Η παρέα του thread «Φωτογραφική Μηχανή από που?»

Reaction score
41
Απάντηση: Η παρέα του thread «Φωτογραφική Μηχανή από που?»

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, έκανα μεταφορά των μηνυμάτων παρέας σε νέο thread :126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.672
Απάντηση: Η παρέα του thread «Φωτογραφική Μηχανή από που?»

Γιώργο.....
Τις είδες τις φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν στα spoilers?
Έχουν καμιά θέση στο thread και γενικά στο avsite?

Κοίτα να δεις, εγώ ήμουν ο πρώτος που πρότεινα να καθαριστούν από το θρεντ τα άσχετα ποστς, αλλά θα ήθελα σε αυτό το σημείο, λίγο να κάνω το "δικηγόρο του διαβόλου" και να συντονιστώ με την θέση του Παναγιώτη Βογιατζάκη, την οποία ειλικρινά πολύ εκτιμώ.

ας δούμε λίγο τον ειρμό του θρεντ, που πήγαινε.

παρουσιάστηκαν απόψεις για την ανωτερότητα των μεγάλων αισθητήρων.

ταυτόχρονα παρουσιάστηκε κι η δική μου άποψη για τα κάποια οφέλη των μικρών αισθητήρων, ακόμα και των κόμπακτ.

σε αυτό το πνεύμα μπήκε στη μέση και ένα τεστ φωτογράφων που δε μπορούσαν ουσιαστικά να ξεχωρίσουν φωτό από εκτύπωση από καλή dslr και από μια μικρή compact.

σε αυτό το σημείο έγινε εμφανές πως ενώ κάποια τεχνολογικά θέματα είναι απόλυτα, και σαφώς μια πλάτη των 70 μεγαπίξελ έχει σοβαρά πλεονεκτήματα, ταυτόχρονα το τελικό αποτέλεσμα δε δικαιώνει πάντα την σαφή τεχνολογική υπεροχή του μέσου, και ίσως δε δικαιώνει και το χρηματικό αντίτιμο που ζητάει.

επειδή βέβαια κατά βάση τα τεχνικά αυτά αντικείμενα υψηλής ποιότητας βρίσκουν τον ερασιτέχνη να μη μπορεί να τα εκμεταλλευτεί πλήρως, ενώ θεωρητικά ο επαγγελματίας μπορεί, φτάσαμε και στο χαβαλέ για ποιο λόγο πιθανά να θέλει ο ερασιτέχνης ένα "υπερ-όπλο" στην κατοχή του, πιθανά για να εντυπωσιάζει, ακόμα και τις γκόμενες.

στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε κι ο γιαννάκης, όντας επαγγελματίας φωτογράφος με εξαιρετικό εξοπλισμό και ικανότητες που εμείς οι ερασιτέχνες ποτέ δε θα αποκτήσουμε, καθώς εν πολλοίς παρουσίασε ένα μάτσο ουσιαστικά χάλια φωτός από πολύ καλό επαγγελματικό εξοπλισμό, αποδεικνύοντας και "πως τα ράσα δε κάνουν τον παπά", αλλά και πως τελικά "έχει νόημα για τις γκόμενες το μέγεθος του ...φακού".

φυσικά ο χαβαλές ήταν άπειρος, αλλά αυτό δεν μπορεί να επισκιάσει τα όσα απέδειξε ο γιάννης με τις φωτός του, από μια καθαρά επαγγελματική δουλειά.

σε αυτό το κλίμα, νομίζω πως ο Παναγιώτης ο Βογιατζάκης δικαιώνεται, καθώς τίποτα τελικά δεν είναι εντελώς άσχετο, ενώ ακόμα κι ο χαβαλές προσδιορίζει έναν από τους σημαντικούς λόγους συμμετοχής πολλών μελών στο φόρουμ, άρα δεν είναι στοιχείο που
θέλουμε να εκλείψει.

μας αρέσει να αισθανόμαστε πως συμμετέχουμε σε ένα "σοβαρό" φόρουμ, με "σοβαρά" αντικείμενα, με "σοβαρές" θέσεις και με "σοβαρά" ποστς, αλλά στην ταπεινή αλήθεια ο χαβαλές μας τραβάει περισσότερο, μπας και ξεδώσουμε λιγάκι από τα καθημερινά μας προβλήματα, που στην χώρα μας είναι όλο και περισσότερα, όλο και χειρότερα, κι όλο και πιο πολύ μας επηρρεάζουν.

Αυτά, έτσι και μόνο για να δούμε "την άλλη όψη του νομίσματος"

Ειλικρινά οι φωτογραφίες είχαν κάποιο σκοπό πέρα από το να....«σκανδαλίσουν» τα μάτια όσων διαβάζουν?
Ναι, έχουν ξαναμπεί αντίστοιχες φωτό. Δεν κρίνω αν ήταν καλύτερες, χειρότερες, πιο σοκαριστικές ή ό,τι άλλο χαρακτηρισμό μπορούμε να δώσουμε.
Ε και?
Κάποιες «πέρασαν» γιατί δεν τις πήραμε είδηση....
Κάποιες γιατί μας έπιασαν σε στιγμή αδυναμίας ή πιο χαλαρής διάθεσης.
Επιπλέον, για να σου πω και την γνώμη μου για τις φωτό, η κοπέλα δεν μου άρεσε καθόλου ως προς την αισθητική της και δεν υπάρχει ούτε 1% περίπτωση να σώσω φωτογραφίες της.
Αλλά αυτή είναι μόνο η γνώμη μου :126:
αντικειμενικά, οι φωτός δεν ήταν πια και τίποτα ιδιαίτερο. αν μπεις σε τσοντοσάιτ θα δεις τι είναι "ιδιαίτερο".

οι φωτός ήταν χαλαρές και διασκεδαστικές.

το "μοντελάκι" εσένα μπορεί να μη σου άρεσε, εμένα όμως μου άρεσε ρε φίλε! γούστα είναι αυτά, τι να κάνουμε...

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, έκανα μεταφορά των μηνυμάτων παρέας σε νέο thread :126:
ΙΜΗΟ πολύ καλά έκανες, και μπράβο για την κίνησή σου, αλλά και για την υπομονή σου να μας ανέχεσαι και να το συζητάς μαζί μας.:126:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.