- Reaction score
- 35.674
ειδα το Coriolanus, το This Means War, το We Bought a Zoo ..αυτα...!
Ωραια, για πες μου σου αρεσε το Coriolanus?ειδα το Coriolanus, το This Means War, το We Bought a Zoo ..αυτα...!
Δεν είχα ιδέα για το concept. Μόνο ο τίτλος με είχε πονηρέψει λίγο.Ωραια, για πες μου σου αρεσε το Coriolanus?
Διοτι Σαιξπηρ με τανκς και μυδραλια...καπου με χαλασε.
+1000Δεν είχα ιδέα για το concept. Μόνο ο τίτλος με είχε πονηρέψει λίγο.
Στα πρώτα 3-4 λεπτά, με το που είδα μαμούχαλους διαδηλωτές και άκουσα τους "θεατρικούς" διαλόγους, η ταινία έφαγε σουτ!
Coriolanus is a tragedy by William Shakespeare, believed to have been written between 1605 and 1608. The play is based on the life of the legendary Roman leader, Caius Marcius Coriolanus.ειναι ιστορικα γεγονοτα η οχι ολα αυτα??
Ο βασικός λόγος αυτής της απαγόρευσης είναι το ότι το έργο προβάλει σε μεγάλο βαθμό την ανικανότητα του λαού να καταλάβει την έννοια του στρατηγού-μαχητή,ο οποίος είναι άριστος όταν επιφέρει νίκες και τους προστατέυει αλλά μισητός όταν γίνεται μέλος της ''κυβέρνησης'' και προσπαθεί να βγάλει την άκαμπτη φύση του στο πολίτευμα(δεν είναι αγγελος που χαϊδεύει αυτία).Έργο του Shakespeare το οποιό ήταν μέχρι το 1950 ''απαγορευμένος καρπός'' σε χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα λόγω της εκτεταμένης χρήσης του απο φασιστικά καθεστώτα
Η περιγραφή σου Αντρέα τα σπάει απλά...
John Carter(2012)
O John Carter ειναι ενας διαπλανητικος ηρωας του Edgar Rice Burroughs, οπως αυτος παρουσιαστηκε μεσα απο τις νουβελες του με τον γενικο τιτλο Barsoom(1912-1943).
Αυτο που ειδαμε χθες ηταν η κινηματογραφικη εκδοχη της πρωτης("Πριγκηπισσα του Αρη") και μενουν αλλες δεκα.Ετσι, για να ξερετε τι σας περιμενει...
Στο ψητο.
Ολιγη απο Flash Gordon, γαρνιτουρα απο Star Wars και πρωτο ορεκτικο απο Dune.
H μηπως συμβαινει το αντιθετο?
Μηπως ολα τα παραπανω εμπνευστηκαν απο τις ιστοριες του Burroughs και η ρετρο αποτυπωση εποχης ειναι που αφηνει την πικρη γευση του deja vu?
Ομολογω παντως πως συνεβη κατι παραξενο.
Βρηκα την ταινια εως και βαρετη αλλα οταν τελειωσε...μου ελειπε.
Αρχισα να ψαχνομαι, βρηκα cult εξωφυλλα των αυθεντικων ιστοριων, διαβασα ποσο μπροστα ηταν ο Burroughs απο την εποχη του καθως τολμουσε, ως νεος Ιουλιος Βερν, να αποτυπωνει ψηγματα της φαντασιας του στο χαρτι, προφητειες που θα επαληθευαν μετα απο χρονια τον "φαντασιοπληκτο" συγγραφεα τους.
Δεν λεω πως δεν θα σας διασκεδασει, ειδικα ενα βραδακι Σαββατου, αλλα μην περιμενετε να δειτε και το "Avatar"
Παντως η εικονα του(οχι στην 3D εκδοχη της) αλλα και ο ηχος του δινουν ρεστα.Απολαυστε αυτα , καθως και τα υπεροχα γραφικα,
και αφηστε τις εκατονταχρονες ανησυχιες του Burroughs για εναν τοτε σχεδον αγνωστο πλανητη να σας χαρισουν 2+ ωριτσες μακρια απο μνημονια και εκλογες...
IMDB βαθμολογια:7.0
Τα σκάφη αλά "Μάγια η μέλισσα" ήταν για τα πανηγύρια. Και μη δεις ωραία γκόμενα, μαγεύεσαι! :114:Ταινια για χαβαλε - το μονο που μου αρεσε ηταν τα διαστημικα σκαφη που θυμιζαν πεταλουδες, και τα γαλανα ματια της ωραιοτατης Αρειανης! Και βεβαια η εικονα ηταν φοβερη (ηχο δεν...ακουω!)
Kοβεται το...χούι;Τα σκάφη αλά "Μάγια η μέλισσα" ήταν για τα πανηγύρια. Και μη δεις ωραία γκόμενα, μαγεύεσαι! :114:
Κατά τ' άλλα η ταινία είναι εντυπωσιακή αλλά παιδική.
Είναι ήδη έτοιμο για προβολή. Μετα απο ταινίες σαν το Rec, Los Ojos de Julia και πολλές ακόμα που δε μου έρχονται στο μυαλό όλες οι προκαταλήψεις έχουν πάει στην ακρη...
la cara oculta(2011)
Ισπανοκολομβιανη παραγωγη του 2011 στην οποια πρεπει να πραξετε τα ακολουθα:
1)Θα ξεχασετε την βαθμολογια του IMDB
2)Θα αποφυγετε την παραμικρη επαφη με το trailer, η και με περιληψη ακομα καθως υπαρχουν spoilers τα οποια δεν θελετε να ξερετε.
3)Θα ξεχασετε τις προκαταληψεις σας απεναντι σε οτιδηποτε μη Αμερικανικο.
4)Θα κατσετε αναπαυτικα στην πολυθρονα σας αφου εχετε ενεργοποιησει το home theater σας, και...
wow, αυτο δεν το περιμενα ομολογω.
Ισως να φταιει αυτο το παλιο IMDB με τις βαθμολογιες του.
Ημουν τυχερος διοτι επικρατησε η αγαπη μου για δυο χωρες την μια απο τις οποιες εχω επισκευθει πολλακις και αισθανομαι ιδιαιτερα ανετα στα εδαφη της, την δε αλλη διοτι μου χαρισε τον....μεγαλο ερωτα της ζωης μου.
Αυτοι οι δυο παραγοντες με εφεραν στην εναρξη της ταινιας.
Απο την αρχη καταλαβαινουμε πως εχουμε να κανουμε με κατι πολυ καλο οσο και διαφορετικο.
Οι Ισπανοι, μαεστροι πια του χωρου, χρησιμοποιουν τουτη την φορα τον νεαρο Andres Baiz ως αιχμη δορατος στον χωρο του, σχεδον, υπερφυσικου κινηματογραφου.
Μαζι του ενα σχετικα αγνωστο τριο ερμηνευτων το οποιο αποδεικνυεται καθολου...λιγο για τις απαιτησεις των ρολων.
Μαλιστα οι ικανοτητες τους στην ερμηνεια συνοδευονται και απο...αλλες ικανοτητες , ειδικα οπου αφορα τις δυο νεαρες.:120:
Η σκηνοθετικη αποψη και η εικονα γενικοτερα ειναι αψογες και σαφως θα βοηθησουν την θεαση.
Ο ηχος επισης, λιγες αλλα εξαιρετες στιγμες που θα σας αναγκασουν να δαγκωθειτε για να συγκρατησετε καποια κραυγη.
Το soundtrack ειναι εξαιρετικο, λογω της φυσης της υποθεσης , οποτε εαν εχετε την δυνατοτητα παιξτε δυνατα!
IMDB βαθμολογια:6,7
H δικη μου αντιστοιχη θα ηταν γυρω στο 7,8
Δωστε της μια ευκαιρια οπωσδηποτε ακομα και εαν δεν σας αρεσουν αυτου του ειδους οι ταινιες η απεχθανεστε τα Ισπανικα.(ακουτε κε xfader?)
Θα με θυμηθειτε!
Θα το προτείνω στη σύζυγο και θα είμαι δίπλα με το iPad. Από τις κλεφτές ματιές που θα ρίχνω, θα έχω συμπέρασμα στο δεκάλεπτο.Δωστε της μια ευκαιρια οπωσδηποτε ακομα και εαν δεν σας αρεσουν αυτου του ειδους οι ταινιες η απεχθανεστε τα Ισπανικα.(ακουτε κε xfader?)
Θα με θυμηθειτε!
Εαν ελεγες κατι διαφορετικο θα μου φαινοταν παραξενο...Ααααα... και δεν έχω καμία συμπάθεια προς τις 2 αυτές χώρες. :114: