Η αποτυχία του Hi End...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Η κατάσταση είναι εντελώς τραγική και η μπάλα παίρνει πολλούς...
Εξηγούμαι:

- Το hi end ποτέ δεν κέρδισε τον πραγματικά μουσικόφιλο.
Ούτε τον λάτρη της λόγιας μουσικής, ούτε τον οπαδό του mainstream. Μην αρχίσουμε πάλι τα χτένια και τα παπλώματα γιατί δεν είναι έτσι. Αν ήταν έτσι, όσοι έχουν ένα καλό εισόδημα θα είχαν και ένα καλό στέρεο. Και ξέρω πολλούς που έχουν έναν σκασμό δίσκους, ακόμη περισσότερους που έχουν απίστευτη συλλογή mp3 αλλά το ακριβότερο σύστημα έχει ένα χιλιάρικο με το ζόρι. Άσε το άλλο... Για να βλέπουνε ταινίες όλο και ένας av receiver βρίσκεται και όλοι ξέρουν τα dolby xyz με διπλά καρμπιρατέρ...

- Το Hi End απευθύνεται ΜΟΝΟΝ στους ήδη... αρρώστους.
Αγοράζεις φέτος για να ξανααγοράσεις του χρόνου. Το 100% του marketing έχει ως target group τον συνεχώς αναβαθμιζόμενο χαϊφιντελά. Φέτος αυτό, του χρόνου το άλλο και να μια καλύτερη κεφαλή, ένα dac που σφυρίζει σε συχνότητες φούρνων μικροκυμάτων, ένα transport που διαβάζει και τις μύξες στη μύτη της Diana Krall, το καινούριο καλώδιο του μυστικού αρχιμηχανικού του Τσαουσέσκου. Άρρωστα πράγματα εκτός πραγματικότητας, που απωθούν όποιον προσπαθεί να πάρει μια μυρωδιά ενός αξιοπρεπούς συστήματος για να ακούει τα σιντάκια του. Πάει ο χριστιανός να αγοράσει μουσικαντήρι, του πρήζουν τα rxδια και τελικά την κάνει για το κοντινότερο πολυκατάστημα μπας και σωθεί. Διαβάζει κανένα περιοδικό και βλαστημά την ώρα και τη στιγμή που ασχολήθηκε. Μπαίνει σε κανένα φόρουμ (δόξα το Θεό έχει μπόλικα) και δεν καταλαβαίνει ούτε το ένα εκατοστό των διαλόγων.

- Οι κακές φυλές του Hi Fidelity.
Πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον. Το κακό βεβαίως δεν είναι ότι όλοι έχουν άποψη. Το κακό είναι ότι η άποψη είναι θρησκεία και η θρησκεία… είναι φανατισμός. Από την στιγμή που κάποιος δεν είναι κουφός (με χαρτί από ΩΡΛ), μπορεί να το παίζει χαϊεντάς, να δίνει συμβουλές για καλώδια, για μηχανήματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για καλώδια ή μαντζούνια. Ατέρμονες αερολογίες με μοναδικό γνώμονα την διασφάλιση του δικαιώματος στην… π@π@ρολογία. Όχι ότι οι τεχνοκράτες είναι καλύτεροι. Οι π@π@ρολόγοι δεν συμφωνούν για τις χροιές που βγάζουν τα καλώδια τροφοδοσίας στο δισκάκι της Amandaς της McBroom και οι άλλοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για τον νόμο του Ohm. Τα βλέπει αυτά ο κοσμάκης, φοράει στραβά το καπελάκι του και πάει καρφί για sony mini all in one που στο κάτω κάτω της γραφής έχει και usb είσοδο. Άντε να εξηγήσεις δηλαδή σε έναν "φυσιολογικό άνθρωπο" γιατί δεν έχει usb είσοδο μια συσκευή που έχει κόστος όσο ένα αυτοκίνητο.

- Οι υπερβολές του Hi End.
Όλα τα "πολύ" πειράζουν μου έλεγε ο παππούς μου και είχε "πολύ" δίκιο. Κάτω από πεντοχίλιαρο δεν παίζει. Αν δεν είναι Mercedes δεν προχωράει. Αν δεν το πει το στέρεοφάιλ δεν είναι της προκοπής. Αν δεν το έχει δείξει και ένας ριβιούερ είναι σαν να μην υπάρχει. Αν δεν έχει βύσματα επιροδιομένα δεν παίζει. Αν τα καλώδια «λυγίζουν» είναι ψτηναδούρες. Το φέρνει ο κολλητός αντιπρόσωπος οπότε είναι κορυφή. Καλώς ήρθατε στη χώρα των μαντζουνιών. Όσο πιο ανεξήγητο είναι κάτι τόσο πιο καλό είναι. Όσο πιο μεγάλη κοτσάνα πετάει κάποιος, τόσο πιο αποχαυνωμένα, γεμάτοι δέος, τον κοιτάνε. Πάμε πάλι στον φουκαρά τον «φυσιολογικό άνθρωπο». Σιγά μην κάνει το λάθος να ρωτήσει, να αμφισβητήσει, να κάνει κριτική. Κατεβάζει το κεφάλι, γυρνάει από την άλλη, σκάει στα γέλια και φεύγει.
.......................

Δεν ξέρω αν είναι η ζέστη και η ζαλάδα ή οι απαγορεύσεις του γιατρού και τα σπασμένα μου νεύρα που ευθύνονται γι αυτό το μήνυμα. Δεν με ενδιαφέρει το Hi End, με ενδιαφέρει το κακό που κάνουν στο χόμπι ορισμένα πράγματα. Πολύ θα ήθελα πάντως ότι κάνουμε εδώ μέσα, να προσελκύσει νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με μηχανές και την σωστή αναπαραγωγή μουσικής. Να προσελκύσουμε ήδη μουσικόφιλους. Να κάνουμε το πράγμα γήινο, κατανοητό και προσιτό στον οποιονδήποτε. Να μην συντηρούμε μύθους εκεί που δεν υπάρχουν. Να χώνουμε λεφτά γιατί έτσι μας γουστάρει αλλά γιατί ξέρουμε τι κάνουμε. Να το φιλοσοφούμε και λίγο, να κάνουμε και αυτοκριτική μπας και γίνουμε όλοι καλύτεροι.

Βασικά, να ακούμε και καμιά μουσική...

Μόλις δροσίσει, κάποια meeting θα έχουν ΜΟΝΟΝ αυτόν τον σκοπό, την ακρόαση μουσικής. Δεν είναι δικιά μου ιδέα, την έχουν επεξεργαστεί άλλοι πριν από εμένα και περιμένω πως και πως. Για βοηθάτε κι εσείς!

Καλό ΣΚ και καλές βουτιές!

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.495
Έχεις κανένα πρόβλημα με την Αμάντα τη Μακ Μπρουμ ρε κύριος;

Reaction score
672
Νικο εισαι οκ με την καταργηση της Hi end κατηγοριας στο Avsite? Νομιζω οτι ηταν αρκετα δημοφιλης...

Reaction score
0
Λοιπον... Ως υποψηφιος αγοραστης του πρωτου μου συστηματος hifi, πρεπει να πω οτι ταυτιζομαι απολυτα με οσα εγραψε ο Νικος Τσαρουχας. Θελω ενα συστημα για να ακουω αξιοπρεπως τη μουσικη μου, και αυτη η επιθυμια γεννηθηκε βλεποντας ποσα μπορει να προσφερει στη μουσικη ο καλος εξοπλισμος. Απο κει και περα ομως, ολη αυτη η "χαβουζα" που επικρατει, οπου δεν ξερεις τι να διαλεξεις αναμεσα απο χιλιαδες προιοντα στην ιδια κατηγορια τιμης, καθως και η διαχυτη αισθηση οτι καποιοι επωφελουνται απο τη "χαβουζα" κερδοσκοπωντας (προς θεου ειναι δυνατον ενα κομματι καλωδιο να κοστιζει οσο ενα αυτοκινητο?), ειναι κατι που με απωθει. Σιγουρα, υπαρχουν πολλα διαφορετικα γουστα, αλλα δε δικαιολογειται να υπαρχουν σε ενα χωρο οχι τοσο διαδεδομενο τοσες πολλες αποψεις, τοσες πολλες διαφορετικες επιλογες. Δε νομιζω να υπαρχει αλλος κλαδος με την ιδια πολυπλοκοτητα: ειναι πολυ πιο απλο και ευκολο να επιλεξεις εναν υπολογιστη, ενα αυτοκινητο, μια φωτογραφικη μηχανη κλπ. Εχω ακουσει τοσες πολλες υπερβολες και τοσες διαφορετικες αποψεις, που ειναι πραγματικα αδυνατον να σχηματισω μια καθαρη εικονα η να αποφασισω εν τελει ποια κατηγορια προιοντων μου ταιριαζει και με καλυπτει. Με δυο λογια, ενας ανθρωπος που δεν εχει επαφη με το χωρο, συνθλιβεται απο το βαρος ολης της παραφιλολογιας του κλαδου, που για να την αποφυγεις χρειαζεται τεραστια εμπειρια και υπομονη.

Reaction score
8
Απάντηση: Η αποτυχία του Hi End...

ειναι πραγματικα αδυνατον να σχηματισω μια καθαρη εικονα
δεν παιζει ρολο η εικονα στο χαι-ενδ

Reaction score
0
Χμμ. Εννοω μια καθαρη εικονα σχετικα με ολα οσα ακουγονται, με την ποιοτητα του εξοπλισμου κλπ. Αυτη η εικονα φανταζομαι παιζει ρολο οταν δεν εχεις την απαιτουμενη εμπειρια (καθως αναφερομαστε σε ανθρωπους σαν εμενα, νεους στο χωρο). Για παραδειγμα τελικα τα καλωδια σε ενα συστημα παιζουν ρολο και σε τι βαθμο? Αλλος αγοραζει ενα καλωδιο χιλιαδων ευρω και αλλος παιρνει ενα με το κιλο. Σιγουρα, ο καθενας σχηματιζει τη δικη του αποψη. Αλλα, οταν εισαι καινουριος στο χωρο και εχεις δεκαδες τετοια προβληματα να αντιμετωπισεις, και μαλιστα αρκετα απ αυτα τα ανακαλυπτεις στην πορεια, και συνεπως δεν εχεις εξαρχης σαφη προσδιορισμο του τι πρεπει να αντιμετωπισεις και ποιους συμβιβασμους θα χρειαστει να κανεις, ειναι δυσκολο να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα. Και αυτα ειναι απαραιτητα δεδομενου οτι μιλαμε για ενα χωρο που απαιτει γενναιες επενδυσεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Νικο εισαι οκ με την καταργηση της Hi end κατηγοριας στο Avsite? Νομιζω οτι ηταν αρκετα δημοφιλης...
Δημοφιλής είναι και η εκπομπή του Μικρούτσικου για τις άπορες απατημένες κορασίδες. Το θέμα είναι να προσφέρουμε και κάτι, όχι να γεμίζουμε την βάση δεδομένων με αμπελοφιλοσοφίες και διαλόγους του τύπου:
- Χθες άκουσα το τάδε μηχάνημα.
- Έλα ρε Μήτσο, καλά είσαι που χάθηκες;
- Καλά μωρέ, είχα κάτι τρεξίματα με τη δουλειά.
- Ε δεν πειράζει δουλειά να 'χει ρε φίλε.
- Δίκιο έχεις. Αλήθεια, όταν πηδ@ς τι μουσική ακούς;
- Ααα, εγώ όταν πηδ@ω ακούω μόνον Μπετόβεν από σόνους φάπες αλλά με καλώδια τηλεφωνικά.
- Σονους Φάπες και τηλεφωνικά καλώδια; Μήτσο συγνώμη που σου το λέω αλλά είσαι απαράδεκτος, απαξιώνεις το χάι έντ και μας λερώνεις την κατηγορία.
- Ποιός λερώνει την κατηγορία ρε Μπάμπη που νομίζεις ότι το cd είναι καλύτερο από το βινύλιο;
κλπ, κλπ.

...

Reaction score
5
Εγώ το βλέπω διαφορετικά, είναι ότι πιο έντιμο έγινε ποτέ από το avsite για το hi end.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Η συγκεκριμένη κατηγορία, ήταν η πιο δημοφιλής στο site, όπως σωστά ειπώθηκε, με την έννοια της συμμετοχής και της αναγνωσιμότητας. Ποτέ άλλοτε αντίστοιχη κατηγορία σε φόρουμ δεν είχε τόση κίνηση. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει και ουσία. Η στροφή του AVSite προς την ουσία ήταν δεδομένη εδώ και πολύ καιρό. Τα τεχνικά θέματα, τα άρθρα, οι παρουσιάσεις και τα ριβιούς είναι μόνο η αρχή.

Εγώ ανάγκη για ταμπέλα Hi End, βλέπω πλέον μόνον από όσους δεν έχουν τίποτε ουσιαστικό να δώσουν και το βρίσκουν σαν έναν τρόπο (τον μοναδικό ίσως) για να ξεχωρίζουν. Εδώ αυτά δεν έχουν νόημα. Αντώνη και Χρήστο, σας πληροφορώ ότι η κατηγορία πλέον είναι πολύ περισσότερο Hi End από ότι πριν. Ας έχουμε την χάρη λοιπόν και ας μην έχουμε το όνομα. Αφήστε να κυνηγούν το όνομα, όσοι δεν έχουν τίποτα. :126:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Πολύ σωστά. Γι' αυτό σε παραδέχομαι...

(δε με λες? Πότε θα πας για ψάρεμα?:126:)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Κάνε ένα SEARCH για τη φράση 'High End'

Λοιπον. Κάνε ένα SEARCH για τη φράση 'High End' στο main site και στο forum του A.C.A. και ένα SEARCH στο AVSITE και στο AVCLUB και πες μας τα αποτελέσματα.

Και μετά... έλα να μου πεις για ταμπέλες...και για ουσία και για συνουσία...

Reaction score
672
Ο λογος που ρωτησα ειναι οτι θεωρω αρκετα πιο λειτουργικο να αποφευγουμε τις πολλες υποκατηγοριες γιατι ο χρηστης πολλες φορες λογω ισως ελλειψης χρονου η διαθεσης αποφευγει να μπει σε καθε ξεχωριστη υποκατηγορια για να διαβασει. Εγω για παραδειγμα διαβαζα συνηθως την HI END του AVCLUB και την ΗΧΟΣ του AVSITE γιατι ακριβως δεν ειχε υποκατηγοριες. Φανταζομαι θα υπαρχουν και αλλοι σαν εμενα.

Την κατηγορια Hi End δε νομιζω οτι πρεπει να τη θεωρουμε οτι εξυπηρετουσε καποιο ελιτιστικο σκοπο για καποιους χρηστες απλως ισως εδινε βημα σε ανθρωπους να γραψουν για προσωπικες εμπειριες σε μηχανηματα η εξαρτηματα που οι τιμες τους ειναι προκλητικες για τον μεσο audiophile. Δηλαδη εαν καποιος εγραφε για καλωδια των 3000 Ευρω στην κατηγορια ΗΧΟΣ νομιζω οτι θα του την επεφταν ολοι. Ισως στη Hi End να μπορουσε καποιος να εκφρασει ποιο ανετα την προσωπικη του εκτιμηση χωρις να φοβαται οτι θα πρεπει να αμυνθει στις επιθεσεις ολων (αν και συνεβαινε συχνα δυστυχως). Δε χρειαζοταν να λεγεται hi end ας λεγοταν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ η δε ξερω εγω τι....

Ξαναλεω ομως οτι το θεμα της λειτουργικοτητας της υπαρξης πολλων υποκατηγοριων πρεπει να το ξαναδειτε αφου παρετε καποιο feedback απο το μελη. Εμενα προσωπικα με διευκολυνουν οσο το δυνατο λιγοτερες υπο.κατηγοριες

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Και κάτι άλλο.

Επειδή κατά κάποιο τρόπο εκπροσωπώ το "μισητό" High End, πιστεύω να παραδέχεστε ότι ΔΕΝ σνομπάρισα ΚΑΝΕΝΑΝ.

Και στα άλλα Ελληνικά φόρους έχω γράψει (γύρω στα 2000 posts και όχι του στυλ "τι κάνεις Γιάννη?") και έχω συνεισφέρει (παρά τις συνεχείς επιθέσεις ορισμένων...) και κοροϊδίες ανέχτηκα (και για μένα προσωπικά μέχρι και για συγγενικά μου πρόσωπα...) και για άλλα μέλη) και το σπίτι μου άνοιξα και και και...
Εντάξει, μπορεί πολλές φορές να έγραψα κάπως σκληρά και άγαρμπα, αλλά ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑ ΟΥΤΕ ΠΕΙΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑΝ και ότι σκεφτόμουνα αυτό έγραφα.

Για πέστε μου ποιοί από τους δεδηλωμένους αντι-χαιεντάδες ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ποτέ να γράψουν στα Φόρους του A.C.A. ???

ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΑΞΕΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ A.C.A.???

(εδώ μια ερώτηση άκανα σε κάποιον που ΑΝΟΙΞΕ κάποιο θέμα για ribbon και ακόμα να καταδεχτεί να μου απαντήσει!!! Και όχι μόνον αυτό αλλά άκουσα και μπινελίκια από σεβαστο διαχειριστή ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑΩ!!!)

Reaction score
874
Η συγκεκριμένη κατηγορία, ήταν η πιο δημοφιλής στο site, όπως σωστά ειπώθηκε, με την έννοια της συμμετοχής και της αναγνωσιμότητας. Ποτέ άλλοτε αντίστοιχη κατηγορία σε φόρουμ δεν είχε τόση κίνηση. ............................
Νικολιό...εγώ όλα αυτά τα βλέπω σα μετάφραση της φράσης...'ρε σεις...άντε ζητήστε να ξανανοίξουμε τη hi-end...κάναμε πατάτα που την κλείσαμε'...

Συμφωνώ...Ξανανοίχτε τη...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
To ΗΙ ΕΝD σαν ορολογια (αυτο που εκπροσωπει..τελος παντων)ειτε εδω ειτε στο εξωτερικο συνεχιζει να υφισταται !!!!Συνεχιζει να ειναι παρουσα σε αμετρητα παγκοσμια φορουμ και αρκετες χιλιαδες ανθρωπων ασχολουντε και θα συνεχισουν να ασχολουντε με αυτο ειτε μας αρεσει ειτε οχι.!!!!!
Ενα ονομα ειν αι που το δωσαμε εμεις......οι ακροατες οπως εχουμε δωσει σε τοσα αλλα πραγματα γιατι ετσι μας αρεσει!!!!!!!
Για μενα λαθος θα ειναι να σβηστει αυτη η κατηγορια............υπαρχουν καποιοι που ξερουν πολυ καλα τι σημαινει αυτη η ονομασια και τι εκπροσωπει!!!!
ΔΙΑΓΡΑΦΗ για μενα θα πρεπει να γινεται στα λαθος θεματα,στις λαθος τοποθετησεις,στα λαθος επιχειρηματα και στους λαθος ακροατες και αναγνωστες!!!!!!!!!~
Σιγουρα διαφωνω αν σβηστει και σιγουρα θα χαρουν γελοντας καποιοι ψευτοπαπαρες που τοποθετηθηκαν χωρις να προσφερουν και κανουν βολτες σε διαφορα φορουμ ειτε κατηγοροντας ειτε διαβαλλοντας ανθρωπους αλλα και μηχανηματα παιζοντας το γνωστες εχοντας ενα midi LG στο σπιτι γιατι εχουν κανει κρεμασταρια οσα δεν μπορουν οι ιδιοι να φτασουν!!!!!!!ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ......

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk