Καλησπέρα, δεν βρήκα κάποιο σχετικό thread. Έχω πολλά κομμάτια mp3/flac από βινύλια και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να διώξω κάπως το ενοχλητικό -σ που έχουν πολλά, σαν να μικροφωνίζει. Μου τα έχουν στείλει έτσι και πλέον αυτοί δεν έχουν τα βινύλια τώρα. Για τα clicks,crackles (για όσα δηλαδή δεν είναι θόρυβος, αλλά απλά clicks,crackles) χρησιμοποιώ το audiolava (το οποίο ήταν σε cd μαζί με usb cassette player που είχε πάρει γνωστός μου από τα lidl πιο παλιά). Η συσκευή κασετοφώνου χάλια βέβαια με τα παράσιτα, όπως όλα αυτά από ότι φαίνεται, αλλά το audiolava χρησίμευσε, τουλάχιστον στα crackles κάνει σωστή δουλειά (στα δικά μου αυτιά αφαιρεί τις γρατζουνιές του ήχου,χωρίς να διώχνει κάτι σημαντικό από το τραγούδι), στα clicks δυστυχώς κόβει από τα μπάσα για ένα περίεργο λόγο, επομένως εκεί χρησιμοποιώ το adobe audition με το οποίο είμαι ικανοποιημένος. Έχω κάποια δωρεάν de-essers σε μορφή vst όπως το lisp αλλά πχ και tutorial που είδα και εφάρμοσα ρυθμίσεις, δεν κάνει κάτι.
Γενικά είναι πανάκριβα και από ότι μου είπαν οι περισσότεροι που ρώτησα και στο περιβάλλον μου και σε ξένα forums όλα αυτά τα plugins δεν κάνουν στην ουσία αυτό που έχω στο μυαλό μου, είναι για ξεχωριστά μέρη ενός τραγουδιού (vocals, bass, kick, snare κλπ). Δηλαδή με λίγα λόγια είναι για αυτούς που κάνουν ηχογράφηση στο studio και θέλουν να διορθώσουν τα φωνητικά ή άλλα μέρη του τραγουδιού. Το ότι απλά το declick, decrackle κλπ βοηθάει και για audio restoration και το βάζουν σε προγράμματα που είναι συνοδευτικά με συσκευές, δεν σημαίνει ότι είναι 100% για αυτή τη δουλειά.
Γενικά είναι πανάκριβα και από ότι μου είπαν οι περισσότεροι που ρώτησα και στο περιβάλλον μου και σε ξένα forums όλα αυτά τα plugins δεν κάνουν στην ουσία αυτό που έχω στο μυαλό μου, είναι για ξεχωριστά μέρη ενός τραγουδιού (vocals, bass, kick, snare κλπ). Δηλαδή με λίγα λόγια είναι για αυτούς που κάνουν ηχογράφηση στο studio και θέλουν να διορθώσουν τα φωνητικά ή άλλα μέρη του τραγουδιού. Το ότι απλά το declick, decrackle κλπ βοηθάει και για audio restoration και το βάζουν σε προγράμματα που είναι συνοδευτικά με συσκευές, δεν σημαίνει ότι είναι 100% για αυτή τη δουλειά.