Καλη ταινια, καλη εικονα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

ειδα το Coriolanus, το This Means War, το We Bought a Zoo ..αυτα...!
Ωραια, για πες μου σου αρεσε το Coriolanus?
Διοτι Σαιξπηρ με τανκς και μυδραλια...καπου με χαλασε.
Το This means war καλουλι ειναι για το ειδος του...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.674
κοιταξε, δεν ειμαι ο πιο ανταξιος να κανω κριτικη ταινιων, ουτε ειμαι γνωστης ουτε κ σινεφιλ, οσο κι αν προσπαθω να γινω...

το Coriolalus ηταν λιγο περιεργο...

μη βαρατε , αλλα μιας κ δεν ηξερα την υποθεση μου φανηκε περιεργο...

Σαιξπηρ ηταν?

η προφορα, αργκω και ο τροπος που μιλουσαν , με κουρασε μετα απο ωρα./.

καλες οι ερμηνειες αλλα την υποθεση δεν πολυκαταλαβα....

ειναι ιστορικα γεγονοτα η οχι ολα αυτα??

πολυ καλος ηχος, προς το καλο η εικονα του.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.674
Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

το This Means War ηταν πολυ καλο για το ειδος του , οντως ...

δυνατη εισαγωγη με κυκλωτικο κ δυναμικο ηχο που σπαει κοκκαλα, και αναλογη συνεχεια...

ημασταν παρεα 4 ατομα, γελασαμε, περασαμε ομορφα το χαρηκαμε πολυ.

βλεπετε πολυ ευχαριστα!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.104
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Ωραια, για πες μου σου αρεσε το Coriolanus?
Διοτι Σαιξπηρ με τανκς και μυδραλια...καπου με χαλασε.
Δεν είχα ιδέα για το concept. Μόνο ο τίτλος με είχε πονηρέψει λίγο.
Στα πρώτα 3-4 λεπτά, με το που είδα μαμούχαλους διαδηλωτές και άκουσα τους "θεατρικούς" διαλόγους, η ταινία έφαγε σουτ!

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Δεν είχα ιδέα για το concept. Μόνο ο τίτλος με είχε πονηρέψει λίγο.
Στα πρώτα 3-4 λεπτά, με το που είδα μαμούχαλους διαδηλωτές και άκουσα τους "θεατρικούς" διαλόγους, η ταινία έφαγε σουτ!
+1000

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.278
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

ειναι ιστορικα γεγονοτα η οχι ολα αυτα??
Coriolanus is a tragedy by William Shakespeare, believed to have been written between 1605 and 1608. The play is based on the life of the legendary Roman leader, Caius Marcius Coriolanus.

Έργο του Shakespeare το οποιό ήταν μέχρι το 1950 ''απαγορευμένος καρπός'' σε χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα λόγω της εκτεταμένης χρήσης του απο φασιστικά καθεστώτα,με εξαίρεση μια θεατρική πάρασταση στο Λονδίνο το 1937.

Πηγαίνοντας στα της ταινίας:
Ο Φάινς,με την κλασσική του παιδεία,λογικό ήταν ότι δεν θα δοκίμαζε να πειράξει τον Σεξσπιρ και καλώς έπραξε IMHO.
Βέβαια η γλώσσα αυτή είναι κουραστική στην εποχή μας,ειδικά όταν δεν πρόκειτε για κανά love story τύπου Ρωμαίος-Ιουλιέτα και απογυμνώνει ηθοποιούς και σκηνοθέτες καθότι δεν τους επιτρέπει,αν είναι απλώς καλοί,να ψυχαγωγήσουν,με την αρχαιοελληνική έννοια, το κοινό.
Και εδώ είναι το φάουλ της ταινίας για το ευρύτερο κοινό.Όντως οι ερμηνίες είναι εξαιρετικές αλλά η δομή του είναι κάπως αργή για τα σύγχρονα δεδομένα περιμένοντας την μεγάλη κορύφωση που,πρακτικά,δεν έρχεται ποτέ.
Απ την άλλη οι κριτικοί ανά την υφήλιο την θεωρούν εξαιρετικό δείγμα γραφής του Fiennes στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Προσωπικά με κούρασε..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.278

Έργο του Shakespeare το οποιό ήταν μέχρι το 1950 ''απαγορευμένος καρπός'' σε χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα λόγω της εκτεταμένης χρήσης του απο φασιστικά καθεστώτα
Ο βασικός λόγος αυτής της απαγόρευσης είναι το ότι το έργο προβάλει σε μεγάλο βαθμό την ανικανότητα του λαού να καταλάβει την έννοια του στρατηγού-μαχητή,ο οποίος είναι άριστος όταν επιφέρει νίκες και τους προστατέυει αλλά μισητός όταν γίνεται μέλος της ''κυβέρνησης'' και προσπαθεί να βγάλει την άκαμπτη φύση του στο πολίτευμα(δεν είναι αγγελος που χαϊδεύει αυτία).
Εκτός αυτού τον ηρωποιεί όταν,προσχωρόντας στο αντίπαλο στρατόπεδο,δολοφονείτε αφού έχει προσπαθήσει να επιφέρει την ειρήνη ανάμεσα στους 2 εχθρούς.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

John Carter(2012)

O John Carter ειναι ενας διαπλανητικος ηρωας του Edgar Rice Burroughs, οπως αυτος παρουσιαστηκε μεσα απο τις νουβελες του με τον γενικο τιτλο Barsoom(1912-1943).
Αυτο που ειδαμε χθες ηταν η κινηματογραφικη εκδοχη της πρωτης("Πριγκηπισσα του Αρη") και μενουν αλλες δεκα.Ετσι, για να ξερετε τι σας περιμενει...
Στο ψητο.
Ολιγη απο Flash Gordon, γαρνιτουρα απο Star Wars και πρωτο ορεκτικο απο Dune.
H μηπως συμβαινει το αντιθετο?
Μηπως ολα τα παραπανω εμπνευστηκαν απο τις ιστοριες του Burroughs και η ρετρο αποτυπωση εποχης ειναι που αφηνει την πικρη γευση του deja vu?
Ομολογω παντως πως συνεβη κατι παραξενο.
Βρηκα την ταινια εως και βαρετη αλλα οταν τελειωσε...μου ελειπε.
Αρχισα να ψαχνομαι, βρηκα cult εξωφυλλα των αυθεντικων ιστοριων, διαβασα ποσο μπροστα ηταν ο Burroughs απο την εποχη του καθως τολμουσε, ως νεος Ιουλιος Βερν, να αποτυπωνει ψηγματα της φαντασιας του στο χαρτι, προφητειες που θα επαληθευαν μετα απο χρονια τον "φαντασιοπληκτο" συγγραφεα τους.
Δεν λεω πως δεν θα σας διασκεδασει, ειδικα ενα βραδακι Σαββατου, αλλα μην περιμενετε να δειτε και το "Avatar"

Παντως η εικονα του(οχι στην 3D εκδοχη της) αλλα και ο ηχος του δινουν ρεστα.Απολαυστε αυτα , καθως και τα υπεροχα γραφικα,
και αφηστε τις εκατονταχρονες ανησυχιες του Burroughs για εναν τοτε σχεδον αγνωστο πλανητη να σας χαρισουν 2+ ωριτσες μακρια απο μνημονια και εκλογες...

IMDB βαθμολογια:7.0

Reaction score
8

Συμφωνώ Ανδρέα ούτε εμένα με χάλασε ο John Carter,απλοική σχεδόν παιδική ταινία
αλλά με θέαμα που το απολαμβάνεις άνετα.

Δεν με χάλασε επίσης & ο Hamilton - I nationens intresse (2012).

Καλός ήταν ο στυλάτος Mikael Persbrandt για μία ακόμη φορά μετά το υπέροχο Heavnen-in a better world .
Σουηδική κατασκοπική ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Jan Guillou,που μοιάζει με J.Bond ή Bourne με καλή φωτογραφία που θα μπορούσε σε κάποιες σκηνές να είχε λίγο παραπάνω συναίσθημα όπως & δράση βέβαια.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

John Carter(2012)

O John Carter ειναι ενας διαπλανητικος ηρωας του Edgar Rice Burroughs, οπως αυτος παρουσιαστηκε μεσα απο τις νουβελες του με τον γενικο τιτλο Barsoom(1912-1943).
Αυτο που ειδαμε χθες ηταν η κινηματογραφικη εκδοχη της πρωτης("Πριγκηπισσα του Αρη") και μενουν αλλες δεκα.Ετσι, για να ξερετε τι σας περιμενει...
Στο ψητο.
Ολιγη απο Flash Gordon, γαρνιτουρα απο Star Wars και πρωτο ορεκτικο απο Dune.
H μηπως συμβαινει το αντιθετο?
Μηπως ολα τα παραπανω εμπνευστηκαν απο τις ιστοριες του Burroughs και η ρετρο αποτυπωση εποχης ειναι που αφηνει την πικρη γευση του deja vu?
Ομολογω παντως πως συνεβη κατι παραξενο.
Βρηκα την ταινια εως και βαρετη αλλα οταν τελειωσε...μου ελειπε.
Αρχισα να ψαχνομαι, βρηκα cult εξωφυλλα των αυθεντικων ιστοριων, διαβασα ποσο μπροστα ηταν ο Burroughs απο την εποχη του καθως τολμουσε, ως νεος Ιουλιος Βερν, να αποτυπωνει ψηγματα της φαντασιας του στο χαρτι, προφητειες που θα επαληθευαν μετα απο χρονια τον "φαντασιοπληκτο" συγγραφεα τους.
Δεν λεω πως δεν θα σας διασκεδασει, ειδικα ενα βραδακι Σαββατου, αλλα μην περιμενετε να δειτε και το "Avatar"

Παντως η εικονα του(οχι στην 3D εκδοχη της) αλλα και ο ηχος του δινουν ρεστα.Απολαυστε αυτα , καθως και τα υπεροχα γραφικα,
και αφηστε τις εκατονταχρονες ανησυχιες του Burroughs για εναν τοτε σχεδον αγνωστο πλανητη να σας χαρισουν 2+ ωριτσες μακρια απο μνημονια και εκλογες...

IMDB βαθμολογια:7.0
Η περιγραφή σου Αντρέα τα σπάει απλά...
Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ρεαλιστική...
Οντως καλή ταινία...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ταινια για χαβαλε - το μονο που μου αρεσε ηταν τα διαστημικα σκαφη που θυμιζαν πεταλουδες, και τα γαλανα ματια της ωραιοτατης Αρειανης! Και βεβαια η εικονα ηταν φοβερη (ηχο δεν...ακουω!)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.104

Ταινια για χαβαλε - το μονο που μου αρεσε ηταν τα διαστημικα σκαφη που θυμιζαν πεταλουδες, και τα γαλανα ματια της ωραιοτατης Αρειανης! Και βεβαια η εικονα ηταν φοβερη (ηχο δεν...ακουω!)
Τα σκάφη αλά "Μάγια η μέλισσα" ήταν για τα πανηγύρια. Και μη δεις ωραία γκόμενα, μαγεύεσαι! :114:
Κατά τ' άλλα η ταινία είναι εντυπωσιακή αλλά παιδική.

Reaction score
19

John Carter 2012
ενα ευχαριστο 2ωρο για μενα

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Τα σκάφη αλά "Μάγια η μέλισσα" ήταν για τα πανηγύρια. Και μη δεις ωραία γκόμενα, μαγεύεσαι! :114:
Κατά τ' άλλα η ταινία είναι εντυπωσιακή αλλά παιδική.
Kοβεται το...χούι;:)
Τα σκαφακια ηταν "Μαγια μελισσα" βεβαιως και μεσα στο κλιμα του εργου - παιδικο, οπως λες - αλλα ηταν "φανταστικα" σχεδιασμενα! με προβληματισε μονο οτι πετουσαν με...μανιβελλα, http://www.papatheodosiou.gr/DesktopModules/NB_Store/makethumbnail.ashx?Image=666&w=250&tabid=103 αλλα ...συμβιβαστηκα:)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.107
Χθες βράδυ είδα το Black Gold.
http://www.imdb.com/media/rm436188672/tt1701210

Υπέροχο cast, όμορφη ιστορία. Ίσως την περίμενα λίγο καλύτερη, αλλά και πάλι είναι μια ταινία που σε κρατάει ως το φινάλε. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

la cara oculta(2011)

Ισπανοκολομβιανη παραγωγη του 2011 στην οποια πρεπει να πραξετε τα ακολουθα:
1)Θα ξεχασετε την βαθμολογια του IMDB
2)Θα αποφυγετε την παραμικρη επαφη με το trailer, η και με περιληψη ακομα καθως υπαρχουν spoilers τα οποια δεν θελετε να ξερετε.
3)Θα ξεχασετε τις προκαταληψεις σας απεναντι σε οτιδηποτε μη Αμερικανικο.
4)Θα κατσετε αναπαυτικα στην πολυθρονα σας αφου εχετε ενεργοποιησει το home theater σας, και...

wow, αυτο δεν το περιμενα ομολογω.
Ισως να φταιει αυτο το παλιο IMDB με τις βαθμολογιες του.
Ημουν τυχερος διοτι επικρατησε η αγαπη μου για δυο χωρες την μια απο τις οποιες εχω επισκευθει πολλακις και αισθανομαι ιδιαιτερα ανετα στα εδαφη της, την δε αλλη διοτι μου χαρισε τον....μεγαλο ερωτα της ζωης μου.
Αυτοι οι δυο παραγοντες με εφεραν στην εναρξη της ταινιας.
Απο την αρχη καταλαβαινουμε πως εχουμε να κανουμε με κατι πολυ καλο οσο και διαφορετικο.
Οι Ισπανοι, μαεστροι πια του χωρου, χρησιμοποιουν τουτη την φορα τον νεαρο Andres Baiz ως αιχμη δορατος στον χωρο του, σχεδον, υπερφυσικου κινηματογραφου.
Μαζι του ενα σχετικα αγνωστο τριο ερμηνευτων το οποιο αποδεικνυεται καθολου...λιγο για τις απαιτησεις των ρολων.
Μαλιστα οι ικανοτητες τους στην ερμηνεια συνοδευονται και απο...αλλες ικανοτητες , ειδικα οπου αφορα τις δυο νεαρες.:120:

Η σκηνοθετικη αποψη και η εικονα γενικοτερα ειναι αψογες και σαφως θα βοηθησουν την θεαση.
Ο ηχος επισης, λιγες αλλα εξαιρετες στιγμες που θα σας αναγκασουν να δαγκωθειτε για να συγκρατησετε καποια κραυγη.
Το soundtrack ειναι εξαιρετικο, λογω της φυσης της υποθεσης , οποτε εαν εχετε την δυνατοτητα παιξτε δυνατα!

IMDB βαθμολογια:6,7
H δικη μου αντιστοιχη θα ηταν γυρω στο 7,8

Δωστε της μια ευκαιρια οπωσδηποτε ακομα και εαν δεν σας αρεσουν αυτου του ειδους οι ταινιες η απεχθανεστε τα Ισπανικα.(ακουτε κε xfader?)
Θα με θυμηθειτε!

Reaction score
1.511

la cara oculta(2011)

Ισπανοκολομβιανη παραγωγη του 2011 στην οποια πρεπει να πραξετε τα ακολουθα:
1)Θα ξεχασετε την βαθμολογια του IMDB
2)Θα αποφυγετε την παραμικρη επαφη με το trailer, η και με περιληψη ακομα καθως υπαρχουν spoilers τα οποια δεν θελετε να ξερετε.
3)Θα ξεχασετε τις προκαταληψεις σας απεναντι σε οτιδηποτε μη Αμερικανικο.
4)Θα κατσετε αναπαυτικα στην πολυθρονα σας αφου εχετε ενεργοποιησει το home theater σας, και...

wow, αυτο δεν το περιμενα ομολογω.
Ισως να φταιει αυτο το παλιο IMDB με τις βαθμολογιες του.
Ημουν τυχερος διοτι επικρατησε η αγαπη μου για δυο χωρες την μια απο τις οποιες εχω επισκευθει πολλακις και αισθανομαι ιδιαιτερα ανετα στα εδαφη της, την δε αλλη διοτι μου χαρισε τον....μεγαλο ερωτα της ζωης μου.
Αυτοι οι δυο παραγοντες με εφεραν στην εναρξη της ταινιας.
Απο την αρχη καταλαβαινουμε πως εχουμε να κανουμε με κατι πολυ καλο οσο και διαφορετικο.
Οι Ισπανοι, μαεστροι πια του χωρου, χρησιμοποιουν τουτη την φορα τον νεαρο Andres Baiz ως αιχμη δορατος στον χωρο του, σχεδον, υπερφυσικου κινηματογραφου.
Μαζι του ενα σχετικα αγνωστο τριο ερμηνευτων το οποιο αποδεικνυεται καθολου...λιγο για τις απαιτησεις των ρολων.
Μαλιστα οι ικανοτητες τους στην ερμηνεια συνοδευονται και απο...αλλες ικανοτητες , ειδικα οπου αφορα τις δυο νεαρες.:120:

Η σκηνοθετικη αποψη και η εικονα γενικοτερα ειναι αψογες και σαφως θα βοηθησουν την θεαση.
Ο ηχος επισης, λιγες αλλα εξαιρετες στιγμες που θα σας αναγκασουν να δαγκωθειτε για να συγκρατησετε καποια κραυγη.
Το soundtrack ειναι εξαιρετικο, λογω της φυσης της υποθεσης , οποτε εαν εχετε την δυνατοτητα παιξτε δυνατα!

IMDB βαθμολογια:6,7
H δικη μου αντιστοιχη θα ηταν γυρω στο 7,8

Δωστε της μια ευκαιρια οπωσδηποτε ακομα και εαν δεν σας αρεσουν αυτου του ειδους οι ταινιες η απεχθανεστε τα Ισπανικα.(ακουτε κε xfader?)
Θα με θυμηθειτε!
Είναι ήδη έτοιμο για προβολή. Μετα απο ταινίες σαν το Rec, Los Ojos de Julia και πολλές ακόμα που δε μου έρχονται στο μυαλό όλες οι προκαταλήψεις έχουν πάει στην ακρη...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.104

Θα με θυμηθειτε!
Θα το προτείνω στη σύζυγο και θα είμαι δίπλα με το iPad. Από τις κλεφτές ματιές που θα ρίχνω, θα έχω συμπέρασμα στο δεκάλεπτο.

Το μόνο θετικό που βρίσκω είναι η έλλειψη θυμαριών στο εξώφυλλο.
Οι βαθμολογίες δεν με επηρεάζουν, γιατί όπως έχουμε πει, διαφέρουν τα γούστα και η επιείκεια. Εγώ 7,8 θα έβαζα στις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ, ενώ το 6 το θεωρώ πολύ καλό βαθμό.

Ααααα... και δεν έχω καμία συμπάθεια προς τις 2 αυτές χώρες. :114:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ααααα... και δεν έχω καμία συμπάθεια προς τις 2 αυτές χώρες. :114:
Εαν ελεγες κατι διαφορετικο θα μου φαινοταν παραξενο...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.639
Members
38.215
Νεότερο μέλος
milisios