Θα μας πεις μια ιστορία??

Reaction score
1.815
Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχε περίπτωση να μην το πάρω, γιατί πάτησαν στον …«κάλο» μου!
Ήταν κι αυτό Made in Japan.

Ραδιόφωνο φορητό με πικάπ, ενσωματομένο μεγάφωνο και θήκη για 4-5 δίσκους 45 στροφών!
Κεφαλή με δυο βελόνες μια για LP και μια για 78 στροφών!

Reaction score
1.815

Μπορείτε λοιπόν να σκεφτείτε την αγωνία μου μέχρι να πάω σπίτι και να το βάλω στην πρίζα! Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να δουλεύει!

Μπαίνοντας στο σπίτι και αφού με καλωσόρισαν με σφιχταγκαλιάσματα και γέλια (δεν είχαμε κλάματα ευτυχώς), κλείστηκα στο δωμάτιό μου για να δω τι «παίζει» με το «εργαλείο».

Reaction score
1.815

Η χαρά μου ήταν μεγάλη αφού το μηχάνημα μετά από τόσα χρόνια, χωμένο μέσα σε αποθήκη ιματισμού, η οποία είχε ουκ ολίγη υγρασία, λειτουργούσε άψογα!

Reaction score
1.815

Η βρώμα που είχε ήταν απερίγραπτη! Περιττό να σας πω ότι λύθηκε όλο και πλύθηκαν τα πάντα στην μπανιέρα!!!

Κατόπιν συναρμολογήθηκε και πλέον είναι κι αυτό ένα μέρος της συλλογής μου που μου θυμίζει όμορφες, άσχημες, δύσκολες αλλά και εύκολες στρατιωτικές αναμνήσεις!

Έτσι λοιπόν συμπλήρωσα το στερεο..φονικό μου με το πρώτο μου πικάπ!!:116:

Συνεχίζεται...:119:

Reaction score
1.815

Ο στρατός με έμαθε αρκετά πράγματα…

Ότι δηλαδή το να υπακούς στους «ανωτέρους σου» τυφλά, μπορεί να είναι, ή να μην είναι το καλυτερότερο…
Σε κάθε περίπτωση όμως έμαθα να φιλτράρω τα δεδομένα και να πράττω αναλόγως την περίσταση, δεχόμενος ή μη τις συνέπειες αλλά και τα αποτελέσματα, καλά ή κακά..

Έτσι την τελευταία μέρα της απόλυσης θεώρησα ότι βγαίνω στο στίβο μάχης, αφήνοντας την πίστα…

Reaction score
1.815

Εκείνο το καλοκαίρι ήταν ένα πραγματικό ξεφάντωμα!
Παρέες με φιλαράκια, ποτά, ξενύχτια… μέχρι και τραγουδοποιός του δρόμου έγινα έστω και για δυο ώρες, απλά για το χαβαλέ μου!:602:

Reaction score
1.815

Το φθινόπωρο ξεκίνησε η δουλειά… και το όνειρο δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα!
Μέσα σε διάστημα τριών μηνών, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, μπήκα στο κατάστημα του Τριτσαρώλη στον Πειραιά.

Ο συμπαθέστατος Κος Σπύρος με ήξερε από μικρό παιδί!
Πριν πάω φαντάρος αλλά και κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού μου, πήγαινα και έπαιρνα ακούσματα από το studio Hi-Fi που είχε!

Μόλις με είδε για πολλοστή φορά, σίγουρα είπε μέσα του:

«Ωχ… ήρθε πάλι ο παλαβός!»
«Κε Σπύρο να δούμε λίγο κάποια πράγματα που θέλω??»
«Άντε στο studio μέσα και έρχομαι, τον ξέρεις το δρόμο! Καφέ να φτιάξω το γνωστό??»
«Μπα… θα μετρήσουμε 4 συσκευές και θα φύγω μ’ αυτές. Οπότε, έλα να βοηθήσεις μην καθυστερούμε γιατί ήρθε η ώρα!!»

Reaction score
1.815

Το πρώτο μου ηχητικά αποδεκτό σύστημα ήταν γεγονός!

DENON PMA-320

DENON DRM-500

PHILIPS CD-634

KΕΝWOOD KT-2050

Reaction score
1.815

...και
ROGERS LS-4A

Πραγματικά, μόλις το σύνδεσα η ευχαρίστησή μου ήταν απερίγραπτη!:204:

Οι τιμές ήταν για μένα δυσβάσταχτες, καθώς η δουλειά που έκανα δεν μου επέτρεπε extreme αγορές.

Λόγω του ότι είχα πληρώσει μετρητής το σύνολο κατέβηκε αρκετά με έξτρα έκπτωση στο -34% και τελικές τιμές στα 62000δρχ ο εν/της, στα 60.000δρχ το κασσετόφωνο, στις 125.000δρχ το CD, 45000δρχ το Tuner και στις 115.000δρχ τα ηχεία.

Ένα σύνολο στα 407 χιλιάρικα δραχμές, που κατέληξε τελικά στις 399.000δρχ να θυμίζει σημερινή τιμή προσφοράς της Media Markt!!:116::138:

Reaction score
1.815

Με το σετ αυτό πορεύτηκα για τουλάχιστον 15 χρόνια!
Ήταν το πρώτο κατά δικό μου ηχοσύστημα, που με πολύ κόπο το είχα αποκτήσει…

Στην μετέπειτα πορεία τα πράγματα άλλαξαν, αλλά το σύστημα παραμένει ακόμη στην κατοχή μου.

Είναι ένα σύστημα που αγαπάω ακόμα, γιατί με μύησε στο όνειρο και την πραγματοποίηση του τελικού μου στόχου!
Τον καλό ήχο, σύμφωνα με την όχι και τόσο γεμάτη τσέπη μου!:201:

Reaction score
1.815

Μετά από περίπου δυο χρόνια από την …«αγορά του αιώνα», η νέα μου δουλειά με πήγε ένα βήμα παραπάνω!

Ήμουν πολύ ευτυχισμένος που κατάφερα τότε να κάνω το χόμπυ μου εργασία, έτσι ώστε να προσφέρω αλλά και να μου προσφέρει.

Μια κρύα μέρα του Φλεβάρη με κουστούμι και ένα παλτό, πήρα τρεις συγκοινωνίες για να φτάσω στον προορισμό που θα μου άνοιγε νέους ορίζοντες.

Και το αποτέλεσμα ήρθε!
Το χόμπυ έγινε δουλειά που μέχρι και σήμερα ακολουθείται η ίδια πορεία με περισσότερη εμπειρία αλλά και πιο ολοκληρωμένη σφαιρική άποψη.

Reaction score
1.815

Η ΟΝΚΥΟ για μένα ήταν από παλιά η αγαπημένη μου εταιρία.
Πολλά είχα διαβάσει, αλλά και αμέτρητες συσκευές πέρασαν από τα χέρια μου τα επτά χρόνια της πορείας μου στην Audio Group Greece BV.

Μια ομάδα που θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη που πέρασε ποτέ από την εταιρία (την τότενες εποχή), με ανθρώπους που αγαπούσαν το προϊόν αλλά και σεβόντουσαν τον εαυτό τους, δίνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα στους πελάτες τους, εκεί... έξω στο στίβο της αγοράς!

Αμέτρητες συσκευές, θηριώδεις ενισχυτές, εξωτικά CD και κασσετόφωνα, ασήκωτα ηχεία από μασίφ ξύλα με απίστευτες σχεδιαστικά μονάδες μεγαφώνων, ποιότητα που ακόμη και σήμερα είναι αξεπέραστη για consumer Hi-Fi προϊόντα.

Reaction score
1.815

Το οξύμωρο είναι ότι όσα χρόνια ήμουν στην αγαπημένη μου εταιρία, με χιλιάδες πωλήσεις σε μηχανήματα αναφοράς, με εκατομμύρια επεξηγηματικές λέξεις στους πελάτες – καταστηματάρχες, με άπειρες ηχητικές εγκαταστάσεις είτε επαγγελματικού τύπου (από μπαράκια, μέχρι ηχητική κάλυψη κατασκήνωσης), είτε καταναλωτικού σε βίλλες και σπίτια και άπειρες εκπαιδεύσεις πωλητών καταστημάτων, δεν μπόρεσα να αγοράσω ...ούτε ένα καλώδιο!!!

Υπήρχαν άλλες προτεραιότητες και τα «θέλω» για το χόμπυ μου ήταν σε δεύτερη μοίρα...

Το μόνο που απέκτησα ήταν ένα δώρο από το διευθυντή Ευρώπης της BOSE, για την προσφορά μου στις πωλήσεις της εταιρίας, χαράσσοντας το ονοματεπώνυμό μου, κατ’ ευθείαν από το εργοστάσιο!

BOSE Acoustic Wave radio

Reaction score
1.815

Έτσι λοιπόν μετά από πολλά χρόνια μα και πολύ προσεκτική αναζήτηση, κατέληξα στο σύστημα που έχω αυτήν τη στιγμή.

Θεωρώ ότι «δένω» εδώ, για δυο απλούς λόγους:
1) Μου αρέσει πάρα πολύ το ηχητικό αποτέλεσμα. Για μένα είναι εξαιρετικό!
2) Δε χρειάζομαι υψηλότερου κόστους μηχανήματα, λόγω των περιορισμών του χώρου, αλλά και του budget μου.

Να λοιπόν η τελική μορφή, του σημερινού μου συστήματος:119::

Συνεχίζεται...:119: (με περισσότερες λεπτομέρειες:204:)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Εκείνο το άσπρο δεξιά στην εικόνα τι είναι ?

Ιονιστής ?:414:

Reaction score
1.815

Όχι!!! Κουβάς είναι!
Εχει δυο χρήσεις:
  • To χειμώνα τον χρησιμοποιούμε για να βάζουμε τις ομπρέλλες.
  • Το καλοκαίρι για τα ...πτύελα, για όποιον δε γουστάρει τον ήχο που βγάζουν τα ηχεία! Μη λερώσουμε και τα μηχανήματα δε λέει...
:143::204:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.812
Σταμάτη, το thread 11/10! :107:
Αν και δε μας το συνέχισες με το πώς-πότε πήρες τα μηχανήματα.

Τα μηχανάκια παίρνουν αέρα στο ράφι, ή θα πνιγούν? :402:

Y

Yiannis_B

Guest

Σταμάτη, το thread 11/10! :107:
Αν και δε μας το συνέχισες με το πώς-πότε πήρες τα μηχανήματα.

....είναι κομμάτι του ταξιδιού ...για τους ανυπόμονους......τώρα θα ξεκινήσει με flashback.......:116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.148
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun