Θύμα απατεώνα στο εξωτερικό, μπορούμε να κάνουμε κάτι;

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.637
Συνέβηκε πολύ καιρό πριν αλλά ποτέ δεν ξεπέρασα το ότι έχασα με δόλο 200 πολύτιμα Ευρώ από την τσέπη μου. Η αγορά έγινε μέσω Γερμανικού site και πληρώθηκε με Paypal. Μ@λ@κι@ μου, τα έστειλα σαν φίλος ή συγγενής. Ο μάγκας δεν έστειλε ποτέ το είδος. Φαινόταν εντάξει, πολλά χρόνια μέλος του site με καλές αξιολογήσεις. Φυσικά τον δήλωσα σαν απατεώνα και του έκοψαν την πρόσβαση. Και με συμβούλεψαν να απευθυνθώ στις αρχές. Στις Ελληνικές; Δεν νομίζω να βοηθήσουν...εδώ δεν κάνουν κάτι για σοβαρότερα θέματα. Στις Γερμανικές; Μπορώ άραγε; Σε κάποια Ευρωπαϊκή αρχή που να διαχειρίζεται περόμοιες υποθέσεις;
Έχετε κάποια άποψη επ' αυτού;
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
139
Γιαννη δεν γινεται τιποτα. Την ειχα πατησει με Αγγλο (κανας μαυρουκος θα ηταν) που παριστανε τον Γερμανο. Απευθυνθηκα στην Αγγλικη αστυνομια (εχουν ειδικο τμημα) αλλα τζιφος, παρ' ολο που τους εδωσα τα στοιχεια της τραπεζας!

Reaction score
127
Είναι πολύ κρίμα να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις. Δυστυχώς τέτοιου τύπου απάτες συβαίνουν όλο και πιο συχνά και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εχω αγοράσει αρκετά πράγματα από eBay από το 2001 και σε δύο περιπτώσεις που παρέλαβα κατεστραμένα είδη από κακή συσκευασία πήρα επιστροφή χρημάτων από το Paypal. Στη δική σου περίπτωση δύσκολα θα βρεις άκρη καθώς όταν επιλέξεις αποστολή χρημάτων σε φίλο ή συγγενή το Paypal δεν παρέχει καμμία εγγύηση.

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.637
Όχι, η προηγούμενη αναφορά ήταν για Έλληνα πωλητή-απατεώνα και πληρωμή με εγγύηση συναλλαγής. Αυτή εδώ έγινε πριν 1 χρόνο ίσως και πιο πίσω, στο εξωτερικό. Ήταν η αφορμή για να μην ξαναστείλω χρήματα σαν φίλος ή συγγενής. Απλά πονάει ακόμα και ήθελα την γνώμη σας. Πολλές φορές έχω βρεθεί στο δίλλημα να προσπαθήσω με όποιες δυνατότητες υπάρχουν μήπως και καταφέρω κάτι ή να το παρατήσω γιατί δεν αξίζει ο κόπος...
Σίγουρα έχει συμβεί και σε άλλους.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.448
Την έχω πατήσει και εγώ , όχι από ebay , αλλά από jauce , ιαπωνία .
Μου ήρθε ένα πικάπ ρημάδι . Τον μπλόκαραν , αλλά εγώ είχα ήδη πληρώσει αγορά , μεταφορικά ,από ιαπωνία , και τέλος τελωνείο εδώ.
Αυτό πόνεσε το τελευταίο, πιό πολύ απ"όλα .
Οσο η αγορά και τα μεταφορικά.
Ετσι είναι το παιχνίδι , δυστυχώς.

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.637
Τουλάχιστο εσύ πήρες και κάτι στα χέρια σου, ρημάδι ξε-ρημάδι πήρες και το έφτιαξες. Εγώ που δεν πήρα τίποτα; Να τα έπινα σε σκυλάδικο, θα το φχαριστιόμουν...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.354
Members
38.307
Νεότερο μέλος
verouksp