ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Reaction score
0
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΕΧΩ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΤΗΣ YAMAXA RX-V661 KΑΙ ΗΧΕΙΑ ΤΗΣ AUDIO CRYSTAL THX3 ΝΟΜΙΖΩ 4 ΔΑΠΕΔΟΥ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ SUB. Ο ΧΩΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΟΧΩΡΟΣ Η ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΠΟΛΥ ΥΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΔΥΝΑΤΑ.:121:

Reaction score
1
Για αρχή ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ, ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

Στο θέμα μας τώρα, το πρόβλημά σου ποιο είναι ακριβώς δεν κατάλαβα. Η ένταση? Δεν είναι αρκετή ή δεν είναι αρκετή αν δεν δυναμώσεις τον ενισχυτή αρκετά?

Δλδ θέλεις να ακούς δυνατά χωρίς να ανεβάζεις τον ενισχυτή πολύ? Γιατί αυτό που λές δεν είναι πρόβλημα. Θές δηλαδή να τον έχεις χαμηλά και να ακούς δυνατά? Δεν το καταλαβαίνω... τελικά ακούς στην ένταση που θέλεις έτσι δεν είναι?

Αν φοβάσαι ότι "ζορίζεται" ο ενισχυτής, ή δεν ακούγεται καλά όταν τον δυναμώνεις είναι άλλη ιστορία εντελώς. Διευκρίνησέ το.

Και μιας και το συζητάμε πόσο δλδ τον δυναμώνεις για να ακούς συνήθως? Μέχρι το 1/3 του ποτενσιόμετρου? Μέχρι το 1/2? Πόσο?

Reaction score
0
Απάντηση: ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

καλησπερα οταν λεω οτι δεν εχω ενταση εννοω οτι για να ακουσω δυνατα πρεπει να βακω τον ενισχυτη στα τρια τεταταρτα.Αν για παραδειγμα η κλιμακα ειναι απο το 100 μεχρι το 0 τοτε πρεπει να τον βαλω τουλαχιστον στο 30 για να εχω καποια ενταση και παλι οχι τοσο δυνατα.Ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος,

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Από το 30 και πάνω η ένταση αυξάνει πολύ?Δλδ η αυξηση από το 30 στο 20 είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη απο το 40 στο 30?

Reaction score
1.187

καλησπερα οταν λεω οτι δεν εχω ενταση εννοω οτι για να ακουσω δυνατα πρεπει να βακω τον ενισχυτη στα τρια τεταταρτα.Αν για παραδειγμα η κλιμακα ειναι απο το 100 μεχρι το 0 τοτε πρεπει να τον βαλω τουλαχιστον στο 30 για να εχω καποια ενταση και παλι οχι τοσο δυνατα.Ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος,
Οι ενισχυτές της Yamaha δείχνουν την ένταση στο display τους σε αρνητικά dB θεωρώντας το ±0dB σαν την μέγιστη δυνατή απαραμόρφωτη ένταση.
Σε έναν χώρο σαν τον δικό σου και με ηχεία ευαίσθητα όπως είναι τα Crystal Audio θα πρέπει να ακούς μουσική σε "φυσιολογικές" εντάσεις από το -27dB έως το -20dB
Από το -19dB έως περίπου και το -12dB θα πρέπει να είναι δυνατά έως πολύ δυνατά...
Εάν ανέβεις πάνω από το -11dB θα πρέπει να γίνεται "χαμός".

Συμβαίνουν όλα τα παραπάνω όπως τα περιέγραψα; Αν ναι είσαι εντάξει δεν υπάρχει πρόβλημα.

Reaction score
0

καλησπερα καπως ετσι ειναι οπως τα λες μαλλον ομως θα πρεπει να κανω σωστες πυθμισεις στον ενισχυτη.Ευχαριστω πολυ.

Reaction score
1.187

Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, μια χαρά θα παίζει ο ενισχυτής σου.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.327
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent