Θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνουν (ή αλλιώς Reviewing the reviews ΙΙ)

Μηνύματα
1.935
Reaction score
13
Να πω και εγώ?

Περίφημος δοκιμαστής με εξαιρετικές μαντικές ικανότητες άκουσε ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΩΡΟ και κατάφερε να απομονώσει την ακουστική ταυτότητα του cd player που ήταν εξαιρετικό.:138::138::138:
Δωσε κι αλλες juicy details στο λαο pls.
 



Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.751
Reaction score
22.500
Εδώ Αυστρία. Τελικά, για να είσαι ρηβιούερ, μάλλον πρέπει να τα έχεις καλά με όλους, κι έτσι, αναλόγως της περίστασης κι έτσι να πούμε, το ηχείο γίνεται από εύκολο έως και δύσκολο. Δοκιμάζει λαμπίτσα; Εύκολο και ευαίσθητο. Δοκιμάζει τρανζιστοράτο θηρίο; Δύσκολο φορτίο. Το ηχείο – λάστιχο.

Όμως, άμα θέλει κάποιος να τα έχει καλά με όλους, γιατί να γίνει ρηβιούερ; Δεν είναι προτιμότερο να γίνει βουλευτής, να βγάζει και περισσότερα, και μάλιστα χωρίς να κάνει τίποτε, παρά μόνο να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και να πολιτικοπαρλαπιπάρει. Βέβαια, παίζει και το άλλο σενάριο, δηλαδή ο ρηβιούερ να μην είναι και πολύ σχετικός με το αντικείμενο, δηλαδή να είναι από ψιλοάσχετος έως εντελώς άσχετος, αλλά και πάλι το βουλευτιλίκι είναι προτιμότερο. Δηλαδή, οι βουλευτές είναι σχετικοί με κάτι; Το μόνο με το οποίο είναι σχετικοί είναι η σπουδή τους περί της δημοσίας εικόνας τους και ο τραπεζικός τους λογαριασμός που αυγαταίνει κάθε μήνα με έναν προκλητικά παχυλό μισθό –χώρια τα βουλευτικά προνόμια. Βασικά δηλαδή περί του λογαριασμού τους πρόκειται, γιατί δε βλέπω να νοιάζονται όλοι οι βουλευτές για τη δημόσια εικόνα τους, μάρτυρές μου οι κακόγουστες γραβάτες αρκετών από αυτούς, από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.



Λοιπόν, για να τελειώνουμε με το TD12, και σιγά το ηχείο δηλαδή, βρήκα τις μετρήσεις του Stereophile. (Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε το σχετικό ρηβιού). Όπως φαίνεται στην εικόνα, η αντίσταση του ηχείου διατηρείται πάνω από τα 6Ω μέχρι τους 5000KHz. Αυτό το τμήμα του ακουστικού φάσματος περιέχει το μέγιστο τμήμα της ισχύος που απορροφά το ηχείο, και παρά το γεγονός ότι σ’ αυτό το τμήμα η φάση του φθάνει έως και τις -68 μοίρες, το ηχείο πρέπει να θεωρηθεί εύκολο φορτίο, (μάλλον). Βέβαια, όπως σημειώνει και ο Γιαννάκης ο Atkinson, το ηχείο παρουσιάζει μιαν αρκετά προβληματική συμπεριφορά πάνω από τους 5000KHz, κατεβαίνοντας κάτω από τα 3Ω στην περιοχή άνω των 15KHz, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για κανέναν ενισχυτή. Εκεί ψηλά δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να παίξει ο ενισχυτής, ενώ η πτώση στα 2Ω από τα 25KHz και πάνω είναι άνευ σημασίας. Εκεί το μεγάφωνο δεν παίζει τίποτα. Με βάση αυτήν τη μέτρηση, η Tannoy θα μπορούσε να προδιαγράψει το ηχείο και ως 8ωμο, χωρίς να λέει ψέμματα. Βέβαια, αυτή η προβληματική συμπεριφορά πάνω από τα 5KHz, καθώς επίσης και η κακή διακύμανση της φάσης καταμεσίς των μεσαίων, θα μπορούσαν να βελτιωθούν, ακόμα και με αυτόν τον περίεργο συνδυασμό μεγαφώνων, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Η ουσία είναι πως ο συγκεκριμένος ρηβιούερ άργησε, αλλά κατάλαβε ότι το TD12 υπολείπεται σαφώς του αντίστοιχης τιμής 802N, εφ’ ω και προχώρησε στην αντικατάστασή του.

Ένα 12ιντσο και δύο τουήτερ θόλου σε χωριστές περιοχές για ηχείο πλήρους φάσματος. Έλεος...
 





Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.175
Μηνύματα
3.004.010
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk
Top