανάθεμά σε...
:602::626::626:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.037

Ελα ρε...

τι να τον κανεις το αδερφο τωρα.....

αντε για κανα φαγητο το πολυ, να φερνει....

Το στερεο να παιζει καλα κι αστα τ αλλα!!!!

ΡΙχτην την κολωνα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403

δε θέλω να σας χαλάσω τη χαρά, αλλά η κολόνα δε φταίει.

ΙΜΗΟ το μήκος του δωματίου φταίει. Κι αν ρίξει κανα τοίχο, θα καταφέρει να "κυλίσει" το πρόβλημα πιο χαμηλά, το οποίο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.037

του ειναι μεγαλο η μικρο???

μηπως να ειναι στο φαρδος μεγαλο???

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Το δωματιο ειναι 4 μετρα χ 9.......τοχω μακρυ......το ξερω!!!!!!!!!!!!!!!!!!:107::107:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Το αστείο είναι πως στά 600-800 Hz ακούω "έναν χαρακτήρα" στα B&W οπότε ανεξάρτητα απο την μέτρηση ,μάλλον τυχαία, του έκατσε καλά και το Vicoustic στα μεσαία, έγινε πιο ... χαιφιντελίστας.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Βρε Χρηστο ..............του ειπες μηπως του ΕΑΡ οτι σου παρηγγειλλα την Lio8 ?

:626::626::605:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Το αστείο είναι πως στά 600-800 Hz ακούω "έναν χαρακτήρα" στα B&W οπότε ανεξάρτητα απο την μέτρηση ,μάλλον τυχαία, του έκατσε καλά και το Vicoustic στα μεσαία, έγινε πιο ... χαιφιντελίστας.
E ναι λοιπον.......ειμαι και το καυχιεμαι!!!!!!!!
Χαιφιντελαρας μαλιστα!!!!!!!!!!!!!!!:107::107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403

Βρε Χρηστο ..............του ειπες μηπως του ΕΑΡ οτι σου παρηγγειλλα την Lio8 ?

:626::626::605:
θα σε πνίξω ρε, δε μου τη γλυτώνεις!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403

μάλλον τυχαία, του έκατσε καλά και το Vicoustic στα μεσαία, έγινε πιο ... χαιφιντελίστας.
είναι πονηρός ο βλάχος ρε, έψαχνε τρόπο να κάνει αυτό το "V" που κάναμε παλιά με το εκουαλάιζερ, αλλά που να πει πως βάζει εκουαλάιζερ, που "τόλμη", το έκανε με "μαεστρία", και καλά με "παθητική περιποίηση χώρου", μη χε...

βάλε ρικοφόν ρε! ρικοφόν! :116::116::116::116:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

E ναι λοιπον.....ομορφηνε κι αλλο το τσαρδι μου....οπτικα και φυσικα Ηχητικα!!!!!!!!!!!!!!!
Ωραια εμφανιση..
Βγαινει κ σε μαυρο ματ, ειναι πιο σινεμαδιαρικο χρωμα,του ξυλου ειναι πιο χαιενταδικο :105:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Ναι ναι Σταθη μας......ποιο χαιενταδικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!:410::410:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.017
Members
38.276