Θα μας πεις μια ιστορία??

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Θα μας πεις μια ιστορία??

Σταμάτη, το thread 11/10! :107:
Αν και δε μας το συνέχισες με το πώς-πότε πήρες τα μηχανήματα.

Τα μηχανάκια παίρνουν αέρα στο ράφι, ή θα πνιγούν? :402:
Θα σας πω Δημητρό όλες τις λεπτομέρειες...:126:
Όλες οι απορίες θα διαλευκανθούν!

Reaction score
1.815
Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

....είναι κομμάτι του ταξιδιού ...για τους ανυπόμονους......τώρα θα ξεκινήσει με flashback.......:116:
Έτσι έτσι...:604:
Στο μυαλό μου είσαι...:615:

Y

Yiannis_B

Guest

Η ΟΝΚΥΟ για μένα ήταν από παλιά η αγαπημένη μου εταιρία.
Πολλά είχα διαβάσει, αλλά και αμέτρητες συσκευές πέρασαν από τα χέρια μου τα επτά χρόνια της πορείας μου στην Audio Group Greece BV.

Μια ομάδα που θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη που πέρασε ποτέ από την εταιρία (την τότενες εποχή), με ανθρώπους που αγαπούσαν το προϊόν αλλά και σεβόντουσαν τον εαυτό τους, δίνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα στους πελάτες τους, εκεί... έξω στο στίβο της αγοράς!

Αμέτρητες συσκευές, θηριώδεις ενισχυτές, εξωτικά CD και κασσετόφωνα, ασήκωτα ηχεία από μασίφ ξύλα με απίστευτες σχεδιαστικά μονάδες μεγαφώνων, ποιότητα που ακόμη και σήμερα είναι αξεπέραστη για consumer Hi-Fi προϊόντα.
...να μας πεις και για τις κοπελιές! ...όλο δουλειά, δουλειά??? :116:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.254
Aντε ρε Σταματη !

τι θα γινει?

θα ξυπνησεις να συνεχισεις??

10,00 το πρωι πηγε!

περιμενουμε!!

:116:

Reaction score
1.326

Επισης, θα ηθελα να πω ποσο πολυ ζηλευα τα μηχανακια της ONKYO των 90's! Ηταν τα πιο φανταχτερα απο ολα. Ιδιαιτερα τα κασετοφωνα & ραδιοφωνα. H παρεα μου δεν μπορουσε να με ξεκολλησει απο τις βιτρινες της Κανιγκος (γεια σου Μαρινε συμφοιτητη)!
Αν τοτε μπορουσα να δουλεψω εκει, θα ημουνα ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος του κοσμου!
Keep Walking φιλαρακι.

Reaction score
2.248

Μπράβο βρε Σταμάτιε !!! :444:
Υπέροχο ταξίδι

PS: To μπομπινοφόρο μου μέσα Γ@μ@το !!!!

Reaction score
1.815

...να μας πεις και για τις κοπελιές! ...όλο δουλειά, δουλειά??? :116:
Σε κάθε δουλειά υπάρχουν και τα "λουλούδια" που ομορφαίνουν το χώρο... Η ΟΝΚΥΟ δεν αποτελούσε εξαίρεση!

Όλα τα κορίτσια που πέρασαν από εκεί, ήταν (και είναι) αξιόλογα στη δουλειά τους.
Ευτυχώς έπεσαν σε καλά χέρια και έχουν πλέον φτιάξει υπέροχες οικογένειες.:126:

Reaction score
1.815

Αληθεια, πως και "απατησες" τους σχιστοματηδες με την επιλογη cd player?
Θα σου πω...

Η αρχική παραγγελία ήταν ένα DENON DCD-620!!
Ο Κος Σπύρος όμως δεν το είχε και μου είπε οτι θα ερχόταν μετά από 4 μέρες περίπου.

Είπα κι εγώ οτι ...άντε μέχρι τέλος της εβδομάδας θα το έχω.
Για κακή μου τύχη όμως εκείνο το διάστημα υπήρχαν προβλήματα στις παραλαβές των CD της Κινοτεχνικής.
Έτσι όταν πήγα Παρασκευιάτικα στο κατάστημα, να πάρω το "εργαλείο" (Παρεπιπτόντως μου άρεσε οπτικά καλύτερα από το PHILIPS), δεν το είχε παραλάβει!

Έτσι λοιπόν ερχόντουσαν δυο άσματα στο μυαλό μου:
"Μια φούντωση μια φλόγα.."
"Δε ρωτώ ποια είσαι κι από που κρατάς, ούτε εσύ για μένα θέλω να ρωτάς..)
Τσιτσάνης ο αγαπημένος μου...

"Πάρε τώρα το PHILIPS που είναι διαθέσιμο. Είναι και bitstream τι τα θες τώρα τα πολλά μπίτια.."

Εκείνη την περίοδο ο ΗΧΟΣ έκανε τεστ στο μεγαλύτερο μοντέλο το CD-850.
To συγκεκριμένο μηχάνημα μόνο που δεν έλεγε να το πάρουμε και στο κρεββάτι μας! Άρεσε τόσο πολύ στο reviewer που έσκιζε και τις κάλτσες του!

Το CD-634 είχε το ίδιο κυψελοειδές σασσί, με την ίδια ποιότητα επιχαλκωμένων πλακετών και φορούσε άλλα ντάκια και άλλο μηχανισμό, ο οποίος όμως ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένος ως από τους εξαιρετικούς από πλευράς αξιοπιστίας. (Το μεγάλο φορούσε τον 9 ενώ το δικό μου τον 4... καμία σχέση!)

Είπα λοιπόν:
"Αφού δεν μπορείς να φτάσεις να πιείς νερό από την κυριλέ κανάτα, δε βρέχεις λίγο τα χείλια σου με το χέρι να δροσιστείς?"

Έτσι λοιπόν πήγα που πήγα στο κατάστημα, με τη διάθεση να πάρω παραμάσχαλα τον Ιάπωνα, να φύγω με χέρια αδειανά??
Τσίμπησα λοιπόν το PHILIPS (που είχε και επιπλέον έξοδο coaxial, που το DCD-620 δεν είχε καθόλου ψηφιακή έξοδο) και είχα και την "αίσθηση" οτι έχω ένα πολύ καλό transport και με ένα αξιοπρεπές "ντάκι" θα έκανα το κέφι μου:116:

Αμ άι κλίαρ??
Πες μου τι δεν καταλαβαίνεις φιλαράκι...:140:

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Θα μας πεις μια ιστορία??

Aντε ρε Σταματη !

τι θα γινει?

θα ξυπνησεις να συνεχισεις??

10,00 το πρωι πηγε!

περιμενουμε!!

:116:
Εσύ να περιμένεις!
Ετοιμάζομαι για φωτό στον Παρθενώνα με το δικό μου...

Έτσι εσύ θα είσαι της αμμουδιάς κι εγώ του βράχου!:143:

Reaction score
1.815

Όλοι μας έχουμε κάποιες αδυναμίες σε ομορφιές, τοπία, πόλεις ή χωριά της υπέροχης χώρας μας.

Πάντα στην καρδιά μου ως πρώτη προτεραιότητα είναι η Κρήτη. Αγαπώ πολύ το νησί αλλά και τους υπέροχους ανθρώπους του, που τη φιλοξενία και το χιούμορ το έχουν ως τρόπο ζωής. Έχω αναπτύξει σχεδόν ολόκληρη την πορεία της καριέρας μου στο πανέμορφο αυτό νησί…

Καταλαβαίνετε ότι η μισή καρδιά μου είναι εκεί.. :443:

Στην ΟΝΚΥΟ λοιπόν δέθηκα και μεγάλωσα με αυτούς τους επιχειρηματίες που με βοήθησαν να καταλάβω τι εστί «βερύκοκο» σ΄αυτή τη δουλειά.

Με δέχθηκαν και με έβαλαν στον κρητικό τρόπο σκέψης, αλλά και στις συνήθειες τους. Πολλές φορές πριν πλακωθούμε (τρόπος του λέγειν) για τη δουλειά, χτυπάγαμε μια δυό ρακές με αγκινάρα ωμή, αλάτσι (ανωγιανό:116:) και λεμονάκι!

Αγαπώ όλη την Ελλάδα και τις ομορφιές τις.

Γνώρισα και τα υπόλοιπα μέρη της και έδεσα και με άλλους ανθρώπους, συνήθειες και συνεργασίες. Είμαι τυχερός που η δουλειά μου επιτρέπει να μπορώ να μετακινούμαι και να βρίσκομαι κάθε φορά κυριολεκτικά «αλλού», πέρα από τα στερεότυπα…:611:

Reaction score
1.815

Αθήνα ώρα 5:30 το πρωί:

Ήταν ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωινό, όταν ξεκίνησα από την Αθήνα για το καθιερωμένο ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη.

Εκείνη την περίοδο εργαζόμουν ως Sales development manager σε γνωστή εταιρία του χώρου και όργωνα την Ελλάδα, για να μπορέσω να οργανώσω το τμήμα πωλήσεων.

Το ταξίδι μου πάντα είχε στάσεις σε πόλεις που υπήρχαν καταστήματα. Θήβα Λειβαδιά, Λαμία, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη είναι κι αυτή μια από τις πόλεις που ξεχωρίζω.
Αισθάνομαι όπως στην Κρήτη ή αν θέλετε όπως ακριβώς στο σπίτι μου. :420:

Reaction score
1.815

Οι άνθρωποί της, αν και αντιμετωπίζουν δυσκολίες, είναι πρόσχαροι και πάντα με ένα υπέροχο χαμόγελο ανεμελιάς και φιλικής διάθεσης.
Τσίπουρα στο Βόλο και υπέροχους μεζέδες στην Αριστοτέλους ήταν ένα από τα must του ταξιδιού! :423:

Το επόμενο πρωινό από την άφιξή μου πήγα την καθιερωμένη «τσάρκα».
Μεσημεράκι στα γνωστά μεζεδοπωλεία μέχρι το απόγευμα και μετά συνέχεια για τον τελευταίο πελάτη της διαδρομής.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Ααα στη Θήβα , την έπαθες τη ζημιά!:107:

Reaction score
1.815

Θεσσαλονίκη ώρα 17:30 το απόγευμα:

Μπαίνοντας σε ένα κατάστημα μέλος της EXPERT, μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη για τη δουλειά.
Μόλις είχαμε ολοκληρώσει την κουβέντα και προτού σηκωθούμε απ’ το γραφείο, στο κατάστημα γινόταν πανικός από πελάτες!

Μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μια βόλτα, έτσι ώστε να εντοπίσω λεπτομέρειες της δουλειάς μου.
Η ώρα πέρναγε, εγώ είχα καταλήξει στα συμπεράσματά μου και τσαααακ!

Βλέπω το Studio μπροστά μου!!!! :404:

Reaction score
1.815

Ως γνωστόν όποτε βλέπω studio ξέρετε τι κάνω! Παραγγέλνω καφέ και αράζω…

Μόλις μπήκα μέσα αντίκρισα ένα άλλο περασμένο, αλλά όχι ξεχασμένο τοπίο.
Μηχανήματα μιας άλλης χρυσής εποχής που μεσουρανούσε το Hi-Fi και όχι το Dolby Digital και το DTS.

Ξέμειναν στα ράφια, γιατί κανείς τότε δεν ενδιαφερόταν για την πεπερασμένη τεχνολογία του Hi-Fi Stereo!
Είχαν ήδη περάσει 5 χρόνια, από τότε που είχα φύγει από την αγαπημένη μου εταιρία…

Ανάμεσα από τις απόλυτες μηχανές consumer και ιαπωνικά θαύματα ξεχώρισα τρεις , την Pioneer με το θρυλικό ενισχυτή Α-400, τον ολοκληρωμένο Alchemist Forseti και την ΟΝΚΥΟ!

Reaction score
1.815

Πραγματικά μου κόπηκαν τα πόδια όταν αντίκρισα το θέαμα!!

Στο ράφι σε στατικό μοντέλο ένα αδούλευτο σετ προ και τελικού ΟΝΚΥΟ INTEGRA P-304 και M-504!!

Ήταν πάντα ένα όνειρο απόκτησης από τότε που πρωτοπάτησα το πόδι μου σε αυτήν την εταιρία!!
Δεν μπόρεσα ποτέ να τον αγοράσω, η παραγωγή του είχε σταματήσει ήδη εκείνη την εποχή και μπροστά μου έστεκε ο πειρασμός να μου κλείνει πονηρά το μάτι και να μου λέει:

«Σε περίμενα υπομονετικά να με αποκτήσεις... Πάρε με από εδώ»

«Γιάννη γιατί είναι εδώ αυτό το σετ ακόμα?»

«Άσε… δεν ενδιαφέρεται κανείς για τέτοια μηχανήματα. Όλοι τώρα θέλουν Home Cinema.
Ποιος θα το πάρει αυτό το σετ μου λες?
Έκανα λάθος πολύ κακή αγορά, μου έμεινε κληρονομιά και βλέπω να το τρώω»

«Έχεις τα κουτιά, προσπέκτους κλπ?»

Ήταν η πρώτη και τελευταία ερώτηση που έκανα!
Ούτε καν ρώτησα πόσο κάνει, αφού γνώριζα πότε ακριβώς το πήρε και σε ποια τιμή!

Έτσι φόρτωσα το αγαπημένο μου σετ στο αμάξι και αφού τον πλήρωσα και με ευχαρίστησε που τον απάλλαξα από το …bad stock, πήρα το δρόμο της επιστροφής!:414:

Reaction score
1.815

Αθήνα ώρα 1:40 ξημερώματα.

Μπήκα στο σπίτι πρώτα με τη βαλίτσα! Η γυναίκα μου με περίμενε…

«Καλωσόρισες! Γιατί χαμογελάς??»
«Έχω κάτι μεγάλο στο ασανσέρ και θέλω μια βοήθεια. Θα μου κρατάς την πόρτα ανοιχτή?»

Ήταν η σφραγίδα της ιστορίας μου! Μιας ιστορίας που ξεκίνησε στα είκοσι τρία μου χρόνια και κατόρθωσε να μπει στο σπίτι μου έπειτα από 12 συναπτά έτη!

Τελικά ακόμα και μέσα από τις σημερινές δυσκολίες, ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσεις κάτι που θες πολύ…

ONKYO INTEGRA M-504

Τελικός ενισχυτής σειράς INTEGRA με επιλεγμένα υλικά και ισχύ 2x165W/8 ohms RMS & 2x240W/4 ohms RMS.

http://www.us.onkyo.com/model.cfm?m=M-504&class=Amplifier&p=i

http://www.audioreview.com/cat/amplification/amplifiers/onkyo/m-504/prd_116044_1583crx.aspx

Ψύξη με 4 ανεμιστήρες low profile – ultra low noise

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.147
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun