Η ακουστικη μου αποδραση...!!!!!!!!

Reaction score
3.901
Απάντηση: Η ηχητικη μου αποδραση...

Άη ρε φιλαράκ' πες καμμιά κουβέντα, όλο στη λεζάντα κ στην πόζα είσαι γμτ τα implants μου...

Ποιός μέτρησε, τι σε είπε, απε που τα πήρες, πως στερεώνονται, ποσο κόστισε, άη μίλα παληομουστόγρηα γραμμωμένη...:116:

Μίλα μη φοβάσαι, δεν παίρνω τα ίδια, δεν έχω τοίχο πίσω απ τα ηχεία και δε νομίζω να τοποθετούνται σε τζαμόπορτες..

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Λοιπον ....my 2 cents για τους διαχυτες.....αν ψαχνετε για τεκμηριωση ....please dont !!!!!!!!!!!

Η μετρηση του χωρου μου εγινε απο τον κυριο Χατζησταμου-μικροφωνο της EARTHWORKS --με προγραμμα το Spectra foo ...
http://www.mhsecure.com/products/SpectraFoo/...........με την Metric halo ULN-8,ενα Macbook και επειτα το Α marra οταν βαλαμε να ακουσουμε διαφορα α ασματα!!!!

Tα πανελ ειναι της Vicoustic και ο τυπος Flexi Wood A50 τα οποια ερχοντε σε συσκευασια των 8 τεμαχιων με διαστασεις 60χ60χ5 ποντους και κοστος 542 ευρω ......να πω οτι στους τοιχους τα κολλας με ειδικη κολλα σε σωληναριο.

Τα πανελ αυτα παρέχουν απορρόφηση και ανάκλαση στις μεσαίες και χαμηλομεσαίες συχνότητες με διπλή λειτουργία (απορρόφηση /ανάκλαση).

Αυτό το πετυχαίνουν συνδυάζοντας την απορροφητική βάση με μπροστινή επιφάνεια ξύλου.
Λειτουργούν σαν αντηχείο Helmholtz, για την περιοχή 400Hz and 1250 Hz.

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30955

http://www.vicoustic.com/vn/Homecinema/produtoInfo.asp?Id=50

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Φωτο απο μετρησεις...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.290

Εξήγησε τις κι όλας:126:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.166

...ναι βρε Βλάση, τι μας πέρασες...ηχολήπτες; :107:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Γιατι εγω........δοντια φτιαχνω.............βοηθα Chriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Γιατι εγω........δοντια φτιαχνω.............βοηθα Chriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι να βοηθήσω, που πήγαν τα bass trap δεν τα βλέπω ?

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Τα περισσότερα υπάρχουν σε ένα άλλο threat για την Metric όπως και οι photos.

H μέτρηση στο χώρο του Βλάση ήταν σχετικά απλή και γρήγορη στα πλαίσια μιας συνάντησης για ακροάσεις. Στην ουσία ακολούθησα μια μέθοδο με ότι εργαλεία είχα διαθέσιμα αφού δεν ξεκίνησε σαν συνάντηση για μέτρηση.

¨Ετσι λοιπόν χρησιμοποίησα ένα CD που έπαιζε συχνότητες απο 20Hz- 20kHz με διαφορά οκτάβας σε ίδια στάθμη.
Καλιμπράρουμε το σύστημα παίζοντας το 1kHz σε στάθμες ακρόασης και θεωρούμε σαν στάθμη αναφοράς μια αυθαίρετη ένδειξη στο analyzer. Με βάση την στάθμη αναφοράς (ας πούμε 0 ) όλες οι άλλες συχνότητες έχουν μια μικρή η μεγάλη απόκλιση. ( θεωρητικά θα έπρεπε όλες οι συχνότητες να είναι σε ίδια στάθμη)

Όπως φαίνεται το δωμάτιο+ηχεία του Βλάση έχουν πολύ φυσιολογική απόκριση στην θέση ακρόασης με μια μικρή άξια μνείας τρύπα γύρω στα 160 Hz και ένα χαμηλό μπάσο που τείνει να σβήσει γρήγορα.
Αυτό δίνει στον ήχο του μια "ταχύτητα" αλλά μάλλον θέλει προσοχή γιατί εύκολα μπορεί να γίνει σκληρό και λεπτόηχο κάτι που δεν συμβαίνει μάλλον γιατί το CD του έχει αρκετό "λίπος" :107:

Μία μικρή αλλαγή θέσης των ηχείων πιο κοντά στον ακροατή έδωσαν καλύτερο αποτέλεσμα που επιβεβαιώθηκε και από τις μετρήσεις (πιο ομοιογενές αποτέλεσμα).

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Σε αυτή την μέτρηση δεν μπορούμε να δούμε τα mode του δωματίου ούτε να έχουμε την ανάλυση που θέλουμε, ούτε RT time και impulse response. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια κανονική μέτρηση στο δωμάτιο του Βλάση.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Τα συγκεκριμένα Vicoustic "μαζέυουν" - ελλατώνουν τις τυχαίες ανακλάσεις ενός χώρου στις μεσαίες περιοχές και έχουν μια ελαφρά τάση να μαλακώνουν τους 4000 kHz γεγονός που συμβάλει σε ένα πιο συγκεκριμένο και πιο "γλυκό" ήχο.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Το σιντι του Βλάση έχει λίπος?
Αστα Χριστινακι ....3.20 χοληστερολη .......του κανω διαιτα εδω και 10 μερες......του εχω κοψει τα μεγαλα συμφωνικα και του δινω καργα μικρα κουαρτετα και λιγο latin jazz ......ε......καλοκαιρακι τω ρα ....λιγο γραμμωση θα το κανει ποιο λεπτο-ηχο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εκεινο τον Krell δεν ξερω πως θα ελαφρυνω λιγο......τρωει εναν σκασμο ρευμα το αλανι το παχυ!!!!!!!!

:204::204:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Δεν ξεχνώ!
Για πες -για πες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εκεινο παντως που δεν ξεχνω ειναι που ειπες οτι δεν σου αρεσε η μποτια οταν σεταραμε την Metric καρφωμενη στον Krell.........

:626::619:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Τι να βοηθήσω, που πήγαν τα bass trap δεν τα βλέπω ?
Θα βαλλουμε ποιο καλα.......οταν ξαναρθεις και ματαξαναμετρησουμε!!!!!!:410::410:

Reaction score
4.242

Τα συγκεκριμένα Vicoustic "μαζέυουν" - ελλατώνουν τις τυχαίες ανακλάσεις ενός χώρου στις μεσαίες περιοχές και έχουν μια ελαφρά τάση να μαλακώνουν τους 4000 kHz γεγονός που συμβάλει σε ένα πιο συγκεκριμένο και πιο "γλυκό" ήχο.
Δηλαδη με απλα λογια, προσπαθει να πλησιασει λιγο τον βελουδινο λαμπατο ηχο! :113:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Δηλαδη με απλα λογια, προσπαθει να πλησιασει λιγο τον βελουδινο λαμπατο ηχο! :113:
Κάπως έτσι, χωρίς να τονίζει όμως τις ψηλές όπως όλες οι λάμπες, ούτε να φέρνει τα μεσαία μπροστά, ούτε να νταρντανεύει τα μεσοχαμηλά :126:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.017
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan