Η γνώμη σας για το mazda RX-8

Reaction score
6.559
Διαβασα ολα τα ποστ, και ειδα συγκρισεις με αυτοκινητα που δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης!!! τι σχεση εχουν τα σαξοραλα, τα audi με υπερσυμπιεστες ??
λοιπον να τα παρουμε απο την αρχη, το rx8 δεν εχει πλεον υπερσυμπιεστη(με ολα τα θετικα και τα αρνητικα του...) λιγοτερες ροπες (το αμεσα αντιληπτο)σε σχεση με τους προκατοχους του αλλα και πολυ ποιο αξιοπιστο και λιγοτερο βενζινοβορο.
ομως ως περιστροφικος κινητηρας(καμια σχεση με παλινδρομικους , και ναι εχει και πλεονεκτηματα π.χ ογκο, βαρος λιγοτερα κινουμενα μερη, χαμηλο κεντρο βαρους) ως αρχη λειτουργιας μοιαζει με τα διχρονα και γιαυτο κανονικα θα επρεπε να φορολογειται με τις ΄΄ανασες΄΄ δηλ ως 2600 cc και οχι με τον κυβισμο μιας και δε τιθεται συγκριση με 4χρονους παλινδρομικους , ετσι και η κυρια αιτια υψηλης καταναλωσης και στο ρελαντι!!!! το συκεκριμενο λοιπον δεν τιθεται στο σωστο κατα ταλλα του οτι παει καιει αλλα κατι παραπανω απο αυτο:D
Ενα λαθος που επισης πολλοι κανουν ειναι να βγαζουν συμπερασμα απο την αισθηση που σου δεινει ενα αυτοκινητο καταληγοντας οτι ειναι λιγοτερο δυνατο η γρηγορο απο καποιο αλλο , και σε αυτο οφειλεται η ροπη. Ετσι ενα honda vtec 93΄ μπορει να ειχε 160 hp αλλα η ροπη του ηταν σχεδον ιδια με ενος απλου 1600 οχι ομως η απολυτη υποδυναμη και η γενικη αισθηση οταν δεν το εσπαγες ηταν και ενος λιγοτερο δυνατου αυτοκινητου ακομη και απο το 1600 vtec me 35 hp λιγοτερα με το μονο εκκκεντρ.
Στο διαταυτα, αν θα το αγοραζα? εγω αν δεν ειχα θεμα καταναλωσης (διοτι στην ιδια υποδυναμη βρισκεις με πολυ λιγοτερη), χωρων και δεν με απασχολουσε η ροπη των τουρμπατων ανταγωνιστων,αλλα με ενθουσιαζε η αισθηση ενος απολυτα καλοζυγισμενου πισωκινητου, και με το πλεονεκτημα της χαμηλης φορολογικης κλιμακας θα επερνα το 190αρι με το πλεονεκτημα της ηψηλοτερης ροπης, της καλυτερα ελεγχομενης δυναμης, της χαμηλοτερης καταναλωσης, και του μεγαλυτερου χρονου ζωης σε σχεση με την γρηγορη εκδοση...

εμενα παντως τα σαλια ακομη μου τρεχουν με τη νυχτεριδα, ισως το ποιο διαχρονικα φρεσκο, αν και οχι το μοναδικο της εταιριας..

Reaction score
2.557
Για να μη μπερδευόμαστε με ροπή και ισχύ:

Ισχύς = Ροπή * Στροφές.

Αν μία μηχανή σε κάποιες συγκεκριμένες στροφές έχει μεγαλύτερη ροπή από μία άλλη, τότε έχει και ανάλογα μεγαλύτερη ισχύ στις στροφές αυτές.

Για παράδειγμα οι Diesel γενικά παρουσιάζουν αυξημένη ροπή (και ισχύ) χαμηλά και μειωμένη ροπή (και ισχύ) ψηλά.

Reaction score
89
που το ξεθαψατε ρε αυτο το νημα και που το ξεθαψα και γω ειναι η ερωτηση χαχαχαχααα!!!! Να σαι πριν 4 χρονακια περιπου ειχα φτασει στο τσακ μιλαμε για αυτη τη καψουρα!!! Ακομα και τωρα που το βλεπω καμμια φορα στην Αστορια με πιανουν κατι τρελες αλλο πραμα!!! Θυμαμαι οταν ειχαμε παει με το κοπελια σε μια αντιπροσωπια να της το δειξω απο κοντα και εκανε το λαθος να κατσει πισω..... "Τα παραθυρα ειναι λιγο μικρα....." Και τι σε νοιαζει τις λεω προκειται ποτε να κατσεις πισω χαχχαχαχαχααχαααα.....

Ερωτας ερωταςςςςςςςςςς!!!!!!! :hi:

nima

Banned
Reaction score
618
Το rx-8 τα έσπαγε ως την ώρα που βγήκαν τα mps, καλύτερα σε όλα τα σημεία αλλά τα πολλά κυβικά πλέον είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Reaction score
89
Το rx-8 τα έσπαγε ως την ώρα που βγήκαν τα mps, καλύτερα σε όλα τα σημεία αλλά τα πολλά κυβικά πλέον είναι ανασταλτικός παράγοντας.

της mazda εννοεις το mps?

Reaction score
238
πολυ καλο μοτερ, δεν ισιωνεις πουθενα με απολυτο ελεγχο (φιδι! ελαχιστη κλιση παιρνει ακομα και μετα αποδυο τρεις σφαλιαρες )παρα πολυ καλο στησιμο, οπου του λες παει..ΑΛΛΑ ΚΑΙΕΙ 14-17l/100km αναλογα το μονφελο (192-205-231) oπως και να πας (και ακομα και αργα να πας....)

Reaction score
50
Έ όχι και σε όλα τα σημεία... Τι σχέση έχει η πίσω κίνηση του RX-8 με τα μπροστοκίνητα (έστω και περίπου-τετρακίνητα) mps; Στο fun-to-drive, το RX-8 είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τα mps. Από γκάζια και κατανάλωση σαφώς χάνει, αλλά η οδηγική απόλαυση είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας για τέτοια αυτοκίνητα. Ειδικά στα μπροστοκίνητα mps τόση ροπή ήταν πολλές φορές δύσκολα διαχειρίσιμη.

nima

Banned
Reaction score
618
fun; χμμμμμ, έχεις οδηγήσει και τα δύο; για ρώτα κανέναν ειδικό και θα σου εξηγήσει ότι τα mps έχουν καλύτερο στήσιμο από τα 8άρια, τράβα σε κάνα mazda service και θα σου εξηγήσουν.

Reaction score
89
φετος το καλοκαιρι τωρα που βρηκα και συναδελφο κατοχο του 8αριου δε θα μου γλιτωσει το τεστ drive..... Μιλαμε για πορωμενο κατοχο που δουλεευει Αστορια το 8αρι το χει Αθηνα και χει φερι μαζι του τα κλειδια του αυτοκινητου για να το νιωθει διπλα του χαχαχαχααααα!!! Βασικα το μονο προβλημα που δε μπορει να χωνεψει κατοχος του 8αριου δεν ειναι ουτε τα λαδια ουτε η μπενζινα...... Πες του για συμπιεση και θα δεις πως θα χασει το χρωμα του .......

Reaction score
50
fun; χμμμμμ, έχεις οδηγήσει και τα δύο; για ρώτα κανέναν ειδικό και θα σου εξηγήσει ότι τα mps έχουν καλύτερο στήσιμο από τα 8άρια, τράβα σε κάνα mazda service και θα σου εξηγήσουν.
Καλό κι αυτό, να πάω σε mazda service να μου εξηγήσουν... Τι άλλο θ' ακούσουμε. Λες και το οποιοδήποτε service (δεν αναφέρομαι στη Mazda συγκεκριμένα) είναι στελεχωμένο από ειδικούς στο στήσιμο.

Τέλοσπάντων, δεν έχω καμία διάθεση να σου αλλάξω γνώμη. Αν νομίζεις ότι το μπροστοκίνητο mps είναι καλύτερο σε οδηγική απόλαυση απ' το φανταστικά στημένο και ζυγισμένο rx8 δικαίωμά σου. Το "τετρακίνητο" τα πάει καλύτερα αλλά και και πάλι καμία σχέση. Εκτός αν νομίζεις ότι οδηγική απόλαυση σημαίνει μόνο γκάζια. Τότε πάω πάσο...

nima

Banned
Reaction score
618
Καμία σχέση, έγραψα ρώτα ειδικό για το τι ψάρια πιάνει το καθένα, στο service θα σου πουν τι γίνεται με την αξιοπιστία, καλά θα ξεκινήσουμε μαζί, εσύ με 8 και εγώ με mps, εσύ οδήγα με fun τρόπο, εγώ ώσπου να έρθεις λέω να πιω έναν καφέ :laugh:, δεν απάντησες, έχεις οδηγήσει και τα δύο, αν όχι άσε να μιλήσει κάποιος που το έχει κάνει πολλές φορές, το 8 είναι βαρκούλα μπροστά στο mps, και δουλεύει στο ρελαντί, μονό τούρμπο χωρίς τσίτωμα 260 καθαρά, το άλλο περίπου 200 τσιτωμένο εξ ου και τα προβλήματα που παρουσιάζει.

Reaction score
50
Συγγνώμη έχεις υπόψη σου τι σημαίνει fun to drive; Μάλλον όχι γιατί μου απαντάς ό,τι να'ναι. Μου μιλάς για αξιοπιστίες και ιστορίες... Προφανώς το rx8 μπάζει από αξιοπιστία - είναι γνωστό - αλλά τι σχέση έχει αυτό με την απόλαυση οδήγησης; Ο wankel έχει πολλά θέματα εκεί αλλά από την άλλη χαρίζει φοβερό στήσιμο εξαιτίας του (μικρού) μεγέθους και βάρους του που επιτρέπει πολύ καλό ζύγισμα μπρος-πίσω.

Και βέβαια μετά το γυρνάς στα γκάζια... Ε προφανώς το mps του ρίχνει, μια ματιά στις ροπές και στους ίππους να ρίξει κανείς το διαπιστώνει. Αλλά στο fun to drive δε συγκρίνονται. Άντε να παίξεις λίγο με την ουρά του mps (αν τα καταφέρεις) και τα ξαναλέμε. Απορώ αν εσύ έχεις οδηγήσει και τα δύο, η διαφορά είναι προφανής. Στο rx8 μετά από κάθε στροφή σκας χαμόγελα, στο mps (το 3άρι τουλάχιστον), αν προσπαθήσεις να τα δώσεις όλα στο ξεκίνημα τρέμει το τιμόνι απ' τη ροπή στους μπροστά τροχούς. Είναι δύο αυτοκίνητα με διαφορετικό προσανατολισμό, άλλο κοινό το ένα, άλλο το άλλο. Επίσης αν δεν είναι προφανές ότι έχω εμπειρία κι απ' τα δύο τι να πω...

Ειλικρινά απορώ πάντως που στεναχωριέσαι για το mps λες και το έφτιαξες μόνος σου και στο έθιξε κανείς. Μην ανησυχείς είναι το καλύτερο, ε αν μπάζει και πουθενά κανείς δεν είναι τέλειος...

Reaction score
50
Πάλι απ' την αρχή θα τα λέμε; Αφού σ' αρέσει να τ' ακούς τα mps είναι το καλύτερα αυτοκίνητα ever και σε στήσιμο και σε οδηγική απόλαυση και σε γκάζια και σε αξιοπιστία και σε ό,τι άλλο θες. Βάζουν κάτω όλα τα πισωκίνητα συλλήβδην.

Όβερ εντ άουτ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
100.925
Τι, τέλειωσε κιόλας; :D

Κρίμα. Είχα καλομάθει από παλιότερα με τη διαμάχη ιταλικών vs γερμανικών, κι αυτό μου κακοφάνηκε.

Είχε όμως μια πρωτοτυπία: ενδοοικογενειακή διαμάχη δεν είχε ξαναϋπάρξει. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.099
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos