Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

σωστός!:126:

αν και είμαι "μικρός" (ακόμα και στην ηλικία :137::138:) για να σου κάνω υποδείξεις, ωστόσο επέτρεψέ μου να σου προτείνω το εξής: κάνε μια δοκιμή με το ψηφιακό κρος της μπέρινγκερ (dcx 2496), νομίζω πως με μικρό κόστος θα εκπλαγείς ευχάριστα.:145:
Κώστα δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι, στο χόμπυ συζητάμε, εισπράτουμε, προσφέρουμε και κυρίως διασκεδάζουμε.
Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω το Μπέρινγκερ, αν και δεν ξέρω τι κάνει ηχητικά, κι αυτό από μερικά άλλα προιόντα που έτυχε να ακούσω.
Επίσης σε πρώτη φάση θέλω να εμπιστευτώ την συνταγή του σχεδιαστή του κροσσόβερ και να παίξω με πολυενίσχυση.

ΕΥΧΗ:Αν επιτρέψει το ΔΝΤ θα ήθελα η μουσική μου να περάσει από εδώ:
http://www.violalabs.com/quartet.html
Ίδομεν!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Επίσης σε πρώτη φάση θέλω να εμπιστευτώ την συνταγή του σχεδιαστή του κροσσόβερ και να παίξω με πολυενίσχυση.
αυτή η "συνταγή" έχει δεδομένα πλεονεκτήματα, αναμφισβήτητα.

το μπέρι αυτή τη συνταγή ακριβώς υλοποιεί, σε ψηφιακό επίπεδο.

σε αναλογικό επίπεδο, λογική επιλογή είναι τα μάρτσαντ.

μετά τις λογικές (οικονομοτεχνικά) επιλογές, πατάρι (ως γνωστό) δεν υπάρχει, μόνο η φαντασία σας! :126:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Για να προχωρησουμε και λιγο την συζητηση, εφοσον παμε για μια ενεργη ενισχυση, χρειαζομαστε να αγορασουμε ενα εξωτερικο ηλεκτρονικο κροσοβερ 3 δικαναλους ενισχυτες και λιγο καλωδιο (απ αυτο που εχει για πεταμα ο Αρτζι!).

Εφ οσον παμε για ενα πεντακαναλο συστημα θα ηθελα λιγο να συζητησουμε τις προτασεις της εταιριας (ΧΤΖ). Βασικα διαβασα στο σαιτ για σαμπ με DSP. Εφοσον εχεις σκοπο να χρησιμοποιησεις δυο σαμπ (ενα για το αριστερο και ενα για το δεξι ...αυτι) ποια λυση ειναι η πλεον ενδειγεγμενη? Σημειωτεον οτι ο κατασκευαστης εχει και ενα ενισχυτη με DSP αν δεν κανω λαθος για σαμπ. Θα τρελαθουμε απο τις ψηφειακες τεχνολογιες!!

Σ αυτην την περιπτωση χρειαζεται το ξεχωριστο μηχανημα που κανει ισασταθμιση χωρου? Ενταξει για τα πισω ηχεια δεν χρειαζεται νομιζω να γινει καποια ξεχωριστη αναφορα.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Για να προχωρησουμε και λιγο την συζητηση, εφοσον παμε για μια ενεργη ενισχυση, χρειαζομαστε να αγορασουμε ενα εξωτερικο ηλεκτρονικο κροσοβερ 3 δικαναλους ενισχυτες και λιγο καλωδιο (απ αυτο που εχει για πεταμα ο Αρτζι!).

Εφ οσον παμε για ενα πεντακαναλο συστημα θα ηθελα λιγο να συζητησουμε τις προτασεις της εταιριας (ΧΤΖ). Βασικα διαβασα στο σαιτ για σαμπ με DSP. Εφοσον εχεις σκοπο να χρησιμοποιησεις δυο σαμπ (ενα για το αριστερο και ενα για το δεξι ...αυτι) ποια λυση ειναι η πλεον ενδειγεγμενη? Σημειωτεον οτι ο κατασκευαστης εχει και ενα ενισχυτη με DSP αν δεν κανω λαθος για σαμπ. Θα τρελαθουμε απο τις ψηφειακες τεχνολογιες!!

Σ αυτην την περιπτωση χρειαζεται το ξεχωριστο μηχανημα που κανει ισασταθμιση χωρου? Ενταξει για τα πισω ηχεια δεν χρειαζεται νομιζω να γινει καποια ξεχωριστη αναφορα.
Αγαπητέ vastsar, μήπως τρέχεις κάπως? Πρώτα στήνεις τα ηχεία με έναν τελικό επαρκή, τα στρώνεις, τα ψάχνεις, αυτά και το χώρο, και έχεις όλο τον καιρό να σκεφτείς και να πειραματιστείς.
Προσωπικά λέω οτι και ακριβά είναι τα παιχνίδια αυτά και δύσκολα και αμφίβολα είναι τα θεαματικά καλύτερα αποτελέσματα.
Θα με συγχωρέσετε αλλά τις ψηφιοποιήσεις, ειδικά με φθηνά εργαλεία, από την πείρα μου στις ηχογραφήσεις, τις βλέπω λίγο με μισό μάτι.

Reaction score
4.250

Αγαπητε Θεμη, κατ αρχην λεγομαι Βασιλης, κατα δευτερον οταν καποιος εχει ενα home cinema ειναι κακο να κανει σκεψεις για το πως θα λειτουργησει μια προταση της εταιριας στον χωρο του?

Προσωπικα αν και εχω ενα σαμπ, δεν εχω σκοπο να μεινω στο συγκεκριμενο αλλα θα παω σε κατι καλυτερο. Φυσικα σκεψεις και λυσεις εχω αρκετες, απλα εχω διαβασει αρκετα απο την ΧΤΖ, μονο που τα αγγλικα μου ειναι πολυ λιγα και οι προβληματισμοι αρκετοι.

Γενικα τις προτασεις της εταιριας τις βρισκω ενδιαφερουσες, απλα αν μας εγραφες και συ λιγα πραγματα θα διαφωτιζες καπως περισσοτερο το πεδιο.

Δυστυχως με εσας τους αντιπροσωπους που εχετε σχεση με το φορουμ, σας τα βγαζουμε με το τσιγγελι. Θα πρεπει πρωτα να στειλεται κατι σε καποιο περιοδικο να γραψουν εκει οτι γραψουν και να μαθουμε 5 πραγματα. Εδω μονο διευκρινισεις.

Reaction score
250

Αγαπητε Θεμη, κατ αρχην λεγομαι Βασιλης, κατα δευτερον οταν καποιος εχει ενα home cinema ειναι κακο να κανει σκεψεις για το πως θα λειτουργησει μια προταση της εταιριας στον χωρο του?

Προσωπικα αν και εχω ενα σαμπ, δεν εχω σκοπο να μεινω στο συγκεκριμενο αλλα θα παω σε κατι καλυτερο. Φυσικα σκεψεις και λυσεις εχω αρκετες, απλα εχω διαβασει αρκετα απο την ΧΤΖ, μονο που τα αγγλικα μου ειναι πολυ λιγα και οι προβληματισμοι αρκετοι.

Γενικα τις προτασεις της εταιριας τις βρισκω ενδιαφερουσες, απλα αν μας εγραφες και συ λιγα πραγματα θα διαφωτιζες καπως περισσοτερο το πεδιο.

Δυστυχως με εσας τους αντιπροσωπους που εχετε σχεση με το φορουμ, σας τα βγαζουμε με το τσιγγελι. Θα πρεπει πρωτα να στειλεται κατι σε καποιο περιοδικο να γραψουν εκει οτι γραψουν και να μαθουμε 5 πραγματα. Εδω μονο διευκρινισεις.
Καλέ μου συνονόματε φίλε Βασίλη ! Επίτρεψέ μου κάποιες επισημάνσεις :

1) Καλώς ο Θέμης είναι λακωνικός σε σχέση με τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει ! Είναι πολύ εύκολο να γίνει γραφικός ένας αντιπρόσωπος προβάλλοντας άκομψα και αμετροεπώς τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται.

2) Τα sub (dsp) της XTZ είναι εξαιρετικά ! Εγώ ήδη έχω αγοράσει δύο ! Τα χρησιμοποιώ δε με μεγάλη επιτυχία σε ένα από τα set up που "μεθοδεύω" αυτό τον καιρό.

3) Τα μεγάλα ηχεία της εταιρίας είναι απίστευτη έκπληξη ! Η ποιότητα της κατασκευής , η καταπληκτική καμπίνα-κουτί και τα απολύτως κορυφαία μεγάφωνα σε εντυπωσιάζουν απρόσμενα στην πρώτη επαφή .

Αυτά σαν πρώτη αναφορά σε προσωπικές μου εντυπώσεις. Μια δε παρατήρηση πριν κλείσω το post. Αν το ηχείο αυτό έφερνε κάποιο άλλο "βαρύ" λογότυπο χαιεντάδικης μπράντας θα μπορούσε να κοστίζει 35.000 Eu και κανείς δεν θα προβληματιζόταν για αυτό..... Δεν υπερβάλλω καθόλου ! Αν ξαναγυρίσω σε "κουτί" αυτό θα είναι η πρώτη μου επιλογή !!!!

Reaction score
4.250

Καλέ μου συνονόματε φίλε Βασίλη ! Επίτρεψέ μου κάποιες επισημάνσεις :

1) Καλώς ο Θέμης είναι λακωνικός σε σχέση με τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει ! Είναι πολύ εύκολο να γίνει γραφικός ένας αντιπρόσωπος προβάλλοντας άκομψα και αμετροεπώς τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται.
Βασιλη μ ολη την εκτιμηση προς το προσωπο σου, επετρεψε μου να διαφωνησω αυτή την φορα μαζι σου. Υπαρχει η ακομψη προβολη και διαφημηση ενός προιοντος και από την άλλη μια απλη παρουσιαση ενός προιοντος, η οποια είναι απολυτως θεμιτη. Καποιος που μενει μακρια και δεν του είναι ευκολο να παει Αθηνα, δεν θα βοηθουσε να μαθει καποια πραγματα εστω και γραπτα?
Τελος παντων, ας ελπισουμε όταν σου δοθει ο χρονος να μας γραψεις εσυ λιγα πραγματα παραπανω για τα σαμπακια της ΧΤΖ. Και μια ερωτηση, αν θελεις να χρησιμοποιησεις δυο, θα πρεπει και τα δυο να είναι με το dsp?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Βασίλη, αν είπα οτι βιάζεσαι, δεν εννοούσα την πληροφόρησή σου. Είχα καταλάβει οτι σε ενδιαφέρουν τα Divine τα οποία όπως έχεις δει έχουν 4 10ιντσα για τα μπάσσα, με μεγάλη bass reflex καμπίνα και πρέπει πρώτα να δεί κανείς τι του λείπει για να σκεφτεί για sub.
Τα 99W12 DSP μαζύ με το remote (http://www.xtz.se/custom/database/files/20100119105830-01.pdf) είναι μία σχολαστικά ρυθμίσιμη λύση σε σχέση με τα ηχεία και το χώρο. Αν ο χώρος είναι αποδεδειγμένα όχι με ιδιαίτερα προβλήματα τότε μπορεί κανείς να επιλέξει και τα απλά χωρίς DSP.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Βασίλη, αν είπα οτι βιάζεσαι, δεν εννοούσα την πληροφόρησή σου. Είχα καταλάβει οτι σε ενδιαφέρουν τα Divine τα οποία όπως έχεις δει έχουν 4 10ιντσα για τα μπάσσα, με μεγάλη bass reflex καμπίνα και πρέπει πρώτα να δεί κανείς τι του λείπει για να σκεφτεί για sub.
Τα 99W12 DSP μαζύ με το remote (http://www.xtz.se/custom/database/files/20100119105830-01.pdf) είναι μία σχολαστικά ρυθμίσιμη λύση σε σχέση με τα ηχεία και το χώρο. Αν ο χώρος είναι αποδεδειγμένα όχι με ιδιαίτερα προβλήματα τότε μπορεί κανείς να επιλέξει και τα απλά χωρίς DSP.
Εδω βεβαια μπαινει και ενα επιπροσθετο ζητημα. Κατα ποσο απαραιτητο ειναι το σαμπ οταν τα ηχεια κατεβαινουν στα 25hz και με την ενεργη ενισχυση πολυ πιθανον να πανε ακομη πιο κατω.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Εδω βεβαια μπαινει και ενα επιπροσθετο ζητημα. Κατα ποσο απαραιτητο ειναι το σαμπ οταν τα ηχεια κατεβαινουν στα 25hz και με την ενεργη ενισχυση πολυ πιθανον να πανε ακομη πιο κατω.
Γι αυτό ακριβώς ανέφερα τα 4 10ιντσα των ΧΤΖ. Τα sub θα τα σκεφτείς μόνον σε σχέση με το surround.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

κι αν σε αντέχουν οι γείτονες.

Reaction score
4.250

Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι τα δυο 12 ιντσα γουφερ μας μας κανουν 3 8ιντσα. Και ο μεσος ορος του δεκαιντσου με του 12ιντσου ειναι 11. Ολο μαζι 11888. Τυχαιο? Δε νομιζω! :142:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Αν μιλάμε για home cinema τότε είναι απαραίτητο το sub.Αν μιλάμε για μουσική μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Αν μιλάμε για home cinema τότε είναι απαραίτητο το sub.Αν μιλάμε για μουσική μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό.
Μπορεις να το εξηγησεις επιστημονικα αυτο?

Για παραδειγμα αν ενα σαμπ κατεβαινει στα 20hz και το γουφερ του ηχειου σου κατεβαινει ουτως η αλλως στα 20hz τοτε τι παραπανω θα παρεις?

Να το πω και λιγο διαφορετικα. Αν λειτουργησουν προσθετικα τα σαμπ, τοτε γιατι να μην βαλουμε 3-4 σαμπ στην αιθουσα? Τι ειναι αυτο που καθοριζει οτι θελουμε ενα δυο τρια η τεσσερα σαμπ σε ενα χομ? Ολα αυτα βεβαια με προυποθεση οτι τα κυριως ηχεια κατεβαινουν πολυ κατω.

Αν μαλιστα και τα σαραουντ κατεβαινουν στα 35 με 38, φαινεται να δενει καλα το γλυκο και το (τα) σαμπ.

Reaction score
4.250

Στην τελευταια προταση εννοω οτι δενει καλα το γλυκο χωρις το (τα σαμπ)

Reaction score
15.548

Για παραδειγμα αν ενα σαμπ κατεβαινει στα 20hz και το γουφερ του ηχειου σου κατεβαινει ουτως η αλλως στα 20hz τοτε τι παραπανω θα παρεις?

Να το πω και λιγο διαφορετικα. Αν λειτουργησουν προσθετικα τα σαμπ, τοτε γιατι να μην βαλουμε 3-4 σαμπ στην αιθουσα? Τι ειναι αυτο που καθοριζει οτι θελουμε ενα δυο τρια η τεσσερα σαμπ σε ενα χομ? Ολα αυτα βεβαια με προυποθεση οτι τα κυριως ηχεια κατεβαινουν πολυ κατω.

Αν μαλιστα και τα σαραουντ κατεβαινουν στα 35 με 38, φαινεται να δενει καλα το γλυκο και το (τα) σαμπ.
Στα ποσα db θελεις τα 20hz ? 15hz κ.λ.π.

sk

Reaction score
499

...
Τι ειναι αυτο που καθοριζει οτι θελουμε ενα δυο τρια η τεσσερα σαμπ σε ενα χομ?
...
Το ".1" θεωρείται επιστημονική απάντηση ?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.514

Αν μιλάμε για home cinema τότε είναι απαραίτητο το sub.

Μα αφού είναι ξεχωριστό κανάλι του home cinema to sub!

Reaction score
281

Τι να τα κανεις για home cinema, αφου δεν υπαρχει κεντρικο αντιστοιχο ?

Reaction score
4.250

Μα αφού είναι ξεχωριστό κανάλι του home cinema to sub!
Αυτο σημαινει οτι χωρις το σαμπ οι χαμηλες θα χαθουν? Αυτο που δινεται για το σαμπ αν αφαιρεσεις το σαμπ το χανεις τελειως? Δε νομιζω. Με την ιδια λογικη θα χανοταν και οι διαλογοι αν δεν χρησιμοποιησεις κεντρικο ηχειο, κατι ομως που δεν συμβαινει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef