Η αποτυχία του Hi End...

Reaction score
8
Απάντηση: Η αποτυχία του Hi End...

1) Δε κοστίζουν όσο τα υπόλοιπα μέρη ενός συστήματος.
αμ δε

ισως γι αυτο μου αρεσει και το Κιμπερ 8 τι σι και το χρησιμοποιω λογω του οτι αποτελειται απο μονοκλωνους συστραμενους αγωγους. Τωρα για την κρυογεννεση ειμαι λιγο επιφυλακτικος να πω την αληθεια αλλα δεν μπορω παρα να ακουσω τις ακουστικες εντυπωσεις που αποκομισατε και οι οποιες θα ηταν αρκετα χρησιμες.
Παντως δεν μπορουμε να αποριψουμε απολυτα την επιδραση ενος καλωδιου στο συστημα, αλλα αυτο που καταδικαζουμε ειναι ολη αυτη η προσπαθεια των πολητων του χωρου που εχει γινει πλεον μοδα στο χωρο του λεγομενου χαι ενδ, τοσο που οι ακροασεις των επι μερους συσκευων να περνανε σε δευτερη μοιρα και να επικρατει η αποψη οτι το τελικο ηχοχρωμα οφειλεται οχι στο καθεαυτο συστημα αλλα στα καλωδια.
Και καλα να δεχτουμε την οποια επιδραση στον ηχο κατι παραπανω στα ιντερκονεκτ και κατι λιγοτερο στα των ηχειων αλλα και 6000 για καλωδιο ρευματος ρε παιδια;
Nταξει δεν θελετε να αλλαξετε καποιον απο τους τπολοιπους κρικους στο συστημα σας, τοτε με αυτα τα λεφτα αγοραζετε μια Ουκρανεζα και πατε και ενα μηνα στο Ματσου Πιτσου. Και αν δεν σας κανει την παρατατε εκει πανω η την ξαναπουλατε και βγαζετε και τα εξοδα για αλλο ενα ταξιδι στους Αγιους Τοπους και κατα την διαρκεια της βαπτισης Στον Ιορδανη ποταμο ζητατε συγχωρεση απο τον Κυριο για τις προηγουμενες αμαρτιες σας και γυρνατε εξαγνισμενος πισω.

Reaction score
672
Re: Απάντηση: Η αποτυχία του Hi End...

αμ δε

Και καλα να δεχτουμε την οποια επιδραση στον ηχο κατι παραπανω στα ιντερκονεκτ και κατι λιγοτερο στα των ηχειων αλλα και 6000 για καλωδιο ρευματος ρε παιδια;
αμφιβαλλω εαν υπαρχουν 10 ατομα στην Ελλαδα που θα εδιναν 6000 για ενα καλωδιο ρευματος. Στις σελιδες του ACA για παραδειγμα που εχουν super συστηματα ουτε κατα διανοια δε βρισκεις κατι αντιστοιχο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
γιατι προτιμησες το Ribbon? και γιατι κρυογεννημενος ο χαλκος?
Καταρχάς ο κρυογεννημένος χαλκός υπερέχει σαφέστατα, κατά τη γνώμη μου, του απλού σε θέματα ήχου. Αυτό είναι λογικότατο ΚΑΙ για τους τεχνοκράτες και αποδεικνύεται κιόλας.:118::118: (έχω να φάω γιατί εδώ...)
Το πρώτο καλώδιο διασύνδεσης που αντικατέστησα ήταν αυτό μεταξύ cd player και προενισχυτή. Δεδομένου ότι είναι το καλώδιο με τη μικρότερη επιρροή στο σήμα (ακολουθούν καλώδια από το προενισχυτή στο ενεργό κροσόβερ και μετά στους τελικούς και ακόμα περισσότερα στάδια) σκέφτηκα ότι αν υπήρχε εδώ διαφορά αλλού θα ήταν εμφανέστερη. Κάθομαι να ακούσω και παρατηρώ αλλαγές με τη μία (κοινώς προτού στρώσουν).

Καλύτερη εικόνα σε όλες τις διαστάσεις, λεπτομέρεια και ομαλοποίηση των χρειών (λίγο ρηβιουρίστικο αυτό αλλά είναι αυτό ακριβώς που αποκόμισα από τα πνευστά). Το καλώδιο που αντικατέστησα ήταν κατά πολύ ακριβότερο, δεδομένου ότι το υπό δοκιμή μου κόστισε ελάχιστα σαν αγορά υλικών και εργασία.

Και η στιγμή του σκληρού τεστ. Επειδή δε παραμυθιάζομαι εύκολα φωνάζω τη γυναίκα μου να μου πει την άποψη της.
Θεωρήστε δεδομένο ότι οι γυναίκες εντός του χώρου του σπιτιού ακούν καλύτερα από όλους τους άντρες και εξηγείται ΚΑΙ αυτό.
Μου λέει λοιπόν ότι υπάρχει καλύτερη αίσθηση βάθους και ομαλότερες χροιές. Μένω κάγκελο και τη ρωτάω το ακούς αυτό ή έτσι το λες? Είναι ολοφάνερο μου λέει. Μετά από αυτό δεν χρειάστηκα τίποτα άλλο και άλλαξα όλα τα καλώδια με ιδιοκατασκευής κρυογεννημένα.
Αυτά για την ιστορία.

Τα ribbons τα χρησιμοποιώ μόνο από τους 120 κύκλους και πάνω και μου δίνουν λίγο καλύτερη εικόνα και δυναμικά.
ΑΑ και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε...μου αρέσουν περισσότερο.:144::144:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299

αμφιβαλλω εαν υπαρχουν 10 ατομα στην Ελλαδα που θα εδιναν 6000 για ενα καλωδιο ρευματος. Στις σελιδες του ACA για παραδειγμα που εχουν super συστηματα ουτε κατα διανοια δε βρισκεις κατι αντιστοιχο
Θα είχε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, και χαμηλότερο κόστος, αν έδινες κανά δυο μεροκάματα σε ένα ηλεκτρολόγο και σου έβαζε ξεχωριστή γραμμή στο σύστημα σου με καινούργιο καλώδιο και καλές πρίζες (δεν εννοώ ροδίου).:121:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Άλλο είναι το θέμα μας και καταλήξαμε πάλι να μιλάμε για καλώδια. Για να συνοψίσουμε σε κάτι που όλοι νομίζω συμφωνούμε τα καλώδια είναι το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολήσει κάποιον που στήνει ένα ηχοσύστημα.

Θεωρώ ότι η αποτυχία του high-end, που παρατηρείτε στις μέρες, μας έχει να κάνει με την αδυναμία του να εξελιχτεί-ελιχθεί.
Ο σύγχρονος ρυθμός ζωής όπως μας τον έχουν υπαγορεύσει θέλει-απαιτεί το εύκολο, το γρήγορο και το πρόχειρο.

Ο κόσμος του high-end συνεχίζει να ζει και να κινείται στους παλιούς (κατά πολλούς καλούς) αργούς ρυθμούς του απολαμβάνω, έχω ελεύθερο χρόνο, δοκιμάζω, έχω άποψη και διαφοροποιούμαι από το συρμό.

Ας διατυπώσουμε απόψεις μέχρι εδώ και έπεται συνέχεια...

Reaction score
1.685
Γιατι εγω δεν καταλαβα οσες φορες κι αν διαβασα το θεμα απ την αρχη τους λογους καταργησης της κατηγοριας?
Ειναι η δεν ειναι το φορουμ ενας τοπος ανταλαγης καθε λογης αποψεων απο καθε λογης ανθρωπους για καθε λογης θεμα? ( μεσα στα ορια της αναλογης δεοντολιας και θεματων βεβαια ).
Γιατι πρεπει "εγω" που θελω να διαβασω η ν ανταλαξω μια αποψη μια ιδεα μια μαλ@κια να μην βρισκω ξαφνικα το πεδιο να το κανω?

Μηπως hi End σημαινει σαν ορος "το τελος της κορυφης" αρα το καλυτερο? Καλυτερο ειναι για μενα αυτο που νομιζω ΕΓΩ καλυτερο κι οχι απαραιτητα κι υποχρεωτικα το ακριβοτερο.

Μηπως καποιοι κρινουν εξ ιδιων τα αλωτρια?

Reaction score
0
Σε επιβεβαίωση, ίσως, αυτού που λέει ο κ. Τσαρουχάς, από τότε που έφτιαξα το σύστημα μου, ο ελεύθερος χρόνος μου αναλώνεται κυρίως στην απόλαυση που μου προσφέρει και ελάχιστος χάνεται στην συζήτηση στα διάφορα φόρα....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.504
Καλυτερο ειναι για μενα αυτο που νομιζω ΕΓΩ καλυτερο κι οχι απαραιτητα κι υποχρεωτικα το ακριβοτερο.
No señor!! Το high end είναι απλώς μια πιασάρικη ονομασία των ακριβών προϊόντων της αγοράς καταναλωτικών ηλεκτρονικών, και η Ηλεκτρονική είναι Θετική Επιστήμη. Μη καταντήσουμε σαν τον άλλο τον αξιοθρήνητο, που λέει ότι ο Νόμος του Ohm είναι τεχνολογία της 10ετίας του '50!

Reaction score
4

Το Hi-End δεν ξέρω αν απέτυχε ή όχι, υπάρχει πάντως.
Βέβαια όταν προσπαθήσαμε να το ορίσουμε δεν τα καταφέραμε γιατί ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.
Όσο υπάρχουν άτομα που αγοράζουν συνέχεια συσκευές για να μπουν στο μάτι του γείτονα το κακό δεν σταματά.
Είναι και θέμα προσέγγισης και παιδείας.
Στα μέρη μας αρκεί να αγοράσεις αυτό που δεν μπορεί ο άλλος.....!
Τότε είσαι ο γ@μ@τος και τι να σου πουν οι άλλοι...?
Ξαφνικά τα έμαθες όλα !
Και αν κουνηθεί κανείς του λες, "το έχεις ακούσει? " , "θα σε πιάσουν τα κλάματα".
Αυτή πρέπει να είναι ατάκα "συγκεκριμένου κύκλου".
Φωτογραφίες με "το σύστημα μου και εγώ".......καμάρι, ε ?
Ποιος είμαι ο Π@υστης, με ζηλεύουν όλοι, έχω το καλύτερο και το ποιο βαρύ, . . . τα ξέρετε.
Φιγούρα είναι αλλά το πιστεύουν κιόλας.

Χόμπι ?
Ποιο είναι το χόμπι ακριβώς ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Φιγούρα είναι αλλά το πιστεύουν κιόλας.
Δεν είναι απόλυτο αυτό. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Απλά καμιά φορά τα άσχημα παραδείγματα κάνουν περισσότερη εντύπωση.

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η αποτυχία του Hi End...

Δεν είναι απόλυτο αυτό. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Απλά καμιά φορά τα άσχημα παραδείγματα κάνουν περισσότερη εντύπωση.

...
Ναι δεν έχεις και άδικο.
Υπάρχουν πολλοί που έχουν super μηχανήματα και δεν δουν ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.504
Μπα, τελικά δεν είναι ψύχωση, πρόκειται μάλλον για την ύπαρξη προδιαθεσικών παραγόντων. Ρε παιδί μου, για να σου πουλάνε καλώδιο τροφοδοσίας για 3 χιλιάρικα, πρέπει να το ζητάει ο οργανισμός σου. Είναι κάτι σαν τον κνίτη· του λες "ρε μαλάκα, μέτριο ή γλυκό τον θες τον καφέ;", και σου απαντάει "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη". Άντε μετά να βγάλεις άκρη...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Μπα, τελικά δεν είναι ψύχωση, πρόκειται μάλλον για την ύπαρξη προδιαθεσικών παραγόντων. Ρε παιδί μου, για να σου πουλάνε καλώδιο τροφοδοσίας για 3 χιλιάρικα, πρέπει να το ζητάει ο οργανισμός σου. Είναι κάτι σαν τον κνίτη· του λες "ρε μαλάκα, μέτριο ή γλυκό τον θες τον καφέ;", και σου απαντάει "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη". Άντε μετά να βγάλεις άκρη...
Aτιμουλικο πως τα λες βρε πουλακι μου!!!!!!!!!!!Το αλλο με το προλεταριατο το ξερεις???????

Reaction score
1.844

... τι το παιζουμε μυξοπαρθενες απηδηχτες?????
Το σωστό είναι μειξοπαρθένες, και εννοεί αυτές που το κάνουν από την άλλη δίοδο, για να φαίνονται απείραχτες. Αυτό που λέει και η παροιμία:
Μπροστά παρθένα και πίσω μπαίνουν τραίνα! :606:
Ανέκδοτο με κνίτες και μου έχει ξεφύγει; Ρίχτο!!
Να ανεβάσεις πρώτα φωτογραφία σου με μούσι και βλέπουμε! :137:

Στο θέμα μας. Το χάι-έντ σαν όρος δεν υπάρχει. Αποδείξτε μου το αντίθετο, με σχετική παράθεση από λεξικό ή εγκυκλοπαίδεια (για τον όρο hi-fi αντίθετα θα βρείτε πλήθος αναφορών). Πρόκειται για μια μανατζαρέικη παπαρολογία, με σκοπό την μεγαλύτερη αφαίμαξη του "σεβαστού" πελάτου, στο μεγαλύτερο ποσοστό της χρήσης του όρου.

Επίσης, μόνη η ύπαρξη της τυφλής δοκιμής, σαν μόνης διεθνώς παραδεκτής αντικειμενικής σύγκρισης, αποδεικνύει κάτι. Πως οι ψευδείς αναφορές των εκάστοτε ακροατών είναι δεδομένη. Άρα ο μόνος τρόπος για να μην ξέρουν πως να το "παίξουν", είναι να μη βλέπουν τι παίζει, αλλιώς ο καθένας λέει ότι του γουστάρει και όχι ότι ακούει.

Εξάλλου, και στα καθ' ημάς, όταν μπήκαν οι βάσεις για τυφλή δοκιμή, με τρόπο που οι ακροατές δεν θα ήξεραν καθόλου τι ακούνε, οι "ειδήμονες" τιγκανά μ' ελαφρά. Οι λειράτες κότες! :407:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Για μένα αυτό το τοπικ δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν...

Μάλλον γράφτηκε με τον Νικολάκη σε κατάσταση ΨΥΧΙΚΗΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ...

Reaction score
1.844

Για μένα αυτό το τοπικ δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν...

Μάλλον γράφτηκε με τον Νικολάκη σε κατάσταση ΨΥΧΙΚΗΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ...
Το θέμα περιέχει μόνο μερικά μηνύματα από τον Ν. Τσαρουχά και πολύ περισσότερα από άλλα μέλη. Πρώτο σφάλμα.
Επίσης, αν νομίζεις πως ξεφεύγεις αποφεύγοντας να απαντήσεις σε όσα μηνύματα δεν μπορείς, είσαι πολύ γελασμένος.
Βλέπεις η απάντηση είναι ακριβώς από κάτω:
To Hi End μου είναι αδιάφορο. Μουσική θέλω να ακούω.
Να συμπληρώσω σ' αυτό κάτι. Όσοι νομίζουν πως γινόμενοι κάτοχοι ακριβών μηχανών αναπαραγωγής, εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την κοινωνική αποδοχή, πλανώνται πλάνην οικτράν, dear! :144: Δεύτερο σφάλμα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.187
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ